2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272

planını yapmış kayınvaliden.

Kizlar doktordan geldik. Durum kotu Bebegim bir haftada gr bile almamis. Olcumlerinin de hepsi uc hafta gerilemis. Kilosu da gecen haftayla ayni 1500 gr civari Birde ustune kordonda risk olusmus vaza previadan ziyade baska sorunlarda cikmis. Napacagimi sasirdim artik plasentaya da uzulmuyorum bir haftada gr bile almamis 34 haftalik bebek 1500 nasil olur anlamiyorum cok mutsuzum tek korkum da bebekte bir kusur olmasi yada bebegimi kaybetmek. İnt sunumlara baktim bebek olumleri cok oluyormus mafoldum Allahim insallah ona da bana fa ssglik verir ama inanin artik birsey yemek istemiyorum o kadar yedigim seyler nereye gitti hicbiri mi bebege gitmemis aklim almiyo Cok uzgunum cok

Canım kendini üzüp yıpratma doktorun Ne dedi peki

Anladım canm. Benim de durumlar farkli diil. Karar veremedim karışık gidiyorum şimdilik. Bugün bu şehir hastanesine bi geleyim dedim. Burda kendime baktirdim. Burası da güzel ama yenidoğan kuvezi yok. Bebekte olası bisi olursa bebeği sevk ediolarmis anne kaliomus. Henüz yeni olduğundan bisiler oturmamış. Zübeydeye 2 hafta önce yine gitmiştim. Ben ordan memnunum doktorlar falan iyi ama hastane koşulları hep yabancı uyruklu sıra var ona biraz canım sıkılıyo. Hijyenliginden de son zamanlarda tereddutteyim. Bilmiyorum özele de ben gitmek istemiyrm ne olcak ne yapcaz belli diil;(

Canim ne denir bilemiyorum ki :/ peki almayi dusunmuyorlar mi cocugu? Cunku bildigim kadariyla bebegin gelisimi duruncq aliniyor.. bak bgn saglikci arkadasta yazmis. 1 kg nun altinda olup kalp ameliyati olmus bebekler bile gormus. Onemli olan organlarinin gelisip gelismemesi degil mi? Kuzum benim nolur umitsiz davranma..

internete bakma, bazen bilmemek en iyisi... kilosuna takılma lütfen, doğduktan sonra bebiş beslenecek mama ile anne sütü ile. o son dert edeceğin şey. şu an önemli olan sen ve bebişinin hayata tutunabilmesi ve senin moralinin iyi olması. peki doktor neye karar verdi. hala böyleyse sezaryene almak için neyi bekliyor ?

Ben de ne diyeceğimi bilemiyorum canım, ama ne olur üzme kendini. Hayırlısıyla bir alsalardı bebeği, bak göreceksin toparlayıp büyüyecek inşallah. Sadece zaman... zaman herşeyin ilaci

Bende anlamadim gercekten. Tip fakultesine gittim birde. En az iki hafta en fazla bir ay beklemek lazimmis eger hic kg almazsa sezeryana aliyorlarmis. Previa yuzunden 35-36 da dogum yapariz demislerdi haftaya 35 olacagim ama hic dogumdan bahsetmedi. Bire bir takip etmediginden, riskli gebelik dr oldugundan oturup durum hakkinda da cok konusmuyor. Haftaya da Allah korusun gr bile almamis olurda naparlar bilmiyorum. Ciger ignesimlni sordum dogumdan birgun once vurulsa yeter dedi. Kanamam oluyor dedim cok olmadigi surece previada kanama olmasi normal dedi. Aglamaktan basim agriyor kimse benimle ilgilenmiyor Sirf suyu iyi diye sanirim bekletiyor belki kilo alir diye. İnan hicbirsey anlamadim of of

Canim basi, karni, boyu herseyi uc hafta geriden geliyor hatta fl uzunlugu 29 haftada kalmis bu durumda da insan korkuyor karni uc hafta geriyse acaba organlari gelismedi mi diye Gercekten cok bunaldim yine lekelenmem var bunu dr da biliyor artik sut, muz, yesil mercimek, meyve sebze ve kan gormek istemiyorum O kadar yemek yedim gunde ikibuyuk bardak sut bir buyuk bardak ayran, iki muz, pekmez, et suyu, ilik neler yedim nereye gitti bunlar ne ben ne bebek kilo aldi bugun siradaki kiz ikili test icin mi geldin dedi. 34 haftaligim dedim sok oldu. Neden boyle oluyor bilmiyorum. Bebegon kilosuna da takilmiyorum ama saglikli mi degil mi korkusu var. Kordon da koruyucu tabaka olmadigi icij dogum aninda yada aniden darbe alirsa kanama yaparmis o da bebegin kani old icin ani bebek olumleri olabilirmis akli dengemi kaybedecegim dusunmekten :,-( Dua edin bana nolur

Haberler güzel kuzum maşallah paşaya
İlişki konusunda bende cesaret edemiyorum, bize arttırın falan demedi ama korkudan yapamam herhalde
Nasıl kilo almıyorsunuz ya hiç mi bişey yemiyosunuz ben su içsem yarıyor maşallah diyim de nazar değmesin
Canım üzülme demek tabi ki bi işe yaramayacak ama bebiş belli bir kiloya ve haftaya geldi kötü şeyler geçirme aklından. Doktorlar ne diyor bu duruma hala almayı düşünmüyorlar mı ? Senden beslenemiyorsa dışarıda beslenmesi gerekmez mi ?

Canim valla her duamdasiniz.. aklima geldikce ediyorum hepinize.. ama bana bi sekilde mantikli gelmiyor.. bu kdr sorun varsa neden hala bir ciger gelistirici yapilmiyor. Ya da alinmiyor bu cocuk. Iceride gelismiyorsa disarida gelisir diye dusunuyorum.. ne bilim anlam veremiyorum. Bu doktora ne zmndir gitmiyordun sen degil mi? Yanlis hatirlamiyorum?

Kuzum valla bilmiyorum. Aslinda yiyorum iciyorum. Hatta annemlerde ablamlarda vs idim son bir haftadir kalabalik vs olunca cozuttuydum ama almamisim. Bana kalirsa ben ztn ulasabilecegim en ust sinirlarq ulastigim icin almiyorum

Bak sen de ayni fikirdesin. Sanki bisiler yapilmasi gerekiyor gibi dusunuyorum. Eksik bisiler varmis gibi geliyor Mini_mini icin/:

Sehir hastanesi açılmış mi? odalar tek kisilikmis cok güzelmis diyorlar .

Canm zübeyde hanimda yeni dogum yapti bir arkadasim, diyor ki sadece 3 bayan vardi dogum yapan.ben memnun kaldim ilgilendiler falan diyor. :)
Baska bir tane daha vardi o yazin dogum yapmıştı o da diyor ki tam 61 kisi vardi ben 61.kişiydim hic memnun kalmadim. Acikcasi nasip kismet işi heralde. Kimin nasibinde ne varsa onu yaşıyor. Ozele dair benimde tereddutlerim var ama bir kenara birakip tevekkül etcem. Umarim hersey yolunda gider ve su süreci atlatırız

Yediğin de hep bebişe yaramış demekki kuzum maşallah
Bebek anne karnında gelişmiyorsa mutlaka bişeyler yapılmalı tabi canım. Ne zamana kadar bekletecekler yani alsınlar ki dışarıda beslensin büyüsün. Bi açıklama da yapmıyorlar anladığım kadarıyla en kötüsü de o zaten ne yapacağını da bilemez insan. İnşallah bi çözüm yolu bulurlar bi an önce

Canlar , minik bebek çorapları var ya onlardan alırken dikkat edin lastik kısmı sıkıyor , benim bebis zayıf olduğu halde çoraplar olmadı . Sevimli gelmişti alırken ama kullanışsızmis.
Canm napiyosun nasilsin ?Allah bebisini anali babali büyütsün. Bir türlü mesajini yakalayıp cevap yazamamıştım. Seninki dogdu aradan cikti darısı bizim basimiza olsun iyice sitres sardı bizi de. Bebegin adi yusuf galiba .Benim en sevdigim isim, oglum olsa koyacaktim :) .

Bugün kontrole götürdüm oglusumu :) 4 günde evdeki bakımla 200 Gr almış teyzeleri.

Doktor sen daha iyi bakmışsın aynen böyle devam dedi. Erken doğduğu için testisler torbaya inmemis henüz , ama sorun değil kendiliğinden inecek dedi.

Aslında yenidogan yoğun bakım da ki hemşire evolvia mamayı önermişti onu aldık ama midesini bulandırdı . Sonra arkadaşıma danıstim o da ebe , Aptamil premature bebek mamasi al hem daha hızlı kilo aldırır hemde tadı daha güzel evolvia içinde balık yağı var kokusu kötü gelir dedi. Bende Aptamil almıştım , doktor da Aptamil daha iyi 3 kilo olana kadar premature mamaya devam dedi.

Tek dikkat etmemiz gereken şey enfeksiyon , birkaç ay evden çıkmak eve kalabalık misafir kabul etmek yok dedi doktor. Zaten gebeliği de evde geçirdim artık aynı düzene devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…