- 31 Ekim 2013
- 6.149
- 11.987
- 248
Kızlar sağlık ocağı ile ben fazla içli dışlıyım, her hafta uğrarım mutlaka. Whatsapp'tan da sık sık yazışırız ebeyle.
Aşı takvimi şu şekilde.
Eki Görüntüle 2244772
Kızlar bu arada dün doktoruma serviks, vajina da olan iğnelenmeyi sordum. Bebek baş geliş pozisyonunda olduğu için başıyla bası yapınca iğnelenme oluyormuş. Normal dedi doktorum
Çikolatamızı sipariş verdik, nasil kızlar
Bilmediğim için soruyorum bebek doğunca topuk kanı hastanede alınmıyor mu ?
Asmde mi alınıyor
Canım benim doğumdan önceki son kontrol perşembe günü tahlil falanda yapıcaklar,dün arayıp haber verdiler.
Aşılar içinde bilgi verirler,ilk izlenimde bir kitapçık vermişlerdi orda tüm aşıların listesi hangi ayda yapılması gerektiği yazıyor.
Yine sorup bilgi alırım paylaşırım
Fenilketonuri yani dediğiniz gibi topuk kanı her bebekte iki kez alınır ilk 24 saatte 1 sonraki hafta içinde ikinci alınır. Bu bebek hastanede 24 saat kaldığı için hastaneden taburcu olmadan önce hastane alır taburcu olunca da asm alır ikinciyi. Birbirini desteklemesi için kontrol amaçlı yapılır devlet takibinde gerekli bir durum eğer bir sorun çıkarsa ankara merkez lab. Arayıp aileyi bilgilendirir tekrar gerekirse kan tetkiki yapar sıkıntı yoksa arama yapmaz. Her arama da bebekte sıkıntı olduğu anlamına gelmez bazen kan alımında oluşan sıkıntı için ararlar tekrar kan verilir. Dağlık problemi varsa da devlet takibe alır gerekli görülen tahlil ve tedavi için tam teşekküllü bir hastaneye yönlendirir. Şimdiden bunları düşünmeye gerek yok şeker anneler. 2 sene yenidoğan yoğun bakımda çalıştım 500gr doğan bebek bile gördüm. 1kg altı bebeklerde kalp ameliyatı olanları bile gördüm. Hidrosefali bir bebeği taburcu ettik 1 sene sonra geldiğinde yüzündeki o gülümsemeyi hala unutamam anne o kadar büyük bir sevgiyle bakmış ki o hasta bebek inanılmaz iyi görünüyordu. Erken doğan zamanında doğan hiç farketmiyor eğer hastalık olacaksa son anda bile neler neler oluyor. Güzel düşünüp güzel beklemek lazım. Bide tam anlamıyla teslim olmak bide. Bazı durumların önüne geçilmiyor çünkü...
Sagol canim bilgi verdigin icin.ne bebekler gormussundurFenilketonuri yani dediğiniz gibi topuk kanı her bebekte iki kez alınır ilk 24 saatte 1 sonraki hafta içinde ikinci alınır. Bu bebek hastanede 24 saat kaldığı için hastaneden taburcu olmadan önce hastane alır taburcu olunca da asm alır ikinciyi. Birbirini desteklemesi için kontrol amaçlı yapılır devlet takibinde gerekli bir durum eğer bir sorun çıkarsa ankara merkez lab. Arayıp aileyi bilgilendirir tekrar gerekirse kan tetkiki yapar sıkıntı yoksa arama yapmaz. Her arama da bebekte sıkıntı olduğu anlamına gelmez bazen kan alımında oluşan sıkıntı için ararlar tekrar kan verilir. Dağlık problemi varsa da devlet takibe alır gerekli görülen tahlil ve tedavi için tam teşekküllü bir hastaneye yönlendirir. Şimdiden bunları düşünmeye gerek yok şeker anneler. 2 sene yenidoğan yoğun bakımda çalıştım 500gr doğan bebek bile gördüm. 1kg altı bebeklerde kalp ameliyatı olanları bile gördüm. Hidrosefali bir bebeği taburcu ettik 1 sene sonra geldiğinde yüzündeki o gülümsemeyi hala unutamam anne o kadar büyük bir sevgiyle bakmış ki o hasta bebek inanılmaz iyi görünüyordu. Erken doğan zamanında doğan hiç farketmiyor eğer hastalık olacaksa son anda bile neler neler oluyor. Güzel düşünüp güzel beklemek lazım. Bide tam anlamıyla teslim olmak bide. Bazı durumların önüne geçilmiyor çünkü...
Bu aşıları biz tıbbi mikrobiyoloji dersinde uzun uzun tartışmıştık; bizim hocalarımız da çok tavsiye etmiyor. Çünkü her yıl virüsler değişkenlik gösteriyormuş canım, aşı ile korumak neredeyse imkansız gibi. Üstelik o aşılar bağışıklık sistemini de zayıflatabiliyor. Ama dediğin gibi vakti gelince yine konuşuruz.TEŞEKKÜRLER CANIM. kızlar bi de devletin karşılamadığı özel aşılar var. mesela rota virüs gibi. tabii o zamanlar gelsin yine konuşuruz. yaptırmak şart değil isteğe bağlı.
Sağol canım Rabbim tüm evlatları anne babasına bağışlasın , sizleri hayırlı bir şekilde kavuştursun inşallahbegonyas
Canım oğluşunla kavuşmanıza çok sevindim ♥
Gözün aydın
Bundan sonrası çok daha güzel olacak inşallah
Yusuf’a da maşallahadıyla yaşasın sağlıkla büyüsün paşa
Memnun kalmadın mi canimLusi nin karartma perdeden kastı sanırım, stor olarak, altının değişik bi yapısı var o storu indirince içerisi karanlık oluyo ,bende kahverengi kalın fon perde kumaştan diktirmiştim yere kadar eşim için uyku sorunludur kendileri, şimdi takmıyorum ama kaldırdım geri
Son çocuk olsun dıosanız yeter olsun,ya da iyice bi düşünelim ne kıyabilirizHahahhah Nisantoş un başına ne koysak acaba
cnm eşim için takıyordum uyku sorunu için ,şuan gerek kalmadı, belki ilerde yine takarızMemnun kalmadın mi canim
Cnm bebiş için bilmiyorum ama normal çay termoslarında penguen marka iyi tutulan bi marka diye biliyorum, bi bak olmazsa penguenin bebek için olanı varmı dıyeKızlar internetten bebek termosu sipariş vereceğim , mama için lazım oluyor. Tavsiye edebileceginiz bir marka yada site var mi
ay sorma canim benim isler arap saçına döndü.En son biliyorsun zübeyde hanıma gidiyordum memnun degildim .Sonra sami ulus bestepeye basladim buradan memnundum ama gecen hafta öğrendim ki hastane dolu oldugunda almıyorlarmış tekrar zübeydeye sevk ediyorlarmış .Dedim ne anladik bu isten :) . Bu hafta etimed hastanesine randevu alacagiz bi görüşmeye gitcez.ikinci tercih olarakta lokman hekime gidecegiz.yine arayis icindeyim anlayacağın :) sen ne yaptın ?Doğumu nerede yapacağına karar verdin mi canım?
süt yapan icecek ne kuzu?ben ilk defa duydum .Sezaryan mi senin bu arada belli oldu muKizlar hastane cantama sut yapan icecekten alip koydum.sizinde aklinizda olsun.dogumdan sonra cok lazim oluyor ozellikle sezeryanda
34+5 canim ben de :) bi hafta varmis aramizda..35+4 bugun canım. Sen kaç haftaliksin?
Aynen ben de yarin mi giderim pers mi kestiremiyroum henuz :))Bir çoğumuzun bu hafta son kontrolü var herhalde asm de. Benimde perşembe son
Evet canim dogqr dogmaz yapiliyor. Ama bu dilekce yazanlar iyi cesaret ediyor. Ben o konuda o kdr cesaret edemem. Yq iki gun sonra vurdurmadigimiz bir asi ile ilgili rahatsizlanirsa hic mi dusunmeyiz yaptirsaydim keske diye.. cok arada kaldigim bir durum bu..ben de hatırlamıyorum çünkü 7 sene geçti üzerinden. ama şimdi doğar doğmaz hepatit yapıyorlarmış. bi arkadaşım aşıya karşı, dilekçe vermiş doğumdan önce aşı istemiyorum diye o yüzden yapmamışlar. değilse aileye sormadan yapılıyormuş. bilginiz olsun kızlar.
Canim bildigim kadariyla dogum haftasindan sonraki hafta yapiliyor genelde 5-8 gunler arasi.. seni aramamalari da cok garip geliyor bana. Gercekten bizim buradakiler asiri titiz gebeler konusunda.Günaydın kızlar
Asm lerden bahsetmişsiniz şimdi bizim asm beni aramıyor biz aramıyoruz dedi ebe ama görüyorum ki buradaki birçok arkadaşımızı aramışlar sık sık çağırmışlar ben tahlil için bile gitmiyorum artık 2 sokak arkadamda eğitim arş hastanesi var oraya gidiyorum merak ettiğim şu doğumdan sonra ne zaman gelin dediler size? Bebek aşısı için bende kaçırmamış olayım
Ayni seyi ben de sordum canim. Benim ignelenme disinda yataktan kalktigimda vajina civarinda ki tum kemiklerim asiri agriyor. Yuruyemiyorum hemen. O da dedi artik 2.5 kilo bisi oraya baski yapiyor. Cok dogal. Surekli ayakta olunca hissetmezdin ama bi sure oturup ya da yatip gevseyince sonra kalktigin anda oradaki tum baglar gerilir ve canin acir dedi. Ikna oldumKızlar bu arada dün doktoruma serviks, vajina da olan iğnelenmeyi sordum. Bebek baş geliş pozisyonunda olduğu için başıyla bası yapınca iğnelenme oluyormuş. Normal dedi doktorum
Canim cok minnos, acacak ben de yaptirdim hediyelik :) ikisi de cok guzel. Uyguna yaptirmissin ustelik.Çikolatamızı sipariş verdik, nasil kızlar
Ne kadar ozel bir isiniz varFenilketonuri yani dediğiniz gibi topuk kanı her bebekte iki kez alınır ilk 24 saatte 1 sonraki hafta içinde ikinci alınır. Bu bebek hastanede 24 saat kaldığı için hastaneden taburcu olmadan önce hastane alır taburcu olunca da asm alır ikinciyi. Birbirini desteklemesi için kontrol amaçlı yapılır devlet takibinde gerekli bir durum eğer bir sorun çıkarsa ankara merkez lab. Arayıp aileyi bilgilendirir tekrar gerekirse kan tetkiki yapar sıkıntı yoksa arama yapmaz. Her arama da bebekte sıkıntı olduğu anlamına gelmez bazen kan alımında oluşan sıkıntı için ararlar tekrar kan verilir. Dağlık problemi varsa da devlet takibe alır gerekli görülen tahlil ve tedavi için tam teşekküllü bir hastaneye yönlendirir. Şimdiden bunları düşünmeye gerek yok şeker anneler. 2 sene yenidoğan yoğun bakımda çalıştım 500gr doğan bebek bile gördüm. 1kg altı bebeklerde kalp ameliyatı olanları bile gördüm. Hidrosefali bir bebeği taburcu ettik 1 sene sonra geldiğinde yüzündeki o gülümsemeyi hala unutamam anne o kadar büyük bir sevgiyle bakmış ki o hasta bebek inanılmaz iyi görünüyordu. Erken doğan zamanında doğan hiç farketmiyor eğer hastalık olacaksa son anda bile neler neler oluyor. Güzel düşünüp güzel beklemek lazım. Bide tam anlamıyla teslim olmak bide. Bazı durumların önüne geçilmiyor çünkü...
Aman da aman Yusuf kusu buyumus de mamasi icin termos bakiliyormussssKızlar internetten bebek termosu sipariş vereceğim , mama için lazım oluyor. Tavsiye edebileceginiz bir marka yada site var mi
Canim cok minnos, acacak ben de yaptirdim hediyelik :) ikisi de cok guzel. Uyguna yaptirmissin ustelik.
Cikeletadan yiyen herkesin agzi ballansin da sana uok sutun var mi yok o mu bu mu diyip canini darlamasinlar insss
Ben de az once kv mdeydim. Hastaneden ona gectim. Bi saat kdr oturdum. Bi saat boyunca bana neler yapacagini anlatti. Bu bi iki hafta sonra bana gelecekmis gunduzleri... ne olur ne olmazmis. Yalniz kalmayacakmisim.. 20 hun fln da cocuk dogunca gelecekmis. Sonea kendi islerine bakacakmis. 40 indan sonra ztn bebek ona gidermis de bilmem neymis.. hii hiii diyip diyip dinledim :)) gerilmeyeyim diye... ama icim bayildi kactim geldim. Allah sonumuzu hayir etsin insallahAyy evet canım yaaa, uğraşmasınlar bizimle lohusa lohusane dersek diyelim herşeye karışacaklar, anneler de dahil. Simdiden geriliorm kayinvalidem kundaklik yaptirmis bebeğe eski usul birşey, bana sormadan, bebisimi sımsıkı kundak yapacak koymuş kafaya, düşündükçe deliriorm neler bekliyor beni daha acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?