Sağol canım iyiyim şükür ben başladım sütüyle , mamasiyla , kakasiyla , gazıyla uğraşmaya .. darısı başınıza inşallah :) ama zamanında hayırlı sağlıklı bir doğumla tabi. Yusuf ismini bende ta liseden beri severim hep oğlum olsa adını Yusuf koyardim derdim. Rabbim nasip etsin çok şükür , inşallah tüm isteyenlere nasip etsinCanm napiyosun nasilsin ?Allah bebisini anali babali büyütsün. Bir türlü mesajini yakalayıp cevap yazamamıştım. Seninki dogdu aradan cikti darısı bizim basimiza olsun iyice sitres sardı bizi de. Bebegin adi yusuf galiba .Benim en sevdigim isim, oglum olsa koyacaktim :) .
rabbim hayırlısını versin inşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun. Doktorun ne yapmanı öneriyor bu durumda. Hemen alacaklar mı bebeği.Kizlar doktordan geldik. Durum kotuBebegim bir haftada gr bile almamis. Olcumlerinin de hepsi uc hafta gerilemis. Kilosu da gecen haftayla ayni 1500 gr civari Birde ustune kordonda risk olusmus vaza previadan ziyade baska sorunlarda cikmis. Napacagimi sasirdim artik plasentaya da uzulmuyorum bir haftada gr bile almamis 34 haftalik bebek 1500 nasil olur anlamiyorum cok mutsuzum tek korkum da bebekte bir kusur olmasi yada bebegimi kaybetmek. İnt sunumlara baktim bebek olumleri cok oluyormus mafoldum Allahim insallah ona da bana fa ssglik verir ama inanin artik birsey yemek istemiyorum o kadar yedigim seyler nereye gitti hicbiri mi bebege gitmemis aklim almiyo Cok uzgunum cok
özelde ki hastanelerde yenidoğan bakım servisi var mı yok mu diye araştır cnm,eğer yoksa Allah esirgesin herhangi bi durumda bebeği devlete sevk edecek sen özelde o devlette, aynı hastanede olmanız daha mantıklı, bi de doğum bu belli olmuyo ki normal başladı diye gidiyosun bi bakmışın sezeryana dönmek zorunda kalınılmış, öyle birşey ki tam teşekküllü özel olsun dıoruz fiyat yükseliyo, normal olanlara bakıyoruz tam teşekküllü değil Allahım inş darda koymaz ya,sami ulusun acaba günlük sezeryan hastası kaç kişi oluyo 36 yataklıymış, gerisi normal doğuma kalıyodurSehir hastanesi açılmış mi? odalar tek kisilikmis cok güzelmis diyorlar .
Canm zübeyde hanimda yeni dogum yapti bir arkadasim, diyor ki sadece 3 bayan vardi dogum yapan.ben memnun kaldim ilgilendiler falan diyor. :)
Baska bir tane daha vardi o yazin dogum yapmıştı o da diyor ki tam 61 kisi vardi ben 61.kişiydim hic memnun kalmadim. Acikcasi nasip kismet işi heralde. Kimin nasibinde ne varsa onu yaşıyor. Ozele dair benimde tereddutlerim var ama bir kenara birakip tevekkül etcem. Umarim hersey yolunda gider ve su süreci atlatırız
Aynen canim doktor da oyle dedi. Bebise yaramis cok sukur. Artik korkmaya hic gerek yok fln dedi.Yediğin de hep bebişe yaramış demekki kuzum maşallah
Bebek anne karnında gelişmiyorsa mutlaka bişeyler yapılmalı tabi canım. Ne zamana kadar bekletecekler yani alsınlar ki dışarıda beslensin büyüsün. Bi açıklama da yapmıyorlar anladığım kadarıyla en kötüsü de o zaten ne yapacağını da bilemez insan. İnşallah bi çözüm yolu bulurlar bi an önce
Masallah kuzum benim. Evet sen tedbirli ol. Enfeksiyon fln gecirmesin kuzucuk. Erkek bebekler genel de gazli oluyormus. Yusuf pasa da oyle mi? Sevgiyle daha da buyuyecek kuzucuk insallahBugün kontrole götürdüm oglusumu :) 4 günde evdeki bakımla 200 Gr almış teyzeleri.
Doktor sen daha iyi bakmışsın aynen böyle devam dedi. Erken doğduğu için testisler torbaya inmemis henüz , ama sorun değil kendiliğinden inecek dedi.
Aslında yenidogan yoğun bakım da ki hemşire evolvia mamayı önermişti onu aldık ama midesini bulandırdı . Sonra arkadaşıma danıstim o da ebe , Aptamil premature bebek mamasi al hem daha hızlı kilo aldırır hemde tadı daha güzel evolvia içinde balık yağı var kokusu kötü gelir dedi. Bende Aptamil almıştım , doktor da Aptamil daha iyi 3 kilo olana kadar premature mamaya devam dedi.
Tek dikkat etmemiz gereken şey enfeksiyon , birkaç ay evden çıkmak eve kalabalık misafir kabul etmek yok dedi doktor. Zaten gebeliği de evde geçirdim artık aynı düzene devam
Canim valla her duamdasiniz.. aklima geldikce ediyorum hepinize.. ama bana bi sekilde mantikli gelmiyor.. bu kdr sorun varsa neden hala bir ciger gelistirici yapilmiyor. Ya da alinmiyor bu cocuk. Iceride gelismiyorsa disarida gelisir diye dusunuyorum.. ne bilim anlam veremiyorum. Bu doktora ne zmndir gitmiyordun sen degil mi? Yanlis hatirlamiyorum?
Kuzum valla bilmiyorum. Aslinda yiyorum iciyorum. Hatta annemlerde ablamlarda vs idim son bir haftadir kalabalik vs olunca cozuttuydum ama almamisim. Bana kalirsa ben ztn ulasabilecegim en ust sinirlarq ulastigim icin almiyorum
Bak sen de ayni fikirdesin. Sanki bisiler yapilmasi gerekiyor gibi dusunuyorum. Eksik bisiler varmis gibi geliyorMini_mini icin/:
Bugün kontrole götürdüm oglusumu :) 4 günde evdeki bakımla 200 Gr almış teyzeleri.
Doktor sen daha iyi bakmışsın aynen böyle devam dedi. Erken doğduğu için testisler torbaya inmemis henüz , ama sorun değil kendiliğinden inecek dedi.
Aslında yenidogan yoğun bakım da ki hemşire evolvia mamayı önermişti onu aldık ama midesini bulandırdı . Sonra arkadaşıma danıstim o da ebe , Aptamil premature bebek mamasi al hem daha hızlı kilo aldırır hemde tadı daha güzel evolvia içinde balık yağı var kokusu kötü gelir dedi. Bende Aptamil almıştım , doktor da Aptamil daha iyi 3 kilo olana kadar premature mamaya devam dedi.
Tek dikkat etmemiz gereken şey enfeksiyon , birkaç ay evden çıkmak eve kalabalık misafir kabul etmek yok dedi doktor. Zaten gebeliği de evde geçirdim artık aynı düzene devam
Senin maji atlamisim cnm. Kayinvalidenin planlari bir anlatsam soklara girersiniz:)) ben bile oglumla ilgili o kdr hayal kurmuyorum. Bizim ki dugununu fln yapiyor o dereceplanını yapmış kayınvaliden.
Canm düşünebilecek baska secenegim kalmadi maalesef. Insallah hersey yolunda gider. Olumsuzluk oldu mu devlette de bizi bulabilir diyorum . Gönlüm sami ulustan yanaydi ama belirsizlikler de beni yordu. etimedde yenidogan ünitesi var lokman da da. Umarim sorunsuz atlatırım. Düşündükçe daraliyorum bu siralar. Gerci ne olacagi ne zaman gelecegi de belli degil belki sami ulusta kontrole denk gelir orada da alabilirler .O ihtimallerde geliyor aklimaözelde ki hastanelerde yenidoğan bakım servisi var mı yok mu diye araştır cnm,eğer yoksa Allah esirgesin herhangi bi durumda bebeği devlete sevk edecek sen özelde o devlette, aynı hastanede olmanız daha mantıklı, bi de doğum bu belli olmuyo ki normal başladı diye gidiyosun bi bakmışın sezeryana dönmek zorunda kalınılmış, öyle birşey ki tam teşekküllü özel olsun dıoruz fiyat yükseliyo, normal olanlara bakıyoruz tam teşekküllü değil Allahım inş darda koymaz ya,sami ulusun acaba günlük sezeryan hastası kaç kişi oluyo 36 yataklıymış, gerisi normal doğuma kalıyodur
Mini_mini canım 34 haftalık 1500 Gr seninki herhalde, bak benimde son haftalar gelişmediği için 1700 kilo doğdu 34.haftada. ama çok şükür evimize döndük sağ salim lütfen kendini üzme bebise de yansır.
Yalnız mesajları kaçırdım ama neden doğuma almadılar onu anlamadım . Beni 5 dk bile bekletmediler , inan üstümü başımı çıkartıp önlük giyerken bile ebe basimda bekledi. Gelişim durduysa hemen doğuma alıyorlar diye biliyorum.
Anladim canim ben o durumu kacirmisim. Simdi sen sifirdan basladigin icin baskalarinin verilerine gore ise kalkismiyorlar.. rabbim yardimcin olsun. Kuzum sakin haftaya ya alirlarsa ya oyle olursa diye nolur dusunme. Bak stresli gebelik inan en tehlikelisi.. sen once Allah a sonra bebegine guven. Onlar sandigimizdan cok daha guclu emin ol. Tevekkul edersen hayra erisirsin inan.. sen elinden geleni zaten yapiyorsun, daha ne yapabilirsin ki? Guclu ol. O bebek senden guc bulacak nolur...Canim beni 7-8 aydir takip eden, aylik 400 lira verdigim, sen cok risklisin diyerek birakan sevgili doktorumdan sonra bu hastaneye gitmeye devam ettim bu yuzden su an sadece gordugu iki haftalik takip ona gore de birsey diyemiyormus. Biraz gelisimine bakip ona gore karar verecekmis. Bu hafta gelismedigini gordu haftaya da Allah korusun gelismezse napar bilmiyorum. İnan bende buna sasiriyorum kendi doktorum gelisme geriligi var, previa var, kalbin var vs diye 8 ayda birakti beni. Simdi sifirdan bir tip fakultesine siradan bir hasta gibi basladim. O fakultede sadece ayrintili ve ikili testimi yaptirmistim. Hic takip yaptirmamistim. Kendimi o kadar caresiz hissediyorum ki. Eski doktorumla bastan beri geldigimizden kendimi azda olsa guvende hissediyordum arkamda biri var diyordum ama simdi siradan bir insan gibi gidip, muayene olup geliyorum. Halbuki herseyim riskli. Ogretim gorevlisi ayarlamaya calistim dogumuma da girsin dedim ama hepsi doluymus kimse benimle oturup guzelde durumumu anlatmiyor. Su saaten sonra ortada kalmak o kadar agir birsey kiBoyle olacagini bilsem baska dr giderdim onca ay eski dr bosa gitmisim cok uzgunum
Inş canm.sehir hastanesi mükemmel olmuş.cok güzel henüz zekai tahir gelmemiş.2 ay snra falan gelebilir diyorlar .doktorlar muayeneye başlamış. Açılalı çok oldu da sanirim bide resmi bi açılış yapılacakmış. Bugün ben gittim.35_36 haftalik bas gelis dediler. 2921 de kilosu imis. Ama ultrason kilosu yanıltmasın dedi doktor. Soylenen kilodan 400_500 gram aşağı doğar genelde bebekler dedi. O kadar farkeder mi dedim bende sasirdim açıkçası. Bakalim nerde doğum yapıcaz. Yaklasiyo gittikçe. Benim 34 hafta 6 gün olmam gerekirken ölçümler 35 ve 36. Haftayı gösteriyor. Doktor sorun olmaz 1 hafta farktan dedi.Sehir hastanesi açılmış mi? odalar tek kisilikmis cok güzelmis diyorlar .
Canm zübeyde hanimda yeni dogum yapti bir arkadasim, diyor ki sadece 3 bayan vardi dogum yapan.ben memnun kaldim ilgilendiler falan diyor. :)
Baska bir tane daha vardi o yazin dogum yapmıştı o da diyor ki tam 61 kisi vardi ben 61.kişiydim hic memnun kalmadim. Acikcasi nasip kismet işi heralde. Kimin nasibinde ne varsa onu yaşıyor. Ozele dair benimde tereddutlerim var ama bir kenara birakip tevekkül etcem. Umarim hersey yolunda gider ve su süreci atlatırız
Aynen cnm biz gönlümüzü ferah tutalım ben sezeryanım garanti orda yapcam diyede bişey yok ki doğum bu ne zaman başlıyacağı belli olmuyo,zaten son haftalar iyice sık sık gidecez Allahım yardım eder inş cümlemizeCanm düşünebilecek baska secenegim kalmadi maalesef. Insallah hersey yolunda gider. Olumsuzluk oldu mu devlette de bizi bulabilir diyorum . Gönlüm sami ulustan yanaydi ama belirsizlikler de beni yordu. etimedde yenidogan ünitesi var lokman da da. Umarim sorunsuz atlatırım. Düşündükçe daraliyorum bu siralar. Gerci ne olacagi ne zaman gelecegi de belli degil belki sami ulusta kontrole denk gelir orada da alabilirler .O ihtimallerde geliyor aklima
Senin baya büyümüş masallah :) benimde bir hafta gec dollenmeymis yeni ogrendim biliyor musun .Inş canm.sehir hastanesi mükemmel olmuş.cok güzel henüz zekai tahir gelmemiş.2 ay snra falan gelebilir diyorlar .doktorlar muayeneye başlamış. Açılalı çok oldu da sanirim bide resmi bi açılış yapılacakmış. Bugün ben gittim.35_36 haftalik bas gelis dediler. 2921 de kilosu imis. Ama ultrason kilosu yanıltmasın dedi doktor. Soylenen kilodan 400_500 gram aşağı doğar genelde bebekler dedi. O kadar farkeder mi dedim bende sasirdim açıkçası. Bakalim nerde doğum yapıcaz. Yaklasiyo gittikçe. Benim 34 hafta 6 gün olmam gerekirken ölçümler 35 ve 36. Haftayı gösteriyor. Doktor sorun olmaz 1 hafta farktan dedi.
kuzu sana ne zaman gün verecekler sordun mu ? Gününü alda garanti olsun :) tabi fındık erken gelmeye kalkmazsaAynen cnm biz gönlümüzü ferah tutalım ben sezeryanım garanti orda yapcam diyede bişey yok ki doğum bu ne zaman başlıyacağı belli olmuyo,zaten son haftalar iyice sık sık gidecez Allahım yardım eder inş cümlemize
Canim malt icecegi.kardesim sutu azalinca arada aliyordu cok ise yariyor.38 de cati muayenesi olacak o zaman belli olacak simdiluk normal diyor doktorum.ebebekte var icecektensüt yapan icecek ne kuzu?ben ilk defa duydum .Sezaryan mi senin bu arada belli oldu mu
Bu hafta unutmazsam soruyum diorum, ya bide benim kuzuda ayrıntılıda 1.5 mm lik böbrekte bi genişlik var dedıydıler bi daha ondan bana hiç bahsetmediler onuda sorucam gidince, dün endokrin hocası ultasonların nasıl dedi bende bi sorun yok dedim neden sordunuz dedim bebeğin troidleri ne durumda geçmiş ona bu hastalık geçmemiş mı diye soruyorum dedi,bişey söylemiyorlar bu durumla ilgili dedim hepsini gıdınce yeşim hocaya sorucam inşkuzu sana ne zaman gün verecekler sordun mu ? Gününü alda garanti olsun :) tabi fındık erken gelmeye kalkmazsa
Doktor ne diyor. İyice stres yapma dur bakalım allah büyüktür allah yar ve yardımcın olsunKizlar doktordan geldik. Durum kotuBebegim bir haftada gr bile almamis. Olcumlerinin de hepsi uc hafta gerilemis. Kilosu da gecen haftayla ayni 1500 gr civari Birde ustune kordonda risk olusmus vaza previadan ziyade baska sorunlarda cikmis. Napacagimi sasirdim artik plasentaya da uzulmuyorum bir haftada gr bile almamis 34 haftalik bebek 1500 nasil olur anlamiyorum cok mutsuzum tek korkum da bebekte bir kusur olmasi yada bebegimi kaybetmek. İnt sunumlara baktim bebek olumleri cok oluyormus mafoldum Allahim insallah ona da bana fa ssglik verir ama inanin artik birsey yemek istemiyorum o kadar yedigim seyler nereye gitti hicbiri mi bebege gitmemis aklim almiyo Cok uzgunum cok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?