- 26 Eylül 2014
- 4.536
- 9.919
- 358
Kızlar ben de doğurdum, çok şükür, sezaryen ile , 35. Haftada , rahmim alınmadı çok şükür oğlum ve ben iyiyiz .
Biraz daha iyiyim ama sezeryana göre iyileşme sürecim biraz daha zor.kizkardesimdeyim Allah razı olsun bakıyor bana Bebegimde çok sukur iyiye gidiyor.bol bol sut sağmaya çalışıyorumCanim sen nasilsin? Bebegin nasil?
Cnm benim ya Rabbim yardımcın olsun.sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inş. .dualarimız seninle.İyi geceler arkadaşlar,
Hamilelik sürecimle birlikte ilk sayfalardan bu zamana kadar birbirimize arkadaş olduk, yol olduk, dertlere dua olduk.
Benim sorunlarım çok fazla olduğu için hep sorunlarımla mücadele ettim.
Bebeğime şunu, aldım bunu aldım, şurayı gezdim, şu sitede şu var, şu indirimli mesajlarına hiç girmedim ve kendim de yazamadım.
Benim herşeyimi annem aldı getirdi, yaptı.
Ama yazışmalar çok güzeldi, bende internetten değilde gezip almak ya da annemle birlikte bende gitmek isterdim...
Hepinize içimden gelen gele ayrı dua ettim.
Girip okuyup birşey yazamamış olabilirim ama dualarımı eksik etmedim.
Ben yolun sonuna geldim.
Doğumum 4 Nisan'da olacaktı fakat bugün doğumum olacak.
Sabah 7:30 da yatışım var.
Ameliyathanenin duruma göre öne alınmaya çalışacağım.
Bana haklarınızı helal edin. Dualarınızı eksik etmeyin.
Bilerek ya da bilmeyerek bir nokta kadar yazdıklarımda hata varsa af ola.
Benden yana hepinize hakkım helal olsun.
İnşallah yarın size güzel haberlerle dönüş yapacağım Allah'ım izniyle.
Ay dun okudum yazamadim gece bile uyaninca hep aklima geldi.uzuldum kardesinin durumuna.ne pislii bir adammis oyle psikolojisi bozuk biri icine kapanir ya da farkli davranir bu sekilde degil.kardesin avukatmis cok daha iyi bilir tabide bence cocugu anneye verirler kesin.adamin maasida yok hem.oyle bir babayla buyururse cocukta onun gibi olur hemen ayrilsin.iyiki adam cezaevine girmiste kardesin ise baslamis her iste bir hayir vardirKızlar canımı sıkan bir sorun var
Aslında konu pek benle ilgili değil ama aşırı şekilde üzüldüğüm geceleri uykumu kaçıran bir konu
Uzun zamandır da burda yazıp yazmamak konusunda kararsız kaldım ama konuşacak da kimsem olmadığı için sizinle paylaşmaya karar verdim
Alakasız bulup bize ne diyebilirsiniz ama ben içimi dökmek istiyorum
Uzun yazarsam da okuyanlardan allah razı olsun
Konu kardeşim ve psikopat eşi..
Olabildiğince özet geçmeye çalışcm
Kardeşim 6 yıllık evli ve 6 yıldır psikolojik şiddet görüyor. İlk zamanlar da eşini çok seviyor paylaşamıyor falan diyorduk ama işin dozunu iyice artırdı ve olay hakaret namusa laf söylemeye kadar gitti
Kocası evdeyken biz hiçbir zaman kardeşimi arayamadık, çünkü hemen kavga çıkıyordu sen telefonla uğraşıyorsun bana zaman ayırmıyorsun deyip küçücük çocuk gibi ilgi beklerdi
Mesela hiçbir zaman kardeşimin ondan sonra yatağa girmesini istemezdi, kardeşim azıcık tv izlese hemen küser günlerce konuşmazdı
O zamanlar kardeşim çalışmıyordu, kızcağız eviyle ilgilenir çocuğuyla ilgilenir her şeye yetişmeye çalışırdı ama akşam kocası eve gelince “bu evin hali ne akşama kadar ne yapıyorsun anlamıyorum ki” derdi
Ha bir de kardeşimin asla evde kocası varken eşofman bile giyme hakkı yoktu. Azıcık salaş giyinse kavga çıkardı
Beyfendi illa süslü görecekmiş
Evin içinde küçücük çocukla oyunlar oynarken bile kardeşimin süslü makyajlı oturmasını isterdi
Giyinip süslenmesi yetmez bir de beyefendinin beğenmesi gerek
Onun zevkine göre renk seçmesi onun zevkine göre saçını yapması gerek yoksa yine surat asar
Yıllar bir şekilde geçti gitti
Esas olaylar son zamanlarda patlak verdi
Bu adam khk ile işinden oldu, 6 ay cezaevinde yattı (burada konu dağılmasın siyasete veya bu konulara girmek istemiyorum)
Bu adam daha cezaevine girmeden işsiz kalınca kardeşim “hiç üzülme bunca zaman sen çalıştın şimdi ben çalışırım yeter ki sağlık olsun” dedi çalışmaya başladı.
Kardeşim avukat, kendine ofis açtı, iyi kötü işlerini yürütmeye başladı
Süreç ilerlerdi bu adam cezaevine girdi, 6 ay kardeşim deyim yerindeyse erkek gibi dimdik kaldı her işini halletti çok yıprandı ama hiçbir şey belli etmedi
Zamanla tabi iş ortamından çevresi genişledi
Çalışan hanımlar belki daha iyi anlayacaktır Kızlar iş hayatında giyime dikkat etmek gerekiyor, özellikle de böyle serbest bir meslek yapıyorsanız temiz şık giyim daha çok önem kazanıyor
Adam iyice kıskançlık krizlerine girdi
Yok erkeklerle konuştun tokalaştın yok açık giyindin yok bana süslenmediğin kadar dışarıya süslendin vs.
O kadar yattı aklı başına gelmedi, yuvasının kıymetini anlaması gerekirken daha çok kızın üzerine gitmeye başladı. 5 ay oldu çıkalı
5 aydır eve yatıyor kardeşim çalışıyor ama kıza bir rahat vermiyor her gün kavga
İş artık hakaret boyutuna geldi
“Sen ne adi pislik kadınsın, erkek meraklısısın, üç kuruş para kazandın götünü başını açtın, ne haltlar karıştırdığın belli değil vs”
Kıza o... bile dedi
Hatta bazı kavgalarında yumruk atma saçından sürükleme gibi adice işler de yaptı
Kardeşim hep çocuk için sabretti, yeğenim babasının cezaevinde olduğu dönem psikolojik olarak çok etkilendi. Çıkınca da babasına daha düşkün oldu
Bu adam şimdi de çocuğu annesine karşı dolduruyor
“Senin annem adi pislik bir kadın, bizi sevmiyor istemiyor, bak hep seni dövüyor, sen hastayken seni bırakıp gidiyor vs”
Aslı astarı olmayan şeyler
Kardeşim en son üç günlüğüne şehir dışında bir işe gitmişti, bu sabah döndü
Babası olacak adam çocuğu üç günde öyle bir doldurmuş ki yeğenim annesinin yüzüne bile bakmamış gelip gidip vuruyormuş kardeşime “biz seni istemiyoruz artık, sen beni bırakıp gidiyorsun, senin adın artık anne değil kadın dicez sana, biz babamla başka eve taşıncaz sen bizle gelmeyeceksin vs” bunları 4 yaşındaki çocuk söylüyor çünkü babası doldurmuş çocuğu
Kardeşim odada yatarken gitmiş adam kapısını kapatmış çocuğa da “gel yavrum oraya gitme seni döver, korkma yavrum ben senin yanındayım sana bir şey yapamaz” diyormuş
Çocuk kardeşimden yiyecek bir şey istediğinde “dur yavrum o şimdi senin yemeğine zehir falan koyar ben sana getiririm” diyormuş çocuğa
Kızlar inanın şu an sadece aklıma gelenleri toparlamaya çalışıp yazdım
Bunlar olanların dörtte biri bile değil
Beynimi uyuşmuş hissediyorum
Kardeşim ayrılacak ama bu adam anlaşma yoluna asla gitmez, çocuğu sana vermem diye atıp tutuyor
Kardeşim her aradığında yüreğim ağzıma geliyor yine ne oldu acaba diye
Günlerdir düşünmekten uyuyamıyorum üzüntüden kendimde değilim
Hadi gecmis olsun buda aradan cikti.aldiklarini getirmis mi@BellaCiao @Cuttingcorners şükür iyiyim kızlar,dün annem geldi gitti. Bugünde eşim evde pek yazamıyorum sizler nasılsınız
atanamayanogretmen kardeşin için üzüldüm. Şiddete karşıyım ama kardeşinin eşi komalık aklı başına gelinceye kadar bir sopayı hak ediyor
Gecmis olsun canim.ins her sey yolunda gider.sana bol bol dua edecezKizlar ben yarin sabah sezaryana aliniyorumBugun ultrasonla bakti doktor rahim alinmasi disinda bebekte sendrom olabilir simetrik gelisme geriligi var dedi dunyam basima yikildi Butun degerleri geriden geldiginden bebegin kromozomal sorunlari olabilir dedi Nolursunuz bana dua edin cok dardayim bebegim sapasaglam dogsun hicbir hastaligi, sendromu olmasin benimde rahmim alinmasin ikimizde sag salim atlatalim bunu muhtemelen yarin fln yazamam ama dualarinizi hissedecegim Allah hepimizin yardimcisi olsun cok korkuyorum bebegime birsey olacak diye
Canim hayirli dogumlar ins her sey yolunda gider.cok gecmis olsun.yakinda agrilarinda bitecek insİyi geceler arkadaşlar,
Hamilelik sürecimle birlikte ilk sayfalardan bu zamana kadar birbirimize arkadaş olduk, yol olduk, dertlere dua olduk.
Benim sorunlarım çok fazla olduğu için hep sorunlarımla mücadele ettim.
Bebeğime şunu, aldım bunu aldım, şurayı gezdim, şu sitede şu var, şu indirimli mesajlarına hiç girmedim ve kendim de yazamadım.
Benim herşeyimi annem aldı getirdi, yaptı.
Ama yazışmalar çok güzeldi, bende internetten değilde gezip almak ya da annemle birlikte bende gitmek isterdim...
Hepinize içimden gelen gele ayrı dua ettim.
Girip okuyup birşey yazamamış olabilirim ama dualarımı eksik etmedim.
Ben yolun sonuna geldim.
Doğumum 4 Nisan'da olacaktı fakat bugün doğumum olacak.
Sabah 7:30 da yatışım var.
Ameliyathanenin duruma göre öne alınmaya çalışacağım.
Bana haklarınızı helal edin. Dualarınızı eksik etmeyin.
Bilerek ya da bilmeyerek bir nokta kadar yazdıklarımda hata varsa af ola.
Benden yana hepinize hakkım helal olsun.
İnşallah yarın size güzel haberlerle dönüş yapacağım Allah'ım izniyle.
Gecen komsularla oturdum hepsi lohusaliktan bahsediyor cok zor diyeAnnelik güzel kuzum, ama lohusalık çok kötü.. Hamilelikten daha ağırmış, bu kadarını tahmin etmiyordum.. ya da benim ağır geçiyor..tabi buna da şükür..
Sen nasılsın? Bol bol dinlen uyu canım.
Gecmis olsun ve gozun aydin.sen kac haftaliktin dogum yaptinCanım sabah uyandım tabi o günü anlatıyorum pembe akıntı gelmeye başladı sonra akşama doğru Doğum sancıları başladı yani başlamış tabi ben o kadar çok şey yaşadım ki alttan muayene olmak istemedim sonra sancı 80 e 90 a vurunca alttan muayene ve acil sezeryan bebek 33 ile uyumlu doğduhala hastanedeyiz
Gecmis olsun canim.oglun yaninda miKızlar ben de doğurdum, çok şükür, sezaryen ile , 35. Haftada , rahmim alınmadı çok şükür oğlum ve ben iyiyiz .
Gecmis olsun canim.senin isinde zor sanci mi tas mi ikisi birbirine karıştı.birazdan hissedersin canim bebiside korkmaGünaydın kızlar
Çok kötü bir gece geçirdim
Yatağa geçene kadar bir şeyim yoktu
Azıcık uyuduktan sonra kasıklarımda şiddetli bir sancıyla uyandım
İdrara sıkışmış gibi iğneler batıyordu ama doğru düzgün idrara da çıkamadım
Yine taş mı düşürdüm kum mu döktüm anlamdım
Sancılar kasıklarımdan bacaklarıma doğru iniyordu, nasıl yatsam rahat edemedim ve karnım semsertti bebeği hiç hissedemedim
En son sırtımı yatağın başlığına yasladım bacaklarımı da sanki çatala yatmışım gibi kendime çekerek açıp yattım
Bu şekilde biraz rahat uyumuşum ama defalarca sancıyla uyandım
Tuvalete her gidişim kıvranarak oldu
Hala karnım sert ve sancım var, bebeği hissedemiyorum diye çok kötü oldum
Çikolata yedim kek yedim iki bardak su içtim yattım şimdi hareketlerini bekliyorum
Iyi olmana sevindim canim.bebisi ne zaman vercekler.iyiki kardeslerimiz varBiraz daha iyiyim ama sezeryana göre iyileşme sürecim biraz daha zor.kizkardesimdeyim Allah razı olsun bakıyor bana Bebegimde çok sukur iyiye gidiyor.bol bol sut sağmaya çalışıyorum
Aynen :) ilk kızıma prima kullandım bi sıkıntı olmadı. Bi arkadaş prima aldı alerji yaptı. Ona sadece can bebe iyi gelmişti :) bizde bir paket aldık deneme amaçlı :)Bir paket almakla iyi yapmışsın benim kızıma molfiks ve prima alerji yapmıştı ayrıca mustela da çok kötü yapmıştı , biraz büyüyüp bir yaşını geçince tekrar denedim molfiksi de primayı da çocuk yine alerji oldu , bi bakın iyi denilen her ürün bebeğe iyi gelmeyebiliyor
Allah yardımcınız olsun canım.Kizlar ben yarin sabah sezaryana aliniyorumBugun ultrasonla bakti doktor rahim alinmasi disinda bebekte sendrom olabilir simetrik gelisme geriligi var dedi dunyam basima yikildi Butun degerleri geriden geldiginden bebegin kromozomal sorunlari olabilir dedi Nolursunuz bana dua edin cok dardayim bebegim sapasaglam dogsun hicbir hastaligi, sendromu olmasin benimde rahmim alinmasin ikimizde sag salim atlatalim bunu muhtemelen yarin fln yazamam ama dualarinizi hissedecegim Allah hepimizin yardimcisi olsun cok korkuyorum bebegime birsey olacak diye
Hafta sonu bilgi vermediler bugün belli olur inş. Cnm.ama iyi çok sukurIyi olmana sevindim canim.bebisi ne zaman vercekler.iyiki kardeslerimiz var
Amin cnm, şimdi serumun bitti. Ameliyathane de boşluk olduğu gibi beni alacaklar bekliyorum.Cnm benim ya Rabbim yardımcın olsun.sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inş. .dualarimız seninle.
Allah yardımcınız olsun canımLoveAndMarriage @muttervonmarienkaefer amin canım Yürüyemiyorum, yürürken ağlıyorum, altıma sürekli sancı giriyor, kasıklarım çok fena kasılıyor, karnımda sürekli sancı var asla yumuşatıyor, fakat rahimde kesinlikle açılma yok ve rahim boyu kısa değil.
Bu yüzden doğum bugün yapılacak.
Cnm benim çok saol.Gunaydin kizlarr uc saatlik uykuyla arkadaslarina soz verdigi icin kalkmak zorunda olan bir derbeder anne olarak kalktim hazirlaniyorum
Guzel haberler alacagimiz bir hafta olsun. Ozelikle bugun cok muhim operasyonlar gecirecek arkadaslarimiz icin de bolca dua etmeyi unutmayalim.
Allahim yardimcilari olsun insallahChickennova Mini_mini
Lusi
9sene once çıkmıştı diye hatirliyorum ablam hamileydi arastiriyordu o zaman pahaliydi simdi 250 -350 igne parasi veriyosunuz doguma ek tabii hastaneye göre degisiyor banada doktorum bahsetmedi ozelde dogurdum ama onceden arastirmistim burda forumda fln gücüm iyice tukenince eşime istedigimi soyledim ki o gece o igneyi tek yaptiran degildim bide sirami bekledimNe güzelmiş adı gibi prensesler gibi olmuş. Peki bunu devlet hastaneleri yapıyor mu yoksa özelde mi oluyor? Ben özelde yapmıştım 7 sene önce hiçböyle bişiden bahsetmemişlerdi.
Gözün aydın canım geçti bitti işte. allah analı babalı büyütsün. Rahminin alınmamasına çok sevindim. Kendini toparlayınca hikâyeni anlatır mısın?
Herşey yolunda gidecek Allahın izniyle. Bir iki saat sonra kucağında olacak annesi
Geçmiş olsun canım şimdi nasılsın ?Günaydın kızlar
Çok kötü bir gece geçirdim
Yatağa geçene kadar bir şeyim yoktu
Azıcık uyuduktan sonra kasıklarımda şiddetli bir sancıyla uyandım
İdrara sıkışmış gibi iğneler batıyordu ama doğru düzgün idrara da çıkamadım
Yine taş mı düşürdüm kum mu döktüm anlamdım
Sancılar kasıklarımdan bacaklarıma doğru iniyordu, nasıl yatsam rahat edemedim ve karnım semsertti bebeği hiç hissedemedim
En son sırtımı yatağın başlığına yasladım bacaklarımı da sanki çatala yatmışım gibi kendime çekerek açıp yattım
Bu şekilde biraz rahat uyumuşum ama defalarca sancıyla uyandım
Tuvalete her gidişim kıvranarak oldu
Hala karnım sert ve sancım var, bebeği hissedemiyorum diye çok kötü oldum
Çikolata yedim kek yedim iki bardak su içtim yattım şimdi hareketlerini bekliyorum
tebrikler canım, nasıl mutluluktur bu darısı başımıza insallahKızlar kediniz geldi
Odaya geldik demin ağrım sızım var hala uyuşuğum
Nisantoşuma kavuştum Allah herkese nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?