Kızlar özellikle iğne vuranlar bı kaç şey soracaktım ben hala karnimdan vuruyorum iğneyi korkuyorum bacaktan koldan vurmaya bide iğne hakkında herkes bişi diyor yok kanaman çok olur yok kanaman durmaz inanın bu korkuyla kan vermeye gidecem sağlık ocağına ona bile korkuyorum kılcal damarlar catliyor kanama durmuyormus dediler offff normalde bu kadar takıntılı biri değilim ama nedense bu konuya çok takıldım....
Bacaktan, yan yağlardan( fazla yok ama eti sıkıp yap dedi perinatolog ) yapıyorum. Bu iki yerden yapıyorum bacak ve karın bölgesinin sulanması çok önemli bebek beslenen majör damarlara yakın yapmak daha önemli. Kol ve karın zaten yapılan yerler ama ben pek yapmıyorum. Perinatolog karın bölgesini ısrarla sorduğumda en çok bacak ve yan yağları söyledi.
Bu arada bacak inan hiç acımıyor yağlı olan kısım baldıra 45 derece açıyla yap yavaş yavaş ver hiç acı olmayacak.
Yan yağlardan da yaparken herhangi bir yere denk gelmediği sürece hiç acı kan yok.
Ben bacaklara öyle bı alıştım ki morluk olmayan yerin hemen yanına vuruyorum :):):) doktorlar görüp acıklı acıklı yüzüme bakınca valla en rahat buralardan yapıyorum morarma geçiyor deyince tamam diyorlar.
Cnm kanama sıkıntısı her hastada olabilir.
Fakat genetik olarak mutasyon, derin ven trombozu yatkınlığı, genetik aile geçmişi fakat ayrı bı grup, kanı bizim tam tersimize aşırı sıvı olanlar vs bu grup hastalarda daha çok gelişiyor.
Ben hiç riske kendimi atamayacağım, hem doğumhane hem ameliyathane uygulamasının olduğu hastanede, kan grubuma ait kanın her hangi bir durumda kaç ünite gerekiyorsa hazır olduğu ve gerekiyorsa kadın doğum doktoru ve dahiliye doktoru vs vs vs ile doğuma girecegim. Bu duruma uygun hastanede ve bizim grup gebeye daha önce doğum yapmış tecrübeli doktor istiyorum.