2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
İşte canım bulunduğun şehir çok önemli bixim bu üçüncü yerimiz valla buradaki kadar ilgili sağlık ocağı görmedim.inan asi takibini kendim yapıyordum ben çocuğumun ikinci yerdeki sağlık ocağıni al çöpe at hicbirsey yoktu buradaki ebeyle.muhabbet ettik kadın sok oldu nasıl yani sisteme nasıl girdiler bilgileri dedi bilmiyorum ben dedim.sisteme girip baktı gerçekten hiç birşey girilmemiş oğlumun asi kartını atmamistim götürdüm onu öyle sisteme girdi aldıkları para haram valla diye hemşire kendi söyledi.saglik bakanlığı nasıl takip etmiyor bu bilgileri istemiyor anlamış değilim.burada aylık arıyor hemşire iyimisin herşey yolundami diye iyiki tainimiz çıkıp gelmişiz diyorum.

benim de bulunduğum ilçedeki 2.sağlık ocağım. ikisinde de hemşireler hep arayıp sordu hatırlattı. küçük bir yer ama işlerini çok iyi takip ediyorlar. not alıyorlar bilgi veriyorlar ben çok seviyorum. ama yapmayanlar gerçekten nasıl gözden kaçmış çünkü bakanlığa bilgi vermek zorundalar.

Mutluluktan trip atmak akıllarına gelmez diye düşünüyorum
Azmine hayran kaldım buzamana kadar saklamak büyük başarı vallahi ben 3 haftalıkken öğrendim hamile oldugumu karın ağrısıyla hastaneye gittim kan verince hamilesin dedi doktor eşim o dakika aradı haber verdi herkese.en iyisini yapıyorsun sona yaklaştığında herkes daha doğurmadinmi daha sen duruyor musun aaaa halamı burdasin sen diye saçma sapan espiriler yapıyor senin taktiğin güzel cnm bu gibi konuşmalara maruz kalmiyacaksin en azindan.bu seferde daha dün duyduk hamile.oldugunu ne zaman doğurdu bu derler

Bu demir olayı kafamı karıştırdı sağlık ocağındaki doktorum çok ilgilidir o vermedi. Oradaki hemşireler takibimi güzel yapıyor onlar da vermedi. Doktorum her kontrolde tek tek kullandığım ilaç ve takviyeleri soruyor o da kullan demedi. Ondan önce 2 doktora daha gittim onlar da takviye olarak demir kullanmamı söylemedi. Sorun bizim bu bölgede mi acaba ayrıca ayda 1 kere falan kan tahlili de yapmıyorlar. Keseyi gördüğümüzde yapılan tahlillerle kaldım. Sadece 14. Haftada karın ağrım olduğu için idrar testi istedi doktorum.

Buradaki hemsirede çok şaşırdı zaten herkes işini düzgün yapsa bu ülke daha nerelere gelirde işte.herkes eline bı davul almış kendine göre çalışıyor.

Aynen canım ne yapsak diyecek bir şey bulurlar

İnşallah yoktur canım kötü düşünme. Bel ağrısı çok kötü en azından 15 dk yürümeye çalış bende de var hamladıkça daha kötü oluyor sanki.

Banada öyle çok kan testi yapmadılar canım bi kalp atışını duyduğumuzda bir de üçlü testle birlikte istendiğinde baktı o zaman kan ilacına başlayalım dedi. Çok takmamak lazım birazda doktora göre değişiyor sanırım. Özeldeki doktorumda hem kan hem vitamin hem omega3 kesinlikle kullanmam gerektiğini söyledi bilmiyorum ki doktora göre mi değişiyor bunlar. En başından beri ben devletteki doktoruma güveniyorum ama ona göre hareket etmeye çalışıyorum ben aklımı karıştırmıyorum hiç.

Merhabalar kızlar
Kontrolümüzü yaptırdık aşımı oldum, yoruldum.
Bebek 21+3 oldu. 420 gram 24 cm
Çok şükür herşey yolunda
Maşallah canım

Kontrole gittim. 650 gram 30 cm olmuş bizim kız. Ama hiç hareket etmedi. Doktor net görüntü alamadım haftaya bir daha gelin dedi. Annelik ne garip bir şey. Neden bir daha çağırdı ki diye tedirgin oldum. Baş ölçüsü de büyük çıktı. 23+0ıx 25 haftalık çıktı. Bacak boyu da önde ama bu kadar değil. Sorun teşkil etmez umarım

Canim bana asi için ta 31 aralığa vermişler 23 haftalık oluyorum geç değil mi
İlk doz için mi canım
Geçen kızlar mı konuştu yoksa nette mi karşılaştım hangisi emin değilim ama doğuma kadar yapılabiliyormuş

Merhabalar kızlar
Kontrolümüzü yaptırdık aşımı oldum, yoruldum.
Bebek 21+3 oldu. 420 gram 24 cm
Çok şükür herşey yolunda
Maşallah bebişe
Maşallah kocaman olmuş kızın endişelenme bence canım önemli bir şey olsa 1 hafta ileri atmazdı kontrolü daha erken çağırırdı. Gelişimi öndedir belki ondan öyle çıkmıştır.

Bende sağlık ocağından geldim şimdi tansiyonum 12/7 çıktı ben anlamıyorum evde daha düşük çıkıyor ama hayırlısı.
1 kilo daha almışım 2 haftada ehhee hızlanmaya başladı galiba 62 kilo geldim. Başlangıç kilom 60,5tu.
Kalp atışını da dinledik minnoşumun
Aşımı oldum denildiği gibi şuan hiçbir acı sızı yok umarım kolay geçer soğuk kompres önerdiler şişme olmaması için aklınızda bulunsun. Benden de haberler bu şekilde :)

Doktora göre değişiyor herhalde kuzum. Doktoruma güveniyorum sağlık ocağından demir ya da kan hapı verseler ona sormadan yine başlamam mesela. Ama herkes kullanırken bana niye verilmedi diye aklıma takıldı :)

Evet ama başı 2 hafta önde çok fazla geldi. İri bir bebek zaten dedi ama bilemedim yinede. Haftaya bi tekrar gidelim bakalım canım

Kuzum anlattığın varise benziyor
Morlukların kılcal damarda mı damarların kırmızı kırmızı mı
Yoksa kalın mor damar ve toparlanma şeklinde mi
Ayakta çok uzun süre durman iyi değil kuzum ama yürüyüş yapman varisine kan dolaşımı için iyi gelir

Evet ama başı 2 hafta önde çok fazla geldi. İri bir bebek zaten dedi ama bilemedim yinede. Haftaya bi tekrar gidelim bakalım canım
Biraz da genetik oluyormuş bunlar. Endişe etme hiç canım herhangi bir durum olsaydı söylerdi doktorun

Doktora göre değişiyor herhalde kuzum. Doktoruma güveniyorum sağlık ocağından demir ya da kan hapı verseler ona sormadan yine başlamam mesela. Ama herkes kullanırken bana niye verilmedi diye aklıma takıldı :)
Aynen kuzum bende Sağlık ocağından verdikleri halde kan ilacına başlamamıştım. Doktorum birşey demedi diye..

Kuzum bildiğin çarpmışım gibi morluklar. Hafif şiş ve dokununca acıyor onun dışında hissetmiyorum. Onlar varise dönüyormuş sanırım biraz araştırdım. Ayaklarımın altına yastık koydum yüksekte tutarak oturuyorum şimdi. Kılcal damar daralması var bende o yüzden varise ve bu morluklara çok meyilli bacaklarım. Normal damarlarım da bacaklarımda belirginleşmeye başladı zaten ince ince görünüyor bakınca.
Yürüyüş yapıyorum kuzum hafif tempoda yürümem gerekiyor. Uzun süre sabit kalmak ya da koşturmak iyi gelmiyor dün tam olarak böyle bir gün geçirdim gece de bu morluk oluştu

Canım hayırlı güzel haberlerle gelirsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…