- 7 Kasım 2014
- 1.959
- 2.434
- 158
İşte canım bulunduğun şehir çok önemli bixim bu üçüncü yerimiz valla buradaki kadar ilgili sağlık ocağı görmedim.inan asi takibini kendim yapıyordum ben çocuğumun ikinci yerdeki sağlık ocağıni al çöpe at hicbirsey yoktu buradaki ebeyle.muhabbet ettik kadın sok oldu nasıl yani sisteme nasıl girdiler bilgileri dedi bilmiyorum ben dedim.sisteme girip baktı gerçekten hiç birşey girilmemiş oğlumun asi kartını atmamistim götürdüm onu öyle sisteme girdi aldıkları para haram valla diye hemşire kendi söyledi.saglik bakanlığı nasıl takip etmiyor bu bilgileri istemiyor anlamış değilim.burada aylık arıyor hemşire iyimisin herşey yolundami diye iyiki tainimiz çıkıp gelmişiz diyorum.tüm mesajları okudum anca bitti
umut çok güzel bi isim. adıyla yaşasın inşallah.
yer değişikliği etkilemiş olabilir. belli bir düzenden ayrıldınız sonuçta. bu sürede aslında beraber yatabilirsin. kendisini daha güvende hissedecektir.
ben de bu damlayı kullanıyorum.
kızlar nasıl söylemezler anlamıyorum. her ay idrar ve kan verilmesi zorunlu. kan vitamin d3 zorunlu. doktor bunu vermek zorunda sağlık ocağı bunu takip etmek zorunda. aşınızı izleminizi takip etmek zorunda. yapmadılarsa şikayet edin. demek ki görevlerini yerine getirmiyorlar. bunlar ihmale gelecek konular değil. hatta sağlık ocağı tüm kan değerlerini sisteme giriyor nasıl istemez sizden.
bana en başından beri sağlık ocağı o kadar güzel bakıyor ki. keza doktorum da öyle.
2.kutuya başladım kan ilacında. decavite de öyle 2.kutuya geçtim. ihmal etmeyin.
bugün 2.doz aşımı vuruldum. kalp atışını dinledik iyiydi. çok şükür iyi herşey yolunda. 3. doz doğumdan sonra olacak dedi.
ben de aldım ama 6 kg. 92 yim şu an. bel fıtığı bende de vardı ama şu an iyiyim çok şükür. ama dikkat et sende lütfen. benim şeker yüklemesi 2 hafta sonra yapılacak. ne durumdayım bilmiyorum. yarın da devlet hastanesinde kontrolüm war idrar- kan vereceğim değerlerim kaç oldu merak ediyorumç
İşte canım bulunduğun şehir çok önemli bixim bu üçüncü yerimiz valla buradaki kadar ilgili sağlık ocağı görmedim.inan asi takibini kendim yapıyordum ben çocuğumun ikinci yerdeki sağlık ocağıni al çöpe at hicbirsey yoktu buradaki ebeyle.muhabbet ettik kadın sok oldu nasıl yani sisteme nasıl girdiler bilgileri dedi bilmiyorum ben dedim.sisteme girip baktı gerçekten hiç birşey girilmemiş oğlumun asi kartını atmamistim götürdüm onu öyle sisteme girdi aldıkları para haram valla diye hemşire kendi söyledi.saglik bakanlığı nasıl takip etmiyor bu bilgileri istemiyor anlamış değilim.burada aylık arıyor hemşire iyimisin herşey yolundami diye iyiki tainimiz çıkıp gelmişiz diyorum.
Azmine hayran kaldım buzamana kadar saklamak büyük başarı vallahi ben 3 haftalıkken öğrendim hamile oldugumu karın ağrısıyla hastaneye gittim kan verince hamilesin dedi doktor eşim o dakika aradı haber verdi herkese.en iyisini yapıyorsun sona yaklaştığında herkes daha doğurmadinmi daha sen duruyor musun aaaa halamı burdasin sen diye saçma sapan espiriler yapıyor senin taktiğin güzel cnm bu gibi konuşmalara maruz kalmiyacaksin en azindan.bu seferde daha dün duyduk hamile.oldugunu ne zaman doğurdu bu derlerMutluluktan trip atmak akıllarına gelmez diye düşünüyorum
Buradaki hemsirede çok şaşırdı zaten herkes işini düzgün yapsa bu ülke daha nerelere gelirde işte.herkes eline bı davul almış kendine göre çalışıyor.benim de bulunduğum ilçedeki 2.sağlık ocağım. ikisinde de hemşireler hep arayıp sordu hatırlattı. küçük bir yer ama işlerini çok iyi takip ediyorlar. not alıyorlar bilgi veriyorlar ben çok seviyorum. ama yapmayanlar gerçekten nasıl gözden kaçmış çünkü bakanlığa bilgi vermek zorundalar.
Aynen canım ne yapsak diyecek bir şey bulurlarAzmine hayran kaldım buzamana kadar saklamak büyük başarı vallahi ben 3 haftalıkken öğrendim hamile oldugumu karın ağrısıyla hastaneye gittim kan verince hamilesin dedi doktor eşim o dakika aradı haber verdi herkese.en iyisini yapıyorsun sona yaklaştığında herkes daha doğurmadinmi daha sen duruyor musun aaaa halamı burdasin sen diye saçma sapan espiriler yapıyor senin taktiğin güzel cnm bu gibi konuşmalara maruz kalmiyacaksin en azindan.bu seferde daha dün duyduk hamile.oldugunu ne zaman doğurdu bu derler
İnşallah yoktur canım kötü düşünme. Bel ağrısı çok kötü en azından 15 dk yürümeye çalış bende de var hamladıkça daha kötü oluyor sanki.selamlar herkese iflahım kesildi okumaktanAllah hepimizin sonunu hayırlı eylesin inşallah ben de sabah işe gelmeden önce sağlık ocağına gittim 2016 da 3 doz tetenoz aşımı olduğumdan bu seni 5 yıl korur dedi yeniden yapmadı aşı kan idrar tahlili verdim kalp atışını dinledik yalnız hemşire çok kilo almışsın dedi 88 den 97 oldum aşırı da yemiyorum bana göre tabi şeker olabilir ya da başka bi hastalıklar olabilir gebelikte falan dedi doktoruna söyle mutlaka dedi inşallah kötü bi şey yoktur zaten kilolu hamile kaldığım için fazla kilo alacağımı biliyordum kızımrda tam 20 kilo almıştım ama diyete alacam kendimi alabildiğim kadar bel fıtığım da var zaten yürüyüş spor yapamıyorum ağrılarım da var ayrıntılı ultrason günüme doktoruma da randevu aldım gidip söyleyeyim bakalım ne diyecek hakkımızda hayırlısı
Banada öyle çok kan testi yapmadılar canım bi kalp atışını duyduğumuzda bir de üçlü testle birlikte istendiğinde baktı o zaman kan ilacına başlayalım dedi. Çok takmamak lazım birazda doktora göre değişiyor sanırım. Özeldeki doktorumda hem kan hem vitamin hem omega3 kesinlikle kullanmam gerektiğini söyledi bilmiyorum ki doktora göre mi değişiyor bunlar. En başından beri ben devletteki doktoruma güveniyorum ama ona göre hareket etmeye çalışıyorum ben aklımı karıştırmıyorum hiç.Bu demir olayı kafamı karıştırdısağlık ocağındaki doktorum çok ilgilidir o vermedi. Oradaki hemşireler takibimi güzel yapıyor onlar da vermedi. Doktorum her kontrolde tek tek kullandığım ilaç ve takviyeleri soruyor o da kullan demedi. Ondan önce 2 doktora daha gittim onlar da takviye olarak demir kullanmamı söylemedi. Sorun bizim bu bölgede mi acaba ayrıca ayda 1 kere falan kan tahlili de yapmıyorlar. Keseyi gördüğümüzde yapılan tahlillerle kaldım. Sadece 14. Haftada karın ağrım olduğu için idrar testi istedi doktorum.
Maşallah canımMerhabalar kızlar
Kontrolümüzü yaptırdık aşımı oldum, yoruldum.
Bebek 21+3 oldu. 420 gram 24 cm
Çok şükür herşey yolunda
İlk doz için mi canımCanim bana asi için ta 31 aralığa vermişler 23 haftalık oluyorum geç değil mi
Maşallah bebişeMerhabalar kızlar
Kontrolümüzü yaptırdık aşımı oldum, yoruldum.
Bebek 21+3 oldu. 420 gram 24 cm
Çok şükür herşey yolunda
Maşallah kocaman olmuş kızınKontrole gittim. 650 gram 30 cm olmuş bizim kız. Ama hiç hareket etmedi. Doktor net görüntü alamadım haftaya bir daha gelin dedi. Annelik ne garip bir şey. Neden bir daha çağırdı ki diye tedirgin oldum. Baş ölçüsü de büyük çıktı. 23+0ıx 25 haftalık çıktı. Bacak boyu da önde ama bu kadar değil. Sorun teşkil etmez umarım
Doktora göre değişiyor herhalde kuzum. Doktoruma güveniyorum sağlık ocağından demir ya da kan hapı verseler ona sormadan yine başlamam mesela. Ama herkes kullanırken bana niye verilmedi diye aklıma takıldı :)İnşallah yoktur canım kötü düşünme. Bel ağrısı çok kötü en azından 15 dk yürümeye çalış bende de var hamladıkça daha kötü oluyor sanki.
Banada öyle çok kan testi yapmadılar canım bi kalp atışını duyduğumuzda bir de üçlü testle birlikte istendiğinde baktı o zaman kan ilacına başlayalım dedi. Çok takmamak lazım birazda doktora göre değişiyor sanırım. Özeldeki doktorumda hem kan hem vitamin hem omega3 kesinlikle kullanmam gerektiğini söyledi bilmiyorum ki doktora göre mi değişiyor bunlar. En başından beri ben devletteki doktoruma güveniyorum ama ona göre hareket etmeye çalışıyorum ben aklımı karıştırmıyorum hiç.
Maşallah canım
Evet ama başı 2 hafta önde çok fazla geldi. İri bir bebek zaten dedi ama bilemedim yinede. Haftaya bi tekrar gidelim bakalım canımMaşallah bebişe
Maşallah kocaman olmuş kızınendişelenme bence canım önemli bir şey olsa 1 hafta ileri atmazdı kontrolü daha erken çağırırdı. Gelişimi öndedir belki ondan öyle çıkmıştır.
Kuzum anlattığın varise benziyorKızlar bacaklarında uzun süre ayakta kalınca morluk oluşan var mı ? 1 haftadır çok gezindim sağ üst bacağımda ve sol alt tarafta morluk oluşmuş dokununca çok acıyor. Dolaşım bozukluğu da var uzun süre ayakta durmam yasak normalde ondan mı acaba hamilelikten önce de yavaştan varis başlamıştı çünkü
Biraz da genetik oluyormuş bunlar. Endişe etme hiç canım herhangi bir durum olsaydı söylerdi doktorunEvet ama başı 2 hafta önde çok fazla geldi. İri bir bebek zaten dedi ama bilemedim yinede. Haftaya bi tekrar gidelim bakalım canım
Aynen kuzum bende Sağlık ocağından verdikleri halde kan ilacına başlamamıştım. Doktorum birşey demedi diye..Doktora göre değişiyor herhalde kuzum. Doktoruma güveniyorum sağlık ocağından demir ya da kan hapı verseler ona sormadan yine başlamam mesela. Ama herkes kullanırken bana niye verilmedi diye aklıma takıldı :)
Kuzum bildiğin çarpmışım gibi morluklar. Hafif şiş ve dokununca acıyor onun dışında hissetmiyorum. Onlar varise dönüyormuş sanırım biraz araştırdım. Ayaklarımın altına yastık koydum yüksekte tutarak oturuyorum şimdi. Kılcal damar daralması var bende o yüzden varise ve bu morluklara çok meyilli bacaklarım. Normal damarlarım da bacaklarımda belirginleşmeye başladı zaten ince ince görünüyor bakınca.Kuzum anlattığın varise benziyor
Morlukların kılcal damarda mı damarların kırmızı kırmızı mı
Yoksa kalın mor damar ve toparlanma şeklinde mi
Ayakta çok uzun süre durman iyi değil kuzum ama yürüyüş yapman varisine kan dolaşımı için iyi gelir
Canım hayırlı güzel haberlerle gelirsin inşallahGünaydın kızlar ..İnş güzel bir hafta geçiririz.bir telefon bekliyorum olursa kadın doğumda yoksa yarın özelde ayrıntıliya girecem.inş güzel geçer.
Kendinizi çok sikmayin dikkat edin ama kilo emzirdikce gidiyor.
Öyle tabi canım babası da iri 192 ben 172 iri olur bebek dedi ama bilemedim yinedeBiraz da genetik oluyormuş bunlar. Endişe etme hiç canım herhangi bir durum olsaydı söylerdi doktorun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?