• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kızlar mrb günaydın. Cati muayenesi dediklerini yapmak zorundalar mi? Benim kısmetse ilk bebegim olacak. Ilki düşmüştü. Internette rahmin uyarıldığı ve erken doğumu tetiklediği yazıyor. Ne kadar ge C yapılsa o kadar iyi diyor. Aranızda çatı muayenesi olan var mi acaba. kacinci haftada yaptilar?
Gunaydin canim cati muanesi tabiki zorunlu degil ben dogum baslayana kadar yaptirmadim dogum baslayinca da zaten bi suru belirti oluyor anne anlar bence

Kızlar mrb günaydın. Cati muayenesi dediklerini yapmak zorundalar mi? Benim kısmetse ilk bebegim olacak. Ilki düşmüştü. Internette rahmin uyarıldığı ve erken doğumu tetiklediği yazıyor. Ne kadar ge C yapılsa o kadar iyi diyor. Aranızda çatı muayenesi olan var mi acaba. kacinci haftada yaptilar?
Canım benim bebişin durumunu biliyorsun kesinlikle erken Doğum olmamalı.
Sancım çıkınca Çatı muayenesi oldum öyle bir riski olsa kesinlikle yapmazlardı. 33 haftalıktım..
Ağrım kanamam lekelenme vs hiçbir şey olmadı.
Diğer soruna gelecek olursak normal Doğum olacaksa Çatı muayenesi yapmak zorundalar kii zaten Doğum başlayınca açıklığı kontrol etmek için yine alttan muayene edecekler bol bol :)
Korkulacak birşey yok doktora göre de değişebilir bu muayeneyi yapacağı zaman..

Canım ben bunu daha önce de yazmıştım tekrar yazıyorum çatı kontrollü Fransa da 16 haftadan itibaren zorunlu her kontrolde yapılıyor yani ayda 1 kere. Çünkü rahim uzunluğu karından ölçülüyor ama rahim açıklığı sadece çatı muayenesinde anlaşılır. Benim erken doğum riski vardı rahim kısalığı ve erkenden başlayan kasılmalar emin ol doğumu tetikleseydi ben 10 kere doğurmuş olurdum :)

Kızlar bunların hangisi bebek kilosu ultrason kagıdında yazıyo kilosu dedi doktor ama bir suru deger var OTT (1469gr) Shepard (1526gr) Hadlock1 (1432 gr) Hadlock2 (1418 gr)

Kızlar park yatak alanlarınız var ise hangi marka model tercih ettiniz ?
Aklımda kraft calipso elite var. Kocam kişisi fiyatını pahalı buluyor :işsiz:
Fiyatına niye takılıyor bebiş onda 3-4 yaşına kadar yatıyor Zaten sonra güzel bir oda oh mis :)
Bizde park yatak alıcaz henüz almadık malum durumlardan ötürü. Büyük ihtimal Kraft alıcaz bizde modellerine bakmadım ama henüz. Sağlıkla eve gelelim de hallederiz dedim.
Park yataktan montessori ye geçeriz diye planlar yapıyorum😂
Park yatağın zaten belli başlı özellikleri var biliyorsundur onlar olduğu sürece model çok farketmez sanki birtek uygun ebatı seçmek kalıyor.

Fiyatına niye takılıyor bebiş onda 3-4 yaşına kadar yatıyor Zaten sonra güzel bir oda oh mis :)
Bizde park yatak alıcaz henüz almadık malum durumlardan ötürü. Büyük ihtimal Kraft alıcaz bizde modellerine bakmadım ama henüz. Sağlıkla eve gelelim de hallederiz dedim.
Park yataktan montessori ye geçeriz diye planlar yapıyorum😂
Park yatağın zaten belli başlı özellikleri var biliyorsundur onlar olduğu sürece model çok farketmez sanki birtek uygun ebatı seçmek kalıyor.
Canım kızımda (3 yaş) montessori var şu anda ama o bizimle uyumayı tercih ediyor :anne:
Park yataklarda da bazıları çok naylonsu. Kraftın ki kumaş dokulu olduğu için hoşuma gitmişti. Birde şimdi kanz gözüme takıldı. Ama hiç yakınen görmedim kumaşını bilmiyorum. Aynı ebattalar. Arada 275 tl fark var. Çok kararsızım :kızgın:

Canım kızımda (3 yaş) montessori var şu anda ama o bizimle uyumayı tercih ediyor :anne:
Park yataklarda da bazıları çok naylonsu. Kraftın ki kumaş dokulu olduğu için hoşuma gitmişti. Birde şimdi kanz gözüme takıldı. Ama hiç yakınen görmedim kumaşını bilmiyorum. Aynı ebattalar. Arada 275 tl fark var. Çok kararsızım :kızgın:
Kanı bende çok gördüm ama gidip bakmadığım için bilemiyorum bende kuzu. Valla kumaş mevzusuna da çok takılıyor ama biz kardeşimde baby&plus almıştık 4 sene önce 175 TL’ye :) O da naylanumsu ama Ne haşur haşur etti ne birşey hiç zararı olmadı bize. Bazıları çok mu dikkatli bilmiyorum😂 Bazı yerlerde satışı oluyor kanz ın gidip bakma şansın yok mu?

Günaydın kızlar :KK200:

Yine mis gibi bir hava var dışarıda bugun dışarı çıkıcaz oradan annemlere geçicez muhtemelen doğuma kadar son gidişim olur arabada belim kopuyor resmen otururken:bicak:

Hepinize mutlu hafta sonları diliyorum:KK54:

Günaydın kızlar :KK200:

Yine mis gibi bir hava var dışarıda bugun dışarı çıkıcaz oradan annemlere geçicez muhtemelen doğuma kadar son gidişim olur arabada belim kopuyor resmen otururken:bicak:

Hepinize mutlu hafta sonları diliyorum:KK54:
Kız hepinizin mi kociş haftasonu evde kıskanıyorum valla tıkıldım evde. Kociş uyuyor uyanacak kahvaltı yapacak işe gidecek ben tek kalıcam😂
Şaka bir yana güzel havaları değerlendirin valla benim yerime de bol bol temiz hava çekin ciğerlerinize😇

Abimin oğluna ikeadan ahşap 60-120 sabit beşik almıştık çok az yattı sonra ona park yatak aldık onda da yatmadi en son normal yatağa geçti hepsini kaldırmıştık benimsiyorum doğacağı zaman da sabit beşiğini aldım simdi kızıma da ayni beşiği kullanıcam beyaz sabit beşik bence çok güzel sıkıntılık 2 buçuk yaşında normal tek kişilik yatakta yatıyor.

Canım İnan hiç bilmiyordum teşekkür ederim uyardığın için
Ben yediğim meyvelerin bile üzerine tarçın serpiyordum kan şekerimi dengelesin diye
Bundan sonra kullanmam

Uygulaması var mı bilmiyorum canım
Ben de safariden giriyorum ama sık kullanılanlar da ekli olduğu için kolay oluyor
Bi ara tatlıların üzerine serpiyordum canım.
Aklıma geldi daha sonra adette sökülme için falan kullanıldığı emin olmak için tekrar araştırdım.
Meğer fazlası ilk 3 ay düşüğe ilerleyen aylarda açılma ve doğuma sebep oluyormuş.
Bebeğede kilo aldırmıyormuş.

Back
X