• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Annenin ellerine sağlık canım çok güzel olmuş 💝
Kızlar Bizim adetlerimize göre kız tarafı ilk toruna beşik takımı getirir. Beşik takımı içinde bebeğin beşiği, uyku seti, ayrıca yorganı, yastığı, nevresim takımı, hastane çıkışı, tulumlar, zıbınlar, pijamalar, örgü ve hazır battaniyeler, oyuncaklar, bez, ıslak mendil, bebeğe altın bileklik, anneye altın ve unuttuğum bazı şeyler hepsi bohçalarla süslenir ve bebek doğunca hediye götürülür. Sizlerde de var mı böyle şeyler?
Canım buna çeyiz deniyor galiba.
Ablam doğuya gelin gitti.
Böyle bir adet varmış anneme ablamlar yaptı.
Annem şimdide aynısını bize yapmak istiyor.
Hatta kızımın 1 valiz eşyasını falan almış.
Konuşmadığımız için eşim istemiyor

bizde de var canim ama sizin biraz daha fazla galiba. Besik yorgan yastik örgüler okey :) birde imkan varsa bir ceyrek takarlar. Künye falan biraz lükse girebilir .Daha dogrusu durumu olan icinden gelirse yapar heralde. Ben daha erkek tarafimizdan hicbirsey göremedim. En fazla bir ceyrek görürürüz diye hayal ediyorum .Bircok seyi benim ailem yapıyor Allah razi olsun .Mesela bezleri de bizden dediler.Size bez masrafi yaptirmiycaz dedi babam .
Aynen durum elveriyorsa bunların hepsi yapılıyor yoksa Ne yapılabiliyorsa canım. Bende kayınvalidemler ne yapıyor yada Ne yapacak pek bilmiyorum merak ediyorum ama soramıyorum ee siz napıyorsunuz bize diye 😂
Canım buna çeyiz deniyor galiba.
Ablam doğuya gelin gitti.
Böyle bir adet varmış anneme ablamlar yaptı.
Annem şimdide aynısını bize yapmak istiyor.
Hatta kızımın 1 valiz eşyasını falan almış.
Konuşmadığımız için eşim istemiyor
Bizde beşik takımı deniyor canım ama başka yerlerde başka bir şey deniyor olabilir

Aynen durum elveriyorsa bunların hepsi yapılıyor yoksa Ne yapılabiliyorsa canım. Bende kayınvalidemler ne yapıyor yada Ne yapacak pek bilmiyorum merak ediyorum ama soramıyorum ee siz napıyorsunuz bize diye 😂

Bizde beşik takımı deniyor canım ama başka yerlerde başka bir şey deniyor olabilir
Bebek çeyizi deniyormuş canım bende ablamda öğrendim.
Senin saydığın herşey var bu bebek çeyizinin içinde.
İkiside isim olarak farklı amaç olarak aynı heralde :)

Kızlar Bizim adetlerimize göre kız tarafı ilk toruna beşik takımı getirir. Beşik takımı içinde bebeğin beşiği, uyku seti, ayrıca yorganı, yastığı, nevresim takımı, hastane çıkışı, tulumlar, zıbınlar, pijamalar, örgü ve hazır battaniyeler, oyuncaklar, bez, ıslak mendil, bebeğe altın bileklik, anneye altın ve unuttuğum bazı şeyler hepsi bohçalarla süslenir ve bebek doğunca hediye götürülür. Sizlerde de var mı böyle şeyler?
Yazık aileye yav bizde anne baba alir aileler şunu alacağız derlerse hediye gibi olur iyi olur o kadar görev dağılımı gibi değil yani

Yazık aileye yav bizde anne baba alir aileler şunu alacağız derlerse hediye gibi olur iyi olur o kadar görev dağılımı gibi değil yani
Görev gibi değil canım zaten her annenin babanın yaptığı şeyler örgüler zıbınlar tulumlar vs maddi gücü iyiyse çeşit artar kötüyse alabildiğini alır alınanlar bohça içinde hediye götürülür

Benim kızılcahamam lı komşularımda bu adet var beşiğini alıyolar ,bir sürü kıyafet ,battaniye, örgü ,bide mevlit okutuyolar bu aldıkları herşeyi mevlitte götürüp gösteriyorlar bu adetin adıda onlarda sadece BEŞİK olarak geçiyo, bizlerde böyle bi adet yok, kim ne isterse onu yapıyo bazen yorgan yastığı anneanne bazen babaanne yapıyo aslında kim hevesliyse o yapıyo işin doğrusu, mutlaka bi çeyrek takarlar ama,akrabalar takar yine benim büyük kızımda 22 tane çeyrek toplanmıştı ,ortancada 10 tane bunda da ne olur bilmem, fenada olmuyo yani :halay:

Benim kızılcahamam lı komşularımda bu adet var beşiğini alıyolar ,bir sürü kıyafet ,battaniye, örgü ,bide mevlit okutuyolar bu aldıkları herşeyi mevlitte götürüp gösteriyorlar bu adetin adıda onlarda sadece BEŞİK olarak geçiyo, bizlerde böyle bi adet yok, kim ne isterse onu yapıyo bazen yorgan yastığı anneanne bazen babaanne yapıyo aslında kim hevesliyse o yapıyo işin doğrusu, mutlaka bi çeyrek takarlar ama,akrabalar takar yine benim büyük kızımda 22 tane çeyrek toplanmıştı ,ortancada 10 tane bunda da ne olur bilmem, fenada olmuyo yani :halay:
Her yörede değişik adetler var kültür zenginliği ile Türkiyem mükemmel ülke ya ❤️ Aynen canım inşallah hepimize bol bol hayırlı olsun altını gelir hepimiz baya masraflar ettik iyi olur yani :dondurma:

Görev gibi değil canım zaten her annenin babanın yaptığı şeyler örgüler zıbınlar tulumlar vs maddi gücü iyiyse çeşit artar kötüyse alabildiğini alır alınanlar bohça içinde hediye götürülür
Tabi orgudur kiyafettir sevimli minik şeyler de yataktir besiktir nevresimdir kaç binlik şeyler aileye yük de olmak istemem ben
Çeyrek pahalandi iyice :KK53:
Çeyiz gösterme gibiymiş hala varmış o adetlerden demek ki sizler yazınca bi guncelleyim kendimi didim :halay:

Kızlar mrb günaydın. Cati muayenesi dediklerini yapmak zorundalar mi? Benim kısmetse ilk bebegim olacak. Ilki düşmüştü. Internette rahmin uyarıldığı ve erken doğumu tetiklediği yazıyor. Ne kadar ge C yapılsa o kadar iyi diyor. Aranızda çatı muayenesi olan var mi acaba. kacinci haftada yaptilar?
37 de yapacak doktorum

Benim ailem besik vs almak istedi ben izin vermedim. Allaha sukur elimiz kolumuz tutuyor onlara onca masraf yaptirmak istemedim. Kayinvalideminde evinde yun varmis onla bebege yatak yorgan yaptirmis onu da kabul etmezdim ama yaptirdiktan sonra haberimiz oldu. Uc bes tane evleri olur, maddi durumlari cok iyi olur o zaman sorun olmaz diye dusunuyorum. Orf adetlere cok bagli bir insan degilim dugunde, dogumda vs uygulanan o adetler sadece kiz ve erkek tarafina yuk bence. Bizler calisiyoruz emekli olmus insanlara bu yuku yuklersem icin asla rahat etmezdi.

sizde iyi ceyrek toplanmis :) ben sanmiyorum bize o kadar geleceğini :)
kiz ceyrekte pahalandi zaten. Bir ara herkes herkese takardi simdi millet takamiyor

Adam en azindan bos vakitlerinde dinleniyor,en insani bir olayı yerine getiriyor. Bak benimki 2 de isten cikiyor. 3e on kala eve giriyor. Saat tam 3 te öğrencisi geliyor. Saat 5 e kadar ona ders veriyor.Sonra bana diyor ki 5 den sonra gider alisverisimizi yapariz. Sinirlerim bozuldu valla ya.Az once ben evden gidiyorum diye mesaj attim .Daha cevap bile vermemis :) iki bina ileride annemler var onlara geldim :rolleyes::KK70::KK55:
Esin ne ogretmeni canim.

Canım sen nasıl siliceksin bu halde cam.
Yok mu çevrende hiç kimse bumları yapıcak olan
Benimde bahar temizliği olucak halıları gönderdikten sonra.
Kv ve eşim yapıcak ufak tefek işlerin ucundan ben tutucam

Maalesef eşimden başka kimsem yok yardımcı olabilecek :(
Eşim de ben cam falan silemem kadın çağıralım diyor ama onu da ben istemiyorum
Eşimle yaparsak dinlene dinlene yaparız ama kadın geldiğinde hızlı hızlı iş olacak ve benim onun arkasında gezecek halim yok
Bir de maddi durum malum.. tam gün 200 liraya geliyormuş

Kızlar dün olan bir şeyi size anlatacaktım, şimdi aklıma geldi
Dün eşimin bir tanıdığıyla karşılaştık, yanında annesi de vardı yaşlı bir teyze
Sohbet ettiler ayak üstü, sonra çoluk çocuk var mı muhabbeti. Eşim de Bebek bekliyoruz dedi.

Yaşlı teyze kız kim erkek mi diye sordu
Eşim kız olacak dedi
Ayy teyzenin bir bakışı vardı görmeliydiniz
Acıyarak baktı sonra da olsuunn dedi böyle uzatarak ve sesinde acıma duygusuyla. Olsun olsun neyse sağlıklı olsun da dedi.

Bunu söyleyenin bir kadın olması da ayrı bir olay zaten. İnsanlardaki bu zihniyetten nefret ediyorum

Back
X