- 17 Ocak 2018
- 10.307
- 9.812
- 248
canım hersey halloldu genel olarak şükür ufak tefek seyler kaldı . benım mevlut elbısem de kaldı işte aynı ton dantel alıcam belden bol ya da kalem formunda simdiden alablrm aslında 34,beden olur hala ya da 36olur artık herlde zayıftm cok cnku:) ama karnım nekadar zamanda duzelır azda olsa bılmıyorum 10gunde falan mevlut ıstıyorum çünkü bızım burası cook kalabalık esımın tarafı full akrabaları var burda gelen gıden bıtmez yoksa 1,2ay dıyorlar. mevlid elbısesını morhıpodan almıstık ama ınst.da cokfazla var aynılardan. bornozu bılgebebekten aldık ama:)Ooo mevlut setine kadar alinmis..) masallah saglikla giysin kizin canim...bende bakiniyorum.instegramda ama emin olamiyorum bi bakim o sayfaya
Benim yiğende çok kullandık canım bazı bebekler yüzüne çok zarar veriyor mecbur kullanılıyor. Kimisi de hiç durmadığından takılmıyor. Tedbirli olmak en iyisi. Lohusa lohusa bide eldiven derdine düşmeyelimEldiven ben 1 hafta taktim takmadim hic tutmadı oglum ama hic gerek yok benden demesi disari falan cikarken belki ama evde hic gerek yok kavramalari daha cabuk pluyo
Tabi o tecrubeyle olacak sey dedigin gibi benim oglan kundak gibi battaniyesini sariyordum fildir fildir bi bacaklari durmayip aciyordu ustunu savastan cikmis gibi cok hareketliydiBenim yiğende çok kullandık canım bazı bebekler yüzüne çok zarar veriyor mecbur kullanılıyor. Kimisi de hiç durmadığından takılmıyor. Tedbirli olmak en iyisi. Lohusa lohusa bide eldiven derdine düşmeyelim
cnim sana zahmet nasil beslendiğini yazar misin? gerçi diyetteyim ama olsun belki bizim minnoslarada yararı olur.senin bebisin iriligi anne babanın genetigindende olabilir.Benim ablam 5.250grm ağırlığında oğlu oldu maşallah şimdide yapılı bi çocuk ve çok saglikli.bi şekılde hedef almısbakalım bızım neremızı hedef alcak :)
Günde 2-3 tane kirletecekmiş gibi düşün canım. Eldiven eksikmiş gibi geldi bana. Çok kirleniyormuş ve çok lazım oluyormuş. E bebekte paketliden aldık biz sende bi bak bence
Bende eldıven lazım olmuyor hatta kendılıgnde eldıvenlı olsa gıydırdıklerınız daha ıyı dıye okudum ama bulunsun alırım yanıGünde 2-3 tane kirletecekmiş gibi düşün canım. Eldiven eksikmiş gibi geldi bana. Çok kirleniyormuş ve çok lazım oluyormuş. E bebekte paketliden aldık biz sende bi bak bence
ay evet ya eldiven mevzu zor dimi sürekli çıkabılıyor nekdr sıkı olsalar da ellerı mınnak mınnak oyy:)Benim yiğende çok kullandık canım bazı bebekler yüzüne çok zarar veriyor mecbur kullanılıyor. Kimisi de hiç durmadığından takılmıyor. Tedbirli olmak en iyisi. Lohusa lohusa bide eldiven derdine düşmeyelim
Ellerini 2. Ayda keşfediyorlar ilk iki ay kendi ellerinden bile korkuyor yarım kundak iyi oluyorBende oglum dogdugunda hastanede eldiven takmistim, bir kac ebe ve hemsire hic gerek olmadigini soylemisti 2 sebepten. Biri bebekler dunyayi elleriyle tanirlar onlara dokunma firsati vermemiz gerekir diye, Birde Allah muhafaza ellerini agizlarina gotururken eldivenin cikip burunlari kapatabilme riski olur diye. Benim oglumun tirnaklari uzundu, yuzunu tirmalardi ona ragmen tavsiye etmediler canim
Ha canım para vermediysen sorun değil =) çoktan zarar gelmez ama alınacaksa fazlaya gerek yoklıstedekıerın cogunu ben almadımyegenımden gelenler cogu tulumlardan bırı ayaksız benım aldıgım bırıde ayaklı kalanlar yegenımden ozellıkle patıklı almamaya dıkakt ettım benım yegenımde de aynısı oldu cok cabuk 3 6 lara gectı , 2 ay 2bucuk ay ıdare etsın yeter zaten kafamdakı durumda bu havalar hafıf degısıp yenı sezonlar cıktıgında 3 6 ları alırım dedım şimdi alsam o zamnlar iç geçirip bakıcam kesın çunku
Ellerini 2. Ayda keşfediyorlar ilk iki ay kendi ellerinden bile korkuyor yarım kundak iyi oluyor
. Mothercare den bi tırnak makası seti almıştım. 3 yıldır kullanıyoruz, tabi bu prensiminki ayrı olsun diye bşdaha alıcam bakalım çok pahalı değilse oraya bakabilirim canım ben . İçinde tırnak makası 2 li, tarak 2 li, törpü, ve burun aspiratörü vardıay ben tarak yazmamısım listeme hiç burda konusmasanız aklıma gelmıcek bı ara aklımdaydı cok önce ama sagolcanım sayende hatırladım alaym hemencık bi set ama.nasıl almak lazım. teşekkürler buarada azoncekı yorumın ıcın❤
BEN SUAN bunu okurken bıle aglıyordum az kalsınKızlar artık zor sabrediyorum ben o kadar merak ediyorum ki o duyguyu sabırsızlanıyorum çokk. Eşim kolay ağlamaz çok duygusaldır balık burcu. ağlamasını gerektırcek bısey de yaşamadık beraberliğimiz süresince sadece sinirlenince ağlamıştı bırkere ve bır dizide. onun dısında hiç görmedim ben ağlarım doğumda seni öyle sanıcyla görürken ve bebeğimiz çıkınca hüngür hüngür diyor çok merak edıyorum ben de aglarım çok zaten. Hele eşimi de öyle görunce hepten ağlarım ya
kız aç kalırsak enerji olmaz, dediğin gibi lavman yapıyorlar zaten. Ki ona rağmen ben kaka yapmışım , çok utanmıştım Doğum bitip de gördüğümde, bakıcı kadın teselli etmişti beni, bu olmasa Doğum bile yapamazsın, çok normal diye .. eşime de bol bahşiş verdirmiştim hasta bakıcılara :))Kizlar normal dogumda epidurale nasil bakiyorsunuz? Ben hastaneye gittigimde 7 cm aciklik vardi, epidural isteyip istemedigimi sordu hemsire hayir dedim, ama 7 cme kadar dayanabildim sonra epidural almistim. Iyi yani su; dusuk doz bile sancilari hayli hafifletiyo ama dogumun suresini uzatiyor. O 3 cm acikligi epiduralsiz atlatabilseydim maksimum 5 saat icinde dogum gerceklesecekti ama ekstra 5 saat daha uzatti. Benim sancim dogumdan 2 gun once baslamisti bende ikinicagim icin yemek yemeyi kesmistim ama hic tavsiye etmiyorum bunu cunku dogumda enerji gerekiyor, hani ikinirken kotu bir manzara olusmasin diye. ama simdi yemek yerim oncesinde lagman yaptirirm en fazla
kız aç kalırsak enerji olmaz, dediğin gibi lavman yapıyorlar zaten. Ki ona rağmen ben kaka yapmışım , çok utanmıştım Doğum bitip de gördüğümde, bakıcı kadın teselli etmişti beni, bu olmasa Doğum bile yapamazsın, çok normal diye .. eşime de bol bahşiş verdirmiştim hasta bakıcılara :))
Ama kabizmissin gibi ikin diyorlar napacan ki ben sezeryan oldum ama oyle olsa utanirsin ister istemez onlar icin cok normal bi durum ama adamlari almayin yaniniza en kotu basinizda beklesin bakmasin asagi taraflarakız aç kalırsak enerji olmaz, dediğin gibi lavman yapıyorlar zaten. Ki ona rağmen ben kaka yapmışım , çok utanmıştım Doğum bitip de gördüğümde, bakıcı kadın teselli etmişti beni, bu olmasa Doğum bile yapamazsın, çok normal diye .. eşime de bol bahşiş verdirmiştim hasta bakıcılara :))
Kendinden eldivenli bulamayız ama kendinden patikli çorap çıkaranlar derneği için tam uygun :)))))Bende eldıven lazım olmuyor hatta kendılıgnde eldıvenlı olsa gıydırdıklerınız daha ıyı dıye okudum ama bulunsun alırım yanı
Mantıklı aslında ama tırnakları gözüne de girebilirBende oglum dogdugunda hastanede eldiven takmistim, bir kac ebe ve hemsire hic gerek olmadigini soylemisti 2 sebepten. Biri bebekler dunyayi elleriyle tanirlar onlara dokunma firsati vermemiz gerekir diye, Birde Allah muhafaza ellerini agizlarina gotururken eldivenin cikip burunlari kapatabilme riski olur diye. Benim oglumun tirnaklari uzundu, yuzunu tirmalardi ona ragmen tavsiye etmediler canim
Kendinden eldivenli bulamayız ama kendinden patikli çorap çıkaranlar derneği için tam uygun :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?