• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
canım baktım plasenta prevıaya plasenta ıle alakalı bıdurum sanırım allahım şifa versın ya ben de kasılmalarm ıle gıttım sorun yok dedı ama bana adalatı verdı baktım arastrdm kasılma ıcım cokkullanmıslar bır de brkacyerde plasenta prevıa ıcın kullanılıyor yazıyordu senın msjını görunce sormak ıstedm dr.un dha ıyı blr tabı gereklı olsa soyleyeblrdı sna. Allahım sıfa versın benım karsıma cıktı tesadufen senın durumla esdeger olup kullananlsrı okudum azonce de ıstersen bısor tabı tam amacnı da anlamdım ılacın ben de ztn
Kasılma için çok iyi bir ilaç diye araştırmıştım. Allah hepimizin yardımcısı olsun canım hiç birimizi çaresiz bırakmasın. Teşekkür ederim alakan için canım benim inşallah her şey yolunda gider:dua:

Ya benimki 28+5 arkadaş 1071 gr doktor çok küçük dedi o kadar moralim bozulduki
Canım benimde 1 hafta geriden geliyordu dr hergün kemik suyuna çorba, ev yapımı yoğurt, yumurta, süt, ceviz, muz, haftada 2 şer kerede balık ve kırmızı et önerdi. Normalde yiyemezdim ama o moral bozukluğuyla yiyorum. Sende bunları uygularsan çabucak toparlar inşallah

Kasılma için çok iyi bir ilaç diye araştırmıştım. Allah hepimizin yardımcısı olsun canım hiç birimizi çaresiz bırakmasın. Teşekkür ederim alakan için canım benim inşallah her şey yolunda gider:dua:
dualarım seninle arkadaşım❤ sen de içini ferah tut ılaclarını aksatma bana dr.um 3kere içeceksın dedı ılacı cokkorktum arastırayım dedım tansıyon ilacıymıs çok ilginc kasılma azaltması da ıns ıyıgelır bana dr.um.kızablr ama bn 3yerıne ıkı ıcmeyı dusunuyrm magnezyum.da aksatıyordum onu da aksatmazsam kasılma kalmaz belkı. Sen de sagol canımm

Arkadaşlar Az önce geldik serum da taktılar boş serum rahatlatsın benı dıye. önce nst odasına girdim Orada bile Karnınne kadar sert dediler 20dk falan sürdü kasıldım ama hep ordaki cızelge yukarı asagı gıttı hatta kasılırken. dedım ıcımdennbu sancı mı acaba sonra dr.umn odasına gectık sancın yok suan görunurde dedı ama dr.un yanına gırdıgımde de taş kesıldım yürüyemedım. ultrasonla bakalım içimiz rahat etsin dedi gelişimi aynı düzeyde ilerlemeye devam ediyor bir hafta önce gitmiştik biliyorsunuz başgelıs poz. dedı yine. alttan yıne rahım agzı uzunluguna baktı 4.1cm çıktı bebek cok ıyı endışe etme ılaclarını düzenlicem tekrar dedı. Bu haftalar çok önemli Geçen de söylemiştim 3 haftayı atlat diye bu yüzden söylemiştim dedi Bir hafta on gün en az yatıyorsun hiçbir yere gitmiyorsun arabaya bile binmiyorsun yemek yapabilirm ama dedıgmde kızdı eşimle ikisi.Ben de neden öyle Peki sorun yoksa deyınce e bebek dogmaya çalışıyor ondan bu kasılmaların sende cok fazla olmuş ama sancı ve dogumkanalına gırmıs olsaydı korkuturdu bızı dedı ıcın rahat olsun erken doğum riski dediğimiz şey aniden de ortaya çıkan bir şey oldugu ıcın bunun önune gecmeye calısalım babamız da duysun kalkmıyosun yattıgın yerden dedı (çunku ayakta duramyrm kasılmalardan ztn) Allah korusun şimdi Doğum olsa bile sıkıntı olmaz ama gerek yok daha 2kılolardayken olmasın onlemı alalım dedı tansıyon ılacı verdı ekstradan gunde 3tane dedı progestanı 2kez sabah aksam ıcıceksın dedı dıger ılaclara da devammış. Yani şu an hatırladığım Bunlar çok şükür Bebek iyi içim rahatladı gelerek İyi yaptın yine aynı şey olursa yine hemen geliyorsun bu sefer beklemiyorsun saatlerce dedi.. çok sagolun canlar. bir de bu ılacı ıcen var mı kullanan ilk gunler tansıyon dusuklugu yapablr kalkmıosun ayaga dedı ıcınce hıc. ıctım bakalm neler olucak:KK43:
Çok geçmiş olsun.
Ben de 32+3'te benzer sebeplerle serum, progestan ve adalatın benzeri olan bir ilaç nidilat ile yatış yaptım 1 gün. Ama bende sancılar fazlaydı.
Nidilatı ben hiç sevmedim, tansiyonum zaten düşüktür, daha da düşürdüğü gibi bende ayak şişliğine sebep oldu, halsiz ve nefessiz kalıyorum içtikten sonraki 2-3 saat boyunca. Ayrıca elim yüzüm kıpkırmızı oluyor, mide bulantısı ve baş dönmesi hatta mide yanması yapıyor ama doktor 2 hafta daha devam dedi. İnşallah sen yaşamazsın bu yan etkileri.

Arkadaşlar Az önce geldik serum da taktılar boş serum rahatlatsın benı dıye. önce nst odasına girdim Orada bile Karnınne kadar sert dediler 20dk falan sürdü kasıldım ama hep ordaki cızelge yukarı asagı gıttı hatta kasılırken. dedım ıcımdennbu sancı mı acaba sonra dr.umn odasına gectık sancın yok suan görunurde dedı ama dr.un yanına gırdıgımde de taş kesıldım yürüyemedım. ultrasonla bakalım içimiz rahat etsin dedi gelişimi aynı düzeyde ilerlemeye devam ediyor bir hafta önce gitmiştik biliyorsunuz başgelıs poz. dedı yine. alttan yıne rahım agzı uzunluguna baktı 4.1cm çıktı bebek cok ıyı endışe etme ılaclarını düzenlicem tekrar dedı. Bu haftalar çok önemli Geçen de söylemiştim 3 haftayı atlat diye bu yüzden söylemiştim dedi Bir hafta on gün en az yatıyorsun hiçbir yere gitmiyorsun arabaya bile binmiyorsun yemek yapabilirm ama dedıgmde kızdı eşimle ikisi.Ben de neden öyle Peki sorun yoksa deyınce e bebek dogmaya çalışıyor ondan bu kasılmaların sende cok fazla olmuş ama sancı ve dogumkanalına gırmıs olsaydı korkuturdu bızı dedı ıcın rahat olsun erken doğum riski dediğimiz şey aniden de ortaya çıkan bir şey oldugu ıcın bunun önune gecmeye calısalım babamız da duysun kalkmıyosun yattıgın yerden dedı (çunku ayakta duramyrm kasılmalardan ztn) Allah korusun şimdi Doğum olsa bile sıkıntı olmaz ama gerek yok daha 2kılolardayken olmasın onlemı alalım dedı tansıyon ılacı verdı ekstradan gunde 3tane dedı progestanı 2kez sabah aksam ıcıceksın dedı dıger ılaclara da devammış. Yani şu an hatırladığım Bunlar çok şükür Bebek iyi içim rahatladı gelerek İyi yaptın yine aynı şey olursa yine hemen geliyorsun bu sefer beklemiyorsun saatlerce dedi.. çok sagolun canlar. bir de bu ılacı ıcen var mı kullanan ilk gunler tansıyon dusuklugu yapablr kalkmıosun ayaga dedı ıcınce hıc. ıctım bakalm neler olucak:KK43:
. Canım çok geçmiş olsun, aman yorma kendini bak ne güzel destek olacaklar da varmış, ayla prenses naz yapıyor annesine ;)

amin inşallah güzel anne❤ iyioldugunu görduk ya ıcım rahatladı kıpır kıpırsa zaten korkma dıyor dr.um da baska konuda. ben tecrubesızım ya acaba dedm kordon fln da mı dolandı neden böyle şiddetle vuruyo diye düşündüm biyandan kasılmayla bagdastırmaya calıstım. ama o durumda da hareket azalırmıs. çokşükür iyiymiş❤
Geçmiş olsun canım

benim bebeğimde en başından beri kilosu hep bir hafta geri çıkıyordu değerlerimde b12 normal seviyedeydi ama en aşağı seviyeye yakındı ve d vitamini eksikliğim vardı b12 d vitamini ve omega 3 kullanmaya başladım son 2 kontrolde sürekli kilosu 1 hafta önde çıkıyor. Alakası illa ki vardır bence kiloyu benim gibi önemseyen anneler gidip değerlerine baktırsınlar ona göte takviye alsınlar. Ayrıyetten her gün 10 tane badem ve 2 ceviz tüketiyorum 2 hafta öne geçmesine etkisi olmus olabilir diye söylemek istedim :)

Çok geçmiş olsun.
Ben de 32+3'te benzer sebeplerle serum, progestan ve adalatın benzeri olan bir ilaç nidilat ile yatış yaptım 1 gün. Ama bende sancılar fazlaydı.
Nidilatı ben hiç sevmedim, tansiyonum zaten düşüktür, daha da düşürdüğü gibi bende ayak şişliğine sebep oldu, halsiz ve nefessiz kalıyorum içtikten sonraki 2-3 saat boyunca. Ayrıca elim yüzüm kıpkırmızı oluyor, mide bulantısı ve baş dönmesi hatta mide yanması yapıyor ama doktor 2 hafta daha devam dedi. İnşallah sen yaşamazsın bu yan etkileri.
çok geçmişolsun sanırım takıp edemedıgım zmana denk geldı göremedım senın mesajlarını ya da unutmus da olabılırım tesekkur ederım evet ıkısı muadılmıs canım aynı ılaclarmıs dr.um ıcınce ayaga kesınlılle kalkmıyorsun dedı ben sarımsaklı bırsey yediğimde dahi tansıyonum.düşüyor nasıl olacak bilmiyorum ama vucutta ödem yapabıldıgını de okumustum hala devam edıyorsun yanı oyle mı pekı kasılmaların ne durumda. :( ben içeli 3saatı geçti sadece hafıf uyusukluk var gözlerımde vucudumda acaba etkısı artıcakmı ve hala kasılıyorum 10dkda bır bununnnedenı ne tam olarak acaba sancı yok bebek çok iyi rahım uzunlugu ıyı ama asıl nedenı ne acaba

Merhaba kızlar, dün gece hiç uyuyamadım leğen kemiğim çok ağrıyor. Bu sorunu yaşayan varmı. Bir kaç gündür de oturup kalkınca bebeğim çok kasılıyor sertleşiyor karnım. Haftaya çarşamba randevum var beklesem mi doktora sorsam mı¿
Bence bekleme ne olur ne olmaz bi sor sıkıntı olmasa bile ağrını geçirecek bir şey önerebilir, geçmiş olsun

çok geçmişolsun sanırım takıp edemedıgım zmana denk geldı göremedım senın mesajlarını ya da unutmus da olabılırım tesekkur ederım evet ıkısı muadılmıs canım aynı ılaclarmıs dr.um ıcınce ayaga kesınlılle kalkmıyorsun dedı ben sarımsaklı bırsey yediğimde dahi tansıyonum.düşüyor nasıl olacak bilmiyorum ama vucutta ödem yapabıldıgını de okumustum hala devam edıyorsun yanı oyle mı pekı kasılmaların ne durumda. :KK43: ben içeli 3saatı geçti sadece hafıf uyusukluk var gözlerımde vucudumda acaba etkısı artıcakmı ve hala kasılıyorum 10dkda bır bununnnedenı ne tam olarak acaba sancı yok bebek çok iyi rahım uzunlugu ıyı ama asıl nedenı ne acaba
Ben aralık annelerindeyim ama Ocak ve Kasım annelerini de düzenli okuyorum.
2 farklı doktora gittim biri rahimde kısalmaya sebep olmadığı için ilaçları bırakabileceğimi söyledi, Braxton Hicks denen kasılmaları yaşıyorsun bir anlamı yok rahatsızlık vermiyorsa içme ilaçları dedi.
Diğeri de ilaçlara devam et 36'ya kadar tutalım ne olur ne olmaz dedi. Kafası da çok aşağıda olduğu için tedbirli davranmaya çalışıyor sanırım. Ben ilaç içince çok rahatsız olduğum için içmiyorum, 3 gün sonra bıraktım. Haftada 3 kere de kontrole gittim. Yaklaşık 10 gün oldu hala rahimde herhangi bir kısalma veya açılma yok ama ilacı bırakınca sancılarım 100'ü buluyor. İlaç içinde 30-40 civarında geziyor en fazla. Tabi ben ağrı-sızı hissetmiyorum sadece karnım sertleşiyor o kadar.
Günde 4 progestan, 4 nidilat vermişti bana.

Ben aralık annelerindeyim ama Ocak ve Kasım annelerini de düzenli okuyorum.
2 farklı doktora gittim biri rahimde kısalmaya sebep olmadığı için ilaçları bırakabileceğimi söyledi, Braxton Hicks denen kasılmaları yaşıyorsun bir anlamı yok rahatsızlık vermiyorsa içme ilaçları dedi.
Diğeri de ilaçlara devam et 36'ya kadar tutalım ne olur ne olmaz dedi. Kafası da çok aşağıda olduğu için tedbirli davranmaya çalışıyor sanırım. Ben ilaç içince çok rahatsız olduğum için içmiyorum, 3 gün sonra bıraktım. Haftada 3 kere de kontrole gittim. Yaklaşık 10 gün oldu hala rahimde herhangi bir kısalma veya açılma yok ama ilacı bırakınca sancılarım 100'ü buluyor. İlaç içinde 30-40 civarında geziyor en fazla. Tabi ben ağrı-sızı hissetmiyorum sadece karnım sertleşiyor o kadar.
Günde 4 progestan, 4 nidilat vermişti bana.
Hayırlısıyla atlatırsın İnşallah bu süreci canım işte Ben de dün akşam 6'dan beri tam bunu yaşıyorum Ağrı yok Sızı yok Sürekli kasılıyorum Üstelik 5 dakikada bir. Yürümemi çok engelliyor canım yanıyor dedim doktora ondan verdı belki de. Anlıyorum Yani yaşadığın hissi kilitlenip kalıyorum resmen. rahım agzı uzunlugum 4.1cm bebek dogum.poz.da ama dogacak kadar asagıda degıl korkma dınlen ılaclarını ıc duzenlıce dedı. 2hafta dayan dedı o da 36tamamlamsın sonrası Allahıma kalmıs. bu ilacın 3 tane olması beni korkutuyor açıkçası yanında iki tane progesteron kullanacağım bir de magnezyum da cabası herkes de çok az olan kasılmalar Bizde çok oluyor çok ilginç anlam veremedım.ben de. Allahım.şifa versin canım onemlı olan bebeklerımız bız kasılma da cekerız onlar ıcın dimi❤

Hayırlısıyla atlatırsın İnşallah bu süreci canım işte Ben de dün akşam 6'dan beri tam bunu yaşıyorum Ağrı yok Sızı yok Sürekli kasılıyorum Üstelik 5 dakikada bir. Yürümemi çok engelliyor canım yanıyor dedim doktora ondan verdı belki de. Anlıyorum Yani yaşadığın hissi kilitlenip kalıyorum resmen. rahım agzı uzunlugum 4.1cm bebek dogum.poz.da ama dogacak kadar asagıda degıl korkma dınlen ılaclarını ıc duzenlıce dedı dr.um bu ilacın 3 tane olması beni korkutuyor açıkçası yanında iki tane progesteron kullanacağım bir de magnezyum da cabası herkes de çok az olan kasılmalar Bizde çok oluyor çok ilginç anlam veremedım.ben de. Allahım.şifa versin canım onemlı olan bebeklerımız bız kasılma da cekerız onlar ıcın dimi❤
Benim rahim ağzım 3.5'tu, 2 gün sonra gittiğimde 2.5'a düşmüş diyerek kasılmalar da çok olunca yatış verdi. Ciğer geliştirici de yapıldı. Meğer yanlış ölçmüş yine 3.5-4 arası ölçüyor hala.
Ben ayrıca magnezyum, kalsiyum, vitamin, demir bir de euthyrox kullanıyorum. Artık bir avuç ilaçla doyar hale geldim :) Progestanı ağızdan alınca da yan etkisi oluyor ben vajinal kullandım hep. BU kasılmalar da doğuma hazırlık dedi doktor, normal doğumun kolay olabilir dedi ama bilemiyorum tabi. Senin nstde sancılar kaç çıktı hiç baktın mı?
Bakalım hayırlısı, sağlıkla gelsinler de artık sancıdır, ilaçtır önemli değil zaten ne kaldı şurada. Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin, çok geçmiş olsun sana da.

dualarım seninle arkadaşım❤ sen de içini ferah tut ılaclarını aksatma bana dr.um 3kere içeceksın dedı ılacı cokkorktum arastırayım dedım tansıyon ilacıymıs çok ilginc kasılma azaltması da ıns ıyıgelır bana dr.um.kızablr ama bn 3yerıne ıkı ıcmeyı dusunuyrm magnezyum.da aksatıyordum onu da aksatmazsam kasılma kalmaz belkı. Sen de sagol canımm
Allahın izniyle sağlıkla kavuşacaksın inş bebeğine. Haftanda iyi şükür. İlaç rahatlatır etki eder kasılmanda kalmaz bence. Sende saol canım benimm:KK200:

Kizlar kasintilariniz basladiysa mustelanin su kremini oneririm inanilmaz ferahlatip kasintiyi durduruyor.

Eklentiler

• Screenshot_20181116-183832_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20181116-183832_Samsung Internet.webp
    32,8 KB · Görüntüleme: 35
Benim rahim ağzım 3.5'tu, 2 gün sonra gittiğimde 2.5'a düşmüş diyerek kasılmalar da çok olunca yatış verdi. Ciğer geliştirici de yapıldı. Meğer yanlış ölçmüş yine 3.5-4 arası ölçüyor hala.
Ben ayrıca magnezyum, kalsiyum, vitamin, demir bir de euthyrox kullanıyorum. Artık bir avuç ilaçla doyar hale geldim :) Progestanı ağızdan alınca da yan etkisi oluyor ben vajinal kullandım hep. BU kasılmalar da doğuma hazırlık dedi doktor, normal doğumun kolay olabilir dedi ama bilemiyorum tabi. Senin nstde sancılar kaç çıktı hiç baktın mı?
Bakalım hayırlısı, sağlıkla gelsinler de artık sancıdır, ilaçtır önemli değil zaten ne kaldı şurada. Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin, çok geçmiş olsun sana da.
canım ya demır ılacı vıtamınler bende de var hangısını hangsyle ıcecem kafam karıstı heheh:) şimdi eşimle onu konuşuyoruz ben bakmadım eşimdeydı kagıt dr.uma verdı ama 20ıle 40arasıydı sanırım dıyor hatta nstye baglıyken kasılmam oldugu an baktım grafık cıkıyordu hast.de kalmıs kagıt sancı sayılmıyor demekkı 20,40arası progestanı fıtıl olarak kullanmayı sormayı unuttum bak ben de yapsam olur mu acaba

Allahın izniyle sağlıkla kavuşacaksın inş bebeğine. Haftanda iyi şükür. İlaç rahatlatır etki eder kasılmanda kalmaz bence. Sende saol canım benimm:KK200:
Sağol duaların için sen de göreceksin zaman su gibi akıp gidecek. şuan sorun yoksa ki şükür bebeklerimiz iyi.. elimizden sadece dua gelir. burda bırbırımıze ettigimiz duaların da faydası cok gercekten Allah hepımızdem razı olsun❤

sağol amin canım. bukasılmalar geçer inşallah hala devam bakalım nezaman gecıcek. Meleğimin iyi olduğunu gördum ya şükürler olsun bilincaltı ıste sabah rüya gördm buhafta dogsa yasamaz deyıp bıseyın ıcınde verdıler kucagıma canımdan can gıttı
Çok geçmiş olsun canım doktorun kimdi ve hangi hastane?

Sağol duaların için sen de göreceksin zaman su gibi akıp gidecek. şuan sorun yoksa ki şükür bebeklerimiz iyi.. elimizden sadece dua gelir. burda bırbırımıze ettigimiz duaların da faydası cok gercekten Allah hepımızdem razı olsun❤
Ayy canım benim inşallah dualarımız kabul olur. Ben listeme seni de ekleyim dua ediyorum Allah kabul ederse isim isim. Hepimiz sağlıkla kavuşalım Rabbim korusun yardımcımız olsun inşallah..

Back
X