Aynen öyle cok şükür şişmedim cok yoksa nasıl yapardım bilmiyorum allah yanlız olanlara yardım etsinMilletin cani tatlı bacım herkes biz mi hafta ici iş haftasonu da ne kadar yorgun olsak illa sil süpür oluyor mecbur evde çocuk olunca
Allaha sukur zorlanmiyorum ben temizlik yaparken dedigin gibi iki gunde tum ev piril piril yapilabilir ama gecen hafta merdivenleri sırayla temizliyorduk herhafta biri dort kat yukardan asagiya süpür sonra birde vilada tutuyorduk sıra bendeydi ordaki toz egilip dogrulmak merdiven in cık elim ayagim titriyor çok zorlaniyorum yapmadim kiyametler koptu durdumuz yerde şuan iki elti düşman kesildi bana merdiveni artik yapamicam dedim diye siz aranizda yapin ben dogumdan sonra telafi ederim yada sizde yapmayin dedin olanlar olduMoral olacaksa yalniz degilsin bende cocuk bakmaktan, ev isine,yemege kendim hallediyorumbaskasi gelip evimde is yapsa alerji oluyorum yarim yarimda olsa yapiyorum bu son haftalarda mukemmel olmaya kasmaya gerek yok ne gelirse elimizden :)
aynen aynen canım ama sımdı leke fln bısey olmadıgı ıcın daha rahatım kafa olarak en azından , sımdı yıne belımden gıttıgnce yapıyorum cogu ısımı cok sukur cok gelen gıden olmuyor zaten olsadaa kusura bakmayın valla dagınık bıraz ama dıyorum kapatıyorum odanın kapısını calısırken bıde vakıt bulamıyorum kı calısmasam tum gun yaya yaya yaparımSenin durumun farkli canim ilkbaşlardada iliskide olsun temiZlikte olsun sıkıntıların vardi yapma zaten gelen gidende cok olmuyorsa bosver
aynen canım oyle dusunme hem 30 unda gıtse , eşin gelene kadar beklemesını ıste doktorundan da bı sıkıntısı bıseyı yoksa tam bıtıs gununun ertesı gune al tarıhını hıc bellı olmaz yanında olur belkıdeYok kurtarmiyor malesef oyleyse benim 24 ocak goorunuyor ama 10 gun once falan aliriz dedi dr ee Allah korusun bunun daha da erkeni var sansima s.... bu hayatta hicbirsey planlandigi gibi olmuyor ya biz izinimizden fedakarlik ettik basa gelene bak neyse vardir bunda da hayir
Kurtlanmayı beklemiş oda bende haftada birkere tüm ev supur sil yapiyorum banyo wc domestoslayip cifliyorum gunluk isler yapiliyor zaten diger temizlik haftada bir ama allaha sukur çok zorlanmadim ben biri yapsa utanirdimda sonuçta insan oglu bu yuzune gulup kimbilir arkandan ne dicek bir pis anam temizle temizle bitmedimiYanlız değilsin bacım benim kaynanam haftada bir geliyo sağolsun dip köşe yapıyo ama gidince ev bu dağıliyoı pisleniyo bide evim ana cadde üstünde cami actigim an evi bok goturuyo 9 yaşında oğlum var sabah okula getir götür yapiyorum bu gunlerede sukur benim görümcem 9 ay resmen evinde süpürge bile açmamıştı bi sikintisida yoktu tamamen simarikligindan doğuma yakın 1 hafta evini temizliyememistik
Tövbe estagfurullah ne cins insanlar var ya onlarin teklif etmesi lazim sen yapma iyice agirlastin diyerekten bir de yapamiyon diye mi dusman kesildiler vallahi ne deyim bilemedimAllaha sukur zorlanmiyorum ben temizlik yaparken dedigin gibi iki gunde tum ev piril piril yapilabilir ama gecen hafta merdivenleri sırayla temizliyorduk herhafta biri dort kat yukardan asagiya süpür sonra birde vilada tutuyorduk sıra bendeydi ordaki toz egilip dogrulmak merdiven in cık elim ayagim titriyor çok zorlaniyorum yapmadim kiyametler koptu durdumuz yerde şuan iki elti düşman kesildi bana merdiveni artik yapamicam dedim diye siz aranizda yapin ben dogumdan sonra telafi ederim yada sizde yapmayin dedin olanlar oldu
Maşallah eşine banyoyu bi ara aksattim aksatma sebebide tadilat olacak yeri vardı klozette biraz sıkıntı vardı dedim yaptir fayans temizleyici ile guzelce dezleri beyazlatayim dedim ilgilenmedi kaç aydir bende yaptirsin diye temizlemedim benle dalga geçiyor gorünen yerleri tertemiz yap burayi bok gotursun eve misafir geldimi gosterecem diye dalga geçti yapmadim en sonunda su tuttu artık bi o başkada yokEşim yaptırmıyor süpürge hamileliğim sürecinde 2-3 kez falan açmışımdır herhalde onlarda eşimden gizli gizli gündüz o yokken süpürmüşümdür, eğilememek dışında çok sorunum yok aslında bazen durduk yere sırt ağrım oluyor ama öyle böyle bir ağrı değil batıyor resmen bazen hatta Doğum sancısı böyle mi acaba diyorum, eşim hamilelik öncesinde de yapardı işlerime yardımcı olurdu tabi bu kadar görev şeklinde değil de ben yaparken o da boş boş yatayım oturayım demez asla, şuan da eşime çok üzülüyorum pazar günü o kadar yoruldu ki bebek doğsun bi ben toparlanayım eşime hiç iş yaptırmayacağım diyorum
Öyle ikisi gelmiş eve eltinin birini sevmem zaten ama digerinle iyiydik daha dogrusu ben iyi saniyormuşum agzimi açip ona birtane laf söylemedim bile diger eltiyle biraz onun söyledigi laflara cevap verdim kapıdan çikarlarkende tamm temizlikci tutacam yada eşime yaptirim dedim tam dedim akşam oldu o iyi oldugum elti kocasini doldurmuş üst katta bir bagriş bir kufurler merdivenleri yalattiracamTövbe estagfurullah ne cins insanlar var ya onlarin teklif etmesi lazim sen yapma iyice agirlastin diyerekten bir de yapamiyon diye mi dusman kesildiler vallahi ne deyim bilemedim
Misafir kabul etmeyeceğim canım komşularım hariç en kısa sürede de mevlüt yapıp toptan halletme peşindeyimAllah yardımcın olsunbulduğun her fırsatta yat dinlen canım bırak ya kalsın ev acil olanları yap yeter he Doğum yapınca eve gelenler de ev dağınık ay pis derlerse lafını sokarsın hemen ohh olsun onlara
Ne güzel keşke keyifle yapabilsem o günleri çok özledim =(Ben zorlanmiyorum temizlik yaparken canim ama biri yapsa hayirda denmez yani hamile olunmasa bile insan herZaman biri yapsin ister
Ya eşimin de burada pek kimsesi yok arkadaşları falan biraz uzaktalar benim de öyle o yüzden birbirimizden başka kimsemiz yok çok gelenimiz gidenimiz de olmaz ayda bir babamlar falan gelir arada bir arkadaşlarım falan gelir,eşimin ailesi zaten gelmiyor biliyorsun, ben eşimin bir dediğini iki etmem çok düşerim üzerine her sabah kahvaltısını yaptırmadan göndermem neredeyse ütüsüz çorap bile giydirmem canı ne yemek isterse el açması böreğine mantısına kadar her şeyini yaparım demesi yeter, eşimde aynı şekilde benim üzerime çok düşerdi zaten hamile de olunca iki katına çıktı bi de bence eşimin ayda bir haftayı şehir dışında geçirmesinin çok etkisi var bazen kızıyorum böyle iş mi olur sürekli şehir dışı şehir dışı sıkılıyorum ben falan diyorum ama aslında ilişkimiz adına da iyi oluyor özlemek falan 7. Yılımızı dolduruyoruz eşimle hala her dışına çıktığında onu ağlayarak gönderirim bak gene gidecek pzt günü Samsun yolcusuMaşallah eşine banyoyu bi ara aksattim aksatma sebebide tadilat olacak yeri vardı klozette biraz sıkıntı vardı dedim yaptir fayans temizleyici ile guzelce dezleri beyazlatayim dedim ilgilenmedi kaç aydir bende yaptirsin diye temizlemedim benle dalga geçiyor gorünen yerleri tertemiz yap burayi bok gotursun eve misafir geldimi gosterecem diye dalga geçti yapmadim en sonunda su tuttu artık bi o başkada yok
Amin canım gerçekten anlamıyorlar bizde hamile olduk bizde çocuk doğurduk sürekli aynı sözler sıkıldım gidip gelmiyorum bileAllah bizlere sağlık sıhhat versin kimselere muhtaç etmesin benimki bu halimle kardeşimin nişanlı evini kendi evimde ağırlamalı teklif etti 7de okuldan geliyorum benim yemeğimi bazen eşim yapıyor,eşim demis hali yok nasıl yapsın diye.Normalde de her isimi kendim yaparım kimseye minnetim olmaz o yüzden gebelikte zorlanıyor insan hele son zamanlar ben de önceleri 3.yu Düşünürdüm ama zor yardımcım yok hamileliğim zor geçiyor Rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin isteyen herkese nasip etsin
Öyle yine iyi yapiyorsun sabah çik aksam gel isin yapmana engel neyee oyle boyle bak bitti daha bamya kadarlardi simdi kocaman oldu sipalar birde bugun ben devlete gittim bebis 2140gram olmuş ancak bacak boyu 31 karin ve kafa 35 haftalik gozukuyor doktor bi perinelok gözukmemi istedi dune kadar özeldeki doktor birsey demedi gerçi hos onun derdide para bi an once çikta yeni hasta gelsin modunda oyuzden doktordegistirecegiz devlette bile daha ilgi var daha çok kaliyorsun odasinda sıkıntıli bir durummu ki bu kafa karin çevresi buyuk olan başka arkadaşlarda varmiaynen aynen canım ama sımdı leke fln bısey olmadıgı ıcın daha rahatım kafa olarak en azından , sımdı yıne belımden gıttıgnce yapıyorum cogu ısımı cok sukur cok gelen gıden olmuyor zaten olsadaa kusura bakmayın valla dagınık bıraz ama dıyorum kapatıyorum odanın kapısını calısırken bıde vakıt bulamıyorum kı calısmasam tum gun yaya yaya yaparımeve gelıyorum dırek mutfaga gırısıyorum zatn yemek yapmaya sofradan kalkıp mutfagı toplayana kadar saat 9 oluyor en fazla aksamları camasır katlıyorum bı pazar gunum var zaten onda da temızlıgı yetıstırmek koyuyo ınsana neysekı bu hafta sonnn
Yaa ne kadar kötüler insanın insana işi düşer hele ki akrabasınız yani bi de hamilesin hadi olmasan neyse, ben hiç gocunmazdım ya çalışıyordum bekarken ama yengemlere falan çok yardımcı olmuşuzdur bi de ben üzülüyorum hamile kadınlara bebek var karnında can taşıyor çekememezlik mi bu nedirÖyle ikisi gelmiş eve eltinin birini sevmem zaten ama digerinle iyiydik daha dogrusu ben iyi saniyormuşum agzimi açip ona birtane laf söylemedim bile diger eltiyle biraz onun söyledigi laflara cevap verdim kapıdan çikarlarkende tamm temizlikci tutacam yada eşime yaptirim dedim tam dedim akşam oldu o iyi oldugum elti kocasini doldurmuş üst katta bir bagriş bir kufurler merdivenleri yalattiracam
Ona neler neler diyor ahlaksiz ahlaksiz konusuyor kayın valideyi aramiş ona diyor kayinvalide bu binada bile oturmuyor dedim sesiz olan iki yüzlü seytanlardan korkmak lazimmiş kocasina ne oluyorsa kari isine burun sokuyor ikinci şokta anlastik tamm yapalim demisiz neden hir gür cikiyor eşimi zor tuttum kapiları kilitledim zaten küs abisinle kan çikacaktıeşimde hadi yaptir yapiyormu bak diye inada bindi iş birdahada elimi sürmem biz bir yildir evliyiz daha once merdivenleri bok goturuyordu eşim dedi buraları bi sıraya koyunda yapın biri geldimi utaniyor insan diye bizde aramizda sıra yaptik zaten yapalım diyen biziz ama insanlar insalik almamiş canim
Canım ya ne çok çekmişsin valla bu devirde kimse çekmez bu kadar hele ki aynı evde yaşamak falan Melek de olsa kv kp aynı evde yaşayınca gene olmaz yani insan yeri gelir öz anne babasıyla tartışıyor, çok inanırım her sıkıntılı zamanlar sonrasında daha da mutluluğu getirir sabredenlere seninki de öyle olmuş şimdi mutlusun ya gerisi boş :)Kizlar temizlikten konusmussunuz ben zaten 1 ay oldu yeni tasindim. Eski evi cogunu ben toparladim koliledim posetledim. Annem en ust katimizda oturuyordu o da sadece mutfak esyalarimi gazeteledi koliledi. Ben buzlugumdakileri alt kattakileri giristen 5. Kata tasidim Allah korudu bisey olmadi cok sukur. Ama ben ilk hamileligimde de hic biseyden cekinmedim hep hareketliydim son zamanlara kdr karnim kasilana kadar gezdim yuruyus yaptim durdum ama dogumum suni sanciyla 40+4de 8 aaat surdu. Bende pek fayda etmedi yani yuruyus falanama dogumdan sonra cabuk toparladim geldigim gun dikisim olmasina ragmen bebisi uyuttum kahve bile yaptim ictik o zamanlar kv yasiyorduk bende cok cektim kv den 1+1 yatak odalarinda kaliyoduk esimle bebisimiz 5 aylikken de benim esim askere gitti 1 sene onu bekledim ama hep geldi gitti hafta sonlari ilk ankara daydi acemiligi biz gittin yemin torenine. Sonra dan tekirdaga dustu cogu hafta sonu geldi gitti. Orda sadece yemek yapmiyordum bende geri kalan supurge dir camasir as topla katla.yerlestir cogu zaman bendeydi. Supurge ben yapardim cogu zaman. Zaten kucuck ev. Tahta bina. Kv kp feci sigara icerlerdi o yuzden ben yatak odasindan.cikamazdim sigara kokusu cekmemek icin. Bebis olduktan sonra hic cikamadim zaten kisa denk geldi subatta dogdu kizim . Salonda soba yanardi bizim odada kalorifer onu bile kontrol ederdi kv 1 de mi 2 de mi yaniyor diye. Aslinda iyidir bana karsi bazen sadece laf sokar ama boyle huylari vardi. 2.5 sene nerdeyse ben orda kaldim esim geldi askerden iyi is buldu zorlanmadik mi cok zorlandik sonra ilk buldugumuz eve ciktik kiraya. Ruya gibi geldi bana o ilk aylar hala inanamiyordum. Kendi evimiz olduguna. Esyalari bile istemedigimden aldi kv ama olsundu rahat banyo yapip kizimla rahat rahat odadan odaya gitmenin verdigi rahatlik vardi. Cok sukur 1.5 sene olcak ayriyiz. Gorusuyoruz onlarlada ama eskisi gibi samimi degilim sogukluk soktum araya. Doumda bile istemiyorum burda kalsin etsin . Baskalarini ayarladim arkadasimi. Kizimada annem bakicak. Dogumum da geldi kizlar horlayarak uyudu resmen refakatci olarak. Istermiyim ben daha onuu.. demem o ki esimin abisinin esi 1 oglu var bide ikizleri var olmasina ragmen geldi evimizi sadece ikimiz temizledik allah razi olsun ondan sonra geldi esyalar mutfahi yatak odami o yerlestirdi. Cok severm onu. Kv ayirsada bizi. Ben de sadece egilirken zorlaniyorum kizimin tuvaleti geliyo egil kalk sil yika. Bamyosunu ettir egil gene. Yere bisey dokulur egil . Egilmekten nefret ettim resmen. Bende 2 gunde bi supurge haftada bi vileda. Kendi basima yapiyorum. Iki.gunde bir yemek. Camasir as havalar da kotu bebisiminkiler yarim kaldi onlar var daha. Sadece cam silmiyorum havalar kotu diye geri herseyi bende tek yapiyorum . Genede sukur allah yardim ediyor . Olsun gene de kendi evim kendi islerm kimseye muhtac olmadogim icin mutluyum.
Çok zor maşallah sana bir goz odada yaşamak koltuk yok minder yok yatagin uzerinde kurtulmuşsun ama geride kotu bi ani olmuş ama şukurki çok durmamisinizKizlar temizlikten konusmussunuz ben zaten 1 ay oldu yeni tasindim. Eski evi cogunu ben toparladim koliledim posetledim. Annem en ust katimizda oturuyordu o da sadece mutfak esyalarimi gazeteledi koliledi. Ben buzlugumdakileri alt kattakileri giristen 5. Kata tasidim Allah korudu bisey olmadi cok sukur. Ama ben ilk hamileligimde de hic biseyden cekinmedim hep hareketliydim son zamanlara kdr karnim kasilana kadar gezdim yuruyus yaptim durdum ama dogumum suni sanciyla 40+4de 8 aaat surdu. Bende pek fayda etmedi yani yuruyus falanama dogumdan sonra cabuk toparladim geldigim gun dikisim olmasina ragmen bebisi uyuttum kahve bile yaptim ictik o zamanlar kv yasiyorduk bende cok cektim kv den 1+1 yatak odalarinda kaliyoduk esimle bebisimiz 5 aylikken de benim esim askere gitti 1 sene onu bekledim ama hep geldi gitti hafta sonlari ilk ankara daydi acemiligi biz gittin yemin torenine. Sonra dan tekirdaga dustu cogu hafta sonu geldi gitti. Orda sadece yemek yapmiyordum bende geri kalan supurge dir camasir as topla katla.yerlestir cogu zaman bendeydi. Supurge ben yapardim cogu zaman. Zaten kucuck ev. Tahta bina. Kv kp feci sigara icerlerdi o yuzden ben yatak odasindan.cikamazdim sigara kokusu cekmemek icin. Bebis olduktan sonra hic cikamadim zaten kisa denk geldi subatta dogdu kizim . Salonda soba yanardi bizim odada kalorifer onu bile kontrol ederdi kv 1 de mi 2 de mi yaniyor diye. Aslinda iyidir bana karsi bazen sadece laf sokar ama boyle huylari vardi. 2.5 sene nerdeyse ben orda kaldim esim geldi askerden iyi is buldu zorlanmadik mi cok zorlandik sonra ilk buldugumuz eve ciktik kiraya. Ruya gibi geldi bana o ilk aylar hala inanamiyordum. Kendi evimiz olduguna. Esyalari bile istemedigimden aldi kv ama olsundu rahat banyo yapip kizimla rahat rahat odadan odaya gitmenin verdigi rahatlik vardi. Cok sukur 1.5 sene olcak ayriyiz. Gorusuyoruz onlarlada ama eskisi gibi samimi degilim sogukluk soktum araya. Doumda bile istemiyorum burda kalsin etsin . Baskalarini ayarladim arkadasimi. Kizimada annem bakicak. Dogumum da geldi kizlar horlayarak uyudu resmen refakatci olarak. Istermiyim ben daha onuu.. demem o ki esimin abisinin esi 1 oglu var bide ikizleri var olmasina ragmen geldi evimizi sadece ikimiz temizledik allah razi olsun ondan sonra geldi esyalar mutfahi yatak odami o yerlestirdi. Cok severm onu. Kv ayirsada bizi. Ben de sadece egilirken zorlaniyorum kizimin tuvaleti geliyo egil kalk sil yika. Bamyosunu ettir egil gene. Yere bisey dokulur egil . Egilmekten nefret ettim resmen. Bende 2 gunde bi supurge haftada bi vileda. Kendi basima yapiyorum. Iki.gunde bir yemek. Camasir as havalar da kotu bebisiminkiler yarim kaldi onlar var daha. Sadece cam silmiyorum havalar kotu diye geri herseyi bende tek yapiyorum . Genede sukur allah yardim ediyor . Olsun gene de kendi evim kendi islerm kimseye muhtac olmadogim icin mutluyum.
Benim kızın da kafa büyük 2 hafta önden gidiyor kafa çapı ama eşimin de kafası büyüktür biraz doktor genetiktir babaya çekmiş demek ki dedi:))Öyle yine iyi yapiyorsun sabah çik aksam gel isin yapmana engel neyee oyle boyle bak bitti daha bamya kadarlardi simdi kocaman oldu sipalar birde bugun ben devlete gittim bebis 2140gram olmuş ancak bacak boyu 31 karin ve kafa 35 haftalik gozukuyor doktor bi perinelok gözukmemi istedi dune kadar özeldeki doktor birsey demedi gerçi hos onun derdide para bi an once çikta yeni hasta gelsin modunda oyuzden doktordegistirecegiz devlette bile daha ilgi var daha çok kaliyorsun odasinda sıkıntıli bir durummu ki bu kafa karin çevresi buyuk olan başka arkadaşlarda varmi
Canım bende alıcaktım. Sonra senin dediğin gibi düşündüm. Çalışmıyorum elimden geldiğince emzirirm dedim. Arkadaşım wee babynin manuelini almış70 lira falan. İlk 1 hafta kullandım sütüm gelsin diye dedi. Ben sana veririm dedi. Bende ondan alıcam ilk 1 hafta falan kullanırım eğer sütüm gelmezse falan. Snra geri veririm. Baktım ihtiyacım oluyor gerçekten lazım ozaman alırım şimdlik bende almayı düşünmüyorum yani :)Süt sağma makinesi çalışan anneler için değil mi biraz daha hani sütü sağıp eve bırakmak için falan, ben nasılsa çalışmayacağım için saat başı emziririm evde gerekmez diye listemde bulundurmadım ama gerekiyor mu acaba
Ah ah ah varya 20 yasimda evlendim 21 de bebisim oldu simdi.nisanda 24 olucam bu genc yasimdaCanım ya ne çok çekmişsin valla bu devirde kimse çekmez bu kadar hele ki aynı evde yaşamak falan Melek de olsa kv kp aynı evde yaşayınca gene olmaz yani insan yeri gelir öz anne babasıyla tartışıyor, çok inanırım her sıkıntılı zamanlar sonrasında daha da mutluluğu getirir sabredenlere seninki de öyle olmuş şimdi mutlusun ya gerisi boş :)
Annemler gelip gittikce kizimin dolabina bile laf ettiler kapisinin arkasindaydi dolap kapi tam acilmiyor diye hep sustuk ettik. Annemler zaten asla gorusmuyor onlarla.bende istemiyorum. Annem gelirdi mesela 1 saat oturup giderdi. O zaman kp bacaklarinin arasına yatardi uyuzluguna benim annem babam ayri 8 9 senedir. Babamlada gorusmuyoruz zaten. Yani senin.kocan.yok benim var gibisinden. Annem.o hareketinden sonra aramayi sohbeti kesti. Diger dunure.yapamaz hem onun esi vefat etti hemde akrabalari. Aslinda nefret ediyorum ondn ama esim niye.kinleniyosun bilmem.ne anlamiyor. O da 22 yasindaÇok zor maşallah sana bir goz odada yaşamak koltuk yok minder yok yatagin uzerinde kurtulmuşsun ama geride kotu bi ani olmuş ama şukurki çok durmamisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?