28. 12.2018 ne güzel tarihCanım 28/12/2018 cuma doğum yapacağım canım sezeryan ile doğum yapacağım
Ay kuzum icine kurt dusurmek istememSagolun kızlar.agrim iyice artmıştı dün gece sağ gözümden dişlerime ağzıma kadar indi.bi de mide bulantısı başlayınca dayanamadım gece 12 de acile gittik.gitmez olaydık.agizdan ilaç verdiler suyla içtim tamol.baska da bişey yapmadılar.saat dörde kadar boşu boşuna süründüm oralarda.her yerim tutuldu ağrıdı.bilsem ilacımı evde içer yatar dinlenirdim.isin kötüsü yattım kalktım şu anda hala ağrıyor.hava da yağmurlu çok kapalı.vicks sürüyorum tülbentle sıkıyorum başımı.boyle boyle idare edecem mecbur.
Bana da hastane bestlak Damla’yı önerdi ama ben almadım henüz sağarak getirtmeye çalışıyorum bakalımBen her gün rezene demleyip içiyorum. Bir de sezaryen olan bir arkadaşım bitkisel bir damla önermişti, hatta hastanede yanında götür doğumdan hemen sonra kullandım foşur foşur süt geldi demiştiDoktoruma sordum o da onayladı. Aldım ben de. Galaktago adı. Kullanıcam.
Evet aynen o da en geç 2 saatte bir demişti sanırım hani kendisi uyanıp ağlamazsa diye. Ayaklarını gıdıklamak da hoşmuş bi doğsunlar da deneyelim :))Cok dogru bilgiler vermisler, 1 memeyi ortalama 20 dk boyunca etkin bir sekilde emmesi lazim, ebenin dedigi gibi yutkunmasini takip etmek gerekiyor, Ben yanagini oksardim ya da ayaklarini gidiklarimdim uyuya kalmasin diye :) ama saatli emzirmek anlamina gelmiyor tabi 2 saatte 1 emzirmek, agladikca memeye koymak lazim :)
Üzülme kuzum bol bol dua et allah yardimcin olsunArkadaslar bu saatte o kadar kötüyüm ki beni teselli edebilir misiniz :-(
Hamileligim basindan beri çok zor geciyor ama su bir kaç gündür iyice ölüme dogru gidiyormusum hissi çikmiyor içimden.
- hamileligin ilk 6 ayi hyperemesis gravidarum yani asiri bulanti ve kusmadan dolayi nerdeyse 16 kilo verdim
- daha bir aylik hamileyken sag böbregim tikandi ve ameliyat oldum, en son iki hafta önce olmak üzere toplamda 4 kere ameliyat oldum
- gebelik sekeri var ve diyetle bile düzene sokamadim insülin kullaniyorum
- basindan beri enfeksiyon sorunu var tüm vucudumda ve bütün tahlil sonuçlarim kötü geldi
( idrar enfeksiyonu, böbrek enfeksiyonu)
- persembe günü dis agrisindan dolayi bayginlik ve konvülsüyon geçirdim ve acil olarak iki disim çekildi, ama hala iltihabimda azalma yok antibiyotik kullandigim halde.
- cok yogun yesil akintim var ve verilen fitiller fayda etmiyor
Bütün bunlar bir araya gelince bebek için ve kendim için endiseleniyorum ama asil canimi sikan doktorlarin umursamazligi. Üç ayri doktor ilgileniyor (jinekolog, ürolog ve diyabet doktoru) ve her biri topu digerine atiyor ben ortada kalakaldim dogru düzgün takip yok.
En kötüsü de hepsi izne ayrildilar noel ve yilbasi nedeniyle (fransadayim)
Son kontrolümü de iptal etti jonekologum izne daha erken ayrilmak için. Son durum ne bebek ne durumda hala çok mu kilolu bilmiyorum.
Takipsizlik ve bilgisizlik içindeyim her an dogum olacak da sadece ebeyle kalacagim diye korkuyorum endiseliyim çünkü riskli bir hamileligim var
Var var bacimT tanem-tane20 canim e bebekte banyo ürünlerinde %25 indirim varmış bak istersen olduğun ilde e bebek varsa :)
Canim ya geçmiş olsun tam doğum öncesi aman dikkat et bolca vitamin alOff çok geçmiş olsun canım bende de var biraz soğuk algınlığı
Bence kullan canım en azından düzene girene kadar. Bitkisel zaten zararı olmazBana da hastane bestlak Damla’yı önerdi ama ben almadım henüz sağarak getirtmeye çalışıyorum bakalım
Bugün kontrolümüz vardı kızlar nstde 100 e vuran her seviyeden şancı cıktı ama ben sadece bir kez kasılma hissettim doktor şaşırdı ilk doğumunda da böyleydi, bebek aşağı inmiş karnın çok gergin dedi gün vermedi yine bisey olursa gel dedi şükür iyi kuzum 2900 olmuş tatil sonrası tekrar gidicez inşallah beklerse kuzum
Bu arada hep kasılmaları soruyoruz ben de tek kasılma hissediyorum sık olursa sorun teşkil eder mi dedim arka arkaya olması rahmin açılmasına sebep olur ard arda olursa gel nst çektir dedi hep konuşuyorduk sizle paylaşmak istedim
Sagol cnm sanada gecmis olsunOff çok geçmiş olsun canım bende de var biraz soğuk algınlığı
20 dakka cık degıl mı 10 dakıka anca surıyor emmesı
Benim gibi demekki normal de ara ara var ama serumdan sonra düzene girmiş kasılmaların dedi.ben akşamları daha çok hissediyorum güzdüz pek yokda.tabi doktorlar daha iyi bilir ne olduğunu .haftasonuna kadar duruyumda öyle gidiyim dedim bende.Başka hastaneye sevk etti deBugün kontrolümüz vardı kızlar nstde 100 e vuran her seviyeden şancı cıktı ama ben sadece bir kez kasılma hissettim doktor şaşırdı ilk doğumunda da böyleydi, bebek aşağı inmiş karnın çok gergin dedi gün vermedi yine bisey olursa gel dedi şükür iyi kuzum 2900 olmuş tatil sonrası tekrar gidicez inşallah beklerse kuzum
Bu arada hep kasılmaları soruyoruz ben de tek kasılma hissediyorum sık olursa sorun teşkil eder mi dedim arka arkaya olması rahmin açılmasına sebep olur ard arda olursa gel nst çektir dedi hep konuşuyorduk sizle paylaşmak istedim
Benimkin 2 hafta önden gidiyordu ama bu hafta pek kilo almamış bu yüzden suyu da fazla diye erken olabilir demişti doktor 32. Haftada izne ayrıldım o yüzdenbebegin gerinmesinden kastın ne anlamadim canım ben de sadece kasılma hissediyorum magnezyum biraz kasılmaları azaltıyor kullanmıyorsan doktoruna sorup alabilirsinMerhaba uzun zamandır okuyodum ama yazmıyordum buraya. Seninle haftamız aynı bugün benim de nstde 2 tane kasılma çıktı yarın izne ayrılıyorum yat dinlen pazartesi kontrole gel ama sıklaşırsa hemen gel dedi. kilosu 2300 çok az maalesef bu yüzden korkuyorum. preeklamsi yok, enfeksiyon yok, suyu normal ve çok da aşağı inmemiş ama kasılmaların sıklığı önemli dedi.
yalnız kasılmalarla bebeğin gerinmesi arasındaki farkı nasıl ayırt etmem gerektiğini bilemiyorum. fark nasıl anlaşılıyor bileniniz var mı?
bende bgn bakıcıya bırakıp uyudum biraz. Uykusuz bi gece daha beni bekliyor çünkü. Ateşi yine başladıAh canım aynı durumdayız bugün gündüz uyumuşum yorgunluktan kızımda uyumuş dinlenmişiz çabuk geçsin inşallah
bgn sancım gelirse ben nasıl ıkıncam bu öksürük ve halsizlikle diye oturdum ağladımYa evet inşallah geçerçünkü nefes alırken bile kuru öksürük tutuyor beni de soğuk algınlığından önce de vardı bende öksürük bu geçmezse hiç ıkınamam muhtemelen az önce banu çiftçinin uygulamasında ‘ıkınırken doğru nefes alma’ videosunu gördüm izliycem bakalm işe yarar belki
maşallah canım 16 çok iyi bence@Ytmz Aralık ayı son kilo bildirimi 100 kilo ile giriyorum doğuma bakalım ne kadari gidecek doğumda toplamda 16 kilo aldım
Ay nekadar az kalmiş 17 de bizim tabi tam belli degil sat a gore 174 Ocak canım şafak 10 =)
Canm bu bebekler sanki karnimizdayken hiç uyumuyor dogunca nasıl uyuyorlarki yada uyurken hareket ediyorlar o hareketleri hissediyoruzIste yenidoganlar cok cabuk yoruluyorlar, uykuya daliyorlar oyle olunca cok fazla doyamiyorlar bide kucuk olduklari icin ceneleride cok kuvvetli olmuyor haliyle hizli hizli sut cekmeye, o yuzden ortalama 20 dk emmelerini saglamak gerekiyor. Iste tatli tatli rahatsiz etmek lazim. Ben hep Boyle emzirdim, dk tutuyordum hic sarilik olmadi, ilk 4 ayda ay basina 1 kilo almisti, sonra 800-900 gram. Ilk 10 dk sutun su agirlikli kismini cekebiliyorlarmis, kalan 10 dksida yagdan zengin kismini.
Benimki çok sert geriniyo gibi haraket ediyo çalkalanır gibi mesela enine yatıyoda sanki basını ayagını ittiriyo gibi bunlar bebek haraketi heralde.bide bi anda assagı tarafa baskı olup sanki tuvalete çok sıkışmışında kaçırcak gibi olmak bide karnın bi anda sert olması da kasılma heralde.Merhaba uzun zamandır okuyodum ama yazmıyordum buraya. Seninle haftamız aynı bugün benim de nstde 2 tane kasılma çıktı yarın izne ayrılıyorum yat dinlen pazartesi kontrole gel ama sıklaşırsa hemen gel dedi. kilosu 2300 çok az maalesef bu yüzden korkuyorum. preeklamsi yok, enfeksiyon yok, suyu normal ve çok da aşağı inmemiş ama kasılmaların sıklığı önemli dedi.
yalnız kasılmalarla bebeğin gerinmesi arasındaki farkı nasıl ayırt etmem gerektiğini bilemiyorum. fark nasıl anlaşılıyor bileniniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?