Kızlar doktor randevum cuma günü daha bi iki gündür karnımda kasılmalar oluyo normal mi ?bebeğimin hareketleri iyi hatta bu aralar cok hareketli dogum yaklastkca korkmaya basladım. Aldığım kıyafetleri bile yıkamadım daha artık hazırlanmalym sanırım benle aynı olanlar dogurmaya baslams bile
Aynı haftadayız seninle bugün ebe söyledi 10 dk yi geçmediği sürece sıkıntı olmaz dedi normal yani.Bir de karnı sevmek bile etkilermiş artik cok yapma dedi
Bana sağlık ocağındaki hemşire söylemişti ne yap et en geç 2 saatte bir uyandırıp emzirmen lazım emmezse sarılık olur diye. Bildiğin açlıktan sarılık oluyormuş bebekler. Hatta emzirirken izliyceksin yanaklarını boynunu emiyor mu yutuyor mu diye, tv karşısında ya da biriyle konuşurken emzirmiyceksin bütün dikkatin bebeğinde olacak demişti. Bide bir memedeki süt bitene kdar diğerine başlamamak gerekiyormuş. İlk 10 dk sütün su kısmı geldiği için bebek beslenemiyor. Sürekli meme değiştirince de sadece su içmiş gibi oluyorlar o yüzden sağ bitene kadar sağ sonra sol bitene kdar soldan emzireceksin, hangi memeden emzirdiğini unutmamak için yüzüğünü o eline takarsın aklında kalır demişti
Cok dogru bilgiler vermisler, 1 memeyi ortalama 20 dk boyunca etkin bir sekilde emmesi lazim, ebenin dedigi gibi yutkunmasini takip etmek gerekiyor, Ben yanagini oksardim ya da ayaklarini gidiklarimdim uyuya kalmasin diye :) ama saatli emzirmek anlamina gelmiyor tabi 2 saatte 1 emzirmek, agladikca memeye koymak lazim :)
Aynı haftadayız seninle bugün ebe söyledi 10 dk yi geçmediği sürece sıkıntı olmaz dedi normal yani.Bir de karnı sevmek bile etkilermiş artik cok yapma dedi
Dikkat ederim bundan sonra bende. En son 1 ay once gittim doktor bundan sonra sıklaştırırız randevuları dedi şuan hic bi bilgim yok korkmaya da basladım
kızlarr bebegım maşallah cok sakin 51cm 3286gram şişknlik gıdınce neolcak acaba merak edıyrm kılosunu. 38haftalıga gore cok ıyıymıs.. hatta bugun de 3saati gectı uyandıtamadım ara sra neyaptysak da uyanmadı şekerine baktılar 75dı tokluktanms epey ıcmıstı sonra da coksık.emdı ama gelen gden btmedı hastneye ve ben dha anca 10dk uyuyabldm.yuruysler fln yaptm sadece adet gb agrım var o da rahımden dolayı dedı dr.um eskı halını alıcak dıye dıkıslerı.acımıyor yururken sadece hafıf sancıyor masallah sımdılık kızım pek uslu emzıgımızı de tuttu memeyı de cok emmek ıstıyor sütüm akıyor dururken de bırıkıyor resmen avent kalkanı kullamyrn masallah dıyeym. hala koyulasmadı ama cokaz rengı degıstı ben de kendi gazımı cıkarmakta gucluk cekiyorum ondan uuyyamadm hıc esım de sagolsn yanımzda annem debenmle kv de gec gitti. Hıcbı gergınlk olmadı bana herks normal mıydı deyıp durdu. Gercekten Allahın ısıne karısılmaz cokuzuldum ama.şüküt smdılk ıyı emıyo uyuyo.hep boyoe gder ınsallah kbakmayn mesajları yarn ok6maya calıscm kızlar dha acamadım.
Merhaba kizlar. Uzun zamandir foruma giremiyordum. Geldim gördüm ki bazı bebişler gelmişler hoş gelmişler
Allah annelerine babalarına bağışlasın. Hayırlı evlat olsun her biri
Benim gibi hasretle bebeklerini bekleyen hamiş arkadaşlarıma da Allah sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin. Özlemişim bu topigi. İnşallah bundan sonra buradayım
Merhaba kizlar. Uzun zamandir foruma giremiyordum. Geldim gördüm ki bazı bebişler gelmişler hoş gelmişler
Allah annelerine babalarına bağışlasın. Hayırlı evlat olsun her biri
Benim gibi hasretle bebeklerini bekleyen hamiş arkadaşlarıma da Allah sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin. Özlemişim bu topigi. İnşallah bundan sonra buradayım
Evet canım. Gebelik haberlerimizi paylaştığımız ilk insanlar olduk. Çok sukur bu günlere gelebildik. İnsallah doğum haberlerimizi de veririz birbirimize
Senin sezeryandı dimi? Hayırlısıyla ne zaman geliyor Ömercik
Evet canım. Gebelik haberlerimizi paylaştığımız ilk insanlar olduk. Çok sukur bu günlere gelebildik. İnsallah doğum haberlerimizi de veririz birbirimize
Senin sezeryandı dimi? Hayırlısıyla ne zaman geliyor Ömercik
Cok dogru bilgiler vermisler, 1 memeyi ortalama 20 dk boyunca etkin bir sekilde emmesi lazim, ebenin dedigi gibi yutkunmasini takip etmek gerekiyor, Ben yanagini oksardim ya da ayaklarini gidiklarimdim uyuya kalmasin diye :) ama saatli emzirmek anlamina gelmiyor tabi 2 saatte 1 emzirmek, agladikca memeye koymak lazim :)
Kızlar süt arttırıcı içecekler içmeye başladınız mı? Neler içiyorsunuz?
Sütün doğumdan hemen gelmesi için yaptığınız ya da o gün yapacağınız şeyler var mı?
Benim ilk doğumda birkaç gün gelmemişti biraz sıkıntılı olmuştu o süreç. İnşallah bundan hemen gelir
Ben her gün rezene demleyip içiyorum. Bir de sezaryen olan bir arkadaşım bitkisel bir damla önermişti, hatta hastanede yanında götür doğumdan hemen sonra kullandım foşur foşur süt geldi demişti Doktoruma sordum o da onayladı. Aldım ben de. Galaktago adı. Kullanıcam.