Valla herkes o sancının doğum sancısı oldugumu anlıyorsun diyorlar cnm ama bende bilmiyorumHım peki o sancının doğum sancısı olduğunu bilemiyoruz o nasıl olacak suyumuz geldikten sonra mı yapmak gerek
Benim de ikinci, kızım 4 yaşında ama tabi ki benzer hisler taşıyorum. Bir süre zorluk bekliyor bizi ama sizin büyük muhtemelen hatırlamayacak bu zor ayları. Sonra da yaşları yakın çok iyi iki oyun arkadaşı olacaklar. Kardeş en çok onlar için gerekli, hayattaki ilk imtihanları onları güçlendirecek inşallah. İdare etmeyi öğrenmemiz için biraz zamana ihtiyacımız var ve belki o arada afallarız, bu da hayatın bi parçası diye rahatlatmaya çalışıyorum kendimi. Bi arkadaşım ikinciyi doğurdu 3 sene sonra, sürekli bunu ona(büyüğe) nasıl yaptım diyordu lohusalıkta. Şimdi herkes birbirine alıştı, rahatladılar biraz.Kizlar benim ikinci defa anne olmus ya da olacak annelere bir sorum olacak. Ilk cocuk icin hic uzuldugunuz oluyor mu? Ben ikinciye cok erken hamile kaldim, planli bir gebelik degildi dogum kontrol hapini farkli bir kac gun almayi unuttum, o ay hamile kaldim. Cocuk sahibi olmak benim icin dunyamdaki en guzel sey oldu, Allah kismet ederse baska cocuklarimda olsun istiyorum. Ama henuz oglum 11 aylikken hamile oldugumu ogrenmistim2 yasina kadar emzirmek istiyordum ama 1 yasinda memeden kesmek zorunda kaldim, istedigim gibi ilgilenemedim hamilelikten dolayi. Simdi 19 aylik olacak, haliyle ben ondan cok dogacak kizima zamanimi, enerjimi verecegim. Oglum icin cok uzuluyorum bu yuzden Boyle hissettigim icinde sucluluk hissediyorum bir yandan, kizima haksizlik ediyormusum gibi.
Cok karisik duygular iste.
Dogum sonrasi 3-4 gece hastanede olucam simdiden onu dusunuyorum oglum bensiz olacak, kardesi oldugunu anlayacak yastada degil. Benim gibi olanlar nasil idare ettiniz ya da edeceksiniz?
Ben senin yerinde olsam gelmeyin falan demezdim cunku gelme desende kalma yatma desende yatacak dinlemez diyorsun en fazla uc bes gun kalirlar okadarcikta oluversim ucbesgunden fazla gelmez canim dogalgazin. Ayrica baska odani yakmana gerek yok evde sadece yatakodanla gunduz nerde oturuyorsaniz o odan yansin siz yatanizda kv annende oturma odasinda yatarlar herkese ayri oda acacak degilsinKizlar yaa .simdi dogum dolayisiyla annem yanimda olacak.tabi kayinvalide de olacak .malum kış simdiden kara kara dusunuyorum .nereye yatirsam nasil isitsam diye cok nadir yakmama ragmen gecen ay 200 lira gekdi dogal gaz.bebek olunca daha fazla olacak.zaten 3 yeri yakiyorum 200 geldi ev 3+1heosini yaksam isinmaz antrelerim cok buyuk.esim 6 gun yanimda olacak .bende esim evdeyken sagolun mu desem.annemin evi 20 dk yol onlarinki de yarim saat.annem 2 gece kalirim sonra evden gider gekirim dedi.ama kayivalide biraz rahattir misafirlikte kal demesek te kalacak tip.ve arabamizla getir gotur yaoacaz asla minibuse binmezler.offf sinirlerim bozuluyor benim ..kotu olmak istemiyorum.lafi soylerim yeri geldoginde ama yine de kalp kirmak istemiyorum .cok titiz bir kadin her seyi laf eder temizlese dahi orasi kirliydi cofledim falan der basa kalkar .uffff fikirleriniz nedir
Bacagindan tutup cekeydi yaAynen ya hissettim içimde gidip geldiğini resmen
Benim kilo derdim yokda canim tek istedim belim eskisi gibi 60 cm olsun yag gobek olmasin yeter zaten 42-45 arasi oluyordum hep suan 58evet çok varoyüzden doğumdan sonra en az 4 5 kilo gidiyo inş daha fazla gider
Benim araştırmalarıma göre suyun sancin yahut nisanın geldiğinde ılık suya koyuyorsun felak nas fatiha ayet-el kursu okuyarak o çiçek açıldıkça senin de açılmanın olduğuna inanılıyor . Ve bi kaç yudum da içmek gerekiyor suyundan. Doğumdan sonra da sudan cikariliyo .Nasıl hazırlanıyor canım bilgi verebilir misin ne zamn suya koymak gerek vs bilmiyorum
Sadece kayinvalide degilki bekar gorumce ve kp de varrrBen senin yerinde olsam gelmeyin falan demezdim cunku gelme desende kalma yatma desende yatacak dinlemez diyorsun en fazla uc bes gun kalirlar okadarcikta oluversim ucbesgunden fazla gelmez canim dogalgazin. Ayrica baska odani yakmana gerek yok evde sadece yatakodanla gunduz nerde oturuyorsaniz o odan yansin siz yatanizda kv annende oturma odasinda yatarlar herkese ayri oda acacak degilsin
Benim de ikinci, kızım 4 yaşında ama tabi ki benzer hisler taşıyorum. Bir süre zorluk bekliyor bizi ama sizin büyük muhtemelen hatırlamayacak bu zor ayları. Sonra da yaşları yakın çok iyi iki oyun arkadaşı olacaklar. Kardeş en çok onlar için gerekli, hayattaki ilk imtihanları onları güçlendirecek inşallah. İdare etmeyi öğrenmemiz için biraz zamana ihtiyacımız var ve belki o arada afallarız, bu da hayatın bi parçası diye rahatlatmaya çalışıyorum kendimi. Bi arkadaşım ikinciyi doğurdu 3 sene sonra, sürekli bunu ona(büyüğe) nasıl yaptım diyordu lohusalıkta. Şimdi herkes birbirine alıştı, rahatladılar biraz.
Ben teşekkür ediveriyorum sağolun yardım etmek istediğiniz için ihtiyacımız yok diyorum..Gosterisi pek bi sever ilgileniyorum desinler diye kalir yani
Büyük 13 yaşında küçük 6 ya gircek.ikinciye hamileyken çok düşünüyodum haksızlık mı yapıyorum vs.doğunca onuda sevebilcem mi bunun kadar:)) üçüncü de öyle bi düşüncelerim yokda:)))sezeryan olcam için hastanede kaldığım süre küçük oğlum ne yapar onu düşünüp aglıyorum aşırı derece düşkün bana .akl7ma geldikçe strese giriyorum.
İkinci çocuga hamile kalınca genelde annellerde böyle süşünceler oluyo yani.
Benim ilk anneliğim ama ablamla benim küçük kardeşlerimizin arası hep aynı ,yaklaşık 18 ay arayla hep peşpeşe olmuşuz.Kizlar benim ikinci defa anne olmus ya da olacak annelere bir sorum olacak. Ilk cocuk icin hic uzuldugunuz oluyor mu? Ben ikinciye cok erken hamile kaldim, planli bir gebelik degildi dogum kontrol hapini farkli bir kac gun almayi unuttum, o ay hamile kaldim. Cocuk sahibi olmak benim icin dunyamdaki en guzel sey oldu, Allah kismet ederse baska cocuklarimda olsun istiyorum. Ama henuz oglum 11 aylikken hamile oldugumu ogrenmistim2 yasina kadar emzirmek istiyordum ama 1 yasinda memeden kesmek zorunda kaldim, istedigim gibi ilgilenemedim hamilelikten dolayi. Simdi 19 aylik olacak, haliyle ben ondan cok dogacak kizima zamanimi, enerjimi verecegim. Oglum icin cok uzuluyorum bu yuzden Boyle hissettigim icinde sucluluk hissediyorum bir yandan, kizima haksizlik ediyormusum gibi.
Cok karisik duygular iste.
Dogum sonrasi 3-4 gece hastanede olucam simdiden onu dusunuyorum oglum bensiz olacak, kardesi oldugunu anlayacak yastada degil. Benim gibi olanlar nasil idare ettiniz ya da edeceksiniz?
Benim ilk anneliğim ama ablamla benim küçük kardeşlerimizin arası hep aynı ,yaklaşık 18 ay arayla hep peşpeşe olmuşuz.
Küçükken belki annem birimiz olunca digerimizi ihmal etti ama ben o zamanları hatirlamadigim için sorun yok. Hatırladığım kardeşlerce oyun oynayarak vakit geçirdiğimiz ve hala birbirimizi en iyi anlayan olduğumuz. Yaş farkımız az olduğu için çok rahat oluyor iletisimimiz . Sizin de başta belki zorluk olacak ama ilerde çocuklar için kolaylık olur
Öyle düşünme bence canım kanala inmemis haftanın ilerlemiş belki szeryabi daha uygun görüyor.cati muayenesi yaptı mı hiç.Ben bu sabah muayeneye gittim kızlar. Doktor bebeği 3885 gram 53 cm ölçtü. Ne kadar doğru bilemem. 1.2 cm açılmam varmış. Usg'de ölçtü elle bakmadı. Daha doğum kanalına yerleşmemiş. Plasenta da yaşlanmaya başlamış. İnsanlar moralimi bozuyor. Yok özelde sezaryen yapmak için bilerek öyle diyolarmış bilmem ne. Sinirimden çatlıcam. Doktoruma çok güvenirim insanların lafı yüzünden acabalarım oluştu. Napcam bu çocuk insin artık kanala diye yaa
Gerçekten koştur koştur geçiyor zaman biz savruluyoruz kızım 4 yaşında ama ne zaman 4 yıl geçti hiç bilmiyorumBende 2 yil emzirmeyi cok istiyordum,anne sutu gercekten mucize. Anne sutu aldiginda cok daha kucuk olmasina ragmen soguk alginligini cok kisa surede ve hafif atlatirdi. Bu sonbaharda iki kere soguk alginligi gecirdi, uzun ve agir oldu. Ama oglum 12 bucuk aylikken bebekte nerdeyse 3 aylik olmustu, artik rahmimde kasilma hissediyordum emzirme sirasinda, biraktim bendeAllah insallah o gucu verir cunku yaslari cok yakin oldugundan biliyorum zor olacak. Goz acip kapayinca gecer ins 3 yil amiiin:) cok sagol canim yorumun icin
Canım 500 gr aşağı veya yukarı doğabiliyor 4 kiloya kadar normal doğum anne uygunsa gerçekleşebilir ama kanala inmemiş durumları varsa ve doktoruna güveniyorsan doğru olana ortak karar verebilirsinizBen bu sabah muayeneye gittim kızlar. Doktor bebeği 3885 gram 53 cm ölçtü. Ne kadar doğru bilemem. 1.2 cm açılmam varmış. Usg'de ölçtü elle bakmadı. Daha doğum kanalına yerleşmemiş. Plasenta da yaşlanmaya başlamış. İnsanlar moralimi bozuyor. Yok özelde sezaryen yapmak için bilerek öyle diyolarmış bilmem ne. Sinirimden çatlıcam. Doktoruma çok güvenirim insanların lafı yüzünden acabalarım oluştu. Napcam bu çocuk insin artık kanala diye yaa
Gecen sancı çıkınca serum verildi.eve geldim anne acıktım .beni özledin mi .sen yokken agzıma bi lokma koymadım çişimi tuttum :)))gelde aglama .valla uyandıktan sonra beni hemen yollasınlar diyom zaten ben bi kaç sonra başlıyorum beni çıkarım ben iyiyim diye:)) bende diyom ki senin ki küçük pek anlamaz babayada düşkünmüş.Ayy canim aglama ya 6 yasinda az cok anlar o simdi cokta sever kardesini, lohusayken daha cok uzulursun daha pozitif dusun ♡ benimki benden cok babasina duskun, zaten babasida yaninda olacak bari oradan rahatlayayim:)))
Merhaba canim ayni durum bendede var gecenlerde yazmishtimBen bu sabah muayeneye gittim kızlar. Doktor bebeği 3885 gram 53 cm ölçtü. Ne kadar doğru bilemem. 1.2 cm açılmam varmış. Usg'de ölçtü elle bakmadı. Daha doğum kanalına yerleşmemiş. Plasenta da yaşlanmaya başlamış. İnsanlar moralimi bozuyor. Yok özelde sezaryen yapmak için bilerek öyle diyolarmış bilmem ne. Sinirimden çatlıcam. Doktoruma çok güvenirim insanların lafı yüzünden acabalarım oluştu. Napcam bu çocuk insin artık kanala diye yaa
Gecen sancı çıkınca serum verildi.eve geldim anne acıktım .beni özledin mi .sen yokken agzıma bi lokma koymadım çişimi tuttum :)))gelde aglama .valla uyandıktan sonra beni hemen yollasınlar diyom zaten ben bi kaç sonra başlıyorum beni çıkarım ben iyiyim diye:)) bende diyom ki senin ki küçük pek anlamaz babayada düşkünmüş.
Bizim li değişik birazama napalım bi sorun olmaz inşallahta ikinci gün yollarlar
Doğumdan sonra irtibatı koparmayalim lütfen ben çok saldim kendimi toparlanmam için beni de motive edersin. İki çocuklu hayat bizi nasıl zorlayacak bakalımYok cocuk varsa buyukannelere falan birakip gezin dedim:) benim oglani simdi babaannesine biraktirdim, yakinda bir avm var onu gezmeye gidicemhamilelikten hiic kendime bakamadim valla simdi dogal bir marka var lush, oradan cilt maskeleri falan alicam bir kac kiyafet, Camasir. bebekle avm falan gidemem diye simdiden alayim dedim, kendimize ve esimize dogum sonrasi guzel gorunelim dimi zaten son aylarda cinsellik pek olmuyor, bir de kocaman gobekle zaten estetikte gorunmuyoruz dogumdan sonrada salmak olmaz:)) cocuklarin kari kocalik iliskisinin arasina girmelerine izin vermeyelim
Öyle düşünme bence canım kanala inmemis haftanın ilerlemiş belki szeryabi daha uygun görüyor.cati muayenesi yaptı mı hiç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?