Canim sanci kişiden kişiye değişiyo sanırım. Mesela ben şancı 80 100leri gösterirken hafif kasıklarımda adet sancısına benzer ağrı hissetmiştim. Ama başka arkadaş daha az gösteren bir sancıda hastaneyi ayağa kaldiriyodu nasıl bir acı hissediyorsa. Ağrı eşiğinin düşük olmasıyla alakalı bir durum sanırım.
Yok vallahi geleceği yok :) hala çok hareketli nasıl oluyor bilmiyorum karnım bir sağa bir sola yatıyor inmeye niyeti yokKizlar cabuk gelir diyorlar amasizin minik nazli biraz galiba 39+0 bizde yok gelmiyor keyfi iyi
İnatçı çıktı bizim kızlar :)AA Gunlerimiz aynı benımde kız ve henuz kanala da girmemiş
Sen druna sor ona gore karar ver canim..esin seni dinlemiyo sende onu dinleme ..bende sinirlendim simdi...Bende bilmiyorum aglicam artik kimse birsey demiyor esime diyorum ben yatamiyorum
Sirt ustu nasil normal dogum yapacagim bebek uca geldimi geri donusude yok artik kiziyor o sitelere gire gire beyni yedin kim aklina ne sokuyorsa
Hayatini onlara gore sekillendiriyorsunda yok sen o sancidan bel agrini hissetmezsin bile de ya bu dogum yatarak yapilacak hissetmezsin diye birseymi var her agriyan yerin ayri oluyor sonuçta ayni anda dişin agrisinida hissediyorsun miden bulaniyorsa o bulantiyida ayri yasiyorsun kendisi ameliyat korkusundan doktor meniskusten ameliyat dedi korkudan altina sicti gitmedi ameliyat olmaya kan aldirmada bayginlik geciriyor benim canim degeri yok peki belde. Ugusturulursa hissedermiyim
Yine aciyi doktora bir soralim diyorum sonucta yatamazsam dogum yapacagim yere geri donuste yok olmadi ugustururlar oyle geri donusu olabilir bi soralim bi zarari varmiymiş diyorum para getiren herşey faydalidir sanan zararlimi dicek belim agriyor
Desen seni ortapediye yonlendirevek konustuda konstu o konustukca benim sinirler tavan yapti
Kimse anlamiyor halimden kacgundur konusmak istiyorum yatamiyorum
Nasil dogum yapacam verecegi tepkiyi bildigim icin diyemedim buraya girmeme kiziyor :-( benim aklim yok sanki her duydumu aldiriyorum her duydumu buraya gore yasiyorum
Yok kuzum bu fil o fil degil senin dedigin fil suzzy uyku arkadasim askinda foto cekimi icin oda cok guzelde ablam pembesini aldi biz halen alacagiz daha. Benim dedigim fil e bebekteki cee ee kulaklarini oynatiyor masal anlatiyor sarki soyluyor
Nst görünen o alttaki çizgiler sancıyı gösteriyo diye biliyorum. Dediğim gibi acının durumu kisiden kisiye farklilik gosteriyo sanurim bende agri bele ve kasiklara hafif vurdugunda 80 100 leri buluyordu alttaki çizgilerYa ben neye sancı deniyo anlam veremiyorum aylardır. Nst'de yükselen 60-80-100 vs olan kasılma mı sancı mı canım? Rahim kasılması olunca böyle bebek de toplanıyo sert oluyo ya, nst'de o an yükseliyo hani. Hemşireler buna sancı diyo. Benim sancı deyince aklıma adet sancısı gibi bir şey geliyo ama yok. O sertleşme olunca sadece mesaneme ve bazen kasıklarıma baskı hissediyorum o kadar başka tık yok
Tekrar geçmiş olsun canm çok haklısın.. bence de ağırlıktan oluyordur doğuma yaklaştıkça kaslar gevşiyor taşımak daha da zorlaşıyor zaten daha önce de yazmıştın sanırım sende önceden de oluyormuş benzer ağrılar.. bence sancıların gidişatına göre karar verirsin baktın olacak gibi değil zaten doktorun da yönlendirir sonuçta acıyı sen çekiyorsun eşinin de söz hakkı var ama dayanamiycaksan kendini öldürmenin de anlamı yok yani şimdikik düşünmemeye çalış stres yapma sancılar başladığı zaman kesin bi karar verirsinCanim kadindogumcu beyincerrahisine git dedi gittim
Adam oturdugu koltuktan kalkmadi sen hamilesin birsey yapamayiz sana dogumdan sonra ramatolojiye git dedi mr cektirelimmi dedim gerek yok zarari yok
Diyemem dedi neyse ben yinede randevu aldim mrdan ama her agzi olan riske atma cokbi gecmisi yok mr az kalmis dogumada vs vs konustular doktorda öyle dedi karar senin ben girme derim 10yillik bi gecmisi var zararli veya degil diyemem hamilelere onermiyoruz dedi neyse ortapediye gittim
Bacagimi sag sol cevirdi agri varmi yok dedim
Yoktu cunku krem verdi iki tane kremler x grubu allahtan bakmisim
Kullanmadim devletteki kadin dogumcuya gosterdim sakin kullanma dedi dedim beldeki fıtiksa sakatlik olurmu hicbirsey olmaz dedi ozamanlar fitik varsa sakat kalirsin dedi icin kendi kadindogumcum kafayi oraya yoruyordum ama uc doktorda birsey olmaz dedi herneyse ben doguma alistirdim
Kendimi cunku sadece yurumemde problem
Vardı agriyordu eee simdi peki duz sırt ustu yatamiyorum yatarsam
Kirilacak sanki okadar inliyor gozlerim
Karariyor acidan bana kalkmiş sancidan hissetmezsin
Köpek doguruyor sanki oyle rasgele nere denk gelirse o muamele yapiyor esim sanki dogurmuyozda sıc*yoruz
Biride deseki bu normal hamilelikten oluyor doguma vucut kendini hazirliyor
Kemiklerin acilma yapmis oyuzden bu agri endiselenme ogun ugusturuz binsorun olmaz dicem tamm biri diyo sakat kalirsin biri
Oturdu yerden kalkmaz biri ramatolojiye git bebegin hayatiyla
Oynicak krem verir valla bu doktorlarda sokaktan gelen oturmus galiba bi halttan anladiklari bildikleri yok özeldeki para alim heryere git kafasinda devletteki tenezul etmiyor bakmaya ben sastim
Kaldim
Canım geçmiş olsun inşallah bir sıkıntı olmaz.son zamanlarda insan iyice evham yapıyor.benimde sabah iyiydi hareketleri ama şimdi çok minik minik.bende ister istemez endişe ediyorum seninde yazdığını görünce yazayım dedim.Allah yavrularımizi korusunevet acile gittim, aslında bebeğin hareketlerini bir iki kere hissettim ama emin olmak için gittim, bebek hareket etmiyor dedim, nsl ye bağlayıp baktılar bebekle ilgili her şey normal fakat tansiyonum yüksek çıktı preklampsi riskim vardı, tahlil yaptılar şimdilik her şey normal, iyi hissetmezsen yarın da gel dediler. Pazartesi yine kan tahlili istiyolar preklampsi için.
suni sancıyı 11 inden önce veremeyiz onunda riskleri var dediumarım artık bebeğim gelir çünkü çok stres ve heyecan oluyorum, ultrasonda bakarken kalbim durucaktı bebeğin bir sorunu var, kötü bir şey diyecek diye, anksiyete oldum galiba
Nst görünen o alttaki çizgiler sancıyı gösteriyo diye biliyorum. Dediğim gibi acının durumu kisiden kisiye farklilik gosteriyo sanurim bende agri bele ve kasiklara hafif vurdugunda 80 100 leri buluyordu alttaki çizgiler
Benimde ole.. en fazla 60 gordum..o da hafif gerilme gibiydi...evde daha gergin oldugum anlar oldu aslinda ama.cok degil...Benim en fazla 60 oldu şimdiye kadar ama onlarda da bir şey hissetmedim pek. İnşallah böyle hafif hafif atlatırız yaa
Ben bu sabah nst ye girdim ilk defa 60ın üstünü gördüm ama adet sancısı gibi sancım vardı belim ağrıyordu. Sonra rakam 20-30lara düştü ama benim sancım geçmemişti o yüzden sancıdan ziyade kasılma sanırım ölçülen kafam karıştı benim de bugünYa ben neye sancı deniyo anlam veremiyorum aylardır. Nst'de yükselen 60-80-100 vs olan kasılma mı sancı mı canım? Rahim kasılması olunca böyle bebek de toplanıyo sert oluyo ya, nst'de o an yükseliyo hani. Hemşireler buna sancı diyo. Benim sancı deyince aklıma adet sancısı gibi bir şey geliyo ama yok. O sertleşme olunca sadece mesaneme ve bazen kasıklarıma baskı hissediyorum o kadar başka tık yok
Canım Allah şifa versin yardımcın olsun eşininde böyle yapması hoş değil ama oda insallah zamanla seni anlar.doktorunla görüş bakalım ne diyecekSaol kuzum takmak istemiyorum ama her aci hisettiginde aklina geliyor nasil
Olacak diyorsun istemsizce yani kimse halden anlamiyor kendi basina geldimi yusuf yusuf ediyorlsr rabbim tez vakit kurtarsin artik hepimizi
valla ben herşeyi nasibe bıraktım burda ne kdr su olsun bu olsun desekte ne yasicagimizi rabbim biliyor epidural isterim etki etmez bisey olur eder olmaz yani plan yapmıyorum o yüzden çünkü dusunduklerimizi değil nasibimizi yasicaz bi teslimiyet durumum var açıkçası bu aralar bol dua ile hayırlı ve sağlıklı olacak şekilde gerçekleşsin herşey diyip tevekkül ediyorumValla cikamiyorum ilk sakat kalirsin fitiksa
Dedi o beni dusundurdu sonra aman ne fitigi bende fitik yokki ayrica hersey allahin elinde diyip kararliydim ccunku sadece yururken zorlayan bel agrim vardi
eee simdi sirt ustu yatamiyorum dun bi deneyeyim catala cikinca ne olacak diye zorladim
Galiba sabaha kadar inledim acidan simdi korku degil yatamadim yerde nasil dogum yapacam agirligimi saga verdigimde zar zor yatiyorum dogum aninda karnina falan bastiracaklar mumkunmu iki dk yatim tam
Surem doldu kalkayim
Meselesi degilki bu gercekten çok çikmazdayim pazartesi doktorla gorusecem
Ne dicek bakalim
Sen epidural falan dusunuyormusun
Önemli olan o şancı geldi mesela 40 50 oldu en az 10 20 sn o şekilde kalması yani anlık da bazen 50 60 cikiyo iniyo hemen ona bakmiyolar birde düzenli gelip gelmediğine ve sancinin ne kadar kaldığınaBen bu sabah nst ye girdim ilk defa 60ın üstünü gördüm ama adet sancısı gibi sancım vardı belim ağrıyordu. Sonra rakam 20-30lara düştü ama benim sancım geçmemişti o yüzden sancıdan ziyade kasılma sanırım ölçülen kafam karıştı benim de bugün
Ağrılarla beraber tekrar kahverengi akintim gelmiş baya biraz uyumuştum sancı gelince uyandım ne kadar boyle surer bilmiyorum dayanamiycagim ağrı değil ama sürekli süreleri değişiyorefrahuzeyfe arada ses ver canım. Şimdi nasılsın.
Kızlar şükürler olsun ayaklandım oğlum 3 kg doğdu 49 cm emzirmeye çalışıyorum çokça Allah sizleri de kavuştursun
Valla cikamiyorum ilk sakat kalirsin fitiksa
Dedi o beni dusundurdu sonra aman ne fitigi bende fitik yokki ayrica hersey allahin elinde diyip kararliydim ccunku sadece yururken zorlayan bel agrim vardi
eee simdi sirt ustu yatamiyorum dun bi deneyeyim catala cikinca ne olacak diye zorladim
Galiba sabaha kadar inledim acidan simdi korku degil yatamadim yerde nasil dogum yapacam agirligimi saga verdigimde zar zor yatiyorum dogum aninda karnina falan bastiracaklar mumkunmu iki dk yatim tam
Surem doldu kalkayim
Meselesi degilki bu gercekten çok çikmazdayim pazartesi doktorla gorusecem
Ne dicek bakalim
Sen epidural falan dusunuyormusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?