- 27 Temmuz 2015
- 314
- 485
- 103
Aminn gercekten zormus insan yasamayinca baska birinden duyunca da anlamazmis bunu anladim. Allahim butun bebislere hastalara saglik versin cok zor evimde bi kizim var ama minnacik yavrumun da yoklugu cok yakiyor.canimi. Dr net birsey soylemedi klasik gelen gidenden diye tahmin ediyorum ben ama bebisim kakali dogdu daha sonra kanlarina bakildi enfeksiyon cikmamisti. Acaba o mu yeni enfeksiyona neden oldu hic bilmiyoruZzAayy kıyamamm kuzuma yaaa
Çok zor çoook.. Allah’ım miniğine tez zamanda şifasını versin İnşaallah! Tekrarını da yaşatmasın İnşaallah! Enfeksiyon çıktı demişsin, sebebi neymiş nereden kapmış?
Aminn gercekten zormus insan yasamayinca baska birinden duyunca da anlamazmis bunu anladim. Allahim butun bebislere hastalara saglik versin cok zor evimde bi kizim var ama minnacik yavrumun da yoklugu cok yakiyor.canimi. Dr net birsey soylemedi klasik gelen gidenden diye tahmin ediyorum ben ama bebisim kakali dogdu daha sonra kanlarina bakildi enfeksiyon cikmamisti. Acaba o mu yeni enfeksiyona neden oldu hic bilmiyoruZzAayy kıyamamm kuzuma yaaa
Çok zor çoook.. Allah’ım miniğine tez zamanda şifasını versin İnşaallah! Tekrarını da yaşatmasın İnşaallah! Enfeksiyon çıktı demişsin, sebebi neymiş nereden kapmış?
İyi akşamlar cnm biz 5.gün kontrolüne gittik sarılık değerimiz 12 çıktı ve doktorumuz güzel böyle devam edin emzirmeye üst sınır 21 sizin sınırdan baya uzak yüksek ihtimalle tehlikesiz atlatacaksınız demişti.. Doktorumuza da güveniyorum yoğun tavsiyeler üzerine kendisine başladık o yüzden endişe etmeyin bebeğinizi emzirmeye devam edin. Ara ara kontrol ettirin yine de bize de doktorumuz böyle söyledi..Kızlar iyi akşamlar. Bugün kontrolümüz vardı kızım 9 günlük oldu sarılığı henüz geçmemiş ilk tahlili 11 di şimdi 13 olmuş. 4 günde 300 gr almış. Daha doğduğu kiloya ulaşamadık. emziriyorum sütüm var mama vermeye çalışıyorum doktor dedi sevmiyor günlük 10 cc falan mama içiyordur. Doktor emzir diyor yoksa hastaneye yatacak diyor. Bu lanet sarılık nasıl gelicek nefret ettim ya. Ağlıyorum sızlıyorum kızım gözümün önünde baygın baygın yatıyor, beceremedim bişeyi diyorum eliöden bişey gelmiyor.
Annem yıkıyor her gün. Göbeği düşene kadar inat ettim, yikatmadim. Ama yıkanmaya başladığından beri rahat ettik. Banyodan sonra bir uyuyor emzirmeye bile kaldıramıyorum. Annem ağzını açıyor ben memeyi dayiyorumHanımlar her gün yıkıyor musunuz bebeklerinizi
Evet evet aynen hamilelikdende,normal dogumdanda daha zormush emzirmek bide en hassas yerimizTeşekkür ederim canım. Emzirme dönemi bence de hamilelikten daha zormuşBahsettiğin yağ katı margarin yağ mı yoksa zeytin yağı mı canım? Meme uçlarımda yara vardı geçti ama o sorun olan mememde ucu çok acıyor. Ben de pompadan şüpheleniyorum. Bi düzeleyim pompayı bırakmaya çalışacağım
canı gecmiş olsun çok zor ben de
ilk oglanda yasadım acillik oldum elim ayagım tutmuyordu gögsün boşalmadan rahat edemezsin banyoda elinle biraz masaj yapip boşaltmaya çalışsan zor amainş cabuk gecer
Evet evet aynen hamilelikdende,normal dogumdanda daha zormush emzirmek bide en hassas yerimizyapma pompa birak pompayi normal kahvaltida peynirin yanina koyariz ya yag ne bileyim westgold falan bak onu diyorum cok fayda ediyo
minicikler bedenler kıyamıyorum ya bizde 5 gündür hastane de yatıyoruz sarılık 17 idi girdiğimizde hemen fototerapi yapıldı şuan 11 lerde bol bol emzirmek başka çaresi yok malesef sütümde çok yetmiyor 2-3 öğün felan mama takviyesi yapıyorum bide kilo kaybından yatmak istemiyorum inşallah siz hafif atlatırsınız hastane çok zor uykusuzluk hat saffadaKızlar iyi akşamlar. Bugün kontrolümüz vardı kızım 9 günlük oldu sarılığı henüz geçmemiş ilk tahlili 11 di şimdi 13 olmuş. 4 günde 300 gr almış. Daha doğduğu kiloya ulaşamadık. emziriyorum sütüm var mama vermeye çalışıyorum doktor dedi sevmiyor günlük 10 cc falan mama içiyordur. Doktor emzir diyor yoksa hastaneye yatacak diyor. Bu lanet sarılık nasıl gelicek nefret ettim ya. Ağlıyorum sızlıyorum kızım gözümün önünde baygın baygın yatıyor, beceremedim bişeyi diyorum eliöden bişey gelmiyor.
hadi gözün aydın canım. hep öyleyizNasilsiniz kizlar. Herkes iyidir insallah cok sayfa birikmis okuyamadimOglen taburcu olucaz. Yoruldum 2 gundur bikac saatlik uykuyla duruyorum.
Bizimde kuvezden aldıgımızda pişiği vardı. Cok fazlaydı. Şimdi biraz azaldı ama yine oluyor . bezi baglarken az havalandırım dıyorum ama işiyor hemen usutmesın diye cok yapamıyrm ondan oluyor herhalde uoksa bende krem kullanıyorum. Günde 15 bez degişiyorum nerdeyseYa arkadaşlar bi söyleyiverin ne olur; yenidoğanda neden pişik olur ya?
Bebeğimin poposu kavruluyo, o ağladıkça ben mahvoluyorum!
O kadar da dikkat ettim ki.. Ne altında bez beklettim ne 1 kere olsun kremsiz bez tuttum altına ama oldu işte, gene de oldu
2 gündür pişiğiyle uğraşıyoruz annemle, neler yaptık neler; resmen poposunun bekçisi olduk.
Bizim gibi bebeğinde pişik olan var mı?
Evine çıkınca dinlen canım sen sadece emzirmelere kalk aralarda hep uyu, uyu ki sütlerin biriksin dinlen enerji depolaNasilsiniz kizlar. Herkes iyidir insallah cok sayfa birikmis okuyamadimOglen taburcu olucaz. Yoruldum 2 gundur bikac saatlik uykuyla duruyorum.
Sağlık ocağı hergun yıkayın bebekler yıkandıkça renkleri değişir büyürler dedi gelgelim üşür diye hergun yıkamadım bende ilk 20 gun sorun yoktu eşim yanımdaydı gun aşırı yıkıyorduk, o işteyken ben tek yıkayamadım haftasonunu falan bekledi bebek 2 haftadır 5 günde falan bir banyo oldu, şimdi bugünden itibaren bende hergun yıkayacağımAnnem yıkıyor her gün. Göbeği düşene kadar inat ettim, yikatmadim. Ama yıkanmaya başladığından beri rahat ettik. Banyodan sonra bir uyuyor emzirmeye bile kaldıramıyorum. Annem ağzını açıyor ben memeyi dayiyorumuyuyarak emiyor. 5 saat uyudu bugün banyodan sonra şimdi sabaha kdr yandık. Bundan sonra akşamları yıkamaya karar verdik :)
Allahım ya hepımızın etrafında var demekkı dusunceslz yakinlar.Ayni seyinbe eltim ve kv yapiyor, eltim kizini gondermeye calisiyor kendi bile hasta kabul etmiyorum, kizi bebegmn dibinden ayrilmiyor, kv ise bastan beri hasta oldugu halde hergun geliyor kalp kiriyorum normal soyluyorum anlamiyor beni hasta ettiler maskeyle kizima bakiyorum ama hala anlamiyorlar resmen kalin kafalilik bu ya, kv bugn dr a gitmis iyilesemedim hala kucuk bebegmzde var demia dr buna bu halde bebgin yanina mi gidiyorsun demis geldi bunu anlatiyor cildrmamak elde degil ama insallah cocugum hasta olmaz yoksa elimden cekecegi var
Evde daha iyi dinlenirim insallah..hastane de ayri yoruyor insaniEvine çıkınca dinlen canım sen sadece emzirmelere kalk aralarda hep uyu, uyu ki sütlerin biriksin dinlen enerji depola
canım hatırlarsın belkı ben de oldum aynısını colcokgecmıs olsun benım de sol meme tıkanıktı normal emerken gelıyordu ama sagdan emzırırken soldan akmıyordu bıgece duşta uzunca masaj yaptım sıcak su ıle sabahına oluk oluk bosalmıstı genel cerraha cıktm 2gun sonrası. antıbıyotık verdı. ama aatesım ertesı sabah düştü bıdaha cıkmayınca kendı dr.uma sordum düştüyse kullanma dedı. senı ck iyi anlıyorum 40derecelerle yasadm kaç gün cokgecmıs olsunKızlar yardım edin nolur. Ateşten ve meme sertliğinden kurtulamıyorum. Sağ memem 2 gün önce sertleşmişti 38.9 oldu ateşim. Soğuk uygulamayla ve memeyi sağarak gün içinde normale dönmüştüm. Bu sabah yine ateşim 39 oldu. Bütün gün soğuk uygulama, ateş düşünce sıcak uygulama, sıcağı koyunca hop tekrar ateşleniyorum mahfoldumateş düşürmek için parol içiyorum kendimce. Bu memeyi yumuşatmak için ne yapabilirim? Sabah genel cerrahiye randevum var ama gece ateşlenip uyanamamaktan korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?