Gozun aydın canım hayırlı evlayolsun InsaAllah ❣Merhaba guzel Anneler
Sukurler olsun yavrumu saat 11:30 gibi kucagima aldim. Cok guzel bi dogumum oldu. Saat 10 gibi suyumu patlattilar kendi sancimi bekledik gelmeseydi suni sanci verilcekti ama sukurler olsun gerek duyulmadi. 11 dogru sancilarm basladi ve 11:30 da kizimi aldim kucagima. zaten 5 cm acilmam vardi o yuzden cabucak gelisti
Sadece ama sadece anne sütü alan bir bebeğin şu ihtiyacı olmaz canım bana kendi doktorum arap ülkelerinde anneler bebeklerine 6 ay şu dahi vermiyorlar o sıcaklıkta anne sütünün yüzde 80 i su zaten ama sen kalkipta çocuğa şekerli şu vs farklı şeyler verirsen şu ile de desteklemek gerekir malesefCaybardaginin dibine az su birazda seker koy goz karari yarim caybardagina bir cay kasigi seker koya bilirsin arada suda ver bebege zaten suyu sevmiyorlar limon yemis gibi yuzunu burusturuyor hemen haftada birde olsa susuz birakma programin birinde kadın cocugu susuzluktan olmus kv si verdirmemis cocuk anne sutunden alir suyu diye cocuk hastanelik oluyor ölüyor tabi kadinada doktor bir damlada olsa su vermedinizmi susuzluktan ölmüs bu bebek demis ben cok etkilenmistim izledigimde sudan bi zarar gelmez cocuga fazla olmamak kaydiyla veriyorum ben tabi yine karar senin cnm
Verdigmde kusuyor kimyonu midesi almiyo galiba cnm dediklerini yapiyoruz gaz ciksada huzursuzHadi bakalim sidosum hayirli haberlerle insallah sag salim kucagina alirsin
ayaklarini karnina cekiyorsa gaz sancisidir gaz sancisi icin kaynattigin rezeneye kasigin ucu ile kimyon at sekerde at karistir 2 3 kasik ver benim kizimi cok rahatlatiyor bir dene istersen yuzustu yatir sirtini ovala poposuna vur cabuk cikartiyo oyle sen strese girersen bebeginde onu hissedermis sakin ve guleryuzlu ol uykusuzluk kotu ama bebeginle konus surekli belki sakinlesir allah yarfimcin olsun canim
Doktr bna diyet demedi sut yogurt peynire alerjisi olabilir haliyle yiceksin yede zaten dedi unv hastanesine gidin dedi tabi kaka temiz idrar temiz virde idrar kulturu var pazartesi cikacak sonucu onun durumuna gore unv gidin veya gitmeyin dicekay canım ya kıyamam inşallah degildir bizim en büyük şikayetimiz kusma malesef cok fazla kusuyor emdikten sonra 2 3 kez kustugu olıyor bazen az bazense yarım cay bardagı kadar çok dışkıda hafif yesillik var cok degil gazı cok fazla.ben haftaya diyete baslayıp bir de onu deniycem bakalım yşne cok kusacak mı yeşil dışkı olacak mı?
Canım benim bebeğim 3 saatte uyanıyor ve 1buçuk saat uyanık kalıyor ve bu sürede 100cc süt içiyor. ben onun uyanmasına yakın tek göğsümü sağıyorum. Mırıldanmaya başlayınca diğer memeyi veriyorum uykuluyken biraz emiyor uyanınca bırakıyor. Sağdığımı içiyor. Sonra uyumasına yakın diğerinide sağıyorum. Ama ikisinin toplamı 80 cc bile etmiyor. Bebeğim aç ağlıyor ama süt yok. Yetmediğini böyle anlıyorum. Aç durmasındansa mama veriyorum.
Kiz 30 dereceydi icerisi babmlar kizdi uzmanin biri sicaklik bakterileri cogaltir vs demis suan 27 derece petek yaninda cocuk birtane corap iki ayakli tayt giydiriyorum yetmezmi ki bu karnida sarili bugun patik giydirdimCanım anlattıklarını kızımda yasadım kolıktı cok sukur sımdıkı bebegım arada anlattıgın gbı oluyor.
Benım yaptıklarım
Corap ustı patık gıymek
Onceden rezene içiyordum bebegede ıcırıyodum yıne yapıcam huzursuzlugum vogaldı
Bıogaına gaz damlasını dun kullnmama kararı aldım kabuz yaptı 1gun gozume uyku gırmedı tuvaletını yapamamıstı cok agladı sureklı .. ( hemen kımyon cayı demledım 2-3 kasık içirdım ara ara ve 2 defa az da olsa tuvaletını yapıp uyudu
Cocugun ayagını kesınlıkle sıcak tıt corap yetmıyor benumkıne sıcak durması için ..
Evımızın ısısı 24.5 derece yone cok aglamıstı yukselttıp karnını kundakla guzelce sarıp besıgı prtegın dıbıne koydım emzırıp uyudu .. doktorlar evın içi 22-23 olmalı dıyor ama kesınlıkle az bu derece
canım Allah korusun alerjisi varsa senin sütünden etkilemir yoksa niye huysuzlansın yada tepki versin mama veriyorsan o başka alerjik mamalar var ondan verilir ama kesinlikle anne diyet yapmalı alerjin varsa ve senin sütünden etkileniyorsa. dışkı testin temiz mi çıktı?Doktr bna diyet demedi sut yogurt peynire alerjisi olabilir haliyle yiceksin yede zaten dedi unv hastanesine gidin dedi tabi kaka temiz idrar temiz virde idrar kulturu var pazartesi cikacak sonucu onun durumuna gore unv gidin veya gitmeyin dicek
30 cok 27 de cok 25 yeterlı canım kendu gıyımınede dukkat et . Sana yardımcı olabılecek kımse yok muKiz 30 dereceydi icerisi babmlar kizdi uzmanin biri sicaklik bakterileri cogaltir vs demis suan 27 derece petek yaninda cocuk birtane corap iki ayakli tayt giydiriyorum yetmezmi ki bu karnida sarili bugun patik giydirdim
Daha sık emzirmeye çalıştım ama bebeğim kendi istemeden kesinlikle emmiyor biberonu bile almıyor ortalama 3 saat uyuyor ve ne yaparsam yapayım uyanmıyor. Sağarak memeyi boşaltmanın zor olduğunu biliyorum o yüzden sağdıktan sonra verdim bebeğime ama yinede süt gelmedi silikon uçla emdiği için gelip gelmediğini görüyorum. Ne yapacağımı şaşırdım beni emse sütümün artacağına da inanıyorum ama kızım çok tembel..Sagdigin sut memendeki sutu gostermez, cunku memedeki sut birden gelip kesilip uzun sure uyarilip tekrar gelir. Bazen 40 cc icin 1 saat sagim yapip birden 5 dkda 70-80 cc sut gelebilir. Mesela ne kadar sure sagim yapiyorsun? Bu bahsettigim sagim icin bu arada, emzirmek daha farkli. meme emzirildiginde daha cok uyariliyor hem duygusal olarak hemde bebeklerin cenesi cok daha kuvvetli, sut akisi daha hizli oluyor. Sut az olabilir belki bebegin 3 saatte 1 emdigi icin memelerin cok fazla sute ihtiyac yok gibi algilayip daha az sut uretimi yapiyordur. Sende mama verdikce daha az emzirdigin icin sut uretimin verimi gittikce dusmustur. Daha sik ve uzun sure emzirmeyi denesen bir kac gun mama vermeden, bol su icip ve dinlenip. Belki faydasini gorursun. Kan degerlerinide olctur mutlaka kansizlik sutu azaltir
Daha sık emzirmeye çalıştım ama bebeğim kendi istemeden kesinlikle emmiyor biberonu bile almıyor ortalama 3 saat uyuyor ve ne yaparsam yapayım uyanmıyor. Sağarak memeyi boşaltmanın zor olduğunu biliyorum o yüzden sağdıktan sonra verdim bebeğime ama yinede süt gelmedi silikon uçla emdiği için gelip gelmediğini görüyorum. Ne yapacağımı şaşırdım beni emse sütümün artacağına da inanıyorum ama kızım çok tembel..
Saol cnm amin insallahGozun aydın canım hayırlı evlayolsun InsaAllah ❣
17 günlük boş memeyi tutamıyor. Normalde sağmadığım memeyi veriyorum zatende onuda uyanmaya çalışırken uyku mahmurluğunda alıyor tamamen uyanınca bırakıyor. Öyle bir ağlıyor ki sakinleştirmek mümkün olmuyor. Ama 1 saatte sağmayı deneyeyim birde belki çok uyarılınca daha çok gelir.Birde sagmadan once emzirmeyi denesen? Silikon uc olmadan emmiyor mu? Sen 3 saat dolmasini beklemeden sik sikta sagabilirsin saatte 1 gibi, en azindan surekli uyarilir. Bebek kac gunluk bu arada?
Canim yalniz bakiyosun sanirim..dedigin gibi uykusuzluk yorgunluk senide geriyor..Ya kızlar ben kendimi çok kötü hissediyorum aglamak geliyor icimden uykusuzluk hat safhada cocuk durmuyor dun aksama kadar uyumadi ozellikle yikadim cocugu uyusun bende yatayim diye ama nafile uyumadi aksam oldu basini geri atiyor agliyor ayakta gezdiriyorum salliyorum yok esim gecti koltuga uyudu ben olecem hem uykusuzluk hem kolum agridi kendimi kotu hissetmemin sebebide kendime hakim olamiyorum uykusuzluktanmi bilmiyorum sinirim tepemde el kadar bebege kiziverirken buluyorum kendimi yeter artik sus diye esimde bagirma cocuga diyo uyumaya devam sonra o masum yuzune bakinca utaniyorum kendimden minicik bedeni kimbilir ne acilar agrilar cekiyorki agliyor ama kendimi kaybetmis oluyorum oysa ne hayallerle dogum yaptim 9ay elim karnimda onunla konustum ben cok kotu biriyim yavruma kiziyorum kendimden utaniyorum niye bukadar sinirli biri oldum gozum donuyor oturdum sofradan doyarak kalkamiyorum aksama kadar bir lokma yemedigim oluyor bazen cok guzel uyuyor tam ben birsey yapacak oldummu cocuk ayakta :0-(
Sizdede boyle olan varmi benmi cok kotuyum napmam lazim bu vicdan oldurecek beni
Gozun aydin canimMerhaba guzel Anneler
Sukurler olsun yavrumu saat 11:30 gibi kucagima aldim. Cok guzel bi dogumum oldu. Saat 10 gibi suyumu patlattilar kendi sancimi bekledik gelmeseydi suni sanci verilcekti ama sukurler olsun gerek duyulmadi. 11 dogru sancilarm basladi ve 11:30 da kizimi aldim kucagima. zaten 5 cm acilmam vardi o yuzden cabucak gelisti
Yani doktorlar arasindada gorus farki olabiliyor biz surekli sekerli su vermiyoruz ki sarilik var diye verdik sudan zarar gelecegini sanmiyorum bir damla su cocuga zarar vermez tabi istemeyen vermeyebilir kuZumSadece ama sadece anne sütü alan bir bebeğin şu ihtiyacı olmaz canım bana kendi doktorum arap ülkelerinde anneler bebeklerine 6 ay şu dahi vermiyorlar o sıcaklıkta anne sütünün yüzde 80 i su zaten ama sen kalkipta çocuğa şekerli şu vs farklı şeyler verirsen şu ile de desteklemek gerekir malesef
Evet kuzum temiz ciktı test yani bakteri vs yok mama nadir veriyorum ilk basta kakasi sariydi ucgundur yesil alerjisi olsa bastan beri yesil olmasi gerekmez mi bilmedigimden soruyorumcanım Allah korusun alerjisi varsa senin sütünden etkilemir yoksa niye huysuzlansın yada tepki versin mama veriyorsan o başka alerjik mamalar var ondan verilir ama kesinlikle anne diyet yapmalı alerjin varsa ve senin sütünden etkileniyorsa. dışkı testin temiz mi çıktı?
30 cok 27 de cok 25 yeterlı canım kendu gıyımınede dukkat et . Sana yardımcı olabılecek kımse yok mu
Kuzum annemler bakti simdiye kadar artik kendim bakiyorum30 cok 27 de cok 25 yeterlı canım kendu gıyımınede dukkat et . Sana yardımcı olabılecek kımse yok mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?