Bende 40 gün kadar emmişim sonra mamayla beslenmişim canım ama benden çok daha uzun süre anne sütü alan ablam ve kız kardeşim benden çok hasta olurlar bağışıklığım onlardan daha kuvvetli. Elbette sadece anne sütü vermek istiyoruz ama olmayınca mamada kurtarıcımız aç kalmasından iyidir
Umarim kullanmak zorunda kalmayiz fakat ben ne olur olmaz diye etrafima sordum. Töpfer diye bir mamayi cok ovduler
Merhaba , bebegim 43 gunluk. Beni artik max 5 dk emiyor. Bazen istemesede ara sira firzat bu firsat diyerek emzirmek istiyorum. Almiyor. Huysuzlaniyor biberonu ise aliyor. Acaba bebegim biberona mi alisti. Acilen keseyim mi iberonu. Fikri olan var mi. Eger biberona alisma tehlikesi varsa sagdiginiz sutleri ne yapacagiz ? Sagdigimda max 60 ml cikiyor normal bir miktar mi. Bana az gibi geliyor.
Bulgur pilavı gaz mi yapar kızlar,???Ben yesemde yemesemde küçük tüp modunda oğlan ondan yedim canım
Benim çok canım istiyordu buraya bulgurun gaz yaptığını biliyorum diye 2 ay hiç yemedim ben pilav gibi değil de haşlayıp suyunu döküp yemek gerekirmiş ama süt yaptığı da doğruymuşBulgur pilavı gaz mi yapar kızlar,???
Ben de süt yapar diye çok sık yiyorum :/
Kişilerin deneyimleri ve sıkıntıları çok farklı kimine göre çözüm olmayan şey kimine göre çözüm olabiliyorMama vermeye asla karşı değilim ihtiyacı varsa anne sütü yetmiyorsa verilmeli ben de ilk günler sarılık olmasın diye verdim süt tamamen gelince bıraktım. anne sütü varsa bağışıklık sistemi için birebir. Psikolojik olarak sıkıntılı süreçlerden de geçiliyor evet bırakmak çözüm olmamalı bence.
Doktorumuz göz muayenesini (damla ile yapılanı) gerekli görmedi. İsterseniz 3.ncü ayını doldurunca normal bir muayene yaptırın, bir de 3 yaşındayken yaptırın dedi. Ben de istemiyordum o şekilde muayene olmasını . İçim rahatladı şükür.Kızlar haftaya cuma 1 aylık olcz kalça cıkıklığı testı devlette yptranlar nasıl işlem yaptınız birde göz testimi var bu ay hiç hatırlayamıyorum...
Sma kullanıyorum cnm ben ama golden goat önerdi bir arkadaşım bundan sonra onu deneyeceğim bendeCanım mama markanız nedir.
Teşekkür ederim canım bakıyım bende dediğin markaya
Canım biz 34 günlüğüzbazen işyerine gitmem gerekiyor 2 günde bir gibi 2 saatliğine sütümü sağıp anneme bırakıyorum annem biberonla veriyor.dr brown marka biberon aldım aventi kullanmadı çünkü. Halam Doğum sonrası 1 hafta hastanede kaldı onun bebeği bu marka ile evde bir hafta emdi. Anneside eve gelince onu emmeye devam etti. Biberonun içinde yeşil bir pipet var. Anne memesi gibi geliyormuş süt o yüzden sıkıntı yaşamışlar. Bi bak istersen, benim kızımında emme süresi düştü sanırım büyüdükçe daha kuvvetli çekiyorlar o yüzden düşmüş olabilir. Ama benim ilk bebeğim çok tecrübem yok bide ben genelde sabah sağıyorum akşama doğru azalıyor çünlü sütüm. Emzirdikten. Sonra bazen 40 cc bazen 60-80 cc çıkıyor gün gün değişiyor nedenini bilmiyorum ama. Sende fırsat buldukça emzir derim. Biberon kolayına geliyor bebeğin. Kaç günlüksünüz
Canım bence bebeğin biberona alışmaya başlamış doktor bize kaşıkla verin demişti ama o çok zor oluyor benimki sinirleniyor çıkarıyor ağzındakileri şırıngaylada deneyebilirsin ama o da emmekten kolay geliyor bebişlere neden sağıp veriyorsun bilmiyorum ama mecbur değilsen emzir tek göğüsten doluyken mi 60 çıkıyor benimde o civarda çıkıyor bazen daha az 40 falan oluyor tek göğüsMerhaba , bebegim 43 gunluk. Beni artik max 5 dk emiyor. Bazen istemesede ara sira firzat bu firsat diyerek emzirmek istiyorum. Almiyor. Huysuzlaniyor biberonu ise aliyor. Acaba bebegim biberona mi alisti. Acilen keseyim mi iberonu. Fikri olan var mi. Eger biberona alisma tehlikesi varsa sagdiginiz sutleri ne yapacagiz ? Sagdigimda max 60 ml cikiyor normal bir miktar mi. Bana az gibi geliyor.
Bana yatağında olmayınca uykusunu alamamış rahatsız olmuş gibi geliyor bizde akşam üstü göğsümde uyutma keyfi yapıyoruz onda bile üzülüyorum bende en azından uyanıkken göğsüme yapıştırıp gezeyim diye kanguru bakıyorum
Ben yiyorum hatta kısır falanda yedirdiler arada süt olur diye bizde yapmadı bence bebekten bebeğe değişiyor bunlar ben mercimek bile yedim zararı olmadıBulgur pilavı gaz mi yapar kızlar,???
Ben de süt yapar diye çok sık yiyorum :/
Ben hiç sağmadım kızımda 2 yıl emdi şükür sağan arkadaşlarım oldu dolabı doldurdular sonra napacaklarını bilemediler o sütleri yok yoğurt mu yapsak yok peynir mi yapsak dediler =) çalışmayacaksan sağmanın manası yok bence birde süt bebeğin o anki ihtiyacına göre üretiliyorkızlar ben sütümü sağmıyorum.
Doktor sağ dedi diye cumartesi sabahı sağdım ve akşam eşimin içirmesini istedim. Sütü ısıtana dek zorlandım. Diğer türlü çıkar emzir daha rahat ya. Bitirmedi bir de, artanı ziyan oldu. Dökmedim gerçi de, tonik yapayım kendime dedim .
Sağmak zorunda mıyım? Sağma sam olmuyor mu? Neden sağıyoruz ki hem
Seninde normal doğum dimi canım. Ya bugün aynayla dikişlerde bakım dedim vajina içine bir baktım sanırım rahim sarkması olmuş .Canım çok sıkıldı ya. 39 gün oldu halbuki demekki geçecek birşey değil . Normal doğumun bütün dezavantajini yasiycam herhalde
Bende de var kızlar.17 günlüğüz henüz doktorum geçer dedi kegel egzersizi yap dedi ama gecmezse diye de korkmuyor değilim.Rahim sarkması bndede var maalesef keğel egzersızı yp dedi doktorum
canım içte de olabiliyor ancak muayene ile anlaşılırEvet canım ordan geliyor ama hemoroid gibi birşey farkedemedim şimdi
Yarin bizim 1. Ayimiz..kanguru var.bende ama.erken degilmi.Bana yatağında olmayınca uykusunu alamamış rahatsız olmuş gibi geliyor bizde akşam üstü göğsümde uyutma keyfi yapıyoruz onda bile üzülüyorum bende en azından uyanıkken göğsüme yapıştırıp gezeyim diye kanguru bakıyorum
Gunaydinn ❤❤ insallaah :))Herkese günaydııın uykuya doydugumuz mutlu bir hafta olsuun:)
Onu bende merak ediyorum..Yarin bizim 1. Ayimiz..kanguru var.bende ama.erken degilmi.
Ne zaman kullanmaya baslamak lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?