2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
bızım kızda 61 cm ama bız 3aylıktık olctuklerınde tabı. aşı gunu dr olctu ılknde asıstan olcememıs 60demıstı ya 1haftada 1cm uzadı ya da dr dogru olctu. 61iz 6,9gyyoz bız de kuzum
Biz persembe gunu 3 aylik olacağız insallah boyumuz gecen hafta persembe olculdu masallah kuzulara ben sana telsiz markasini sordum ama demedinn

Anneler bebeklerinize evde tek kat çorap mı giydiriyorsunuz? Benim bebeğimin ayakları hep soğuk. Tek kat denedim, 2 kat denedim, patik denedim ama ayakları hep buz gibi. Anlamadım

Bu yazıyı buldum

Bebeği uygun ısıda tutun
Bebeği çok fazla ya da çok az giydirmek bebeğin ısı düzenlemesini bozacaktır. Genelde bebek için kendi sıcaklık ölçünüzü esas alın(eğer herkes pişerken donan ve herkes donarken pişen biri değilseniz!). Ancak bebeğin ısınıp ısınmadığını kontrol etmek için bebeğin ellerini ölçü olarak almayın. Bebeklerin elleri ve ayakları vücudunun diğer yerlerinden daha soğuktur. Neden mi? Çünkü dolaşım sisteminin daha tam olgunlaşmamıştır. Bebeğiniz hapşırdığında hemen üşüdüğünü düşünmeyin; güneş ışığına tepki veriyor ya da burnunu temizliyor olabilir. Bebeğinizin vücudu sıcaksa az giydirmemişsiniz anlamına geliyor, unutmayın. Yabancılara değil bebeğinize kulak verin. Bebekler yaygara kopararak veya ağlayarak üşüdüklerini belli ederler. Böyle bir mesaj alıyorsanız elinizin tersi ile bebeğinizin ensesini, kollarını ve giysilerin altında kalan bölgeyi kontrol edin. Bebeğiniz sıcaksa aç veya yorgun olduğu için ağlıyordur. Bebeğiniz soğuksa biraz daha giydirin. Küçük bir bebek aşırı derecede soğuksa hemen sıcak bir yere yerleştirin. Üzerinde yeterli giysi olduğu halde soğuksa vücudu onu ısıtacak kadar ısı üretemiyor olabilir. Onu giysinizin altına sokarak ısıtın. Her türlü hava koşulunda isitilmasi gereken tek yer bebegin başidir. Her nekadar atalarimiz ayagini sicak tut demişse de siz onun başini sicak tutmaya bakin. Nedenine gelince: Bebeginizin başi örtülmediginde isi kaybi çok fazla olur ve çogu bebek kafasinda yeterince saç olmadigi için üşür. Küçük bir bebek uyurken ısı kaybedeceği için fazladan ısıtmaya gerek vardır. Derin uykudayken bu ısı üretici mekanizma yavaşlar; dolayısıyla soğuk havalarda bebeğinizin üzerine bir battaniye daha örtmeniz gerekir. Geceleri soğuk havalarda odası da sıcak değilse bir uyku tulumu içinde uyutmak faydalı olabilir.Bebeği soğuk havalarda giydirmeye gelince kat kat giysiler daha etkilidir. Birkaç hafif kat giysi tek kalın bir giysi tabakasından daha etkili ısınma sağlar. Çok sıcak bir yere girdiğinizde üstteki katı çıkararak bebeğinizin ısısını ayarlayabilirsiniz

Yani ayakların soğuk olması bir nevi normal öyleyse :) teşekkür ederim canım

Biz persembe gunu 3 aylik olacağız insallah boyumuz gecen hafta persembe olculdu masallah kuzulara ben sana telsiz markasini sordum ama demedinn
kız dedım sanyrm ben gıgaset bizim wıfı kapalıydı turknete gectık bnm net cekmıodu osıra yazamamısım demekkı cokskıntı cektım net konsıjnda bak bu oda ısıısını ve nemı de gosterıyo aokaktan ambulans gecse kapılae kapalyken de ıcerde ambulans otuyo kedılerın sesleenı bıle duuydk cok ıyı bıcıhaz 50m kapalı alanda acıkalanda 300m cekıo

Eklentiler

• 1554748703407-1275371282.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 44
Kiz niye yoruyon kendini istedi zaman uyusun istedi zaman uyansin sabah ise gidecem derdinde yok ben 00 de yatiriyorum hic aksam yatsin vs demedim benim uykum nezaman geldiyse oda ozaman yatti

Canım başından beri bu şekilde yapıyordun? Kendimizi bebekle bir tutamayız ki uyumayan bebek daha huzursuz oluyor uykusunu tam alınca sadece karnı açsa ya da gazı varsa ağlıyor :)) o uyuduğu an sen de rahatlarsın emin ol

Cizirti oluyomu en takildigim konuu

Nerden ne zamsn aldin kiz bunu hicbiyerde satilmiyor şuan

Bilmiyorumki yapalimmi dediler yapalim dedik saglikocaginda yaptiracaktim ben esim ugrastirmabeni burda yapsinlar dedi birini agizdan icirdiler birinide bacaktan vurdular sekreter 500 dedi ) 200 yoktur eczanede 1doz vurdu

Bi sorayım bakayım ben de eczaneye. Bu aşıların ikinci dozlari var daha dur sen dur

Nasıl patik giydiriyorsun peki? Bizim triko patiklerimiz vardı yaklaşık 2 ay kullandık küçüldü şimdi. Öyle triko tarzı da bulamadım bir daha.
El örgüsü patik canım bizimde küçülmek üzere konya soğuk yoksa giydirmezdim sıcak yerde yaşıyorsan artık giydirmeyebilirsin

Bende hala aynıyım sadece mama yok bizde de hala emmiyor dogru düzgün yine kilo alımı çok az muhtemelen mama verir. Pazartesi bizim kontrolde
Cnim hani sizin iyiydi emme ben düzeldi sanmıştım.@Papatmaviss cnim biberon almıyor maalesef

Canım şu yeni bir marka çıkmış adı aklımda değil ellemeden sağım yapıyor ondan mı aldın acaba

Valla canım bilmiyorum ki? Gündüz burnumdan getiriyor ama son iki haftadır.

Ama dediğin gibi her çocuk kendine özgü. Kendi kuralları huyları oluyor bazı şeyleri ne kadar yapmak istenende yapamıyorsun

Canım kilo alımı ne olmuş.

Canım insanlardan beklentin olmazsa üzülmezsin de. Boşver kayınvalideni yokmuş gibi yaşa. Bak bu gurpda çoğu insan tek başına hem evine hem bebeğine bakmaya çalışıyor. Evin bırak pis kalsın ne olur ki. Ben ciddi titizdim bebekten önce hamileliğimde bile her işim kendim yaptım. Evimi taşıdım ve kimseden bişey istemedim. Şimdi bazen günlerce evimi süpüremiyorum. Bugün kahvaltı sofram bile akşam 6 ya kadar ortadaydı. Kalktım bi çorba bi salata yaptım eşim gelince yedik. Kurutmada çamaşırlarım hala duruyor. Kızın kıyafetleri ütülenecek duruyor ne yapayım olmazsa olmasın. Seninde evin dağınık kalsın biley olmaz. Kayınvaliden de sana sormadan nasıl evine misafir kabul ediyor anlamıyorum. Git kadına güzelce söyle kızla uğraşmaktan iş yapamıyorum benim evime dilediğin gibi misafir çağırma de. Ben şuanda ailem hariç kimseyi kabul etmiyorum açıkca da söyledim gelecek olanlara evim pis çocukla ilgilenmekten size hizmet edemem dedim herkes de gayet olgunca karşıladı. Boşver milleti bizim burada bir laf var “tırnağın varsa başını kaşırsın” tek başına yapabildiğini yap kimseden bişey bekleme. Karşımızda ki insan bizim gibi düşünüyor olamaz çünkü.

Anneler bebeklerinize evde tek kat çorap mı giydiriyorsunuz? Benim bebeğimin ayakları hep soğuk. Tek kat denedim, 2 kat denedim, patik denedim ama ayakları hep buz gibi. Anlamadım

Canım ben iki kat çorap bide patikli alt giydiriyorum.

El örgüsü patik canım bizimde küçülmek üzere konya soğuk yoksa giydirmezdim sıcak yerde yaşıyorsan artık giydirmeyebilirsin
Ben de Ankara’dayım canım Konya ile paralel gidiyordur sanırım havalar. Evin içi baya sıcak oluyor ben kısa kollu ile dolanıyorum. O yüzden kendimden yola çıkarak bebeğimi ona göre giydiriyorum ama ayaklar ah o ayaklar :)) Ama normalmiş az önce arkadaşımızın attığı yazı öyle söylüyor

Sen kısa kollu giyiyorsan giydirme hiç ben mesela bu ara bir iç ince pijama birde üst giydiriyordum iç pijamayı çıkarmaya alıştırıyorum tek kat giydireceğim evde patiği de bırakmak istiyorum bir haftaya kadar kademeli azaltacağım =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…