- 12 Temmuz 2018
- 5.030
- 5.210
- 118
Dun kafa cok sallamadi bugun surekli kafa sallamalar gece beste iki saat icirmeye ugrastin kafasina carpacaktim az kalsin biberonu allah esirgeyedoktor yazınca kullansam bi dert kullanmazsam ayrı dert sağol cnium:) sizin emme ne durumda sipayla?
kız zaten sabahları 6,8 arasıuyanmalıymıs bebekler türkiyenin ılk uyku egıtmenı uyku meleği varya o dıyor. sonraya brakmamalymıs ben de yaza 9,9bucukta uyusun ısterm bu 4.ay en zor ay ve artık eskı duzenı olmayacakms oyuzden hergun kısa uyucaklar farkındaysanhep oyle olmaya basladı bebısler 4.aya yaklasırken. ıeğer şimdi uyutmazsak uyandıkları gb calısmazsak gunduz uykuları gıdecek arkadasm cokpısman yapmadıgına benı hep uyardı sagolsun en fazla bır ay ugrascaksın pes etme uyku gerılemesı zamanı basladı bunu duzeltmezsen yazın zorlanırsın dedı ısrarla her uyanıstn 30dk kadar ugrasıyorum 45dk uyumadıysa meyvelernı alıcaz ınsalalh ugraslarımızın uyumuyo deyıp bırakırsak bebegın uyku kavramı yarıya dusermıs bu gerıleme 8.ayda da olcakmıs sen de ole yap kuzum felaket uykusunu bılıyosun zaten ugras uyandıkca 2.ye7bucukta uyuduk bizde ama sabahin korunde uyandi 6 daburun hirilrisi ve oksuruk vardi cok bolundu aglandi ama devam etti uykusuna 8bucuk 9 arasi uyuttugumda 7bucuk gibi kalkiyordu ben illede su saat demiyorum ama 9 civarlari en gec uyusun istiyorum hangi saat denk gelirse son uykusindan sonra artikinn
Amin canım inşallah iyileşir.Geçmiş olsun canım bir av önce iyileşir umarım
Bu canim bizde bicak gibi hiriltiyi kesti doktor ilac veremem cok kucuk bu bitkisel dedi ben hatta oksurugumuz yok bumu kesecek diye burun kivirmistim devlettwki doktor vermisti ama bilgiliymis kadin az oksuruk vardi burun tikanikligi oksuruk hirilti kalmadi dun ozele gittik hastalik hakkinda birsey demedi gecmis
[/QUOTE
Maşallah. Bu şurubu hatırladım büyük oğluma da kullanmıştım. Deneyeyim. Aslında çok bi şeyi yok kuzumun da işte. Yine de hastanedeyizçok çok sağ olasın
Pamuk Panda evet kuzum o yeniden de var bende aldim.
@CANIM AZRAM valla memede duruyodu baya baya bi ama emme yok yalandan emme hareketkeri bezler cok azaldi hele bigun nerdeyse hic cis yoktu ve 2gundur memeye gelince yine ciglik cigliga
Valla benimkide uyumuyordu cabim gece lere kadar ugrasiyordim gundiz uykusu yoktu , sonradan anladim gunduz 2 saattr bi uyutmaya calistim teklif ettim hep derken oyle boyle uyudi annemlerdeyken cenazemiz vardi yorgunluktan cocuk kensi uyumaya basladi ay uyudu gece uyumucak va derken meggersem cocugun asil ihtiyaci olan uykuymus tabi her zaman tutmuyor bu teoriler sonucta cocugub asisi var hastlagi var bi gun bigunune tutmuyorMasallah uyuyorsa ne guzel ben bizimki gibi saniyorum her cocugupek simarik )
Canım peki sebebi neymiş yani neden 6-8 demişler? Ben el kadar bebeği kitaplara, kurallara göre yetiştirmeye karşıyım. Çocuk bana göre istediği gibi uyuyacak, istediği zaman emecek vs. Benim kızım dün mesela 10.30’da yattı, bugün 10’da uyandık. Arada 3 kere beslenmesi oldu. Şimdi uyuyan çocuğu niye uyandırayım ki. Her çocuk farklıdır bana göre kitaplardaki kalıpları çocuklara uygulamaya çalışmak çocuğun doğallığına aykırı :) 3 aydır çocuğumu ne zaman isterse ozaman uyutuyorum çok şükür ne huysuzluğu var, ne gelişim geriliği var, ne iştahsızlığı var gayet keyifli keyifli yaşıyoruzkız zaten sabahları 6,8 arasıuyanmalıymıs bebekler türkiyenin ılk uyku egıtmenı uyku meleği varya o dıyor. sonraya brakmamalymıs ben de yaza 9,9bucukta uyusun ısterm bu 4.ay en zor ay ve artık eskı duzenı olmayacakms oyuzden hergun kısa uyucaklar farkındaysanhep oyle olmaya basladı bebısler 4.aya yaklasırken. ıeğer şimdi uyutmazsak uyandıkları gb calısmazsak gunduz uykuları gıdecek arkadasm cokpısman yapmadıgına benı hep uyardı sagolsun en fazla bır ay ugrascaksın pes etme uyku gerılemesı zamanı basladı bunu duzeltmezsen yazın zorlanırsın dedı ısrarla her uyanıstn 30dk kadar ugrasıyorum 45dk uyumadıysa meyvelernı alıcaz ınsalalh ugraslarımızın uyumuyo deyıp bırakırsak bebegın uyku kavramı yarıya dusermıs bu gerıleme 8.ayda da olcakmıs sen de ole yap kuzum felaket uykusunu bılıyosun zaten ugras uyandıkca 2.ye
Ben de bırakmıştım bıraktıktan sonra bizim de sancılarımız özellikle geceleri arttı tekrar başladım canım. Sanırım daha bırakabileceğimiz kıvama gelmedilerkızlar bzıım gaz sorunu yok dıye nurse harveysı kullanmayablrsın demısti dr. ama sımdı tekrar basladı gece yıne ıkındı 5,10dk gaz masajıyla cıkardım. bu nurse harveysi geceleri veren var mı sanırım uykuyu da cogaltıyormuş dogru mu acaba
Zatenfelakt uykusu uyanip kalktimi yarin saatsobrasi da tam bi felaket oluyo , bu arada nurse yi ben birakali 1 ay oldukız zaten sabahları 6,8 arasıuyanmalıymıs bebekler türkiyenin ılk uyku egıtmenı uyku meleği varya o dıyor. sonraya brakmamalymıs ben de yaza 9,9bucukta uyusun ısterm bu 4.ay en zor ay ve artık eskı duzenı olmayacakms oyuzden hergun kısa uyucaklar farkındaysanhep oyle olmaya basladı bebısler 4.aya yaklasırken. ıeğer şimdi uyutmazsak uyandıkları gb calısmazsak gunduz uykuları gıdecek arkadasm cokpısman yapmadıgına benı hep uyardı sagolsun en fazla bır ay ugrascaksın pes etme uyku gerılemesı zamanı basladı bunu duzeltmezsen yazın zorlanırsın dedı ısrarla her uyanıstn 30dk kadar ugrasıyorum 45dk uyumadıysa meyvelernı alıcaz ınsalalh ugraslarımızın uyumuyo deyıp bırakırsak bebegın uyku kavramı yarıya dusermıs bu gerıleme 8.ayda da olcakmıs sen de ole yap kuzum felaket uykusunu bılıyosun zaten ugras uyandıkca 2.ye
Yüzden ben uğraşıyorum üstüne 1 saat 30 dakika diyorlar ama bir saat uğraştım dün uyudu Sonra daha iyiydi ilk günlerde tekrar geriye uyuması beklenmiyor Muş ama biz üç günde yapabildik böyle böyle biz uğrastıkça uykuyu terk etmeyecekler miş Bir ayaZatenfelakt uykusu uyanip kalktimi yarin saatsobrasi da tam bi felaket oluyo , bu arada nurse yi ben birakali 1 ay oldu
Peki tekrar Rahatladı mı kuzum bebeğinBen de bırakmıştım bıraktıktan sonra bizim de sancılarımız özellikle geceleri arttı tekrar başladım canım. Sanırım daha bırakabileceğimiz kıvama gelmediler ❤
Benimki kitap bebek degil yani cok kurallara gore ilerleyenbi bebek degil ben tamamen onun ruh halone gore ilerliyorim yarim saat uyumus uyanmis ama keyfi yerindeyse cok denemiyorum geri uyutmayi ama aglamakli keyifsiz huzursuzsa deniyorum icgudusel birazdaYüzden ben uğraşıyorum üstüne 1 saat 30 dakika diyorlar ama bir saat uğraştım dün uyudu Sonra daha iyiydi ilk günlerde tekrar geriye uyuması beklenmiyor Muş ama biz üç günde yapabildik böyle böyle biz uğrastıkça uykuyu terk etmeyecekler miş Bir aya
Çok değişmedi sanki canım ya anlayamadım. Son 10 gündür falan böyle akşamları sancıdan ağlıyor, kıvranıyor. Yine de belki sancısı hafifler diye veriyorum damlayı.Peki tekrar Rahatladı mı kuzum bebeğin
Yani bunlar bilimsel şeyler canım nasıl ki bizim 8 saat uyumamız lazım genelde bu da böyle bir şey Hormonlara göre konuşuyorlar O yüzden doğru yani bence Büyüme hormonu akşam 7'den sonra salgılanır bebekler için Mesela ben uyku eğitmenlerinin dediği tarzda yapıyorum çünkü bebeğim onların dediği gibi uyumadığı zaman huysuz oluyor açık kapı bırakmışlar mesela 9 10 gibi uykusu için ama benim kızım o kadar duramıyor 7'de falan uyumak istiyor uyutmaynca, uyut beni diyor sankı aglıyo cok Bunları deneyip uyumayan bebekler de çok Tabii ki Benimki ayak uydrduğu için yapıyorum gündüzleri de uyumak zorunda uyumuyor deyip bırakmıyorum bırakırsam gece uykusunu etkiliyor zaten şu an 4. ayda uyku gerilemesi var Bu yüzden tekrar dalmakta zorlandıgı için çok uyanıyor zor dönem başladı bu yüzden sürekli uyutmaya çalışıyorum uyutmazsam uyuması azalacak ilerideCanım peki sebebi neymiş yani neden 6-8 demişler? Ben el kadar bebeği kitaplara, kurallara göre yetiştirmeye karşıyım. Çocuk bana göre istediği gibi uyuyacak, istediği zaman emecek vs. Benim kızım dün mesela 10.30’da yattı, bugün 10’da uyandık. Arada 3 kere beslenmesi oldu. Şimdi uyuyan çocuğu niye uyandırayım ki. Her çocuk farklıdır bana göre kitaplardaki kalıpları çocuklara uygulamaya çalışmak çocuğun doğallığına aykırı :) 3 aydır çocuğumu ne zaman isterse ozaman uyutuyorum çok şükür ne huysuzluğu var, ne gelişim geriliği var, ne iştahsızlığı var gayet keyifli keyifli yaşıyoruz ❤ Tabi bebekten bebeğe de değişir. Bir başkasının yazdıklarına göre bebek yetiştirmek bilemiyorum bana ters herkese saygım sonsuz tabi ki ❤
Cocuga bebebiskuvusi verdim onubile yemedi ög diyo sabah 7de sut icmisti 60cc tekrar isittimValla benimkide uyumuyordu cabim gece lere kadar ugrasiyordim gundiz uykusu yoktu , sonradan anladim gunduz 2 saattr bi uyutmaya calistim teklif ettim hep derken oyle boyle uyudi annemlerdeyken cenazemiz vardi yorgunluktan cocuk kensi uyumaya basladi ay uyudu gece uyumucak va derken meggersem cocugun asil ihtiyaci olan uykuymus tabi her zaman tutmuyor bu teoriler sonucta cocugub asisi var hastlagi var bi gun bigunune tutmuyorbundan önceki geve 10bcukta uyudumesela
Canimsin ayni benCanım peki sebebi neymiş yani neden 6-8 demişler? Ben el kadar bebeği kitaplara, kurallara göre yetiştirmeye karşıyım. Çocuk bana göre istediği gibi uyuyacak, istediği zaman emecek vs. Benim kızım dün mesela 10.30’da yattı, bugün 10’da uyandık. Arada 3 kere beslenmesi oldu. Şimdi uyuyan çocuğu niye uyandırayım ki. Her çocuk farklıdır bana göre kitaplardaki kalıpları çocuklara uygulamaya çalışmak çocuğun doğallığına aykırı :) 3 aydır çocuğumu ne zaman isterse ozaman uyutuyorum çok şükür ne huysuzluğu var, ne gelişim geriliği var, ne iştahsızlığı var gayet keyifli keyifli yaşıyoruz ❤ Tabi bebekten bebeğe de değişir. Bir başkasının yazdıklarına göre bebek yetiştirmek bilemiyorum bana ters herkese saygım sonsuz tabi ki ❤
Anladım canım, benim kız gece bazen 12lere kadar direniyor. Ama uyudu mu da güzel uzun uyuyor :) Ben de müdahele etmiyorum ne zaman uyumak isterse ozaman yatırıyorum. Gün içinde de bazen uyuyor bazen uyumuyor. Uykusu gelince zaten mızmız oluyor ağzına emziği veriyorum anında gidiyorYani bunlar bilimsel şeyler canım nasıl ki bizim 8 saat uyumamız lazım genelde bu da böyle bir şey Hormonlara göre konuşuyorlar O yüzden doğru yani bence Büyüme hormonu akşam 7'den sonra salgılanır bebekler için Mesela ben uyku eğitmenlerinin dediği tarzda yapıyorum çünkü bebeğim onların dediği gibi uyumadığı zaman huysuz oluyor açık kapı bırakmışlar mesela 9 10 gibi uykusu için ama benim kızım o kadar duramıyor 7'de falan uyumak istiyor uyutmaynca, uyut beni diyor sankı aglıyo cok Bunları deneyip uyumayan bebekler de çok Tabii ki Benimki ayak uydrduğu için yapıyorum gündüzleri de uyumak zorunda uyumuyor deyip bırakmıyorum bırakırsam gece uykusunu etkiliyor zaten şu an 4. ayda uyku gerilemesi var Bu yüzden tekrar dalmakta zorlandıgı için çok uyanıyor zor dönem başladı bu yüzden sürekli uyutmaya çalışıyorum uyutmazsam uyuması azalacak ileride
Ya sen çok neşelisin takip ediyorum da herkesi güldürüyorsun, neşen daim olsun :) Öyle canım ben doğal ebeveynlikten yanayımCanimsin ayni benataklarada ayri guluyorum ninelere sorsam atagı biliyon mu tarlaya atak günü oldumu gitmezdimmi diyecek yoksa atakları çapa yaparken hesaplardimmi )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?