- 12 Temmuz 2018
- 5.030
- 5.210
- 118
Aynen kuzum Normal cocuk beni bulmaz zaten mesela bizimki türünün son örnegi birdahada gelmez böylesiYa sen çok neşelisin takip ediyorum da herkesi güldürüyorsun, neşen daim olsun :) Öyle canım ben doğal ebeveynlikten yanayım ❤ 5 parmağın 5i bile bir değilken her çocuktan aynı davranışları beklemek ne bileyim inandırıcı değil. Ben okudum mesela tracy hogg, adem güneş falan kuzenim hediye getirdi bir sürü kitap. Kitap okumayı sevmediğim halde okudum belki bir şeyler katar bana diye. Ama okudukça saçma buldum. Hayatlarında çocukları gözlemlemişler, bebeklere fısıldıyorlar falan. Benim bebeğimi gördün mü? Gözlemledin mi? Hayır :) Ozaman ben sana neden uyayım ki. Belki benim çocuğum senin gözlemlediğin 1000 tane çocuktan istisna olarak farklı? Ben böyle düşünüyorum canım ❤
Soyle yani ben onu genelde emzirirken kullaniyorum o zaman diger gogsumuzfen de geliuor ya akim fazla oluyor. Dogal vakum var biliosun o yuzden yavas cunku. Eller serbest olmasi cok guzel birde. Ama ben onunla gun icinde toplama seklinde yapiyorum bi anda oyle cok miktar gelmiyor orn sabahlari ilk emmede max 60 70toplanio gun icindekilerde azaliyor 20 30 40gibi. Ben de is icin dusunmustum. Ben onunla hep gunluk biriktrdm pompam cekmedigi icin onu kullanmistim. Simdi manuel de aldim is yerindr onu kullanirm diyorumCanım bende ile başlayınca yeniden alayım diyorum. Kullandın mı memnun musun
Bebege tatli seylerle baslarsan sebzeleri sonradan reddedbilr tuzlu besinlerle basla dicem ama cok erken ya , tepki gosterebilir vücuduonun yerine kasik mamasi yapsan bu hazır olanlardan degil kendkn pirinç unu su ile birlikte nette bakabilirsin o daha iyi bi alternatif olur eskiler mama alamyinca bunu yapar verirmisCocuga bebebiskuvusi verdim onubile yemedi ög diyo sabah 7de sut icmisti 60cc tekrar isittim
Sut icmedi 1 tane bebe biakuvusini ayran gibi yaptim annesutuyle icmedi doke doke tukure tukure agiz bezi yemis oldunapacam ben bu cocukla ya sinirlerim hat safhada
Dogal evebeynlik zaten en olmasi gerekeni ama bazi bilimsel gercekleride koru korunee yok saymak bence komik , benim bebegimde uyumlu bi bebek degil huysuz oldukca kitaplardaki kurallara gore buyutmek cok zor ,icgudsel olarak ama kanitlanmis gercekleri de hoz onunde bulundurark ilerlemesi en guzeli , annelere kolaylik olsun diye kanitlanmis gercekler bunlar canimCanimsin ayni benataklarada ayri guluyorum ninelere sorsam atagı biliyon mu tarlaya atak günü oldumu gitmezdimmi diyecek yoksa atakları çapa yaparken hesaplardimmi )
Bizimki degisik diyorumya teorileri yalanci cikartiyor teZleri curutuyorBebege tatli seylerle baslarsan sebzeleri sonradan reddedbilr tuzlu besinlerle basla dicem ama cok erken ya , tepki gosterebilir vücuduonun yerine kasik mamasi yapsan bu hazır olanlardan degil kendkn pirinç unu su ile birlikte nette bakabilirsin o daha iyi bi alternatif olur eskiler mama alamyinca bunu yapar verirmis
Dogal evebeynlik zaten en olmasi gerekeni ama bazi bilimsel gercekleride koru korunee yok saymak bence komik , benim bebegimde uyumlu bi bebek degil huysuz oldukca kitaplardaki kurallara gore buyutmek cok zor ,icgudsel olarak ama kanitlanmis gercekleri de hoz onunde bulundurark ilerlemesi en guzeli , annelere kolaylik olsun diye kanitlanmis gercekler bunlar canim
aynen csnım benım ben de onu demek ıstedım ya benım kızım basta hıc arastırmadım ben bızle yatırıyodum tabı ama baslıyıdu 9,11 arası aglamaya gaz sanıyoduk sonra ogrendıkcr anladım uykusu oldugunu bazen dıyorum keske durabılse babası dogruduzgun sevemıyor haftaıcı ama uyutmzsam sonrsı felaket oyuzden uydu saatlerıme. ama dedım ya 4.ay uyku gerılemesini oku tavsıyem bugune dek olusan tum duzenler gıdıyormus ztn sar başa. keyfı yerınde oluyor 30dk uyusa da gunduzlerı ama goruyorum gözünü kaşıyo esnıyor uyutuyorum mecbur. yaz gelsede uyanıklk surelerı cogalsaAnladım canım, benim kız gece bazen 12lere kadar direniyor. Ama uyudu mu da güzel uzun uyuyor :) Ben de müdahele etmiyorum ne zaman uyumak isterse ozaman yatırıyorum. Gün içinde de bazen uyuyor bazen uyumuyor. Uykusu gelince zaten mızmız oluyor ağzına emziği veriyorum anında gidiyorAma nice çocuklar var, mesela kuzenimin oğlu. Çocuk 7/24 ağlama modunda öyle böyle değil. Neler denedi, yok çocuk ne susuyor ne uyuyor. Böyle çocuklarda kitaplardakileri uygulamak zaten imkansız. Sen şanslısın maşAllah Alya balı uyumlu ❤ İnşAllah da hep uyumlu olur
Ama dedigim gibi princ unlu o tarigi yapabilirsin kuzum annelerimiz hep yaarmis onu da dene istersen madem start verdin artıkBizimki degisik diyorumya teorileri yalanci cikartiyor teZleri curutuyorturunun neslinin son ornegi
Denemek icin verdim biskuviyi daha cok kucuk dorduncu ayda baslayalim dedi doktor ben sadece sutun tadimi degisikte icmiyor diye verdim kudretten tok galiba bizimki
ah kuzum ah bu uyku gerılemesıymıs oku sen de nette 4.ay uyku gerılemesı yaz ilerisi ıcın uyutmaya calısmamız gerekıyormuş benmkı de sabah boynun ıcn beyıncerrahıne gttm kv.de ıdi kızım 40dk uyumıs sımdı yıne basladı bagırınmaya daldı gb uyumak ıcın aglrdı ama bugerıleme cokzor bişey azonce arkadas ugradı masallah cok sakin ama dedı 5dk sonra basladı aglamaya olsun dıyor arada olur. ah dedım sen 1haft oncesı goreydın sımdı huysuzlaştı. Buarada cok cok dogru dıyorsun. ben özetleyım dogumumdan berı herseyımı kendım yapıyorum 3gunluktum ayalandım hep otur otur dedıler ıstemedım. kızım küçükken bana hıc yardım kabul etmıyosun ıstemıyosun dedı durdu kv esım de ole dedi ıste dedı cok özgüvenlisin güzek bu ama bebek bakmak kolay degıl uzak degılız yakınındayım uyardım kabul et arada dedıkaynanam. tamam dedım madem ole yani bunu ıstememı bunlar istedi. ama neoldu eşime gosteriş ıcın dedıgını düşünüyorum. hala daha asla zorda kalmadıkca ıstemıyorum esımle gezıyoruz eyvallah ama bn kızımı uyutuyorum ona hıcbızorluğu olmuyo benım kızımın. hele baskasında asla aglayan bı bebek degıl zoru bana. altkatımdayken zorlandıgım zmanlarda yardım beklemem cok insanıce normal zamanda mudana etmem asla. ama su dkdan sonra zerre bısey beklemıcem bana dun akşamın trıbını yapıyo yuzume bakmıyor kapı komsum kahveye cagrdı kv.de ordaydı. suratıma bakmıyo komsum dedı alsana cocgu kız kahvesnı ıcsn dye de ole aldı esıme dha sbah hastaneden geldıgımde soyledım o neden konsmadnz ddı anlattım sımdı de hala surat yapıyo. bıde ben salak gb elektrıkler yokmus 5e dek kahve yapmadık elektrk ypk demıstı esım gderken cezveye kahvesını koydum da pısırsnler onlar cezve kullanmıyor dıye gonderdm hala dha bana surat yapıo yazık gunah ya ama anlatıcam esıme ıstemyrm zerre yardım bnden ozur dılemedklerı surece umrmda da degıl hamıleyken aglattı zamannda benı. onları ıstemıyormusum goya bana bıton döktu ıcını. kı bnem yaptıgımı eltısının gelını yapmamstr 10yılda.Canım şu yeni bir marka çıkmış adı aklımda değil ellemeden sağım yapıyor ondan mı aldın acaba
Valla canım bilmiyorum ki? Gündüz burnumdan getiriyor ama son iki haftadır.
Ama dediğin gibi her çocuk kendine özgü. Kendi kuralları huyları oluyor bazı şeyleri ne kadar yapmak istenende yapamıyorsun
Canım kilo alımı ne olmuş.
Canım insanlardan beklentin olmazsa üzülmezsin de. Boşver kayınvalideni yokmuş gibi yaşa. Bak bu gurpda çoğu insan tek başına hem evine hem bebeğine bakmaya çalışıyor. Evin bırak pis kalsın ne olur ki. Ben ciddi titizdim bebekten önce hamileliğimde bile her işim kendim yaptım. Evimi taşıdım ve kimseden bişey istemedim. Şimdi bazen günlerce evimi süpüremiyorum. Bugün kahvaltı sofram bile akşam 6 ya kadar ortadaydı. Kalktım bi çorba bi salata yaptım eşim gelince yedik. Kurutmada çamaşırlarım hala duruyor. Kızın kıyafetleri ütülenecek duruyor ne yapayım olmazsa olmasın. Seninde evin dağınık kalsın biley olmaz. Kayınvaliden de sana sormadan nasıl evine misafir kabul ediyor anlamıyorum. Git kadına güzelce söyle kızla uğraşmaktan iş yapamıyorum benim evime dilediğin gibi misafir çağırma de. Ben şuanda ailem hariç kimseyi kabul etmiyorum açıkca da söyledim gelecek olanlara evim pis çocukla ilgilenmekten size hizmet edemem dedim herkes de gayet olgunca karşıladı. Boşver milleti bizim burada bir laf var “tırnağın varsa başını kaşırsın” tek başına yapabildiğini yap kimseden bişey bekleme. Karşımızda ki insan bizim gibi düşünüyor olamaz çünkü.
Canım ben iki kat çorap bide patikli alt giydiriyorum.
Bisey mi oldu da yüzüne bakmiyor orasini anlamadim ben olayinah kuzum ah bu uyku gerılemesıymıs oku sen de nette 4.ay uyku gerılemesı yaz ilerisi ıcın uyutmaya calısmamız gerekıyormuş benmkı de sabah boynun ıcn beyıncerrahıne gttm kv.de ıdi kızım 40dk uyumıs sımdı yıne basladı bagırınmaya daldı gb uyumak ıcın aglrdı ama bugerıleme cokzor bişey azonce arkadas ugradı masallah cok sakin ama dedı 5dk sonra basladı aglamaya olsun dıyor arada olur. ah dedım sen 1haft oncesı goreydın sımdı huysuzlaştı. Buarada cok cok dogru dıyorsun. ben özetleyım dogumumdan berı herseyımı kendım yapıyorum 3gunluktum ayalandım hep otur otur dedıler ıstemedım. kızım küçükken bana hıc yardım kabul etmıyosun ıstemıyosun dedı durdu kv esım de ole dedi ıste dedı cok özgüvenlisin güzek bu ama bebek bakmak kolay degıl uzak degılız yakınındayım uyardım kabul et arada dedıkaynanam. tamam dedım madem ole yani bunu ıstememı bunlar istedi. ama neoldu eşime gosteriş ıcın dedıgını düşünüyorum. hala daha asla zorda kalmadıkca ıstemıyorum esımle gezıyoruz eyvallah ama bn kızımı uyutuyorum ona hıcbızorluğu olmuyo benım kızımın. hele baskasında asla aglayan bı bebek degıl zoru bana. altkatımdayken zorlandıgım zmanlarda yardım beklemem cok insanıce normal zamanda mudana etmem asla. ama su dkdan sonra zerre bısey beklemıcem bana dun akşamın trıbını yapıyo yuzume bakmıyor kapı komsum kahveye cagrdı kv.de ordaydı. suratıma bakmıyo komsum dedı alsana cocgu kız kahvesnı ıcsn dye de ole aldı esıme dha sbah hastaneden geldıgımde soyledım o neden konsmadnz ddı anlattım sımdı de hala surat yapıyo. bıde ben salak gb elektrıkler yokmus 5e dek kahve yapmadık elektrk ypk demıstı esım gderken cezveye kahvesını koydum da pısırsnler onlar cezve kullanmıyor dıye gonderdm hala dha bana surat yapıo yazık gunah ya ama anlatıcam esıme ıstemyrm zerre yardım bnden ozur dılemedklerı surece umrmda da degıl hamıleyken aglattı zamannda benı. onları ıstemıyormusum goya bana bıton döktu ıcını. kı bnem yaptıgımı eltısının gelını yapmamstr 10yılda.
Yok kuzum o disari cikarken su fotosunu yukledigimden evdeEl örgüsü mü canım profilindeki gibi
yok dune kdr sıkntı yoktu dunnyaptıgı sabrımı tasırdı. aksamları esım cok ıstyor cıkalım dıye onuvkıramıyorım ben de. derslerden bunalıyorum cıkalım dıyor. ki herzman da esıme dıyorum sen sole bn demem dıye bırakcagımz zaman. dün cok yorgundum saatlerce bısey yemedım mısafrlerle geldı bana yıyıp ıcıp kalktı onlrla yardım etmedı gerı gelmedı ustune kızım agladı aksam uyumadan 3,4dk kapıya dan dan vurdu gder dye bekledım gtmedı ama oyle boyle vurmak degıl. kızım dalıyodu tam sınırlendım kalktım actım uyutuyodum anne aglamasına geldım dedı. o ara alya basladı aglamaya uyutmustum uyandı sımdı de dedm tmm dedı ben de kızımn yanına gıttım olan bu. bunun trıbı sacma sapan. burda trıp yapması gereken benım cocugumu uyandıran kendısı yardım etmeyıp bana ıs brakan kendısı trıp yıyen benım şaka gb degılmı?Bisey mi oldu da yüzüne bakmiyor orasini anlamadim ben olayin
Canim sende minnet etmek istemiyorsan gezmeyiver veya havalar iyi at bebek arabasina uyusun onunla gez
Bak ben oturuyom evde napiyim
Cnim sizin felc ise bizumkide tam faciaDun kafa cok sallamadi bugun surekli kafa sallamalar gece beste iki saat icirmeye ugrastin kafasina carpacaktim az kalsin biberonu allah esirgeye) yuzune dokulen sut mideye gidenden cok sallarken basini cikiyor delirtti uykum var zaten doktor agizdan asi yapti yutmuyor burnunu tikadilar oylesi yuttu ) garip cocuk doktorda sasirdi cocuga sizde durumlar nasil bizde hayat felc oldu
Hmm hatirladim kizin uzun uyudugu icin yaparsin diye düşünür demistim ve bir oneride bulunmustum bence mantikli o kapiya uyuttugun zaman çalmayın diye yazi as arasin onu gordugunde kvyok dune kdr sıkntı yoktu dunnyaptıgı sabrımı tasırdı. aksamları esım cok ıstyor cıkalım dıye onuvkıramıyorım ben de. derslerden bunalıyorum cıkalım dıyor. ki herzman da esıme dıyorum sen sole bn demem dıye bırakcagımz zaman. dün cok yorgundum saatlerce bısey yemedım mısafrlerle geldı bana yıyıp ıcıp kalktı onlrla yardım etmedı gerı gelmedı ustune kızım agladı aksam uyumadan 3,4dk kapıya dan dan vurdu gder dye bekledım gtmedı ama oyle boyle vurmak degıl. kızım dalıyodu tam sınırlendım kalktım actım uyutuyodum anne aglamasına geldım dedı. o ara alya basladı aglamaya uyutmustum uyandı sımdı de dedm tmm dedı ben de kızımn yanına gıttım olan bu. bunun trıbı sacma sapan. burda trıp yapması gereken benım cocugumu uyandıran kendısı yardım etmeyıp bana ıs brakan kendısı trıp yıyen benım şaka gb degılmı?
valla dogrusun ama bnm anlamadigim birden kesilmesi esim pompayla sagdi damla damla geldi takmcam kiz sut az oldugundan emmedi salladim aglaya aglaya uyudu o uyanana kadar geldi sutum suyu cok az ictim dun bnGuzel emdigi icin gogus sönüyor, bebek cekerse süt geliyor.yine niye takiyorsun su sütüm yok olayına
Var sütün vaarrr!!!
katiliyorum belkide esim sagdi sut sapsari yagliydi su ictim bekledik geri sagdi esim bembeyaz geldi sut sonra suya dayandim hakiki sut en bastakiymis yagliydi diyoYumusak gogus yagli sut demektir canim kafanı bu kadar takma ve artik gogusler terbiye oldu her daim sert olmasini bekleme artik benim sadece sabah saatleri dolgunluk oluyo oda uyudugu icin iste sonra bi uyaninca bi gogus gidiyo 1 saat sonra oteki gidiyo butun gun yumos yumoş takiliyorum sonra , bi sag bi sol veriyorum hangisi verdiğimi elimle kontrol ederken bile anlayamiyorum bebeginde emerken de extra bi huysuzluk yoksa sen boyle düşünürsen harbiden azalir sutun
gunduzlerı cok uyumuyor kuzum 1haftadr zorluyo zten blıo bnunda bana brakamaz bıdunya bulasık yok öyle bıdunya yani. bn yne yapardm işlerimi fln dun 1saat bende oturdu bunlar ve kızım 1saat oyın halısında oyalandı bn yemegımı de yer etrafı da toplardım. gecen bınada esprısı oldu cıddı cıddı asıcam yazı alıp. tıye almslardı görsunler bakalm noluoHmm hatirladim kizin uzun uyudugu icin yaparsin diye düşünür demistim ve bir oneride bulunmustum bence mantikli o kapiya uyuttugun zaman çalmayın diye yazi as arasin onu gordugunde kv
Iyide yadirganmaz bence zirt pirt kapiyi calan birileri varsa ki bu sadece kv degil heralde asabilirsin, mantikli bana göregunduzlerı cok uyumuyor kuzum 1haftadr zorluyo zten blıo bnunda bana brakamaz bıdunya bulasık yok öyle bıdunya yani. bn yne yapardm işlerimi fln dun 1saat bende oturdu bunlar ve kızım 1saat oyın halısında oyalandı bn yemegımı de yer etrafı da toplardım. gecen bınada esprısı oldu cıddı cıddı asıcam yazı alıp. tıye almslardı görsunler bakalm noluo
Ben baktım canim.Kizlar sutunun tadina bakan oldumu bildiniz gibi bizim sipa icmiyor iki gram icmiyo onuda geri cikartiyor dilimle bakiyorum tad sekerli ama yutsam gunah olurmu icimde almiyor sanki zehir icicem napsam ki bilgisi olan varmi
Soyle yani ben onu genelde emzirirken kullaniyorum o zaman diger gogsumuzfen de geliuor ya akim fazla oluyor. Dogal vakum var biliosun o yuzden yavas cunku. Eller serbest olmasi cok guzel birde. Ama ben onunla gun icinde toplama seklinde yapiyorum bi anda oyle cok miktar gelmiyor orn sabahlari ilk emmede max 60 70toplanio gun icindekilerde azaliyor 20 30 40gibi. Ben de is icin dusunmustum. Ben onunla hep gunluk biriktrdm pompam cekmedigi icin onu kullanmistim. Simdi manuel de aldim is yerindr onu kullanirm diyorum
ah kuzum ah bu uyku gerılemesıymıs oku sen de nette 4.ay uyku gerılemesı yaz ilerisi ıcın uyutmaya calısmamız gerekıyormuş benmkı de sabah boynun ıcn beyıncerrahıne gttm kv.de ıdi kızım 40dk uyumıs sımdı yıne basladı bagırınmaya daldı gb uyumak ıcın aglrdı ama bugerıleme cokzor bişey azonce arkadas ugradı masallah cok sakin ama dedı 5dk sonra basladı aglamaya olsun dıyor arada olur. ah dedım sen 1haft oncesı goreydın sımdı huysuzlaştı. Buarada cok cok dogru dıyorsun. ben özetleyım dogumumdan berı herseyımı kendım yapıyorum 3gunluktum ayalandım hep otur otur dedıler ıstemedım. kızım küçükken bana hıc yardım kabul etmıyosun ıstemıyosun dedı durdu kv esım de ole dedi ıste dedı cok özgüvenlisin güzek bu ama bebek bakmak kolay degıl uzak degılız yakınındayım uyardım kabul et arada dedıkaynanam. tamam dedım madem ole yani bunu ıstememı bunlar istedi. ama neoldu eşime gosteriş ıcın dedıgını düşünüyorum. hala daha asla zorda kalmadıkca ıstemıyorum esımle gezıyoruz eyvallah ama bn kızımı uyutuyorum ona hıcbızorluğu olmuyo benım kızımın. hele baskasında asla aglayan bı bebek degıl zoru bana. altkatımdayken zorlandıgım zmanlarda yardım beklemem cok insanıce normal zamanda mudana etmem asla. ama su dkdan sonra zerre bısey beklemıcem bana dun akşamın trıbını yapıyo yuzume bakmıyor kapı komsum kahveye cagrdı kv.de ordaydı. suratıma bakmıyo komsum dedı alsana cocgu kız kahvesnı ıcsn dye de ole aldı esıme dha sbah hastaneden geldıgımde soyledım o neden konsmadnz ddı anlattım sımdı de hala surat yapıyo. bıde ben salak gb elektrıkler yokmus 5e dek kahve yapmadık elektrk ypk demıstı esım gderken cezveye kahvesını koydum da pısırsnler onlar cezve kullanmıyor dıye gonderdm hala dha bana surat yapıo yazık gunah ya ama anlatıcam esıme ıstemyrm zerre yardım bnden ozur dılemedklerı surece umrmda da degıl hamıleyken aglattı zamannda benı. onları ıstemıyormusum goya bana bıton döktu ıcını. kı bnem yaptıgımı eltısının gelını yapmamstr 10yılda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?