- 27 Kasım 2017
- 5.325
- 8.817
- 148
Aynen çok şükür gaz kaka vs problemimiz kalmadı göbeği bile geçiyor sönüyor pörsümüş bi değişik olmuşŞuan geçiş aşamasındalar 3 saatlik rutin döngü 4 saate ilerliyor ayarlayamıyorlar ne zaman uyuyacaklar gazı bitti iyi tarafı o emzirdikten sonra biraz dik tutuyorum çıkarıyor tekrar uyutmaya çalışıyorum
Vallahi En azından Yarım gün bir yardımcı Fikri Benim de aklıma geldi kaynana aşağıda kuzum ama maalesef örnek vereyim şu an evin her yer her yerde ki daha iki gün önce temizlendi eşiö konusuyır 2gün göstermelik bır ıkısey olyyor sonra yıne aynı aksam yıne hergun yardım edecem denmiş eşime pek umudum yok ben yemek yapmaktan vazgectım ıs de yapmıcam asla. bebegımle sadece ılgılenicem eşim hep annesı yardım edıyor sanıyordu coguzaman artık o da gördu bişeylerıVallahi lazım. Eşim daimi bir yardımcı düşündüğünü söyledi. Ben kabul etmedim. 2.nci çocuk olursa isterim ama dedim. Arayı uzun tutmayacam çünkü. Kesin lazım. Sen yine de şanslısın kaynana var dibinde. Anladığım kadarıyla dinç biri bir de.
ben yemek yyemıyrm yapamyrm dogru duzgun gunduzde ya kuruyemıs ya tatlı seyler atıyrm agzıma nasıl yyeblıosunz kız vakıt bulup ben neden yyemyrmHem süt olsun hem kilo vereyim bizde işlemiyo sanırım canım. Ben de kiloyu kafaya takmamaya çalışacağım bugünden itibaren
gunduzlerı de boyle sabah beri emiyor 3.ye kaka yaptı suan tam dalacaktı. sütü cogaltan en onemlı sey emzırmek ve uyku bnu kızım cok emdıgınde anlıyorum goguslerım hep yumusak emdıkce yenısını uretıyor ama şükür ben yyecekleron etkısıne pek ınanmyrm varsa da azdır kacgundur sabah ve aksam yyebldm ama epey vardı gaz seslerıyle dolu evdemınden berı sankı büyük insan yaYa bizimki bunun tam tersi sabah 7 de bi başlıyor emmeye öğlen 12 ye kadar memede yaşamak istiyor sut falan kalmıyor ki memem acıyor artık sabah 7 den beri emdi emdi kaka yaptı emdi emdi kaka yaptı artık yoruldu uyudu, sabahları öyle zor geliyor ki ben uykudan gözümü açamıyorum bebek emeceğim diye tırmanıyor üzerime
ben yemek yyemıyrm yapamyrm dogru duzgun gunduzde ya kuruyemıs ya tatlı seyler atıyrm agzıma nasıl yyeblıosunz kız vakıt bulup ben neden yyemyrmaksam yemegnde de ıstahm azaldı sanrm ama hep hazır seyler yemekten coguzaman. kvye parayla yemek yaptralım dedım esıme aksam enson
Canım yağmurluk rüzgazlık var ya naylondan onu geçiriyorum üstüne yoksa üşür ki bide rotayı ilk kızımda doktora yaptırdık baktık yaparken sonra hep evde yaptık oğlumunkini de eczaneden alıp kendimiz yapıyoruz yabancı biri zor içiyor çünküKızlar bebeğiniz başkalarını yabancılamaya başladı mı? Biz bugün 3.ay kontrolüne gittik. Doktora gülücükler saçarken hemşire sevmek istedi bastı çığlığı. Rota aşısını zar zor içirdik yüzünü bana çevirerek. Kız arkasından içirmeye çalıştıgeçenlerde babaannesine (babaaneyi çok nadir görüyor) ve eve gelen bir arkadaşa da aynısını yaptı. Bir de rüzgar vardı dışarda arabadan eve 2 adım giderken rüzgardan tıkandı nefes alamadı kıpkırmızı oldu koşarak eve girdim. Sizin bebişerde de oluyor mu
Bebişleri tartarken kıyafetlerini çıkartıyorlar mı bizim sağlık ocağı çıkartmıyor sonra ben düşünüp duruyorum acaba üzerindekiler kaç gr gelir ne kadar eksilteyim diye keşke hep standart zıbınla tartsalar
ben yemek yyemıyrm yapamyrm dogru duzgun gunduzde ya kuruyemıs ya tatlı seyler atıyrm agzıma nasıl yyeblıosunz kız vakıt bulup ben neden yyemyrmaksam yemegnde de ıstahm azaldı sanrm ama hep hazır seyler yemekten coguzaman. kvye parayla yemek yaptralım dedım esıme aksam enson
Benimkide öyle. Hastaneden çıkışı akrabaya uğradık kalabalık da değil iki kişiler. Battaniyede salladılar uyumadı. Emzirdim kadın benimle konuşuyordu osiradada ona sinirlendi uyuyamadi. Başladı ağlamaya. Farklı ortam istemiyorlar henüz. Bizde apar topar çıkmıştık. Ağladı herkesi ayağa kaldırdı. Çıkınca sokağa sustu hemen.Aksam uzeri bebek gormesine gittik oglumla. 18.40 da yatip, 19.25 de uyanmisti son uykusundan. Oraya vardik saat 20.00. Uykusu geldi gibi oldu basladi tabi uykuya direnip bagrinmaya. Evde asiri sicakti onu da sevmedi soydum bi zibinla kaldi. Insanlar halime aciyor aliyor elimden daha da cok agliyor. Arka odaya geciyorum bas basa kalinca guluyor. Apar topar aradim esimi geldi aldi bizi. En istemedigim cocuk tarzina donustu oglan ya. Insan icine cikmayan, uykusu gelince uyumayanatakta gecicek gecicek diip duruyorum :/
benım kızım da çok sakin hıc aglamaz uykusu dısında ama ıllakı aıle apartmanındayız ya. ya gelen oluyor ua bısy cıkıyor anlamyrm pej bıseyyemegmı yapardım son gunlere dek bırı geldıgınde de yapamadıgımda da hazır yerdık aksama. 10gun olcak uyku gerılemesınden dolayı gunduzlerı tum gun uyutmakla gecıo uyumayınca aslında huysuz da degıl ama bn hıc yanından ayrılmıyorum hep uyusun uykusunu alsın dıye ugrasmaktan wc bıle gıtmıyrm baya taktım bu konuya sanırım uuyutmaya çalışmasam yapacam herseyı ama ıcım elvermıyor gozunu kasıyıt esnıyor kıyamıyorum bıde diş yuzundenmiş su sıra salyası cok damaklarını kaşıyor dr.a sordum dıs olusumundan 3ay oncesı baslarmıs genelde huzursuzluklar. 4ay bıtcek on gun sonra umarım 5.ayda daha guzel olur. cok uyardılar 4.aya dıkkat dıye haklılarmıs gunduzlerı uyanmayan bebek gttı zor uyuyan bebe geldı uyku döngulerı bızım gb olmaya basladı buyuzden adapte olamıyorlar daha. umarım gecer su gunler. aksamları gcelerı uyuyor ama ben tembellık edıyorum dınlenyrm buseferCanım benim oğlum beni çoğunlukla fazla zorlamıyor. İlk zamanlar zorluydu, annemle yakın oturuyoruz, o bebeğe bakar ben yemek vs yapardım. 30-35 günlük olduğundan beri anneme sen gelme de ben bi alışmaya çalışayım, bakalım becerebilecek miyim dedim. Başlarda zorlansam da sonra alıştık. Yemek veya iş yaparken uyanıksa pusete koyup yanıma alıyorum, bi yandan onunla konuşuyorum. Öylece duruyo maşallah. Bir de ben ağlar ağlamaz kucağıma almıyorum ya da yanına gitmiyorum. Uzaktan izliyorum napıyo diye, kendi kendine susmayacak gibiyse veya şiddetleniyosa ağlaması, anca o zaman alıyorum kucağıma
canım sizin kacıncı ay suan kzım gunduzlerı de cok uyuyordu 4.ayda uyku gerılemesı basladı ve her bebekte oluyormus hazırla kendını uyuyor ama 30dk.veben uyku döngulerını tamamlasın dıye saatlerce uyutmaya calısıyrm neysekı kıgundur uzun uzun uyudu gunduzlerı duzelmeye basladı ama busefer yemek yap ıkı ıs yap bıseyler yerken zorlanyrm vakıt kalmıyor duzelıyor sanırken diş mevzu cıktı elı sureklı agzında kasıyor damaklarını benım elımı alıyor damagna göturuyor gece 1e dek uzun uykuda. 1den snraları 2saatte bır kalkıyor. allahtan uykuya devam edıyor ama yoruyor benı sık uyanması . kısacası ya ıs ya yemek yapmaktan ıstahıma zaman ayıramıyrmBen de felaket acıkıyorum kahvaltı 12 yi buluyor bazen, saat 3-4 gibi ekmek arası peynir, helva ne varsa, sonra bir elma yiyorum kız uyurken de akşam yemeğini hazırlıyorum eşim 5 buçuk gibi geliyor eğer kız uyuyorsa hemen yiyoruz yoksa gecikiyor. Sütüm de artma da oldu şükür. Canım senin kızın gündüz uyuyordu sanki o ara yap ya da kendin bir şeyler ye uyuduğu her fırsatı değerlendir
Ayni bizimkide oyle cnm kucakta gezecek kucakta tuttum pozisyonda tutup oturuyorum aglamaya basliyor nasil anliyorsa artik sirtida donuk bu ayda bu zeka pesGünaydın kizlarrr ❤ bir haftadır oğlumu en gec 9bucuga kdr yatırabiliyorduk kendi istiyordu uyumak resmen, atak haftasina girdik gireli uyku saatinde uyuttum geri kalkamayla basladi ve 11 e kdruzaadi bu surec resmen ayakta vs sallamaya izin veren bi cocuk degil kucak ten temasi seviyor bide kollarim koptu artik onu tasimaktan zar zor uyuttum napicaz böyle biz
Neden meme vermek yerine oyalıyosunuz anlamadım?Vermiyorum meme oyalamaya çalışıyorum ama hiç sakinleşmiyor evi gezdirmeye bayılır evi gezdiriyorum o bile tatmin etmiyor illa emecek
Yarım saatte bir emmek istiyor hatta hiç memeden ayrılmamak ağzında oyle dursun istiyor 5-6 saat sabahları böyleyiz, benim canım dayanmıyor memem acıyorNeden meme vermek yerine oyalıyosunuz anlamadım?
Daha ongun oncede emmiyo diye yakiniyordun bacim ne istiyon sen bi ortasini yakalayamadinizYa bizimki bunun tam tersi sabah 7 de bi başlıyor emmeye öğlen 12 ye kadar memede yaşamak istiyor sut falan kalmıyor ki memem acıyor artık sabah 7 den beri emdi emdi kaka yaptı emdi emdi kaka yaptı artık yoruldu uyudu, sabahları öyle zor geliyor ki ben uykudan gözümü açamıyorum bebek emeceğim diye tırmanıyor üzerime
Sabahları eşim genellikle tost hazırlıyor bana bazen o an yemek istemiyorum tost ekmeğini hazır ediyor sucuk kasar vs oyle bırakıyor bi tost makinesine basması kalsın diye yanına genellikle sallama çay yapıyorum, sabah 7 den öğlen 1 e kadar 40 dk bi uykumuz oluyor bazen o uykusunu bekliyorum o uyuyunca en pratik ne varsa ki bu çoğunlukla yumurta oluyor hemen bi çay demleyip yumurta zeytin peynir domates koyup getiriyorum çoğu zaman da ben yerken uyanıyor bi elimle yiyip bi elimde puset sallıyorum güneşi kucağıma alıp etrafı toparlıyorum bi süpürmesi kalıyor onun içinde güneşi yatak odasına oyun halısına bırakıyorum diğer odaları süpürüp içeriyi havalandırıyorum sonra bebeği salona taşı yatak odasını süpür havalandır, belki bi yarım saat -45 dk filan uyuyor o arada bazen rezene bazen kahve mutlaka bişiy içiyorum yanına kek çikolata tarzı bişeyle birlikte sonra da akşam 6 da eşimi bekliyorum o gelince yemek yiyoruz, tüm gun böyle koşturmacalı geçiyor( bir gun süpürüp diğer gun toz alıyorum)ben yemek yyemıyrm yapamyrm dogru duzgun gunduzde ya kuruyemıs ya tatlı seyler atıyrm agzıma nasıl yyeblıosunz kız vakıt bulup ben neden yyemyrmaksam yemegnde de ıstahm azaldı sanrm ama hep hazır seyler yemekten coguzaman. kvye parayla yemek yaptralım dedım esıme aksam enson
Of sorma bi omzum catlak zaten yaniyo alev alev pasam da kendini kollarimda saliyorda saliyor iyicene iskence gibi oluyooAyni bizimkide oyle cnm kucakta gezecek kucakta tuttum pozisyonda tutup oturuyorum aglamaya basliyor nasil anliyorsa artik sirtida donuk bu ayda bu zeka pes
Aslında bu daha iyi en azından aç değil bebe onu biliyoruz ama şuan sol memem çok acıyor sömürdü resmen bi de hala malum silikonla emziriyorum onun arasına sıkıştıkça ucu kopacak artıkDaha ongun oncede emmiyo diye yakiniyordun bacim ne istiyon sen bi ortasini yakalayamadiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?