2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Valla bizde çıkmadık akşamları nereye gittiysek gündüz gittik fedakarlık değil de olması gereken be gülüm benim bakış açıma göre ben çocuğa uyum sağlamalıyım

Ya sen iki günde bir uykudan yeni uyandığında alya, bırak kv lere anne evi süpürmem lazım çocuğa toz olmasın burada dursun biraz de evinin işini hallet in al aşağıdan kızını, hani zaten sevmek için zaman kolluyorlar anladığım kadarıyla o da onlara sevme süresi olur tabi hergun olmaz ama sen bi gun arayla ver bak onlara 1-2 saatliğine temizlik yemek o an ne yapacaksan, bi kaç defa ver sonrakinde onlar çağırırlar hatta getir bize diye

Yok Ya ne alakası var canım o senin bebeğin iştahsız senin demenle ilgisi yok emin ol, bi arkadaşım vardı sabahları yarım simit yiyip ay çok doydum öğlen yemek yiyemiycem derdi onun gibi bişiy yani

Merhaba 2019 anneleri. Bebeğim 60 günlük çok şükür . Biraz gazliyiz. Biogaia kullanıyoruz . Her yediğinde muhakak kusuyor dr kilo alımında sorun yoksa sıkıntı yok dedi ama beni bu konu deli ediyor. Bazen geceleri uyku sırasında kıvranarak uyanıyor tüm geceyi uykusuz geçiriyoruz bu normal mi ? Zaten uyku düzenimiz henüz yok . Bir gün güzel uyuyor geceleri sonra 4 5 gün neredeyse hiç uyumuyor

Kız ben geçen akşam 30 parça Ütü yaptım resmen boynum tutuldu sonra kaynana gelip gidip Yaparsın yaparsın dedi hiç de ben alayım yardım edeyim demedi
analarımız yapmıyor sen de kaynanandan çok şey bekliyorsun seninkinin çeyregini yapmayanlar var bence haline şükret

Benim de bebegim hiç emmedi asla. Sütüm geç geldi üç gün yoktu dr. Bey mama verdirdi bebek o üç günde biberon ile her çektiğinde ağzına mama gelmesine alıştı sonra beni hic alamdı. Göğüs ucum yoktu zaten silikon göğüs ucu taktım iki üç çekti sonra aglaya ağlaya bir hal oldu . Göğüs pompası kullandım ama doğum sonrası hemoroid de oldum hem ameliyat yeri acısı, hem hemoroid acısı, hem mide bulantısı ve kusma yaşadığım için 2 satte bir sağamadım malesef gittikçe sütüm azaldı ve 30 gün sonra tamamen kesildi . O sağdgim gunlerde de vol sütüm yoktu zaten . Günde 30 cc verebildim azar azar . O yüzden cok üzgünüm . Çok pişmanım böyle olacağını bilseydim hastaneden çıkmadan sürekli ebeleri rahatsız eder bebeği tutturmaya çalışırdım kimsede akıl vermedi yani ilk günden beri mama aliyoruz . Şu an 60 günlük . Kaka 3. Gün yapıyor hep, gaz sorunuda oluyor ara ara biogaia kullanıyoruz ve her oğunden sonra kusuyor. Ve gelelim uykuya uykuyu seven bir bebek değil herhalde. Her gece fix 4 den sonra uyumuyor. Bazı geceler kıvranmaktan hiç uyuyamıyor.

Benimki de tam tersi ya sabah 10-11 e kadar çok emmiyor. Acaba süt mi azalıyor da emmiyor. Gece çok kalkıyor çünkü emmeye. Sabah 6 da da kesin uyanış oluyor. Kahvaltıyı da geç yapıyorum süt üretemiyor galiba vücut bir süre :)

Kızlar birde bir konu daha danışacağım bebegim dediğim gibi 60 günlük ve neredeyse doğduğu günden beri eşim ile ayrı yatıyoruz. Yatak odam da yalıtım olmadığı için su almış ve rutubet var o yüzden bebeği oraya götüremiyorum rutubetli ortamda ben bile tıkanıyordum . Mecbur biz salonda yatiyoruz bebiş ile , eşimin koltukta beli ağrıyor ve sağlıkçı gece bebegin sesine uykusu bölünüyor sabah zor uyanıyor ve işde çok yoruluyor . Onu zorlayamıyorum bizimle yat diye ama üzülüyorum bu şekilde alışır diye . Zaten o işten geliyor yemek yiyoruz bir saat oturuyoruz sonra eşim bebege bakiyor ben uyumaya gidiyorum malum gece ayakta oluyorum genellikle. Gece 12 de kalkıyorum eşim yatmaya gidiyor Aile sohebtimiz falanda özledim inşallah hayırlısı ile düzene girer herşey

Gece 1 kez kalkıyoruz biz emmeye 2-3 civarında, bi de sabah 6 da dediğin gibi kalkıyoruz bi daha da uyumuyor hele babasını da görünce coşuyor benimki uyuyacağı varsa da uyumuyor

@Kartanesii8892 bence boşver kv olayini anladığım kadarıyla kendi de istekli değil hiç minder etme ki yapmak zorunda da değiller isin asli. Yani yardım etmiyor diye bir suçlama olamaz bence. Çoğumuz öyle böyle tek bakmaya çalışıyoruz bir şekilde geçiyor oluyor işler. Benim kv hep bana gelmek istiyor ama cok yasli. Ne cocugun altini almisligi var ne baska biseyini yapmisligi yok. Sadece. Kucagina alip sever uyutmaz bile. Bende de kalinca tum gun yatar yatakta kalkmaz evde de bir is tutmaz kadin yorgun agrilari vs vs var. Ki benim evim kucuk 2oda 1salon bi oda bebek odasi salonda yatar gelince. 20m2 balkonim yemek masam balkonda o yuzden hala daha orayi kullanamiyoruz kapali olmasina ragmen disariyla ayni dercede soguk. Salondaki kucuk orta sehpamda yemek vs yiyoruz. Bana gelince is yukum daha cok artiyor yemek kahvalti vs salona yatak koy kaldir tozlaniyor pislerniyor yerler falan. Ben dedim yani sevmeye gelsin kalmaya degil sabahtan aksama dursun ama kalmasin bana ekstra is. Benim annem cok kaldi hala isim olunca cagiririm ama yemek camasir tenizlik cocugun gece uyumasi vs hepsini yapiyor. Esime de acik acik bu durum boyle annen kalmak istiyor ama annem varken gelip jalsin yoksa bana ekstra is diyorum. Ama bir gun demedim ki bana yardim etmiyor ki kendisi ben ise baslarsam bakabilcegini iddaa ediyor. İstemem de zaten sende bosver takma. Cok zaruri durumlarda esin desin sen minnet etmis olma. Ki daha oncede dedim sanslisin masallah alya kusumuza benim 12 13saat uyumayan meme reddi olan hep ilgi isteyen bi kizim var mesela. Aksam dinlenmeyi birak 5dk dusa zor giriuorum esimde cogu zaman susuturamiyor aglarken cunku. Senin esinde yardimci. Bosveeer dalla gitsin,

Bilmemek ne zor değil mi? Gaz damlasını düzenli mi kullanıyorsun? Ben de hem süt hem mama veriyorum bebelac Ar kusmasına baya iyi geldi sütten sonra da kusuyor ama aşırı olmuyor

Biz de aynı durumdayız büyük oğlum benimle yatıyor yatak odasinda. Odasında yatmak istemiyor eşim de oğlumun odasında yatıyor bu sebeple. Küçük oğlum 8-9 gibi gece uykusuna yatınca ben de yatıyorum . Eşimle pek vakit gecuremiyoruz . Şimdilik dert etmiyorum da bu aydan sonra oğlumu tekrar alistiracagim odasına inşaallah.

Gece 1 kez kalkıyoruz biz emmeye 2-3 civarında, bi de sabah 6 da dediğin gibi kalkıyoruz bi daha da uyumuyor hele babasını da görünce coşuyor benimki uyuyacağı varsa da uyumuyor
Peki gece uykusuna kaçta geçiyor canım?
Benimki sabah kalkıncaya kadar en az 4-5 kez kalkıyor emiyor tekrar uyuyor . 8-9 gibi uyuyor akşam.

Bugün 4.gunumuz kakasiz gecen Pamuk Panda randevumuza da cok az kaldi ve benim tartim hala ayni degeri gosteriyor ben anlamadim ya korkuyorum valla cok.
Canım evdeki tartılara güvenme bence ya. Ben de evdeki tartıyla tartıyordum bir ara bırak artmayı eksiliyordu gramlar. Acaba sütüm yetmiyor mu doymuyor mu kaygısına kapılmıştım sonra kendimi motive ettim tartı sıkıntılıdır belki takılma diye. Bugün gittik kontrole sonuç 800 gr almış. Doktor çok güzel dedi 900 gr olsaydı fazla derdim dedi. İnşAllah sizin de bizimki gibi çıkacak Evdeki tartıyı da kaldırıp atacağım dolaba.

Bugün 4.gunumuz kakasiz gecen Pamuk Panda randevumuza da cok az kaldi ve benim tartim hala ayni degeri gosteriyor ben anlamadim ya korkuyorum valla cok.
Canım bazı bebekler anne sütünü depolarmış yani hemen atmaz vücudunun enerjisi için kullanırmış eğer bebek kaka yapmak için ıkınma zorlanma huzursuzlanma gibi belirtiler göstermiyorsa sütten vücut sonuna kadar yararlanırmış yani posa çıkartmıyor bebiş hepsini kullanıyor bu iyi bişey aslında 10 güne kadar da normal deniliyor, ama bebiş yapmaya çalışıyor da yapamıyorsa sanırım yardımcı olmak gerekir kıyamam çünkü ben

Peki gece uykusuna kaçta geçiyor canım?
Benimki sabah kalkıncaya kadar en az 4-5 kez kalkıyor emiyor tekrar uyuyor . 8-9 gibi uyuyor akşam.
Bizim değişiyor canım bebek ne zaman isterse o zaman yatıyor gece uykusuna şu aralar erken yatıyor hatta ben yatırmasam bile kendiliğinden uyuyor, geçen hafta 10 civarında yatıyordu hatta annemlerdeydim o hafta bazen 11 i buluyordu yatmamız, pazar günü kendi evimize geldik o gun çok yoruldu 8 de uyudu ben uyanacak diye bekledim hatta salonda uyudu zaten nasılsa uyanır diye ama uyanmadı gece 1 de emzirdim sonra gene sabah 6 da uyanmıştı, sonra ki gün gene kendiliğinden 8.30 da pusetinde uyuya kalmış ben bulaşık yıkarken, dün 9 da uyudu ama sürekli mızırdandı 11 e kadar

Bilmemek ne zor değil mi? Gaz damlasını düzenli mi kullanıyorsun? Ben de hem süt hem mama veriyorum bebelac Ar kusmasına baya iyi geldi sütten sonra da kusuyor ama aşırı olmuyor
Aslinda ilk basmarda duzenli veremedim son zamanlarda her akşam 20 de 5 damla veriyorum. Biraz daha iyi oldu . Belki damla sayesinde , belki büyüdüğü için
Birde ben aptamil 1 kullaniyorum . Bebelac gecmeyi dusunuyorum . Dr umuz aptamil de bagisiklik sitemi destekleyeci orani daha yuksek dedi ama

Inşallah alışır , sizde düzene girersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…