- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
Valla bizde çıkmadık akşamları nereye gittiysek gündüz gittik fedakarlık değil de olması gereken be gülüm benim bakış açıma göre ben çocuğa uyum sağlamalıyım2 yıl akşamları evde oturduk biz şimdi de oturuyoruz 2 yılda bu bebek için oturursak 4 yıl olacak.. Fedakarlıklar için teşekkür edeceğini nedense hiç düşünmüyorum uykusuzluktan herşeyi negatif düşünür oldum agresifim ben ya =(
Ya sen iki günde bir uykudan yeni uyandığında alya, bırak kv lere anne evi süpürmem lazım çocuğa toz olmasın burada dursun biraz de evinin işini hallet in al aşağıdan kızını, hani zaten sevmek için zaman kolluyorlar anladığım kadarıyla o da onlara sevme süresi olur tabi hergun olmaz ama sen bi gun arayla ver bak onlara 1-2 saatliğine temizlik yemek o an ne yapacaksan, bi kaç defa ver sonrakinde onlar çağırırlar hatta getir bize diyeVallahi En azından Yarım gün bir yardımcı Fikri Benim de aklıma geldi kaynana aşağıda kuzum ama maalesef örnek vereyim şu an evin her yer her yerde ki daha iki gün önce temizlendi eşiö konusuyır 2gün göstermelik bır ıkısey olyyor sonra yıne aynı aksam yıne hergun yardım edecem denmiş eşime pek umudum yok ben yemek yapmaktan vazgectım ıs de yapmıcam asla. bebegımle sadece ılgılenicem eşim hep annesı yardım edıyor sanıyordu coguzaman artık o da gördu bişeylerı
Yok Ya ne alakası var canım o senin bebeğin iştahsız senin demenle ilgisi yok emin ol, bi arkadaşım vardı sabahları yarım simit yiyip ay çok doydum öğlen yemek yiyemiycem derdi onun gibi bişiy yani) lastik delisi bunlar ) rabbim
Nasip etmicek bana emzirmeyi allahim
İnsanin aklindan gecen duami oluyor neyse zamaninda hani biri gogsunu emiyor tiksinirdim nasil emzirecen diye kafama takilirdi hamileykende esime takilirdim alti ay emzircem sonra yok diye dua yerine gecti galiba ne memeyi nede sutu icmek istemiyor allahim cahillik ettim cok pismanim :-((
analarımız yapmıyor sen de kaynanandan çok şey bekliyorsun seninkinin çeyregini yapmayanlar var bence haline şükretKız ben geçen akşam 30 parça Ütü yaptım resmen boynum tutuldu sonra kaynana gelip gidip Yaparsın yaparsın dedi hiç de ben alayım yardım edeyim demedi
Benimki de tam tersi ya sabah 10-11 e kadar çok emmiyor. Acaba süt mi azalıyor da emmiyor. Gece çok kalkıyor çünkü emmeye. Sabah 6 da da kesin uyanış oluyor. Kahvaltıyı da geç yapıyorum süt üretemiyor galiba vücut bir süre :)Ya bizimki bunun tam tersi sabah 7 de bi başlıyor emmeye öğlen 12 ye kadar memede yaşamak istiyor sut falan kalmıyor ki memem acıyor artık sabah 7 den beri emdi emdi kaka yaptı emdi emdi kaka yaptı artık yoruldu uyudu, sabahları öyle zor geliyor ki ben uykudan gözümü açamıyorum bebek emeceğim diye tırmanıyor üzerime
İlk ay 1.100Geçmiş olsun canım. Kilo alımı basıl
Canım 2. Ayda kaç kilo almıştı acaba
Gece 1 kez kalkıyoruz biz emmeye 2-3 civarında, bi de sabah 6 da dediğin gibi kalkıyoruz bi daha da uyumuyor hele babasını da görünce coşuyor benimki uyuyacağı varsa da uyumuyorBenimki de tam tersi ya sabah 10-11 e kadar çok emmiyor. Acaba süt mi azalıyor da emmiyor. Gece çok kalkıyor çünkü emmeye. Sabah 6 da da kesin uyanış oluyor. Kahvaltıyı da geç yapıyorum süt üretemiyor galiba vücut bir süre :)
Benim de bebegim hiç emmedi asla. Sütüm geç geldi üç gün yoktu dr. Bey mama verdirdi bebek o üç günde biberon ile her çektiğinde ağzına mama gelmesine alıştı sonra beni hic alamdı. Göğüs ucum yoktu zaten silikon göğüs ucu taktım iki üç çekti sonra aglaya ağlaya bir hal oldu . Göğüs pompası kullandım ama doğum sonrası hemoroid de oldumhem ameliyat yeri acısı, hem hemoroid acısı, hem mide bulantısı ve kusma yaşadığım için 2 satte bir sağamadım malesef gittikçe sütüm azaldı ve 30 gün sonra tamamen kesildi . O sağdgim gunlerde de vol sütüm yoktu zaten . Günde 30 cc verebildim azar azar . O yüzden cok üzgünüm . Çok pişmanım böyle olacağını bilseydim hastaneden çıkmadan sürekli ebeleri rahatsız eder bebeği tutturmaya çalışırdım kimsede akıl vermedi yani ilk günden beri mama aliyoruz . Şu an 60 günlük . Kaka 3. Gün yapıyor hep, gaz sorunuda oluyor ara ara biogaia kullanıyoruz ve her oğunden sonra kusuyor. Ve gelelim uykuya uykuyu seven bir bebek değil herhalde. Her gece fix 4 den sonra uyumuyor. Bazı geceler kıvranmaktan hiç uyuyamıyor.
Biz de aynı durumdayız büyük oğlum benimle yatıyor yatak odasinda. Odasında yatmak istemiyor eşim de oğlumun odasında yatıyor bu sebeple. Küçük oğlum 8-9 gibi gece uykusuna yatınca ben de yatıyorum . Eşimle pek vakit gecuremiyoruz . Şimdilik dert etmiyorum da bu aydan sonra oğlumu tekrar alistiracagim odasına inşaallah.Kızlar birde bir konu daha danışacağımbebegim dediğim gibi 60 günlük ve neredeyse doğduğu günden beri eşim ile ayrı yatıyoruz. Yatak odam da yalıtım olmadığı için su almış ve rutubet var o yüzden bebeği oraya götüremiyorum rutubetli ortamda ben bile tıkanıyordum . Mecbur biz salonda yatiyoruz bebiş ile , eşimin koltukta beli ağrıyor ve sağlıkçı gece bebegin sesine uykusu bölünüyor sabah zor uyanıyor ve işde çok yoruluyor . Onu zorlayamıyorum bizimle yat diye ama üzülüyorum bu şekilde alışır diye . Zaten o işten geliyor yemek yiyoruz bir saat oturuyoruz sonra eşim bebege bakiyor ben uyumaya gidiyorum malum gece ayakta oluyorum genellikle. Gece 12 de kalkıyorum eşim yatmaya gidiyor Aile sohebtimiz falanda özledim inşallah hayırlısı ile düzene girer herşey
Peki gece uykusuna kaçta geçiyor canım?Gece 1 kez kalkıyoruz biz emmeye 2-3 civarında, bi de sabah 6 da dediğin gibi kalkıyoruz bi daha da uyumuyor hele babasını da görünce coşuyor benimki uyuyacağı varsa da uyumuyor
Canım evdeki tartılara güvenme bence ya. Ben de evdeki tartıyla tartıyordum bir ara bırak artmayı eksiliyordu gramlar. Acaba sütüm yetmiyor mu doymuyor mu kaygısına kapılmıştım sonra kendimi motive ettim tartı sıkıntılıdır belki takılma diye. Bugün gittik kontrole sonuç 800 gr almış. Doktor çok güzel dedi 900 gr olsaydı fazla derdim dedi. İnşAllah sizin de bizimki gibi çıkacakBugün 4.gunumuz kakasiz gecenPamuk Panda randevumuza da cok az kaldi ve benim tartim hala ayni degeri gosteriyor ben anlamadim ya korkuyorum valla cok.
Canım bazı bebekler anne sütünü depolarmış yani hemen atmaz vücudunun enerjisi için kullanırmış eğer bebek kaka yapmak için ıkınma zorlanma huzursuzlanma gibi belirtiler göstermiyorsa sütten vücut sonuna kadar yararlanırmış yani posa çıkartmıyor bebiş hepsini kullanıyor bu iyi bişey aslında 10 güne kadar da normal deniliyor, ama bebiş yapmaya çalışıyor da yapamıyorsa sanırım yardımcı olmak gerekir kıyamam çünkü benBugün 4.gunumuz kakasiz gecenPamuk Panda randevumuza da cok az kaldi ve benim tartim hala ayni degeri gosteriyor ben anlamadim ya korkuyorum valla cok.
Bizim değişiyor canım bebek ne zaman isterse o zaman yatıyor gece uykusunaPeki gece uykusuna kaçta geçiyor canım?
Benimki sabah kalkıncaya kadar en az 4-5 kez kalkıyor emiyor tekrar uyuyor . 8-9 gibi uyuyor akşam.
Aslinda ilk basmarda duzenli veremedim son zamanlarda her akşam 20 de 5 damla veriyorum. Biraz daha iyi oldu . Belki damla sayesinde , belki büyüdüğü içinBilmemek ne zor değil mi? Gaz damlasını düzenli mi kullanıyorsun? Ben de hem süt hem mama veriyorum bebelac Ar kusmasına baya iyi geldi sütten sonra da kusuyor ama aşırı olmuyor
Birde ben aptamil 1 kullaniyorum . Bebelac gecmeyi dusunuyorum . Dr umuz aptamil de bagisiklik sitemi destekleyeci orani daha yuksek dedi amaBilmemek ne zor değil mi? Gaz damlasını düzenli mi kullanıyorsun? Ben de hem süt hem mama veriyorum bebelac Ar kusmasına baya iyi geldi sütten sonra da kusuyor ama aşırı olmuyor
Inşallah alışır , sizde düzene girersinizBiz de aynı durumdayız büyük oğlum benimle yatıyor yatak odasinda. Odasında yatmak istemiyor eşim de oğlumun odasında yatıyor bu sebeple. Küçük oğlum 8-9 gibi gece uykusuna yatınca ben de yatıyorum . Eşimle pek vakit gecuremiyoruz . Şimdilik dert etmiyorum da bu aydan sonra oğlumu tekrar alistiracagim odasına inşaallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?