- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
Canım biz de böyleyiz sabah üzeri az içiyor. Sabah 6 gibi çok emiyor ve acıkmıyor galiba bugün 9 ve 11de çok az emdi.Benimki de tam tersi ya sabah 10-11 e kadar çok emmiyor. Acaba süt mi azalıyor da emmiyor. Gece çok kalkıyor çünkü emmeye. Sabah 6 da da kesin uyanış oluyor. Kahvaltıyı da geç yapıyorum süt üretemiyor galiba vücut bir süre :)
Peki gece uykusuna kaçta geçiyor canım?
Benimki sabah kalkıncaya kadar en az 4-5 kez kalkıyor emiyor tekrar uyuyor . 8-9 gibi uyuyor akşam.
Silikonu biraz çekiyor ya yumuşatıyor memeyi o sırada ucuda uzuyor. İlk ağzına verdiğinde silikonla ver sonrası yumuşayıp uzayinca çıkar o silikon ucu. Silikon ucu olmadan emzir. Silikon ucu ilk dakikalar kullan sadece. Ben öyle yapmıştım göğsümün biri senin gibiydi düzeldi. Artık silikon kullanmıyorum. Birde onları emen çocuklar tam süt çekmediğinden zayıf kalabiliyormuş. Dene canım bir.Aslında bu daha iyi en azından aç değil bebe onu biliyoruz ama şuan sol memem çok acıyor sömürdü resmen bi de hala malum silikonla emziriyorum onun arasına sıkıştıkça ucu kopacak artıkçocuk normal mememi bilmiyor ağzına alınca yüzünü buruşturuyor plastik memeli anası var kızımın
Aslinda ilk basmarda duzenli veremedim son zamanlarda her akşam 20 de 5 damla veriyorum. Biraz daha iyi oldu . Belki damla sayesinde , belki büyüdüğü için
Birde ben aptamil 1 kullaniyorum . Bebelac gecmeyi dusunuyorum . Dr umuz aptamil de bagisiklik sitemi destekleyeci orani daha yuksek dedi ama
annem uzagımda ve torun bakıyor.keske aksı olsa zor anımda gelırdı hep ayrıca cok yanls anlasılmıs konu sanırım bn mecbur kalmadıkca kendm bakıcam dedım kızıma bn ıstemedm ztn cok seyı yaptım da. ama bır ıkıkez hasta oldum ve ınsan hastayken yada yemk yyemedgnde yakının varsa destek beklıyor uzakta olup tek olmak farklı yıne de altını cızeyım herkes boyle bekler aynıbınada olsa yardıma muhtacken. coksukur bn keyfı destk ıstemedm bn kızımı da basından berı kendm yıkıyorum tum bakımnı kendm yapıyorum hıcbıseyn fazlasını ıstemedım sadece 10gundur boynum tutuk rahatsızım beni irite eden bu. ve burdaherkes saolsun takdir eder benım yaptıklarımı kımseye mınnet etmıyorum yardım beklemek ayrı mınnet etmek veya kullanmak ayrıanalarımız yapmıyor sen de kaynanandan çok şey bekliyorsun seninkinin çeyregini yapmayanlar var bence haline şükret
Gaz masajı yap düzenli. Gazını iyi çıkarmadan yatirinca da kusuyor bebekler canım onada dikkat et. Sırtına dik şekilde masaj yapmadan yatırma.Merhaba 2019 anneleri. Bebeğim 60 günlük çok şükür . Biraz gazliyiz. Biogaia kullanıyoruz . Her yediğinde muhakak kusuyor dr kilo alımında sorun yoksa sıkıntı yok dedi ama beni bu konu deli ediyor. Bazen geceleri uyku sırasında kıvranarak uyanıyor tüm geceyi uykusuz geçiriyoruz bu normal mi ? Zaten uyku düzenimiz henüz yok . Bir gün güzel uyuyor geceleri sonra 4 5 gün neredeyse hiç uyumuyor
İnşallah kuzum ama geçen ay da düşük idi biçim ki meme reddi n den dolayi ya bakalim artık. Size de maşallahCanım evdeki tartılara güvenme bence ya. Ben de evdeki tartıyla tartıyordum bir ara bırak artmayı eksiliyordu gramlar. Acaba sütüm yetmiyor mu doymuyor mu kaygısına kapılmıştım sonra kendimi motive ettim tartı sıkıntılıdır belki takılma diye. Bugün gittik kontrole sonuç 800 gr almış. Doktor çok güzel dedi 900 gr olsaydı fazla derdim dedi. İnşAllah sizin de bizimki gibi çıkacak ❤ Evdeki tartıyı da kaldırıp atacağım dolaba.
900 gr olsa neden çok diyeceğini ben anlamadım benim kız şimdiye kadar her ay en az 1 kilo aldı, kilosu az doğmuştu ondan mı bana bişiy demediler ki acabaCanım evdeki tartılara güvenme bence ya. Ben de evdeki tartıyla tartıyordum bir ara bırak artmayı eksiliyordu gramlar. Acaba sütüm yetmiyor mu doymuyor mu kaygısına kapılmıştım sonra kendimi motive ettim tartı sıkıntılıdır belki takılma diye. Bugün gittik kontrole sonuç 800 gr almış. Doktor çok güzel dedi 900 gr olsaydı fazla derdim dedi. İnşAllah sizin de bizimki gibi çıkacakEvdeki tartıyı da kaldırıp atacağım dolaba.
Bilmiyorum ki kuzum, bebek hareketlendiği için 3.ayda 600 ila 900 gr arası almasını bekleriz dedi. Biz de daha önce 1200 ve 1100 gr almıştık ozaman onlara da normal demişti. Üst sınıra biraz yakın gidiyoruz. Fazla olursa altında başka nedenler ararız demişti şeker vb gibi Allah korusun. Ama siz düşük kilo ile doğmuşsunuz canım muhtemelen 3.ayda mesela toplam olduğu kiloya bakıp referans aralığında ise ona göre yorumluyordur. Şu an kilonuz kaç mesela?900 gr olsa neden çok diyeceğini ben anlamadım benim kız şimdiye kadar her ay en az 1 kilo aldı, kilosu az doğmuştu ondan mı bana bişiy demediler ki acaba
Yaaa nereye gidiyorsunkızlar ben üyeliğimi silmeyi düşünüyorum. bu mümkünmü son guncellemeyle
inşAllah en kısa zamanda meme reddi geçecek canım, doktorum bu tarz şeylerin olabileceğini ancak geçici olduğunu bilip motiveden ödün vermememiz gerektiğini söylediİnşallah kuzum ama geçen ay da düşük idi biçim ki meme reddi n den dolayi ya bakalim artık. Size de maşallah
2400 du erken doğum oldu canım, şuanı bilmiyorum en son 3. Ay kontrolünde tartıldı 5900 du ( 3 hafta geçti bunun üzerinden)Bilmiyorum ki kuzum, bebek hareketlendiği için 3.ayda 600 ila 900 gr arası almasını bekleriz dedi. Biz de daha önce 1200 ve 1100 gr almıştık ozaman onlara da normal demişti. Üst sınıra biraz yakın gidiyoruz. Fazla olursa altında başka nedenler ararız demişti şeker vb gibi Allah korusun. Ama siz düşük kilo ile doğmuşsunuz canım muhtemelen 3.ayda mesela toplam olduğu kiloya bakıp referans aralığında ise ona göre yorumluyordur. Şu an kilonuz kaç mesela?
Hep düzenliydi bir an da böyle olunca bilemedim bende vallaCanım bazı bebekler anne sütünü depolarmış yani hemen atmaz vücudunun enerjisi için kullanırmış eğer bebek kaka yapmak için ıkınma zorlanma huzursuzlanma gibi belirtiler göstermiyorsa sütten vücut sonuna kadar yararlanırmış yani posa çıkartmıyor bebiş hepsini kullanıyor bu iyi bişey aslında 10 güne kadar da normal deniliyor, ama bebiş yapmaya çalışıyor da yapamıyorsa sanırım yardımcı olmak gerekir kıyamam çünkü ben
Aylar ilerledikce kilo alimi azalcak hatta durcak bazen diyorlardi ondan mi bilemedim bunu ilk kez duydum cunku :) arkim bebegi 5aylikken 9kiloydu doktor hic ole bisi demedi ona900 gr olsa neden çok diyeceğini ben anlamadım benim kız şimdiye kadar her ay en az 1 kilo aldı, kilosu az doğmuştu ondan mı bana bişiy demediler ki acaba
Erken doğumdan dolayı öyledir canım. MaşAllah baya güzel toparlamış tatlı Güneşcik2400 du erken doğum oldu canım, şuanı bilmiyorum en son 3. Ay kontrolünde tartıldı 5900 du ( 3 hafta geçti bunun üzerinden)
Ama neden kiiikızlar ben üyeliğimi silmeyi düşünüyorum. bu mümkünmü son guncellemeyle
Yok canım doğduğu ilk hafta haricinde ben hiç kaldırıp wmzirmedim. Kendusi kalkıyor. En fazla 4 saat duruyir zaten.Sen mi emzirmek için uyandırıyorsun kendi mi 4,5 kez kalkıyor canım? Benim kız da gece 3-3,5 gibi kalkıyor sonra 6 veyahut 4,5-5 ve 7 de kalkıyor. Bir gün alarm kurdum uyanmadan kaldırıp emzireyim diye emmedi sütü sağıp geri yattım boşa gitmesin diye :) kendi kalkınca veriyorum artık. akşam da değişiyorp bazen 9 buçukta bazen 10 da gece uykusuna dalıyor ben 12 gibi emziriyorum yine
Olsun olsun anne sütüyle istediği kadar tontiş olsun bence, çünkü sonra hiç almıyorlar biliyor musun yeğenim çok topluydu maşallah 3. Ayında 7 kiloydu, şimdi 13 aylık 10 kilo 10 ayda 3 kilo almış yani koşturmaktan kilo alamıyorErken doğumdan dolayı öyledir canım. MaşAllah baya güzel toparlamış tatlı GüneşcikBiz mesela 2 gün sonra tam olarak 3 aylık olacağız 6400 olmuşuz. Biraz tontini olduğu için doktorumuz öyle demiştir muhtemelen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?