2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Bende sizin gibi düşünüyorum kusmalari hafifledimi hemen ayiracagim bebek odasi yanimizdaki oda bebek telsizinle emme işini hakkederiz diye düşünüyorum
Aynen yakın zaten hemen yatak odamın yanındaki oda kapıları da açık tutarım bebek telsizi falan iş görür

Bende sizin gibi düşünüyorum kusmalari hafifledimi hemen ayiracagim bebek odasi yanimizdaki oda bebek telsizinle emme işini hakkederiz diye düşünüyorum
valla halleden öyle güzel halledıyor ki , youtubda var bı kadın 7 aylıkken başlıyor ayırmaya hergece de emzırıyor yanı karsı odası S Sevimlipanduf inşallah bizlerde uygulayabiliriz. Ben cok cadı bısey olucam gibi geliyor bebiş dogduktan sonra
beni seven herkes sevmekten vazgeçebilir

Emin ol hepimiz o halde oluruz uykusuzluga dayanamiyorum terslemeler oluyor bakalim
Nasil yapacagiz sabrimda. Pek yoktur

Ablamın 2 çocuğu ard arda oldu 1 yaş araları var, ama daha 30 yaşında karı koca hayatları bitti ablam çocukların odasında yatıyor eniştem yatak odasında tek yatıyor, ablam durmuyorlar Ege bana sarılmadan uyuyamıyor diyor uyutup kalkıyorum sonra yatak odasına geliyor babasının yanından kaldırıyor beni diyor, böyle olmasını istemiyorum, sanırım bende biraz kuralcı bir anne olacağım

bizim babamız zaten kuralcı bir baba olacaj gibi duruyor , bende o yonde arkasında durmayı planlıyorum. Görümcem de aynı sekılde bırı 5 bırı 2 bucuk yasında bı ara hepsı bırden oturma odasında yatıyordu bırde kucugu ayaga alıstırmıstı abartmıyorum sabaha kadar ayagındaydı kendısı oturur vazıyette uyukluyrmus yatırınca da uyanıyormus. her istedikleri elinin altında hersey yapıla yapıla hayırdan anlamıyorlar malesef

Doktorun bna soyledi dusuk riski var sıvıyı aldirmassam da down sendromu riski var belki siviyi aldirmasan bile bebek kendi dusecek bunu bilemeyiz dedi ukala bir tavirla
Diyelim ki sıvıyı aldırdın ve down çıktı , tedavisi var mı peki ? -Yok.
Ne işe yaradı o halde bu sıvı alımı? Down sendromu için işe yaramadı ben söyleyeyim. Ama bunun dışındaki bazı genetik hastalıkları, akdeniz anemisi gibi bazı kan hastalıkları tespit etmek istiyorsa tamam bişey diyemem.

Aldırmayı düşünmüyorsan da down olduğunu bilerek 9 ayı geçirmek ne kadar zor olsa gerek!
Eğer bebek de kromozomsal ağır bir sıkıntı olsaydı zaten 12-13 haftaya kadar sağlıksız gebelikler kendilliğinden sonlanıyor.

Kaldı ki ikili tarama testi sadece bir risk öngörüsünden ibaret.Bu şekilde yüksek riskli çıkıp da sapa sağlam doğan bebekler var.
O doktor neyin kafasındaki böyle birşeyle dalga geçebiliyor. Yazık ya

Ay bizim de babamız yufka yürekli olur eşim hiç kıyamaz bizim öyle sıkıntımız olacak sanırım ben biraz daha kurallarla büyütmeye çalışırken eşim aman ya esnetelim diyecek hep biliyorum

Emin ol hepimiz o halde oluruz uykusuzluga dayanamiyorum terslemeler oluyor bakalim
Nasil yapacagiz sabrimda. Pek yoktur
herkes kendi cocugunu yetıstırsın yanı bana bırı ben boyle yapıcam dedıgım halde yok olmaz oyle yap boyle yap oyle olmaz denilince fıttırırım kesin kendı annem olsa bile şimdiden başlıyor malesef gecen denize gittim bi saat girdim girmedim herkes profosor kesıldı neden gitmiştim neden girmişim cok sakıncalıymıs vs vs evet ıhtımalde var ama doktorlar aksıne girin yuzun havuzdan kacının dıyor anlatabilene ilişki içinde neden ilişkiye giriyormusum cocuk yerınden oynarmıs yok degermıs bilmemne doktorum serbest demıs sıkıntı yok demıs bizde herhalde bılıyoruz hamıleyız hayvan gıbı şaapıcak değiliz hoş bunlar en basıtı

Ay bizim de babamız yufka yürekli olur eşim hiç kıyamaz bizim öyle sıkıntımız olacak sanırım ben biraz daha kurallarla büyütmeye çalışırken eşim aman ya esnetelim diyecek hep biliyorum
valla hanı dıyorlar ya 2 yasında mesela vuruyor cocuk o daha anlamaz , nasıl anlamaz nasıl cocuk valla oyle bır anlıyor oyle bır oynatıyor kı anne babayı elınde muhtesem bı zeka yanı , anlamaz dıyor arkanı donuyorsun gülüyor bıdaha yapıyor.ya ben tlc de 5 iz kızları olan bı program var dbussby aılesı gıpta ettım yanı 5 tane cocuga nasıl egıtım verıyolar severek operek anlatarak. ORda mesela kız kardesler birbirine vuruyor belkı 1 bucuk flndı. Gidiyor ceza kosesıne oturtturuyor anlatıyor kardesınden ozur dılettırıyor oyle oyle cocuk yaptıgının kotu oldugunu anlıyor

Dediklerine katiliyorum. Yalniz park yatak benim çok isime yaradı. Ev bizim değildi. Bebiş zaten sürekli uyanıp duruyordu. Koydum yani başıma öyle 3 yil idare ettik. Ust kismi tehlikeli olunca alt tarafini kullandim ben.

Aynen bende katiliyorum. Park yatak benimde çok isime yaramıştı.
Bebek arabası önerisi olan var mı? Fiyat aralığı farketmeksizin? Quinny’ler hakkında bilgisi olan peki? :)

Bebek arabasi konusunda öyle milyarlar dökmenize gerek yok diyorum ben. Oğlum da kışın doğmuştu. 40 i tamamlaninca onunla birlikte çıkabileceğim bir araba aldık. Fonksiyonel olarak bizim ihtiyaçlarımızı karsilayabilecek. Zaten buyudukten sonra direk baston arabalara geçiş yapiyorsunuz.

Yüzmek kadar güzel egzersizmi var he diyip geçmek gerek onlarda kötülümüzü istemiyorlar ama insanı bi rahatbırakin istedini yapsin

Ben 2-3 sene aynı odada yatmayı düşünmüyorum bebekle en sağlıklısı 6-7 aylıkken odasının ayrılması gerektiğini düşünüyorum
Ben de 1 yaşında ayırmayı düşünmüştüm fakat çocuk odası kurmadık ve eşim çocuk her ağladığında susturmamı istiyordu. ilk zamanlar kalkıp gazını çıkarsa da sonradan yapmadı. Yorgun düşüp sabah erken kalktığı için iş bende bitiyordu. Gecede olsa gündüzde olsa 2-3 saatte bir emzirdiğin için sürekli saaat kuruyorsun ve sersem gibi oluyorsun canım yaşayınca göreceksin. ilk sene çoğu anne için uykusuz ve yorgun geçiyor maalesef. Pedagoglar 2 sene güvenli bağlanma için bebeğin anne ile uyumasını doğru buluyor bu arada. Ben Adem Güneş'in yazılarını takip ediyorum genelde...

Yüzmek kadar güzel egzersizmi var he diyip geçmek gerek onlarda kötülümüzü istemiyorlar ama insanı bi rahatbırakin istedini yapsin
tabikide oyle ama ınsan da kendıne bebegıne bıle bıle zarar verecek bırsey yapar mı tabıkıde dınlemelı ama bazende az anneyıu dusunsunler

Ben de sinirleniyorum bana hemen çocuğun olunca anlarsıncılar geliyor başıma allah büyük konuşturmasın, ben biraz da sabırsız biriyim vurarım bağırırım sinirlerime hakim olamam diye de korkmuyor değilim, Hatice Kubra Tongar’ın bağırmayan anneler kitabını sipariş ettim onu okumak istiyorum bi yorumları çok iyiydi

tabikide oyle ama ınsan da kendıne bebegıne bıle bıle zarar verecek bırsey yapar mı tabıkıde dınlemelı ama bazende az anneyıu dusunsunler
Daha neleri var kuzum sirf benim istedigim adi koymadiniz bebege diye aylarca küsüp bebegi görmeyen babannelermi ararsin benim begendigim alinacak diye herşeyi gereksiz görüp almayip gelinini aglatanlarmi maşallah taşiyan sensindir ama herşeyi bilen başkasi

En güzeli her konuda egitim şart ama imtihani veriyorsa sabrinida mutlaka verir rabbim kendinin olunca farklı oluyor kiyamiyorsun diyorlar bakalim bebisler dogsun doğru olup olmadigini anlariz

Doktorun bna soyledi dusuk riski var sıvıyı aldirmassam da down sendromu riski var belki siviyi aldirmasan bile bebek kendi dusecek bunu bilemeyiz dedi ukala bir tavirla
Yerinde olsam hiç bişey yaptirmam bana da genetikci düşük olma riski yüksek istersen yapalım ama aldirmayacaksan gerek yok demişti.
Kaç kişi biliyorum böyle deyip sapasağlam çocuk dogurduklarini.sen içini ferah tut

Ben 2-3 sene aynı odada yatmayı düşünmüyorum bebekle en sağlıklısı 6-7 aylıkken odasının ayrılması gerektiğini düşünüyorum
Ahhh keske oyle olsa .. malesef olmuyor ışk zamanlar tamam oluyor ana hastalıkta gıdıpte baska odada uyumuyorsun ozellıkle kıs ayında
Ben cok defa alıstırdım odasına ama her hastalıgında yanında oldugumdan vazgectım artık ugrasmaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…