İmam Gazalî, -hadis olarak değil- bir menkıbe olarak bunu anlatmıştır. İfadesi -meal olarak- aynen şöyledir:
“Rivayet edilmiştir ki, bir kavim / topluluk, çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiştir. Bunun üzerine Allah o peygambere; ‘Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et, çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar.’ diye vahiy etmiştir.”(İhya, IV/278).
Hamilelikte ayva yemenin bir sürü faydası var
Amin inşaAllah cnim cok teşekkür ederim.Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin. inanın geceden beri sanki havada yürüyorum bide uzak olunca çok zor tlf bakıp duruyorsun.
âmin Allah razı olsun canım,dün annesiyle 6sulwrinda parktan gelirken birden annesinin elini bırakmasıyla annesi onu havalanırken görmüş,o an kalbi durmuss kalp msaji yapmışlar. Kendine gelmiş ama ciğerleri böbrekleri hasar görmüş,kan değerleri yüksek her yarim saate kan alıyorlar sabaha karşı karni şişmiş inşallah iyileşir kuzum.. çok kötüyüm gece 2de telefonum çalması beni mahvetti.
İnşallah bir an önce iyileşir canın çok üzüldüm Allahım hiç bi anneye evlat acısı göstermesin.. Aslında güvenlik kemeri var. Bazı insanlar çocuğa tasma takılıyor hayvan mı psikolojisi bozulur gibi yorumlar yaparak toplumdan uzaklaştırıyorlar. Oysa ne kadar önemli güvenlik kemeri.. Hayvanlara da takılmasının sebebi güvenlik zaten ani seste vs de korkup kaçıp arabaların altlarına atlayıp kalabalıkta kayboluyorlar. Aslında bunun toplumumuzda normal görünmesi için farkındalık yaratılmalı..
İmam Gazalî, -hadis olarak değil- bir menkıbe olarak bunu anlatmıştır. İfadesi -meal olarak- aynen şöyledir:
“Rivayet edilmiştir ki, bir kavim / topluluk, çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiştir. Bunun üzerine Allah o peygambere; ‘Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et, çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar.’ diye vahiy etmiştir.”(İhya, IV/278).
Hamilelikte ayva yemenin bir sürü faydası var
canim nerelerdesin hic gorunmuyosun bayadir goremiyorum seni CANIM AZRAMM
rabbim el şafi isminin yuzu suyu hurmetine yegenine sifa versin tez zamanda iyilessin insallah
Hayırlı pazarlar kızlar. Akşam çok tedirgin olduğum birşey oldu.. Üzerimde füme bir tşört ve yarım atlet südiyenim vardı eşimin fark etmesiyle tam göğüs ucumda ıslaklık geçmiş tşörtüme baktım hemen iç çamaşırıma da gelmiş.. Göğüsümden bir kaç damla sıvı gelmiş.. Benim eskilerden duyduğum sütü gelen kadının doğumu yakındır gibi bir algı vardı.. Biraz araştırdım ama tam sonuç alamadım doktoruma da ulaşamıyorum aranızda tecrübeli olanlar varmı bu konuyla ilgili? Hiç başınıza geldimi? Korkuyorum korkulacak birşey mi ki onuda bilmiyorum ilk gebeliğim henüz
kızlar iki gündür az az kahverengi leke geliyor. yani çamaşırımda görüyorum bir damla kadar. bir de peçeteye silince çok az geliyor. bazen de gelmiyor var yok arası. bu haftalarda böyle olan var mı? neden oluyor ki anlamadım
kızlar iki gündür az az kahverengi leke geliyor. yani çamaşırımda görüyorum bir damla kadar. bir de peçeteye silince çok az geliyor. bazen de gelmiyor var yok arası. bu haftalarda böyle olan var mı? neden oluyor ki anlamadım
Balli ılık süt, bol c vitamini(mandalin de cikmis bazi pazarlarda) ve gunde 2 bardak ihlamur,limon,bal karisimi icerek gecirmistim canim ben. Cok agrim oldugunda parol almistim bir kere.
kan değil canım kahverengi leke şeklinde yani akıntı da değil. inşallah geçer de gerek kalmaz. önceleri doktorum yorulunca olur demişti. evde dinleniyorum.
kan değil canım kahverengi leke şeklinde yani akıntı da değil. inşallah geçer de gerek kalmaz. önceleri doktorum yorulunca olur demişti. evde dinleniyorum.