• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Bir de detayli usg yle ilgili merak eden arkadaslar vardi. Doktorum bana perinatolog birinin detayli usg yapmasinin uygun olduğunu soyledi. Radyologlar ve kendisi de bakabiliyormus detayliya ama perinatolog kadar ayrintili olmadigini, zaten bir sıkıntı olsa da yine perinatologa gonderecegini ifade etti. Onerdigi kisiler var arayip fiyat da ogrendim.biri kocaeli medical de eray caliskan(400 muayene+450 detayli usg), biri de anadolu saglik merkezinde zeki sahinoglu( o da muayene+detayli usg fiyatiymis kadikoyde kendi yerine gidildiginde 420 tl oldugu soylendi muayene ucreti de eklencek mi onu sormak lazim).
Doktorum ayrıca bir ücret talep etmiyor bizden. Özellikle sordum.

Kızlar merhaba tekrar. Benim gebeliğin başından beri kuyruk sokumu ağrım var ama ilk zamanlar çok değildi. Artık yürürken hareket ederken oturduğum yerden kalkarken vs çok ağrı yapıyor. Ve 10 gndürde vajina kısmnda ve kalça kısmndada ağrı başladı. Ben genelde yatarak geçirdim. Acaba kaslarım hareketsizlikten mi ağrı yapıyor. Her doktora gittiğimde sorucam diyorum ama unutup geri geliyorum. Sanırım psikolojim hiç iyi değil sürekli şüpheliyim heran bişey olcakmış gibi ne yapıcam ben böyle :(

Kızlar terleme oranlarınız arttı mı yani hatırlamıyorum geçen yıllarda bu kadar terlediğimi gebelikle ilgili bişiy mi anlamadım, dışarı çıkmayı saymıyorum bile artık evdeyken de su gibi terliyorum duşa giriyorum duştan çıkıp gene terlemeye başlıyorum, bacaklarımdan ter damlacıkları süzülüyordu bugün yok artık dedim yani :oha:
Bende aksine kuzum yaz sicaginda kapi pencere kapalı yatiyorum pencereyi ustten aciyorum normaldede terleyen bir insan degilim ama bir bucuk aydir falan pencere acik yatiyorum daha oncesinde oda kapalı yatiyordum kan degerleri düştügü icin sanirsam balkonda oturdugmda falan karnim agrıyor heman

Doktorum ayrıca bir ücret talep etmiyor bizden. Özellikle sordum.
o zaman sizin icin cok iyiymis :super: Dedigim gibi benim ki ben de bakarim ama perinatolog degilim. Perinatolog daha ayrintili bakar dedigi için kocaeli cevresi onerdigi perinatologlari yazdim :KK16:

Arkadaşlaaaaaaarrrrr:rolleyes:
Ben deli miyim neyim bilmiyorum ama ara ara atak geliyo bana :KK43:
Bebeği hala hissedemiyorum, iyi mi kötü mü ne durumda bilmiyorum :KK43: Bu benim sinirlerimi bozuyo:KK42:
Bebişkonun arabasını aldık, malum dolar oynuyo zam gelir korkusuyla.. Ama hep kötü şeyler geliyo aklıma; ya bebeğimize bi şey olursa? Ya bu arabaya hiç bebeğimi bindiremezsem diye.. :KK43:
Ben neden böyleyim ya? Ne olur yalnız değilsin diyin..
Bi de neden benim hamilelik takvivimde 20. hafta yazıyor? Ben şu an 19+1'im:işsiz:

Bebeği hala hissedemiyorum, iyi mi kötü mü ne durumda bilmiyorum :KK43: Bu benim sinirlerimi bozuyo:KK42:
Bebişkonun arabasını aldık, malum dolar oynuyo zam gelir korkusuyla.. Ama hep kötü şeyler geliyo aklıma; ya bebeğimize bi şey olursa? Ya bu arabaya hiç bebeğimi bindiremezsem diye.. :KK43:
Bi de neden benim hamilelik takvivimde 20. hafta yazıyor? Ben şu an 19+1'im:işsiz:
ahh kuzum hamile kafasi diye buna denir iste korkma bebegin iyi ve saglikli sapasaglam yerinde zipliyor korkma 22 haftaya kadar zamanin var simdi kaslari cok guclu degil ondan fazla hissedemiyosundur genelde uyuyolar donerken bile fazla hissetmezsin cunku alani genis bebegin korkma ve sakin ol simdi hayirli olsun araban gule gule bebegini bindir insallah bu arada 19+1 de ama asagiyi iyi oku canim 20. Hafta icerisindesin 20+1 olunca 21 hafta icerisinde yazacak simdi benimkide yarin 19 hafta icerisindeyim yazar yarin 18+1 im bende oyle canim yanlis degil yani hafta icleri

Akıllımız yok zaten kuzum o konuda tereddüt etme bende hissetmiyorum daha bebegimi zamani geldigi zaman hissederim diyorum artik bu arada hayirli olsun arabaniz saglikli günlerde kullansin bebiscigin içini ferah tutmaya bak aklına kôtü birsey geldigi zaman sag elini karnina koy bildigin dualardan okumaya başla aallaha sükür yolu yarıladık sayılır rabbim hepimizin bebeklerini bağışlasın uzun sagliklı ömür nasip etsin

Kızlar bende ocak annesiym bana bebeğimin cinsiyeti 15ve 16 haftalarda erkek dendi değişme ihtimali olurmu herkese hayırlı evlatlar nasıp olur insallah

Canım merhaba. :) Bir ara konusmustuk. Ben de hissedemiyorum demistim. :) Dün yani 19+3 iken hissettim sonunda. :) Bence sen de bugün yarın hissedersin. Sanirim bunu baya kafaya takmışsın o yuzden olumsuz şeyler düşünüyorsun. Lütfen düşünme. Az kaldi hissedeceksin. Bende titreme gibi değil de, sanki karnıma vurdu kaçtı bebiş. Ardarda iki kez oldu dun. :) Bugün de öyleydi.

ahh kuzum hamile kafasi diye buna denir iste korkma bebegin iyi ve saglikli sapasaglam yerinde zipliyor korkma 22 haftaya kadar zamanin var simdi kaslari cok guclu degil ondan fazla hissedemiyosundur genelde uyuyolar donerken bile fazla hissetmezsin cunku alani genis bebegin korkma ve sakin ol simdi hayirli olsun araban gule gule bebegini bindir insallah bu arada 19+1 de ama asagiyi iyi oku canim 20. Hafta icerisindesin 20+1 olunca 21 hafta icerisinde yazacak simdi benimkide yarin 19 hafta icerisindeyim yazar yarin 18+1 im bende oyle canim yanlis degil yani hafta icleri
Akıllımız yok zaten kuzum o konuda tereddüt etme bende hissetmiyorum daha bebegimi zamani geldigi zaman hissederim diyorum artik bu arada hayirli olsun arabaniz saglikli günlerde kullansin bebiscigin içini ferah tutmaya bak aklına kôtü birsey geldigi zaman sag elini karnina koy bildigin dualardan okumaya başla aallaha sükür yolu yarıladık sayılır rabbim hepimizin bebeklerini bağışlasın uzun sagliklı ömür nasip etsin

Allah razı olsun kızlar.. Yazılarınızı okuyunca rahatladım. Gerçekten endişeden uykularım kaçıyor artık.. Sağ salim kucağımıza alalım hepimiz İnşaallah.

Canım merhaba. :) Bir ara konusmustuk. Ben de hissedemiyorum demistim. :) Dün yani 19+3 iken hissettim sonunda. :) Bence sen de bugün yarın hissedersin. Sanirim bunu baya kafaya takmışsın o yuzden olumsuz şeyler düşünüyorsun. Lütfen düşünme. Az kaldi hissedeceksin. Bende titreme gibi değil de, sanki karnıma vurdu kaçtı bebiş. Ardarda iki kez oldu dun. :) Bugün de öyleydi.

Benim de öyle oldu ama ben gazdan olduğunu düşünüyorum benimkinin. Çok öyle net hissetmiyorum, sadece kasık ağrılarım oluyo ara ara, onlar da olmasa hamile olduğumu unutacağım herhAlde :D
Dediğin gibi sanırım kafaya çok taktım, bunu düşünüp duruyorum. Teşekkür ederim cevapladığın için:KK200:

Benim de öyle oldu ama ben gazdan olduğunu düşünüyorum benimkinin. Çok öyle net hissetmiyorum, sadece kasık ağrılarım oluyo ara ara, onlar da olmasa hamile olduğumu unutacağım herhAlde :KK70:
Dediğin gibi sanırım kafaya çok taktım, bunu düşünüp duruyorum. Teşekkür ederim cevapladığın için:KK200:
Ben de öyleydim. :D Nasıl ayırt edicem diye düşünüyordum ama edersin. Gaz veya bağırsak hareketi değil. Daha uzun ve ardarda oluyor. Tık tık tık vurup kaçıyor. :D Zaten çok olmuyor öyle. Sabahları hissettim. Günde 1 kez anca. Bundan sonra çoğalır inşallah. Sağlıkla... Rica ederim. :KK200:

Ben 16.haftada gittigimde doktor kiz demisti. Kızım kızım diye severken su an 18. Hafta kendi doktorum erkek dedi :KK70: herkeslere soyledik bi de kiz diye simdi gordum aslinda pipiyi ama yine de inanasim gelmiyor 3 hafta sora detayliyi duyunca inancam galiba ... uzerine el isareti olan fotoda kiz demisti, diger fotoda erkek dedi kendi doktorum. Kesin erkek mi acaba var mi fikirde bulunabilecek :KK70:

Aaa inanmıyorum :olamaz: bize de 13 ve 14.haftada 2 farklı doktor kız dedi birdaha da hiç gitmedim, kontrolumuz yarın.. hep kız alışverişi yaptık aynı şoku ben de yaşar mıyım acaba :KK57::KK57:
Kızlar bu hamileligimde bende bununyasasim.
Oğlumu aynı doktorum 13 haftada oğlan dedi ve paşamız 3.5 yaşında.
Bu bebisimi de 13. Haftada erkeğe benzettim dedi ama ben niyeyse icimde öyle hissetmedigimden mi kimseye söylemedim yakın ailem de dahil.
18. Haftada daha 3 gün önce yani kontrol öncesi rüyamda gördüm ve erkekti. Ama ultrasonda kız dedi. Aynı doktor.
Bana cinsiyeti demiş miydim dedi bende yok dedim :KK48:
Sonra kız gibi dedi defalarca baktı renklide de baktı kız dedi. Kesin mi diye sordum hatta, öyle bence dedi. O yuzden 13. Haftaya itimat etmeyin bence.

Kızlar merhaba tekrar. Benim gebeliğin başından beri kuyruk sokumu ağrım var ama ilk zamanlar çok değildi. Artık yürürken hareket ederken oturduğum yerden kalkarken vs çok ağrı yapıyor. Ve 10 gndürde vajina kısmnda ve kalça kısmndada ağrı başladı. Ben genelde yatarak geçirdim. Acaba kaslarım hareketsizlikten mi ağrı yapıyor. Her doktora gittiğimde sorucam diyorum ama unutup geri geliyorum. Sanırım psikolojim hiç iyi değil sürekli şüpheliyim heran bişey olcakmış gibi ne yapıcam ben böyle :KK43:
Bende de var aynı sıkıntılar bende başta bir şey yoktu karnım büyüdü icerdeki kuzunun ağırlıgini hissediyorum ondan oluyor bende pazartesi Dr gidecegim

• Beğen
Reactions: Otb
Canım hissetmemen çok normal ben 19+2 de hissetmistim ilk oğlumda yakındır hisstmen
Allah korusun öyle şeyler getirme aklına kuzun iyi annesi anne olmak böyle birşey o ufaklık için hep bir endişe hissedeceksin kaç yaşına gelsede annelik bu
19+1 ile dolu dolu 19 hafta geride kalırken 20. Haftadan gün alıyorsun ondan 20. Hafta görünüyor takvimin

Canım hissetmemen çok normal ben 19+2 de hissetmistim ilk oğlumda yakındır hisstmen
Allah korusun öyle şeyler getirme aklına kuzun iyi annesi anne olmak böyle birşey o ufaklık için hep bir endişe hissedeceksin kaç yaşına gelsede annelik bu
19+1 ile dolu dolu 19 hafta geride kalırken 20. Haftadan gün alıyorsun ondan 20. Hafta görünüyor takvimin

Ya bende zaten kaygı bozukluğu var, hamilelik bunu sağ olsun en üst seviyeye çıkardı. Düzen-temizlik gibi boş şeylere takıntısı olan bi insanım düşün, hele ki hamilelikte saçma sapan şeylere kafamı takıyorum. Hal böyle olunca bebeğimi daha daha daha çok düşünüyorum..
Arada geliyor bana böyle. Allah razı olsun hepinizden, hakkınızı helal edin. Hepimiz aynı yoldayız, dilerim bu yolu sağlıkla tamamlarız.

Back
X