2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Sanki bende çok merakliyim yağlı gobege,yağlı vucuda ama ypicak bisey yok.kalbindrki pariltiyi soyleyince inan hic bisey gozumden gelmedi.sen niye bebeğin bovreklerine tekrar bkyiriyorsun? acaba bendemi eko fetal randevusuna gitsem acaba?
Canım detaylı ultrason da böbrekleri 4 mm olması gerekirken biri 4.2 diğeri 4.9 çıktı tam göremiyor da olabilirim bebek çişini de tutuyor olabilir o yüzden perinatalojiden randevu al bir de onlar görsün dedi bende o yüzden tekrar gideceğim

Bebek geriden gelmesi dollenmeyle ilgili diye biliyorum ama benim bebegimde ilk hamile oldugumu ogrendigimden beri hep gerii hiç gununu yakalamadi
Döllenmeyle ilgili mi hiç bilgim yok dr bu konuda bişey demedi. Başlarda geriydi sonra gününe yetişti bir iki ay öyleydi derken son kontrolde yine geri çıktı. Doğuma kadar hep geriden mi gelicek ne olucak bir sorun olur mu ki?

Kizlar bu ikitane ikiz bi tane ucuz var kimlerin bebişleri yoksa grup disindan birimi işaretleme yapti bizde herkez tek dimi bebekler
üçüz işaretleyen arkadasa ozellıkle baktım yanlıs ısaretleme yapmıs sanırım dıger postlarda tek gebelıkle alakalı knusmus 2 bilmiyorum ama sankı bı arkadas vardı

Canım detaylı ultrason da böbrekleri 4 mm olması gerekirken biri 4.2 diğeri 4.9 çıktı tam göremiyor da olabilirim bebek çişini de tutuyor olabilir o yüzden perinatalojiden randevu al bir de onlar görsün dedi bende o yüzden tekrar gideceğim
benım de 4mm cktı korkulacak bırsey degıl dedı doktor, erkek bebeklerde daha cok goruluyor hatta dedı.Doktorun takıp etsın sadece yeterlı dedı

Megadyn pronatal ve Regenesis Max Omega kullanıyorum. Bir gün birini öbür gün diğerini olacak şekilde dönüşümlü olarak içiyorum. Demir ilacı da ferro zinc içiyorum yatarken.

Kalsiyum takviyesi kullanan var mı aranızda?
ben kullanıyorum :halay:

İyi geceler güzel anneler sizinle bugün canımı sıkan bir konudan bahsedeyim. Arkadaşım dün doğum yaptı, bugünde bir kaç komşu ablalar teyzeler ile ziyarete hastaneye gittik birtakım ihtiyaçları vardı onları götürüp az görünüp dönecektik. Öylede oldu rahatsızlık vermemek adına kısa duruldu, fakat benim orda içim içimi yedi. Herkes ama herkes o 1günlük bebeği kucakladı, okşadı kokladı öptü en ufak çocukları bile anne bana da ver anne bende tutayım diye tuturunca konu komşu tayfası az bi çocuğun eline de verdi.. Evet başında bekledi çok kısa sadece tuturdu fakat bence yanlış bir davranış. Şimdi arabada dönerken bana sen neden sevmedin beneği dediler ben bunu doğru bulmadığım daha 1günlük bebek sevilcek yanı yoktur desemde beni ayıpladılar senin bebeğin doğduğunda da sevicez engelliyemezsin dediler küçük çocuk için de eğer müsade etmezsem az bir tutup hevesini almasına ağliyacağını benim sakındıkça birşeyler olacağını felan filan böyle şeyler söylediler.. Benmi acaba şimdiden çok fazla temkinli davranıyorum sizce? Oluruna bırakıp gidene gelene sevdirmek mi gerekiyor? Öyleyse dua edicem içimdeki öfke dinsin inanınki öfkeleniyorum insanların minnak bebekleri sevmeye çalıştıklarını görünce çok istiyorsanız bebek sevmek doğurun arkadaşım sevin kendi bebeğinizi değilmi?
Hiç de yanlış düşünmüyorsun arkadaşım aslında olması gereken bu.Ben hastaneye ziyaretçi gitmeyi bile doğru bulmuyorum yani konu komşu için. Sadece anne -baba ve 2. derece akrabalar doğuma girdiğini bilse yeter zaten. Eve çıktıktan sonra da bir süre gitmemek gerekiyor bunu karşı tarafın düşünmesi gerek aslında. İlk zamanlar dikişli oluyorsun poponun üstüne oturamıyorsun bile, göğüsler desen yara oluyor acıyor devamlı kremleyip açıkta hava alması gerekiyor. E nasıl rahat edecek lohusa anne o kadar insan içinde? Bebek desen savunmasız mikroplara karşı. Çünkü anne sütü ile lökositler bebeğe geçecek ve bağışıklık sistemi güçlenecek. Yazıktır ya huuuu !! Mümkünse yakın akraba dışında 40 gün ziyaret edilmemeli , bebeği ise normalde öptürmemek gerek zaten . Bi de yüzünü öpmüyorum elinden öpüyorum diyen teyzeler var :kızgın: sanki bebek ellerini ağzına sokmayacak ...internette haberlerde okumuştum küçük bir bebeği uçuğu olan (herpes virüsü) bir kadın öpmüş ve bebek ölmüş. Allah korusun şakaya gelecek şey değil bunlar..Küsen de küssün bir zahmet o sizi düşünmeyecek ama sizin düşünmenizi isteyecek. Bencillik....

Döllenmeyle ilgili mi hiç bilgim yok dr bu konuda bişey demedi. Başlarda geriydi sonra gününe yetişti bir iki ay öyleydi derken son kontrolde yine geri çıktı. Doğuma kadar hep geriden mi gelicek ne olucak bir sorun olur mu ki?
Biz bir hafta geriyiz doktorlar en baştan beri geç dollenme olmuş dedi çok bi bilgim yok bu konuda ama önde veya geride olmasinin pek önemi yok sanirsam

neden baharatın ne zararı var bilmediğim için soruyorum.
Doktorun verdigi gebe egzersizi ve beslenme kitabinda yaziyordu baharattan uzak duru. Diye ayri yetten doktorda söyledi baharat aci vs yemiyorsun dedi. Neden diye sormadim ha o dedi diye hiç tüketmiyoruz degil ama elimden geldigi kadar baharattan uzak durmaya calisiyorum

benım de 4mm cktı korkulacak bırsey degıl dedı doktor, erkek bebeklerde daha cok goruluyor hatta dedı.Doktorun takıp etsın sadece yeterlı dedı
Aynen normal olan 4 mm olmasıymış biraz büyük çıkınca benimkinin sürekli buyume mi olacak yoksa bu kadarcıksa bişiy olmaz tabi o kontrol edilecek 2 haftaki önceki sonuçlarla, benim bebişim kız ama böbrek sorunu detaylı ultrason da çok çıkıyormuş yüzde ellisine böbrek büyük küçük muhakkak söyleniyormuş o yüzden ben çok takmadım kafama bebek büyüdükçe kendiliğinden geçiyormuş çoğu ya da bebek doğunca tabi yine göstermekte fayda var imkan varken

Aynen normal olan 4 mm olmasıymış biraz büyük çıkınca benimkinin sürekli buyume mi olacak yoksa bu kadarcıksa bişiy olmaz tabi o kontrol edilecek 2 haftaki önceki sonuçlarla, benim bebişim kız ama böbrek sorunu detaylı ultrason da çok çıkıyormuş yüzde ellisine böbrek büyük küçük muhakkak söyleniyormuş o yüzden ben çok takmadım kafama bebek büyüdükçe kendiliğinden geçiyormuş çoğu ya da bebek doğunca tabi yine göstermekte fayda var imkan varken
aynen dedıgın gıbı genelde rastlanıyormuş,takip önemlı kendı doktorum da bakar RAbbım sağlık versın evlatlarımıza

Kızlar aranizda bebek bezi stoklamaya başlayan var mi indirim görünce? Henüz erken mi yoksa? Ya daha pahalilanmadan al diyor bir yanım diger yanim bekle daha cok erken diyor. Bir de yasak degilse markalari yeniden konusabilirmiyiz?

neden baharatın ne zararı var bilmediğim için soruyorum.
bildiğim kadarıyla baharat ve turevlerı mıde yanması için sorun olusturuyor tetıklıyor.Bu haftalarda daha bi bellı edıyo kendını. Ama ben fırında yaptıgımda sadece tuz ve tatlı kırmızı bıberle yapıyorum cok guzel oluyor bıde Ranch sosa bandırıp yemesem aslında saglıklı bır ogun ama :D patates kızartma pure ve turevlerını sevıyorum bayaa bı napıyım :D

Kızlar aranizda bebek bezi stoklamaya başlayan var mi indirim görünce? Henüz erken mi yoksa? Ya daha pahalilanmadan al diyor bir yanım diger yanim bekle daha cok erken diyor. Bir de yasak degilse markalari yeniden konusabilirmiyiz?
canım stok yapmak bence ve cogu kısının fıkrınce yanlıs. Cunku bı cok unsura gore değişiyor bebegın popsu bebek bezıne ne dıcek sevıcekmı kılosu ne kadar kullanacgı gıbı faktorler var . Ben ilk başta direk sleepyle baslamak ıstemıstım ama yınede 1 ve 2 beden den gecıs yapana kadar prıma kullanacagım yenıdogan ıcın en en en uygun o bana kalırsa sonrada sleepy gelıyor bende.Tabıkı cok fazla marka ve organık bebek bezlerıde var ama herkesın ulasabılcegı bebek bezlerını konusursak benım fıkrım bu. Evimde hedıye 2 no prıma var bır tanede 1 no alacagım kalanını duruma gore bakacagım ben. Islak mendıl olarak da bır kımyacının ıncelemesı uzerıne ve etrafımda kullananlar uzerıne gercekten saf ve sadece su olanlar Unıbaby Yenıdoğan ıslak havlu üstünde saf su ve pamuk ibaresi olan , otekılerde malesef kımyasallar varmıs. Sleepy yenıdogan ıslak havlu saf su pamuk ibaresi olan , babyme nin de sadece yenıdogan saf su ve pamuk olan bunu kremlı fln olanlar degıl kesınlıkle.

Back
X