• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
5 dk arayla kasılmak doğum sancısı belirtisi. Yalancı sancılar çok sık ve üst üste olmaz. Acile mi gitsen acaba bi nstye bağlasınlar. Endişe etmen için söylemiyorum ama tedbirli ol
Canım ben de bundan korkuyorum o sıklık azaldı ama hala var yarm saatte bıre indi geçmiyor ama uyumaya korkuyrm sanrm uyuyamam sabaha dek beklemeyı dusunyrm hic gecmezse gdecegım hastne 2km uzagımzda arabamzla anca 1dk. oyuzden gözlemlıyorum artık uyuyakaşırsak da esımı kaldırırm hemen gıderız dıye dusundum. kızım da kıpır kıpır saatlerdır bıskıntı yok hareket acısından Allahtan gercı dogum olcagı zmam bebek harektlerı nasıl olur onu da blmyrm ya

3
Canım ben de bundan korkuyorum o sıklık azaldı ama hala var yarm saatte bıre indi geçmiyor ama uyumaya korkuyrm sanrm uyuyamam sabaha dek beklemeyı dusunyrm hic gecmezse gdecegım hastne 2km uzagımzda arabamzla anca 1dk. oyuzden gözlemlıyorum artık uyuyakaşırsak da esımı kaldırırm hemen gıderız dıye dusundum. kızım da kıpır kıpır saatlerdır bıskıntı yok hareket acısından Allahtan gercı dogum olcagı zmam bebek harektlerı nasıl olur onu da blmyrm ya
kasılmalar çok sık olursa yani doğum sancısı gibi bebek pek hareket etmiyor o da kasiliyor stres oluyor heralde bebişin hareketliyse fazla korkma ,ama sık aralıklarla kasılma olur ve hafif ağrı duyarsan ,bebek hareketleri çok azalırsa git mutlaka nstyee baglasinlar

Yanlız değilsinn :) ben ütüyü yeni bitirdim dolabı yerleştirdim ama gel görki bitmiyor işleri bebiş hazırlıklarının.. Birşeyleri yerleştirmeye başladıkça peşi çorap aöküğü gibi geliyor herşey oturacak yerine inşaAllah.. Bende şu geçen haftada çok telaşe kapıldım Allah korusun bebek erken davranırsa diye irkildim acele ettim oyüzden.. Bir arkadaşım 31haftada doğurdu ki inanılmaz derecede çok etrafımda erken doğum yapanlar sanki benim gebeliğime denk gelmiş gibi ister istemez insan etkilenşyor ve biran önce herşey hazır olsun istedim :/
Benim de çok valla etrafımda erken Doğum hikayesi en son arkadaşım 31 haftalık Doğum yaptı hala kuvözde bebişi 3 hafta oldu Doğum yapalı, kuzenim 32 haftalık hastanede yatıyor erken Doğum tehlikesi var bi de ikiz gebelik onun durdurmaya çalışıyorlar, kardeşimin eşi ben hamileyken 24 haftalık Doğum yaptı bebişimiz 6 gun yaşadı sadece işte bütün bunlar bende de erken Doğum korkusu oluşturdu rüyalarımda Doğum yaptığımı görüyorum :(

Kızz benim hele benim kaynananın yaptıklarını duysan ağzın açık kalır görüşmüyorum zaten kesinlikle görüşmeyi de düşünmüyorum kendisiyle o benim daha olmayan bebeğime bile beddua etti şimdi gelip de sevdiremem ben çocuğumu ona :KK20: geçen gün foto attım eşimle Selfie niyetine yani kendimiz çekince karnım ne kadar çıkabilir ki mideme kadar falan çıkmış foto elimde karnımda Güneşimize kavuşmaya az kaldı yazdım paylaştım WhatsApp durumda hemen kv görümce baktılar ve ardından ‘ edep yahu’ ‘hamileliğinizi gizleyin’ vs tarzında durumlar paylaştılar hemen laf sokuyorlar bana sözde ama ben onlara bakmıyorum bile eşimin telefonundan görüyorum öyle bi saklayacağım ki bebeğimi bile göremeyecekler
Ya eşine yazık valla böyle bi aileye sahip olmak çok yorucu olmalı..

Benim de çok valla etrafımda erken Doğum hikayesi en son arkadaşım 31 haftalık Doğum yaptı hala kuvözde bebişi 3 hafta oldu Doğum yapalı, kuzenim 32 haftalık hastanede yatıyor erken Doğum tehlikesi var bi de ikiz gebelik onun durdurmaya çalışıyorlar, kardeşimin eşi ben hamileyken 24 haftalık Doğum yaptı bebişimiz 6 gun yaşadı sadece işte bütün bunlar bende de erken Doğum korkusu oluşturdu rüyalarımda Doğum yaptığımı görüyorum :KK43:
Allah korusun canım, başına gelenlere de sabır ve kolaylık versin çok zor bir durum ve etkilenmemek elde değil :(

Kızlar merhaba geçen hafta Perşembe günü doktora vajinal kanama kaşıntı ve idrar sıklığı şikayetiyle gittim muayenede yumurtamın çok güzel olduğunu hamile olma ihtimalimin olduğunu söyleyerek bir kan testi istedi adetim yeni bitmişti bir hafta olmuştu biteli bu yüzden üç dört gün bekleyerek pazartesi günü kan testi yaptırdım 0.28 çıktı hcg ve bu gün tekrar doktora gittim muayenede yine hamile olabileceğimi rahim duvarımın kalınlaştığını yumurtamın da çatladığını söyledi kan testi istedi doktor çıkmak üzereydi kanı vermedim yarın vereceğim ama aynı zaman da hamile gibi belim ve kasıklarım da ağrıyor var mı hcg sıfırın altında çıkıp sonra yükselen ?? Hamile olabilir miyim acaba

Aynen :KK43: bi de bebek kıyafetlerini yıkama ütüleme işini sakın sonraya bırakma çok zor oluyormuş bugün biraz yıkadım ama canım çıktı daha yarısından çoğu duruyo havalarda kötü kurumaları 2 günü alır zaten sonra bi de ütüsü var bu işin :KK43: o kadar rahat geldim ki 30. Haftaya hala fıldır fıldır avm çarşı pazar geziyordum son bir haftadır ben bayağı doğuracak moda geldim resmen hiç böyle olacağını tahmin etmemiştim :KK43:
Canım ben yıkadım son bir makine var yıkanacak ama utusunu yapmadım izne cikacam gelecek hafta o zaman yapacağım çantayı da hazirlayacagim artık bugün bebeğe ilişkin alınacak ne varsa son kalanlar burun aspiratöru bez ıslak mendil şampauan biberon emzik onları sipariş verdim netten bir kendime pijama kaldı birde çikolata siparişi

Kızlar merhaba geçen hafta Perşembe günü doktora vajinal kanama kaşıntı ve idrar sıklığı şikayetiyle gittim muayenede yumurtamın çok güzel olduğunu hamile olma ihtimalimin olduğunu söyleyerek bir kan testi istedi adetim yeni bitmişti bir hafta olmuştu biteli bu yüzden üç dört gün bekleyerek pazartesi günü kan testi yaptırdım 0.28 çıktı hcg ve bu gün tekrar doktora gittim muayenede yine hamile olabileceğimi rahim duvarımın kalınlaştığını yumurtamın da çatladığını söyledi kan testi istedi doktor çıkmak üzereydi kanı vermedim yarın vereceğim ama aynı zaman da hamile gibi belim ve kasıklarım da ağrıyor var mı hcg sıfırın altında çıkıp sonra yükselen ?? Hamile olabilir miyim acaba
Bence testi çok erken yapmışsınız bide gebelik olsa bile bu kadar erken belirti vermez diye düşünüyorum adet gecikmeden yapılan testler genelde düşük çıkıyor o yüzden beklemenizi öneririm gecikirse zaten herhangi bir ev tipi idrar testinde bile çıkıyor kana gerek kalmıyor

Bence testi çok erken yapmışsınız bide gebelik olsa bile bu kadar erken belirti vermez diye düşünüyorum adet gecikmeden yapılan testler genelde düşük çıkıyor o yüzden beklemenizi öneririm gecikirse zaten herhangi bir ev tipi idrar testinde bile çıkıyor kana gerek kalmıyor
Bende böyle düşünüyorum bir saattir forumda baktım geç döllenme olan çok kişi de olmuş ama yarın kan testini tekrar vermek zorundayım tedavi göreceğim çünkü çıkmazsa

Kızlar 28+3 günlükte 1350gram azmı çıkmış biraz kilosu bebeğimin internette çok farklı rakamlar çıkıyor doktorum et yemiyormusun hiç dedi çıkarken randevuden.. Bizimde acelemiz vardı annem rahatsız soramadım protein düşük çıktı kanımda ondan mı dedi bebek ufakmı acaba ondanmı aklıma takıldı
28+5 de 1400 cikmisti benimki..1 hafta onde dedi..yani az degil..

Bende böyle düşünüyorum bir saattir forumda baktım geç döllenme olan çok kişi de olmuş ama yarın kan testini tekrar vermek zorundayım tedavi göreceğim çünkü çıkmazsa
Anladım. Geçmiş olsun o zmn inşallah bir an önce hamile kalırsınız :dua:

Benim eşim bayağı araştı ateş ölçerleri kulaktan mı alından mı temassız mı civalı mı marka marka fiyat fiyat baktı çocuk doktorlarına da sordu hangisi daha sağlıklı ölçer diye. Genelde en iyi marka braun diyorlar ama temassızı bayağı tuzluydu medisana alından ölçer aldık ikinci çok tavsiye edilen. Sorunun tam cevabı olmadı ama e bebek çalışanı da medisanayı önermişti bize :)
Anladim kuzum saolasin

Kuzum sifirin alti diye bir rakam yok normal bel agrisi kasik agrisi görülebilecek bir durum ben hamileykende daha yeni yeni 4 5 aylikta bel agrilari başladı oda vucut kendini doguma hazirladigi için hamilelerde bel agrisi olur evet ama kalir kalmaz başlamaz yada kasik agrisi herkeste gorulebilecek bir durum yumurtlamadanda kaynaklı olabilir sen birdahaki adet dönemini beklemende fayda var sifir konusuda şöyle
0-7 hamile olmayan kadin sen bu araliktasin
5-8-71.2 iki üc hafta gebe
Alttada paylaştim degerleri bakabilirsin cnm
Rabbm gonlune gore versin

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 70
Kizlar primada alkol yok ki :110:bebek bezlerinde alerjen olan 26 madde tespit edilmis, o 26 maddede pampersde yok. Bunlar;

Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Cinnamyl Alcohol, Citral, Eugenol, Hydroxycitronellal, Isoeugenol, Amylcinnamyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Cinnamal, Coumarin, Geraniol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Anise Alcohol, Benzyl Cinnamate, Farnesol, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Benzyl Benzoate, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Methyl 2-Octynoate, Alpha-Isomethyl Ionone, Evernia Prunastri, Evernia Furfuracea.
Petrolatum ve parafinium , stearyl alkol bunlar ıcınde bulunan zararlı gorulen maddeler bnu da bır cok kısı yazmıs malesef sadece muhendısınoglu degıl , hanı ınsan okadar oara verıyorum bırde haketsınn dıye bakıyor :D

Likit parafin (petrolatum, paraffinum liquidum): Petrol türevidir. Cildin yumuşak ve parlak görünmesi için kullanılır. Bebeklerin hassas cildindeki gözenekleri tıkar ve bu nedenle toksinlerin deri yoluyla vücuttan atılmasını engeller. Toksik, alerjen ve kanserojen etki yapar.

PETROLATUM: Mineral yağ jeli, sıvı vazelin, parafinum, liquidum ve bebek yağı olarak da bilinen bu madde ışığa karşı hassasiyet, deride çatlama ve kuruma dolayısıyla erken yaşlanmaya neden olurken, vücuttan toksinlerin atılmasına engel olarak ciltte akne oluşmasına neden olabiliyor.
Cildin gözeneklerini tıkayan ve cilde plastik görüntüsü veren bir petrol türevidir. Akne ve diğer bozuklukları destekleyen toksitlerin cilt tarafından elimine edilmesini engeller. Cilt fonksiyonunun ve hücre gelişiminin hızını düşürür.

Ovulasyonun ne zamandı? Eğer gebeliğin ilk 4-5. Gunundeysen sıfırın altında çıkabilir. Gebe kaldığın günden itibaren 1 hafta sonra kanda beta çıkıyor. Belki çok yeniydi test yaptırdığında. Bugün kan testi yaptır doktorun ihtimal vermişse olabilir eğer gecen hafta hamile kaldıysan henüz kese görünmeyeceğinden sadece kanda çıkar

Kızlar 28+3 günlükte 1350gram azmı çıkmış biraz kilosu bebeğimin internette çok farklı rakamlar çıkıyor doktorum et yemiyormusun hiç dedi çıkarken randevuden.. Bizimde acelemiz vardı annem rahatsız soramadım protein düşük çıktı kanımda ondan mı dedi bebek ufakmı acaba ondanmı aklıma takıldı
29+0 da 1300 cıktı benım bebıs kılolrrını bu kadar takmayın guzel anneler herkesın kı bır degıl haftasına gor ıyı olduktan sonra ort olrk saglıklı olsun yeter

Back
X