Canım bir kaç mesajına denk geldim ama fırsat bulup yazamadım. Benim ilk kızımda yaşadıklarımı yaşıyorsun. Belki faydam olur sana.
Öncelikle 8-12 arası bir memeden bir memeye emdiğini yazmıştın. Biz de bu seans 18de başlıyordu 01;00e kadar sürüyordu. Sürekli memeden memeye. Bu anne için çok yıpratıcı emin ol bir zaman emzirmekten soğuyorsun ve tümden mamaya teslim oluyorsun. Bir diğeri ise böyle besleme olmayacağının, sonuca varılamayacağını ben 2.çocukta çözdüm.
İki memeyi aktif yutkanarak güzel emdiyse tekrar memeye alma. Hala ağlıyorsa gazı çıktıktan sonra varsa sağılmış süt yoksa mama ver. Verdiğini içerse artık aç mı diye düşünme. Ve memeye alma.
Özellikle o saatlerde yoldan çıkıyorsa akşam huzursuzluğuna işarettir. Bizdeki durum da buymuş kolik değildi ama kolik gibi akşam huzursuzluğu vardı ben anlayamadım. Sallama, beyaz gürültü, emzik, bebek arabası vb sakinleştirmeye çalış.
Bir diğer nokta bebek über obur değilse mama tam içtiği halde mideyi 3 saatte terkeder. Daha önce beslememeye çalış. Doğum tarihi ne 28 aralık doğumluyuz biz şu an 90cc mama içiyor.
Senin bebeğin 10 da 90cc bitirip 12de 90cc bitirmesi over beslendiğini gösterir. Gerçekten fazla bir miktar. O ara 3 saat olmalı. Mama anne sütüne göre mideyi geç terkeder. 90cc mana ile 90cc anne sütü aynı değil.
Kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak naçizane yazmak istedim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.