2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Merhaba hanimlar birsey sorucam ya bizim kirkimiz dun cikti ve benim adet kanamasi tarzi kanim geldi ve surekli geliyor acaba adet mi oldum bu kadar cabuk gelebiliyor mu

Devlet memuru olduğum için doğum rapor parası bizde yok ama çocuk parası ödeme asamasinda yazıyor sen aile sosyal politikalar bakanlığı Nil müdürlüğüne basvurun oldumu biz 9 ocakta yaptık başvuru pazartesi günü pttye gidip çekeceğim bakalım yatmış mi
Çocuk parası ne oluyor. Bende memurum nereye başvuracağım canim

Çocuk parası ne oluyor. Bende memurum nereye başvuracağım canim
Doğum yardımı sanırım. Bu para tek seferliğine; çalışan veya çalışmayan tüm annelere ödeniyor. İlk çocuk 300 tl, ikinci 400, üçüncü 600 tl. Aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvuruluyor. Eşim benim adıma başvurdu ben çıkamadım çarşıya. Ama yatınca parayı sadece anneler çekebiliyor.

Merhaba kixlar 11 ocakta dogum yapmistim kanamam hala devam ediyor gunluk 1 ped kullaniyorum. Benim gibi olan var mi
Ben de 9 ocakta doğum yaptim. ara ara duruyor ara ara devam ediuor canım
Aa tamam o zaman.. Bizim çevrede de hiç kullanan yok bilemedik o yüzden
Ben mamadusbaby den aldım. Hem desenleri çok güzel. Hem yenidogan için uygunmus. Bi bakabilirsin

Merhaba hanimlar birsey sorucam ya bizim kirkimiz dun cikti ve benim adet kanamasi tarzi kanim geldi ve surekli geliyor acaba adet mi oldum bu kadar cabuk gelebiliyor mu

Benim doktorum bi seferlik adet kanaman olabilir dedi. Bazı kadınlarda doğumdan 6 hafta sonra bazısında 6 ay sonra olabilirmiş. Kimisinde hiç olmazmış. Sen yine de bi doktoruna sor canım, herkesin rahim durumu farklı

Kızlar benim sütüm çok tazyikli ya bebeğim hemen hemen her emmede tıkanıyor boğuluyor korkuyorum napıcam bılmıyorum çok sesli emiyor zaten varmı öyle olan :(

Ya bebeğim uyurken garip garip sesler çıkarıyor. Bazen ağlar gibi dudak büzüyor iç çeker gibi ağlıyor, bazen gülüyor gibi.. Bazen ıkınıyor. Bazen boğuluyomuş gibi sesler çıkarıyor ama sürekli ses çıkarıyor yani. Sessiz uyuyamıyor. Normal midir böyle olması??

Ya bebeğim uyurken garip garip sesler çıkarıyor. Bazen ağlar gibi dudak büzüyor iç çeker gibi ağlıyor, bazen gülüyor gibi.. Bazen ıkınıyor. Bazen boğuluyomuş gibi sesler çıkarıyor ama sürekli ses çıkarıyor yani. Sessiz uyuyamıyor. Normal midir böyle olması??
Benimde bebeğim öyle canım yenidoğanlarda normal bu durum sanırım

Benimde öyle canım ya.surekli ses çıkartıyor . Beşikte yatiriyordum artık yanımda yatırmaya başladım. Bazen artırıyor sesini sürekli kalkıp duruyorum birşey mi oldu diye. Bebek gibi mışıl mışıl uyuduğu gün içinde bir iki saat ancak huzurlu uymuyor

Ben seni cok iyi anliyorum canim ayni seyler ara ara bendede oluyor disari gitmek istiyorum cocuk engel evin halini gordukce psikolojm bozuluyor temizlik dort dortluk yapilmiyor masada aç kalkiyorum ben nezaman yemek yicek olsam cay icecek olsam izin vermiyor uyaniyor gece uyku kalmadi uykusuzluguda gectim birde durmuyor o halde birde cocukla ilgileniyorsun esim salonda yatiyor artik eski yatakta film izledigimiz meyve yedigimiz gunleri ariyorum aksam eve geliyor bi yemegi zar zor yiyoruz adami gormez oldum insan eskiyi ozluyor tabi evladin yerini hic birsey tutmuyor pismanlik degil asla ama hersye engel oluyor ilk zamanlar esime bakip bakip aglayasin geliyordu gormuyordum adami annemlerde vardi rahatsiz olmasinlar diye pek salona gelmezdi haliyle iki hafta hic gormedim
Canım bizi anlatmissin sanki. Bizde eşimle çok yalnız zaman geçirdik. Birbirimize çok alıştım. Şimdi ikimizde çok yorluyoruz. O gece uyuyamadgndan salonda yatıyor. Gündüzde ben yemek ve iş yaparken o bebekle ilgileniyor veya o evin işlerini yapıyor. Bir kere oturup dizimizi izleyek dedik , uyuyan bebek anlamış gibi beş dk içinde kalktı , huzurlu bir bebek olmadığı için sadece onunla ilgilenmek gerekitor kendi kendine durmuyor ,eski monoton hayattan sonra alışması bu yüzden zor oldu sanırım. Belki bebek rahat olsa bizde rahat ederiz , kolay alışırız üç kısilik hayata

O anda rüya görüyorlarmış normaldir sanırım

İlk günler sarılık değeri kaçtı ki 46 günlükken mi değer yükseldi? Uyanmasa da zorla uyandırıyorum ben altını açıyorum şapka eldiven çıkarıyorum tabi sonrasında kızarak emmeye başlıyor sonra sakinleşiyor
Doğduğu gün gözleri net sarıydı dr dedim her bebek sarilikla doğar emdikçe geçer dedi 5. Gün deger 12 di 2 günde bir kan ver dik 14 e cıktı tedavi gerektirecek boyutta değil dediler sonra düşmeye başladı normalde 10 günde geçermiş geçmezse uzayan sarılık diyolar bizim sorunumuz emmemesiydi zaten hep uyuyodu ne yaparsam yapıyım uyanmıyordu e emmeyince bide kan şekeri düşüyo yine uyuyo dolayisiyla kiloda almiyodu tam bi kısır döngü ben cozumu eskilerin yöntemiyle yarim kasik sekerli su vererek buldum en azından bu sayede uyanık kalabildik ve emdi biz 1 ayda atlattık ama 2 3 ay çekenler varmış

Back
X