2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
kalça usgmızı cekıldık sorun cıkmadı şükürr kızım 50günlük 5kg olmus 800 gram daha almıs 18gunde dr sen daha 50günlükken boyleysen büyüyünce neolcan falan dedı:) şuan herşey yolunda kızımla şükür:KK200:

Maşallah prensese ❣️ kaç dk sürüyor canım bu işlem? İlk doğduğunda kilo kaybı yaşamış mıydı hiç gözle görülür derecede kilo alımı ne zaman başlıyor acaba ?

Çok teşekkür ederim canım.
Oğlum annemi kendisi istemedi malesef. Kalsa benim için iyi olurdu evet ama oğlumun psikolojisi daha kötü oluyor bunu farkettim. Uykudan uyandı ' bugün kimse gelmeyecek değil mi bize ' diyor. Önceden birileri geleceğinde ne kadar mutlu olurdu. :KK43: Esim de dikkat etmeye çalışıyor ona ilgi gösteriyor ama dün dayanamadı kızdı. Kafasına bastırma onun kafası hassas dedikçe yapıyor. Babası kızınca gözlerime dolu dolu gözlerle öyle baktı ki hiç kıyamadım. Ne zormus :KK43:
Kızmak yerine olumsuz birşey yapacağı koşulları minimize edin.
Mesela oyuncak bir bebek üzerinden de anlatabilirsiniz. Gözüne, başına dokunulmaz gibi
Evet çok zor ilk günlerde ağlamaktan içim çıktı erken mi oldu 2.bebek diye.
Büyüklerde küçük onlar için en zoru.
Tek ilgi odağı onlardı bir anda değişti.
Gün içinde dışarı çıkarabilecek biri varsa senim ve onun için kısmi rahatlama olur.

Kızlar ya arkadasım 2. Bebeğine hamile ve bunda asla hiç bir aşısını yaptırmayacağım sende oku bak falan diye bana bu sayfayı önerdi, kafam karışmadı değil ama yine de yaptırmaktan yanayım tabiki aşılarını sizler ne düşünüyorsunuz

Eklentiler

• FF11F35A-BBC6-4ED2-B2E9-01D45AEE17E5.webp
    FF11F35A-BBC6-4ED2-B2E9-01D45AEE17E5.webp
    89,8 KB · Görüntüleme: 76
Kızlar ya arkadasım 2. Bebeğine hamile ve bunda asla hiç bir aşısını yaptırmayacağım sende oku bak falan diye bana bu sayfayı önerdi, kafam karışmadı değil ama yine de yaptırmaktan yanayım tabiki aşılarını sizler ne düşünüyorsunuz
Kardeşimin bebeği 1.nci yaşını doldurdu ve hiç bir aşısı yok! Yaptırmıyorlar. Ben yaptıracağım

Bizde aynı evet gazdan diyo doktor beşikler kar etmiyo sen en azından 4 kisiymissin ben tek başıma eşim işten gelince yine beni istiyo esiminde faydası yok anliycagin dr 3 ay sabret diyo resmen hergun bittiğinde oh bugünde geçti diyorum ertesi gün herşey güzel olacakmış gibi
Ben de aynı yeni güne Bismillah kolaylık ve ver Rabbim diye başlıyorum. İkimizin de yardımcısı olsun Allah..

Özelliklikle iki çocuklu anneler yardımınıza ihtiyacım var.Cogunuz ilk haftaları atlattınız umarım düzene girmiş ve bu sıkıntıyla baş etmenin yolunu bulmuşsunuzdur. Oğlum bir ay sonra 4 yaşını dolduracak. Onun için çok üzülüyorum. Burda bir arkadaş yazmıştı bir arkadaşının çocuğuna kardeş yaptığı için pişman olduğundan bahsetmişti. Ona nasıl bunu yaptım diyo demişti. Ben böyle düşünmüyorum ama çok çok üzgünüm. Nasıl davranmalıyım ona bilmiyorum. Kardeşini seviyor gibi görünüyor ' kuzum tatlım sen çok guzelsin vb. ' diye seviyor. Sarılıp öpüyor yanağını okşuyor. Ama bunları hep dişlerini sıkarak yapyor( bu hareketleri bana hamileyken yapıyordu meğer o kıskançlık sinyalini bana o zaman vermis ama ben anlayamamışım) eve kimsenin gelmesini istemiyor. Annem yardım için kaldı bir hafta. ' artık git kendimiz kalalım ' dedi anneme. Çok hircinlasti. İstediği olmazsa bağırıp ağlıyor. Bebek zaten çok uyumuyor uyuttugum zaman da gidip öpüyo yanağını sikip uyandırıyor. Sonra bebek uyanmış diyo. Birşey dememek onu ekstra üzmemek için çok zor tutuyorum kendimi ama çok bunaldım. Yemeğimi kendim yemicem diyor. iki gecedir yanımıza geliyor uyanıp. Ne yapicam bilmiyorum

Canım zamanla o kardeşine alışacak benim 11 yaşındaki sipamda bile kıskaniyor bu süreç çok normal biz birazda lohusalık ve duygusallık ile bakıyoruz bu duruma ilk kardeşi olan kuzular bizim kuzular değil sonuçta

Ben misafir seviyorum iki insan görüyorum havam değişiyor. Tek sorun gelen insanların konuşmasından büyük olan etkileniyor ve huyu değişiyor.

Mesela biz oğluma sessiz ol bebek uyuyor, oyuncagi atma gurultu yapıyor kardeşin uyanıyor fln demiyoruz. 28 ay bebesi bunları bilmiyordu. Gelen misafirler sürekli oğluma bu tarz uyarıda bulunuyor. Bu uyarıları anlayıp uygulamak için küçük ama kardeşi kıskandıgi zaman bunları yaparak uyandirabilecegini öğrenecek kadar büyük. Uyuttugum çocuğu gürültü yaparak uyandirnayi öğrendi ve günlerim ufaklıgi uyutmaya çalışmakla geçiyor

Oyy küçük abi dikkat çekmenin yolunuda bulmuş bu şekilde

Tabi ki yaptıracağım bir grup var malesef aşı karşıtı olan ve gerçekten bilimsel bir değeri de yok Dr lar bas bas bağırıyor. Bence yaptırıp yaptırmama aileye bırakılmamalı Bizlere hepsi yapıldı zararı da olmadı. Asıl yaptırmayanlar yüzünden biz yaptıranlar risk altında

Kızlar biz prematüre ldugumuz için normal bebeklere oranla 2 kat gaz sancısı çekiyoruz. Ctesi dr.a gittik biogaia ve harveys kullanıyorduk Dr. Harveys yerine aguline verdi bogaiaya devam dedi. 2 gündür bayaa faydasını gorduk çok şükür.

Gaz biraz düzene girince bugün uyku alistirmalarina başladım 2. Denemede salondaki park yatağında uykuya daldı. Ben piş piş yaparken baktım ki besikteki maymun oyuncağı dikkatini çekti bende onu önüne koyup geri çekildim onunla konuşurken uyudu kaldı :)
Yavrum sıkıntısı yokken nasıl huzurlu.. inşallah hepimiz bir an önce kurtuluruz bu gaz illetinden..

Canım iki damlayi birlikte mi kullaniyorsunuz
Biz relaktaz kullandık pek yarar gormedik nurse havyers kullandık şükür biraz daha iyi geldi

Maşallah kızına canım öpüyorum ikinizde

Tabi ki yaptıracağım bir grup var malesef aşı karşıtı olan ve gerçekten bilimsel bir değeri de yok Dr lar bas bas bağırıyor. Bence yaptırıp yaptırmama aileye bırakılmamalı Bizlere hepsi yapıldı zararı da olmadı. Asıl yaptırmayanlar yüzünden biz yaptıranlar risk altında
Ülkemizde o kadar yabancı uyruklu aşıları bizim gibi sistemli olmayan ülke vatandaşları varki böyle bir dönemde asi yaptırmamak cilginlik

Özelliklikle iki çocuklu anneler yardımınıza ihtiyacım var.Cogunuz ilk haftaları atlattınız umarım düzene girmiş ve bu sıkıntıyla baş etmenin yolunu bulmuşsunuzdur. Oğlum bir ay sonra 4 yaşını dolduracak. Onun için çok üzülüyorum. Burda bir arkadaş yazmıştı bir arkadaşının çocuğuna kardeş yaptığı için pişman olduğundan bahsetmişti. Ona nasıl bunu yaptım diyo demişti. Ben böyle düşünmüyorum ama çok çok üzgünüm. Nasıl davranmalıyım ona bilmiyorum. Kardeşini seviyor gibi görünüyor ' kuzum tatlım sen çok guzelsin vb. ' diye seviyor. Sarılıp öpüyor yanağını okşuyor. Ama bunları hep dişlerini sıkarak yapyor( bu hareketleri bana hamileyken yapıyordu meğer o kıskançlık sinyalini bana o zaman vermis ama ben anlayamamışım) eve kimsenin gelmesini istemiyor. Annem yardım için kaldı bir hafta. ' artık git kendimiz kalalım ' dedi anneme. Çok hircinlasti. İstediği olmazsa bağırıp ağlıyor. Bebek zaten çok uyumuyor uyuttugum zaman da gidip öpüyo yanağını sikip uyandırıyor. Sonra bebek uyanmış diyo. Birşey dememek onu ekstra üzmemek için çok zor tutuyorum kendimi ama çok bunaldım. Yemeğimi kendim yemicem diyor. iki gecedir yanımıza geliyor uyanıp. Ne yapicam bilmiyorum
Bizim sorunumuz da aynı. Hatta daha buyuk. Üç yaşını iki ay geçti. O da seviyor opuyor falan ama çok hircinlasti hatta tuvaletini altına yapıyor .saatlerce tutuyor yalvarıyorum gotureyim diye gitmiyor. En son tutamayinca da altına yapıyor kakasını bile..
İlgilenemiyorum evet ve ben de çok üzülüyorum keşke biraz daha büyük olsaydı en azından okula gitseydi diyorum

Hanimlar regl oldunuz mu?
Ben oldum bile. Iyi herhalde dimi erken olmak
Bu gün aklıma geldi biliyormusun ilk oğlumda 3 aylikti oldugumda

İlkinde ne zaman olnustun

Olman iyi olmuş tabiki hamile kalmamak için daha bilinçli olursun has biz daha açılış yapmadık :olamaz:

51 le hamile kaldım 62yle doğum yaptım bugun tam 2 ay oldu 49 kiloyum. İlk 10 gün kuvezdeydi kızım sonrasında da ne uyku ne yemeğe fırsat bulabildim. Bu 3. Dogumum hepsinde böyleydi fazlayi bırak hep eksiye düştüm emzirirken..
Maşallah az kilo almissin ve çabuk vermişsin ben 16 kg aldım 11 kg gitti ama 10 kg daha vermem gerek en az

Back
X