2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
@merve969696 bu sabah itibariyle ceviz suyu içmeye başladım. Bir kaç hafta sonra spora da başlarım. Hala kendime gelemedim çünkü
Bende diyet yaparken içiyordum başlıyım yakında cuma mevlüt yapacağız o bi geçsin artık bir düzen istiyorum

Maşallah prensese ❣️ kaç dk sürüyor canım bu işlem? İlk doğduğunda kilo kaybı yaşamış mıydı hiç gözle görülür derecede kilo alımı ne zaman başlıyor acaba ?
Bizim kalça çıkığı ultrasonu 10-15 dk sürdü canım

Evet çok zor bizimki de 3 yaşını biraz geçti.İlk gümlerdeki hırçınlığı biraz azaldı.
Hastaneden geldiğim gün bütün gece ağladı sen sakın gitme diye.
İştahı kapandı. Bütün gün çiş tutuyor.
İstediği olsa da olmasa da bağırıyor.
Yemekleri yerlere atıyor ağzındakileri tükürüyor.
Bizim bebek 46 günlük oldu bu davranışlar nispeten azaldı ama hala zorluyor.
Bebek uyuduğunda ilk günler benimki de uyandırıyordu. Ses yapmayalım odaya girmeyelim demek yerine sen bebekken ses olunca uyuyamazdın ağlardın yüzüne dokunulunca sevmezdin vb gibi anlattın şimdi eskisi gibi uyandırmıyor.
Annenin kalması iyi olurdu büyük çocuğa yemek hazırlamak saatinde kahvaltı ettirmek lüks bizim için. Ayrıca anneannesi oynardı onunla. İkna olmaz mı?
Mesela kızımın akşam uyku saatinde bebeğe mama veriyoruz. Emzirmem mümkün değil çok hırçınlaşıyor. Büyük çocuğu daha önemsiyorum şu an.
Bizim de gece yanımıza geliyor. Salona da beşik koydum bebeği oraya taşıyoruz. İkisi gece aynı odada olmuyor.
Geçen öğlen emzireceğim hayır hayır diye kendini yere attı sana sarılacağım birlikte dışarı çıkalım dedi nasıl geri çevireyim onu annem mama verdi ben onunla dışarı çıktım.
Şu an bebek anlamıyor ama büyükler anlıyor.
Zaman geçtikçe insan yolunu buluyor.
Biz ekimde 4 olacağız. Seninki de 2015 sanırım.
Nisanda misafir öğrenci okula vereceğim. Şu grip mevsimi bitsin.
Benim oğlum da kasim doğumlu .misafir öğrenci sistemi nasıl hiç duymamistim
? Ben de kreş ya da okula göndermeyi istiyorum ama
Acaba kardeş geldi beni gönderdiler psikolojisi oluşmaz mi?

Gaz var cikiyo en azından diyorum bence doğumla ilgili bi durum ameliyat değilde normal yapanda da aynı şey var 6 hafta boyunca rahim toparlanıp eski yerine inmeye çalışıyor içeride bi toparlanma süreci var yani o yapiyo bence
Eskiden olmazdi simdi cocukdan cok benim gazim var acaba benni usutuyorum bende bukadar varsa cocukta kimbilir nekadar benim yuzumden kıvraniyor diye uzuluyordum ozaman normal olması

Merhaba arkadaşlar
Bizde 47 günlük olduk kalça ultrasonu cektirdik şükür bir sıkıntı yok 3900 doğmuştu yoğun bakımda 3500 e düşmüştu 3780 ile taburcu olmuştuk 4800 olmuş Dr herşeyi çok güzel dedi 56 cm olmuş boyu maşallah kuzuma

Ben dun gece sut sitmasi olmusum.bir titreme sol gogsum inanilmaz sisti usume ates bas agrisi.mide bulantisi ah ya sicak suya grdim yok gecmedi. Parol ictim oda titremeyi azaltti simdi bacaklarim agriyor titremekten.kasmaktan. antibiyotik ve antibiyotik krem verdi dr cok kotu birsey insallah iyi olurumm ilgilenemedim daha su saat oldu yatakdan.kalkabildim

Kızmak yerine olumsuz birşey yapacağı koşulları minimize edin.
Mesela oyuncak bir bebek üzerinden de anlatabilirsiniz. Gözüne, başına dokunulmaz gibi
Evet çok zor ilk günlerde ağlamaktan içim çıktı erken mi oldu 2.bebek diye.
Büyüklerde küçük onlar için en zoru.
Tek ilgi odağı onlardı bir anda değişti.
Gün içinde dışarı çıkarabilecek biri varsa senim ve onun için kısmi rahatlama olur.
Haklısın canım. Annem geldiği günlerde kendim çıkarmayı düşünüyorum bakalım.
Canım zamanla o kardeşine alışacak benim 11 yaşındaki sipamda bile kıskaniyor bu süreç çok normal biz birazda lohusalık ve duygusallık ile bakıyoruz bu duruma ilk kardeşi olan kuzular bizim kuzular değil sonuçta
Aslında öyle canım gerçekten. Çok hassasım her an herşeye aglayabiliyorum. Ve böyle bir halde oğlumu böyle görmek beni ciddi anlamda üzüyor. Lohusalık geçince o da ben de daha rahatlamış olacağız diye umuyorum.
Bizim sorunumuz da aynı. Hatta daha buyuk. Üç yaşını iki ay geçti. O da seviyor opuyor falan ama çok hircinlasti hatta tuvaletini altına yapıyor .saatlerce tutuyor yalvarıyorum gotureyim diye gitmiyor. En son tutamayinca da altına yapıyor kakasını bile..
İlgilenemiyorum evet ve ben de çok üzülüyorum keşke biraz daha büyük olsaydı en azından okula gitseydi diyorum
Evet daha önce krese başlamış olsa iyi olurdu ama bir daha ki dönem başına kadar ben göndermeyi düşünmüyorum.
Allah kolaylik versin hepimize canım.

Haklısın canım. Annem geldiği günlerde kendim çıkarmayı düşünüyorum bakalım.

Aslında öyle canım gerçekten. Çok hassasım her an herşeye aglayabiliyorum. Ve böyle bir halde oğlumu böyle görmek beni ciddi anlamda üzüyor. Lohusalık geçince o da ben de daha rahatlamış olacağız diye umuyorum.

Evet daha önce krese başlamış olsa iyi olurdu ama bir daha ki dönem başına kadar ben göndermeyi düşünmüyorum.
Allah kolaylik versin hepimize canım.
Benim 40 çıktı hala oluyor ara ara duygusallik

Ben dun gece sut sitmasi olmusum.bir titreme sol gogsum inanilmaz sisti usume ates bas agrisi.mide bulantisi ah ya sicak suya grdim yok gecmedi. Parol ictim oda titremeyi azaltti simdi bacaklarim agriyor titremekten.kasmaktan. antibiyotik ve antibiyotik krem verdi dr cok kotu birsey insallah iyi olurumm ilgilenemedim daha su saat oldu yatakdan.kalkabildim
Çok geçmiş olsun canım

Hepatit aşısı sonrası neler yaşadınız anneler. Ateş... Vb. Neler oluyor ? Ne yaptınız?
Bizde aşıdan geldik biraz önce. Hemşire ateş yapmaz bu aşı ama evde ateş düşürücü bulunsun dedi. Bizde gelirken almayı unuttuk esimde nöbete gitti evde yalnızım inşallah bir sorun olmaz yoksa yardımcı olacak kimsede yok şimdi yakinda

Benim oğlum da kasim doğumlu .misafir öğrenci sistemi nasıl hiç duymamistim
? Ben de kreş ya da okula göndermeyi istiyorum ama
Acaba kardeş geldi beni gönderdiler psikolojisi oluşmaz mi?
Bebekle eş zamanlı göndermemiş oluyoruz o hisse kapılmaz gibi geldi. Evde baya kalmış oluyorlar bebekle
Şöyleki ben özel anaokuluna göndereceğim. Baharda misafir olarak gelebileceğini söylediler.
4 yaşında da tüm gün gidecek.

Maşallah prensese ❣️ kaç dk sürüyor canım bu işlem? İlk doğduğunda kilo kaybı yaşamış mıydı hiç gözle görülür derecede kilo alımı ne zaman başlıyor acaba ?
canım ılk 5.gun kendı kılosunu yakalayp 50gram fazla ckmıstı 3286dogmustu hemen yakalamıstı sımdı 5kg oldu csnm ılk ay verıp aldıgıyla 1300 aldı 18gunde fe 800gram aldı

Kızlar ya arkadasım 2. Bebeğine hamile ve bunda asla hiç bir aşısını yaptırmayacağım sende oku bak falan diye bana bu sayfayı önerdi, kafam karışmadı değil ama yine de yaptırmaktan yanayım tabiki aşılarını sizler ne düşünüyorsunuz
Bende şimdi asi hakkında gerçekler diye Instagram hesabı gördüm onu inceleyecektim. Çok can sıkıcı şeyler ya. Herkes birşey diyor. Ama eskiden bu hastalıklar çok yayginmis aşida doğal olmasada teknolojinin velinimeti ise azaltıyor hastalıkları. Yaptırmak daha lehe gibi görünüyor

Back
X