2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Merhaba tatlı anneler ❤️ Biz bugün ilk ay kontrolümüzden geldik. Hani bebeğimin doymamasından yakınıyordum bayadır, birkaç gündür mama desteğine başlamak zorunda kalmıştım günde 1 öğün olmak kaydıyla. Bebeğim 25 günde 1200 gr almış. Doktor diyetisyene gönderirim kız seni böyle giderse dedi.. :) Sütüm yetiyormuş kesinlikle mama verme dedi. Mamayı herhangi tok bir bebeğe de versen içer dedi. Bu dönem bebeğin ne istediğini anlaması güç bir dönem dedi. Bebekler sancısı varken de aranır dedi. Ki bizimki biraz gazlı maalesef. Biogaia kullanıyorduk, ayriyeten zinco yazdı. Çok zor durumda kalırsanız ikisini bir verin dedi. Biogaia en hafif olanıymış. D vitaminini 1.5 yaşına kadar kullanıyormuşuz. Günlerdir bebeğime yetemiyorum diye ağlanıyordum, mama verirken sanki çocuğuma zehir veriyormuş gibi vicdan yapıyordum. Halbuki ben hiç anne sütü içememişim, annemin sütü olmamış hep mamayla büyümüşüm çok şükür bir eksiğim yok ama işte yine de o psikolojiye bürünüyordum. Ama yersizmiş şimdi ağlasa da aransa da mama verip çocuğun midesini mamaya alıştırmayacağım inşAllah. Benim durumumda olanlara belki bir yol gösterir ; sütümüz yetiyor hanımlar elhamdulillah :)) ❤️❤️

79 dan1 haftada 15 kg gitti şuan hala 85 im kuzum

79 la hamile kaldım 100 ile Doğuma girdim Doğumdan 1 hafta sonra 85 tim.. 75 olmam lazım kuzum :KK43: senin Doğum kilon falandır gerçi de sen kaçsın şuan
6 kilo kalmış çok iyi kuzum ben 75 kusurle doğuma gittim 60 ile kalmıştım şuan 65 im 5 kiloda bende var ama ağzım boş durmuyo ki vereyim

Merhaba tatlı anneler ❤️ Biz bugün ilk ay kontrolümüzden geldik. Hani bebeğimin doymamasından yakınıyordum bayadır, birkaç gündür mama desteğine başlamak zorunda kalmıştım günde 1 öğün olmak kaydıyla. Bebeğim 25 günde 1200 gr almış. Doktor diyetisyene gönderirim kız seni böyle giderse dedi.. :) Sütüm yetiyormuş kesinlikle mama verme dedi. Mamayı herhangi tok bir bebeğe de versen içer dedi. Bu dönem bebeğin ne istediğini anlaması güç bir dönem dedi. Bebekler sancısı varken de aranır dedi. Ki bizimki biraz gazlı maalesef. Biogaia kullanıyorduk, ayriyeten zinco yazdı. Çok zor durumda kalırsanız ikisini bir verin dedi. Biogaia en hafif olanıymış. D vitaminini 1.5 yaşına kadar kullanıyormuşuz. Günlerdir bebeğime yetemiyorum diye ağlanıyordum, mama verirken sanki çocuğuma zehir veriyormuş gibi vicdan yapıyordum. Halbuki ben hiç anne sütü içememişim, annemin sütü olmamış hep mamayla büyümüşüm çok şükür bir eksiğim yok ama işte yine de o psikolojiye bürünüyordum. Ama yersizmiş şimdi ağlasa da aransa da mama verip çocuğun midesini mamaya alıştırmayacağım inşAllah. Benim durumumda olanlara belki bir yol gösterir ; sütümüz yetiyor hanımlar elhamdulillah :)) ❤️❤️
Canım bende aynı durumdaydım biliyorsun bi ayda yaklaşık 6 kez fln mama verdim çok sıkıştığında vs benim bebeğim de kilo alimi gayet iyi vermemek için direniyorum ben hala o duruma düşünce bende zehir veriyo gibi hissediyorum psikolojik olarakta cikiyo insan

Bu gece eşim yok ilk kez bebeğimle tek kalacağız akşamları çok yoruyor benim bebiş eşimle ikimiz ancak başediyorduk şimdi tek başıma napcam diye düşünüyorum :(

Nende baby me almıştım ondan mi oldu bilmiyorum ama 3.pakette pişik oldu pipiped ler harika uni baby alıyorum şimdilik bende hepsiburada indirimnden almıştım
Aaa biz birde iki koli sipsris verdik 24lulerden insallah oyle bir sıkıntı yasamayiz ya hergun yatak carsaf degistirmekten biktim allahtan evde alezde carsafta çok tekstilci oldumuz icin ama yika kurut sok tak zor geliyor baby me ıslak mendili var suan onu kullaniyoruz dısı beyaz ben cok begendim onu ama bakalim pipiperli olan mendil nasil cikacak

6 kilo kalmış çok iyi kuzum ben 75 kusurle doğuma gittim 60 ile kalmıştım şuan 65 im 5 kiloda bende var ama ağzım boş durmuyo ki vereyim
Ah ah süper bi kilodasın benim hedefim bile değil o kadar uzağım yani :)) inşallah veririz hemencik benim de canım sürekli tatlı istiyor ama engel olmalıyım kendime

Evet soothie emzik. Sonradan 0+ ay emzik de aldık ama daha küçük olmasına rağmen onu değil soothie istedi. Bazen hala almıyor belki sizinki alır diye demiştim de sen zaten denemişsin :)
Acaba 1 ay sevmeyen çocuk sonradan kabul eder mi?? Ona göre umudumu kaybetmeyim ben de :)
Sağol canım.duzelir inşallah.duzelmez diye çok korkuyorum.

Ay sağol canım içime su serptin valla.insallah dediğin gibi olur.fitili bilerek kullanmadım prospektüsünde emzirirken kullanılmaz yazıyor.icime sinmedi.bu arada geçen gün dikisimden kan geldi bayağı bir.açılmış mıdır acaba.senin başına geldi mı böyle bişey.korkumdan doktora da gidemedim muayene edecek diye.20 günlükken gittim hem elle hem de vajinal ultrasonla kontrol etti canım yanmıştı çünkü.
bak canın yandıysa daralmış bile vajinan demekki.. dikişlerde kanama olmadı bende hiç, bence gidip göster ihmal etme eğer kanın dikişten geldiğine eminsen canım

Aynen kuzum 56cm olduk ben hep 0 3almistim esimde bende uzunuz die :)
maşallah kuzuya, kaç cm doğmuştu? Bizimki de 53 doğmuştu bir hafta sonra 54 olmuştu. Cuma götürcez inş aşıya bakalım kaç olmuş

Kızlar moralim çok bozuk. 3yası daki oğlum çok hareketli. Çocuk doğduktan slnra dahafa a, gınlaşrı. Burnumdan getiriyl. Hrtöeyi dağıtıto vuruyo ıdorıto. Yapna dediğimi gözümün içind bakarak yapıyo artık çıldırıtorum vbağırırıyorum. Kollarına vuruyorum sonrada üzüntüden ağlıyorum çıldıracam iki çocukla
aynı şeyleri yaşadım İnan, destek almadan çok zor. Yanında sana destek olabilecek kimse yok mu? Bi uzman diyo ki tabi gözünüzün içine baka baka yapıcak, çünkü şuan sizi test ediyor. Naparsam yapayım annem beni eskisi kadar seviyor mu diye

canım.bunu sana mı baska arkadasıma mı.yazdım.hatırlamıyorum ama bnu bana dr.um.demişti ve sızlerle paylastım anne memesı bebekelr ıcın bır kaçış yolu sancısı varken de emer uykusu varken de ksrnı agrırken de ruhanı ıhtıyacı oldugu anda da ve memede kızmasının aglamasının sebebı aynı anda gazları oluyor kaka yaomaya calısıyorlar. ben de cok cabaladım bazı anlarda o da emerken aglıyor kzııyordu ama mama vermedım sıkınca süt goruyorsan verme ztn mememız onların sıgınagı. cok sevındım tabıkı mamaya mecbur olanlar vermelı ama sütün varken verme bıdaha masallah bebişinee ❤

28. Gün regil kanamam başlıyor benim. Regil hemen geliyor doğumdan sonra ki kanamayla cakisiyor. 33 gunluguz bugun
ben de hep 28 günde bir olurdum, 2 gündür hemen hemen bitmekte olan kanamam arttı, ama adet kadar da deil. Acaba ben de adet olmuş olabilir miyim kiiiiii

Oglum daha 1 haftalikken emzigi oyle bir tutmustu ki bir daha birakmak istemeyecek gibi :) bayagi kolayliginida gordum, O yuzden kizim icin sevdigim markalarin emziklerini aldim. Sonuc; kizim Kabul etmedi. Oglumsa suan 20 aylik ve emzigiyle hala ask yasiyor. Biraktirmak cok zor olacak. O yuzden Ben kizimada israr etmedim. Her secenegin bir kolayligi ve zorlugu oluyor. Ama bebekler cok daha kolay yonetiliyor, yani emzigi almamasina uzulme belki boylesi daha iyidir
canım ben de okadar istiyorum ki, uykuda neyi denk getirirse cuk cuk emen çocuk emziğe öyle bi öğürüyor ki, ilk günler almıştı sonra tamamen reddetti

Valla o yöntemin üzerine bişey yok mastit için. ..
Nasıl emziriliyor tersten canım, üzerine eğilerek mi?
maşallah canım . Bende 70 le hamile kaldım 13 kg aldım, 2 kg kaldı diye seviniyordum ki anamın yanına gidince 15 günde 2 kg aldım :) şimdi de hiç verebileceğimi sanmıyorum iştahım arttı

Aaa biz birde iki koli sipsris verdik 24lulerden insallah oyle bir sıkıntı yasamayiz ya hergun yatak carsaf degistirmekten biktim allahtan evde alezde carsafta çok tekstilci oldumuz icin ama yika kurut sok tak zor geliyor baby me ıslak mendili var suan onu kullaniyoruz dısı beyaz ben cok begendim onu ama bakalim pipiperli olan mendil nasil cikacak
neden gergin değiştiriyorsun canım?

1 cay kaşığı kimyon 1 caybardağı suda demleyip tortusu çökünce içiyorum
Bu iyi geldi hem bana hem bebeğe
Ama yeterli degıl, bugün öğrendiğim kür şu şekilde
1 cay kaşığı kimyonu 1çay bardağı suda kaynatılıyor. Hafif kaynadıktan sonra süzüyorsun
1 cay kaşığı bebeğe damla damla içiriyorsun. Kalanını da sen içiyorsun
Kimyonu toz halinde mi tane halinde mi kullanıyorsun peki? Ben kimyonu sevmiyorum pek bebeğe de ağır gelir diye korkuyorum da kendimi zorlayıp içerim artk bu aralar gaz problemimiz arttı

Ben birer tatlı kaşığı rezene ve kimyon tohumunu 1 bardak kaynamış suya katıyorum 5-10 dakka bekletip içiyorum bebeğe faydası oluyor mu pek anlamadım ama rezene süt yapıyor cnm
Rezeneyi tek başına içiyorum hep. Gün içinde ayrıca humana still tee içiyorum onun içinde de rezene var yine..bir de böyle deniyim teşekkürler :)

Acaba 1 ay sevmeyen çocuk sonradan kabul eder mi?? Ona göre umudumu kaybetmeyim ben de :)
bak canın yandıysa daralmış bile vajinan demekki.. dikişlerde kanama olmadı bende hiç, bence gidip göster ihmal etme eğer kanın dikişten geldiğine eminsen canım

maşallah kuzuya, kaç cm doğmuştu? Bizimki de 53 doğmuştu bir hafta sonra 54 olmuştu. Cuma götürcez inş aşıya bakalım kaç olmuş

aynı şeyleri yaşadım İnan, destek almadan çok zor. Yanında sana destek olabilecek kimse yok mu? Bi uzman diyo ki tabi gözünüzün içine baka baka yapıcak, çünkü şuan sizi test ediyor. Naparsam yapayım annem beni eskisi kadar seviyor mu diye
Hiç bilmiyorum ki :)) denemekte fayda var :)

Ben 3 kere kestim ya niye kesilmiyormus ki. Doktor mu soyledi yoksa eskilerden kalma adetlerden mi acaba:/
aynen bebegın 40ı yok bir kere oyüzden öyle bırsey yok bence de canım kızım tırnakları uzun dogdu ve hemen kestım törpüsünü bıle yaptım eldıven taktıgı halde kestim hastane cantama koymustum hatta hamılelık zamanlarnda konu olmustu buda kızım uzun tırnaklı cıktı sımdı 2gunde bır kesıyorm.acayıp hızla uzuyor vallahı

Ben 18aydan sonra verilmemeli diye duymustum ama bilemiyorum.. bende de var ama almiyor emzik hic :KK43:
Neye göre alıp neye göre almıyorlar hiç çözemedim :)) kolay olanı almıyor büyük olanı alıyor bizimki de:KK64:tam sınır yaşı bilmiyorum da evet uzun süre kullanılmamalı. Bildiğin bağımlılık haline geliyor çocukta :olamaz:

kızlar ya benım bugun yoğun akıntım.oldu yumurtalama dönemlerındekı gb aksam da söylemesı ayıp bişeyler oldu ve korunmadık yanı gerıcekme oldu. sorumsuzluk oldu ya cok kızdım sonra kendıme. acayıp tırstım ay düşünemiyorum yanı ne garıp ayrıca okdar zaman hamıle kalmaya calıs sonra bundan kork.. hayat :)

Back
X