Merhaba tatlı anneler

Biz bugün ilk ay kontrolümüzden geldik. Hani bebeğimin doymamasından yakınıyordum bayadır, birkaç gündür mama desteğine başlamak zorunda kalmıştım günde 1 öğün olmak kaydıyla. Bebeğim 25 günde 1200 gr almış. Doktor diyetisyene gönderirim kız seni böyle giderse dedi.. :) Sütüm yetiyormuş kesinlikle mama verme dedi. Mamayı herhangi tok bir bebeğe de versen içer dedi. Bu dönem bebeğin ne istediğini anlaması güç bir dönem dedi. Bebekler sancısı varken de aranır dedi. Ki bizimki biraz gazlı maalesef. Biogaia kullanıyorduk, ayriyeten zinco yazdı. Çok zor durumda kalırsanız ikisini bir verin dedi. Biogaia en hafif olanıymış. D vitaminini 1.5 yaşına kadar kullanıyormuşuz. Günlerdir bebeğime yetemiyorum diye ağlanıyordum, mama verirken sanki çocuğuma zehir veriyormuş gibi vicdan yapıyordum. Halbuki ben hiç anne sütü içememişim, annemin sütü olmamış hep mamayla büyümüşüm çok şükür bir eksiğim yok ama işte yine de o psikolojiye bürünüyordum. Ama yersizmiş şimdi ağlasa da aransa da mama verip çocuğun midesini mamaya alıştırmayacağım inşAllah. Benim durumumda olanlara belki bir yol gösterir ; sütümüz yetiyor hanımlar elhamdulillah :))