2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Nolcak bizim halimiz böyle o kadar zormuş ki iki çocuk bazen günaha giriyorum bu halimi görsem yapmazdım diye öyle rezilim ki
ben de acele ettik diye eşime yükleniyorum o tutturdu çünkü 2. çocuk için en azından ilki kreşe falan gitseydi bebeklerle ilgilenecek vaktimiz olurdu neyse nasip böyleymiş Allah yardım eder inşallah Rabbim acılarını göstermesin iyiki varlar

Sanırım dinlenemediğim için daha çok oluyor. Önce epidural esnasında zarar vermiş olabileceklerini düşündüm sonra annem doğumda ıkınmaktan olmuştur dedi.. vakit olsa evde pilatesle kendim iyileştirmeye uğraşıcam da uyumaya bile vaktim yok :KK43: sen nasılsın nasıl gidiyor :)

Gun icinde hic uyumuyor mu ya :/ Ben gunde 6 saat uyumaya alistigim icin beni zorlamadi ama ilkinde bende cok zorlaniyordum. Annem bende tum isleri ona yiktim harikayim :D yillardir izlemek istedigim bir yabanci diziye basladim :halay: dondurucum tika basa yemek dolu, zor gunlerede hazirlandim:)))

Kizlar bebek zeka karti alan oldu mu ? Ben bugunlerde siparis vermeyi dusunuyorum da bildginz kullandiginz duydugunuz marka var mi ? Ben sevgili bebek zeka kartlarini gordum onlar hosuma gitti ama emin olamadim
ben almıştım sevgili bebek kartlarını, ilk başlarda denilen gibi art arda sadece bikaç sn tutup şeklin ismini söyleyip geçiyordum, sonra oğlumun hoşuna gitmedi o şekilde. Sonra oyun Mart’ı gibi kullandık , ama okadar çok kelime öğrendi ki o sayede. Çok güzel konuşmasında kesin katkısı vardır

Sizin de emzirirken kaşınmayacak yerler kaşınıyor mu göz kapağım bile kaşınıyor göğsümü tutuyorum o an eşim olunca ona diyorum da tek iken zor oluyor :)

İyi akşamlar anneler
Umarım herkes iyidir
Emzik kullanmaya başlayan var mı?
Ben dogduktan sonra 2. Gün verdim. Wee nin damakli uydurma ucuz otesi emzigi bir de :D sonra icim rahat etmedi chicco nun yine damakli emzigini aldım. Cok acsa kizip atiyor zaten. Uyurken de daldiysa birakiveriyor agzindan

ben de acele ettik diye eşime yükleniyorum o tutturdu çünkü 2. çocuk için en azından ilki kreşe falan gitseydi bebeklerle ilgilenecek vaktimiz olurdu neyse nasip böyleymiş Allah yardım eder inşallah Rabbim acılarını göstermesin iyiki varlar
Kreşe gidince döndüğünde tüm ilgi onda olsun istiyor extra sırtına biniyor insanın evdeyken görüyor naptığımızı o kadar yüklenmiyor.. Gerçi o gidince ben ev işi yapıyorum gelene kadar sonra o geliyor bir koşturma sabah 8 gece 1 çalışıyorum resmen

Kreşe gidince döndüğünde tüm ilgi onda olsun istiyor extra sırtına biniyor insanın evdeyken görüyor naptığımızı o kadar yüklenmiyor.. Gerçi o gidince ben ev işi yapıyorum gelene kadar sonra o geliyor bir koşturma sabah 8 gece 1 çalışıyorum resmen
o da dogru haklısın bakıyorum büyük ogluma sen ne ara büyüdün diyorum bazen minikler de bi bakmışız büyümüş inşallah

Kizlar kendimi cok kotu hissediyorum ya :KK43: cocugum meme reddi yapiyor. Zaten azicik anne sutu alabiliyor onda da artik istemiyor. Eds yapiyorum yarisinda sinirleniyor. Biberona cok alisti. Ilk cocuk cahillik, kuvez sureci, stres vs. Sutumu arttirmak icin elimden geleni yaptim ama cocuk emmeyince nolsun ki dimi :KK43: sagma makinelerini iyice arastirdin kendiminki bozuldu. Ameda aldim ikinci el buldum az kullanilmis. Ama gece uyanip sagamiyorim cocuk uyuyunca ben de olu gibi yatiyorum. Offf cok kotuyum. Hep mama mi yiyecek bu cocuk diye kahroluyorum :KK43:
Canım Facebook'ta emzirme sanatı var oraya üye ol
Çok yatırımcı oluyor lar.hatta diğer arkadaşlar sizde olun çok yararlı bir grup

ben almıştım sevgili bebek kartlarını, ilk başlarda denilen gibi art arda sadece bikaç sn tutup şeklin ismini söyleyip geçiyordum, sonra oğlumun hoşuna gitmedi o şekilde. Sonra oyun Mart’ı gibi kullandık , ama okadar çok kelime öğrendi ki o sayede. Çok güzel konuşmasında kesin katkısı vardır
Sevindim fayda saglamasina ben de siparis verdim bakalim gelsin keyifli zamanlarinda aktivite gibu birsey olur bizim icin de

Aynı rezil durum bende de var. Geçen dedim 3 yaş sra azoldu diye
Bizim 4 yaş bence tüm çocuklar aynı ilke tüm ilgiyi veriyoruz alamayınca çılgına dönüyor küçük zaten ilgiye muhtaç doğuyor biz aile yardımı almıyoruz eşimle iki çocuk arasında rezil olduk inan ikisi de ağlıyor hemde durmadan sürekli koşturuyoruz ama ikisi de memnun değil nasıl uyuyorum nasıl ayağa kalkıyorum belli değil sabah olunca yine sabah oldu diyorum akşam olunca şükür bir gün daha bitti diyorum hamileliğimde çok zor geçti mayıstan bu yana 9 aydır mağdurum muhtacım çok yorgunum ve işin kötü yanı kimse beni anlamıyor

Bizim 4 yaş bence tüm çocuklar aynı ilke tüm ilgiyi veriyoruz alamayınca çılgına dönüyor küçük zaten ilgiye muhtaç doğuyor biz aile yardımı almıyoruz eşimle iki çocuk arasında rezil olduk inan ikisi de ağlıyor hemde durmadan sürekli koşturuyoruz ama ikisi de memnun değil nasıl uyuyorum nasıl ayağa kalkıyorum belli değil sabah olunca yine sabah oldu diyorum akşam olunca şükür bir gün daha bitti diyorum hamileliğimde çok zor geçti mayıstan bu yana 9 aydır mağdurum muhtacım çok yorgunum ve işin kötü yanı kimse beni anlamıyor
Eşimin ailesinden ben de yardım almıyorum iki sokak var aramızda ilk doğumda boyunun ölçüsünü aldım. Umarım muhtaç olmam.
Annem yardım ediyor sağolsun.
Bir yemek yapanın olsa büyük nimet.
Ben de her akşam çok şükür bir gün daha bitti diyorum şu kış biteydi

Eşimin ailesinden ben de yardım almıyorum iki sokak var aramızda ilk doğumda boyunun ölçüsünü aldım. Umarım muhtaç olmam.
Annem yardım ediyor sağolsun.
Bir yemek yapanın olsa büyük nimet.
Ben de her akşam çok şükür bir gün daha bitti diyorum şu kış biteydi
Annem ve çevremdekilere her ne durumda olursam olayım kötüyüm demedim şimdi muhtacım diyorum son 1 yıldır her fırsatta ama inanmıyorlar mı anlamıyorlar mı gerçekten anlamıyorum kocamdan başka kimsem yok o da hem işe gidip hem bize bakmaktan bıktı gergin mutsuz yorgun bende aynıyım sakşnleşmeye çalışıyoruz

Bugünlerde ne alarm duyuyorum ne bişiy 1.30 civarında kalkmam gerekirken bi uyandım 2.45 olmuş saat, bebeğim ağlamamış ama çok vicdan yapıyorum ben, zAten sütlerim o kadar boşa akıyor ki gene hep akmış üzerime niye böyle oluyor bilmiyorum kendi ilk başta kendiliğinden akıyordu ama sonra geçmişti o şimdi 2-3 Gündür atlet kıyafet çarşaf her yere akıp gidiyor 2 damla sütüm var baksan çok da gelmiyor aslında olan süt boşalıyor bebek çekmeden :(

aynen hala silikon uçla emziriyorım sanırım 2 yıl boyunca böyle olacak :/ valla iyi sabırla sağıyorsun bi kaç gündür sütüm kendiliğinden akıyor niye böyle oldu anlamıyorum gece hatta çarşafa kadar akmış hep yanı boşa süzülüyor bende bi göğsümü bebek emerken diğeri boşa akmasın diye sağıyım dedim bebek durmuyor kı sağana kadar Bugün 2 kez sağmak zorunda kaldım akıp boşa gitmesin diye:KK43:
MSallah sut bol demekki buna sevinmelisin canim sabretmesen napacam emmiyor bagirdimi sinir oluveriyorum en iyisi ver biberonu sesi solu cıkmasın icerken

İlk günden beri alıyor bnmki de memeyi görünce aç kurt gibi öyle Bi emiyor ki merak etme meme reddi olmaz cnm açken asla almıyor emziği karnı toksa keyfi yerindeyse yada uyuyacagı zaman alıyor
Bizimkide aksine acken oyle bi vokumluyorku alabilene ask olsun biryandan iyi oluyor ben sut ısıtana kadar oyalaniyor :-) her bebek farkli galiba toksada agzina sokmaz kusuyor gibi yapiyor zorla verim diyorum

MSallah sut bol demekki buna sevinmelisin canim sabretmesen napacam emmiyor bagirdimi sinir oluveriyorum en iyisi ver biberonu sesi solu cıkmasın icerken
Bende silikon ucu çıkarınca emmiyor, hatta şu aralarda bi memeyle kavga durumumuz da var memeyi kendi bırakıyor emme sırasında defalarca kez sonra deli gibi meme aranıyor ağzında olan memeyi farkedemeyip ağlamaya başlıyor, canım valla anlamadım ki sütümün bolluğundan olduğunu sanmıyorum aslında oyle bol değil ki ancak yetiyor dün sağdım 50 cc çıktı bir göğsümden önceden bi kere sağmıştım o zaman 30 cc çıkmıştı şeye bağladım bunu bebeğin ihtiyacın göre süt miktarı zamanla belirlenir meme ona göre süt üretirmiş demekki artık benim bebeğim 50 cc ya da emdiğinde daha çok gelir diyorlar sağmaktan 60-70 cc süt ile doyuyor demekki diye düşündüm ama boşa akan sütlerim de bi 20 cc vardır komple ıslanıyorum

Bi de ben şeyi de bilmiyorum dün işte sabah sütümü sağmak sorunda kaldım akıyor hep diye aşıdan sonra eşimle kahvaltıya gidecektik o sütü yanımıza alalım dedim 50-60 cc arasındaydı ama işte 2 aylık bebek bununla doyar mı bir öğünde onu bilemiyorum sen nasıl ayarlıyorsun bi öğünde ne kadar süt veriyorsun ve zamanla artırıyor musun bebek büyüdükçe

Kesinlikle :) annem doğumdan önce geldi 18 gün kadar kaldı farklı.illerdeyız işimi yapabiliyorum çok şükür ama öyle an geliyor ki evde biri olsun istiyorum eşimin eve geliş saatini dört gözle bekliyorum.Yalnızlık zor ayrı ilde olanlar için
Kesinlikle katılıyorum her satırına benim annemde 22 gün kaldi gitti eşimi dört gözle bekliyorum gelsin diye

Back
X