2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Canım senin bebek kaç günlük? Ben 1. ay kontrolüne gittiğimde doktorum “Artık gece alarm kurup uyandırma, o ilk zamanlar oluyordu, gerek yok” dedi. Ben de alarm olayını kaldırdım. Ve inan bebeğim uyku düzeni oluşturmaya başladı. Ben kaldırırken baygın baygın emmek istemiyordu bile, sonra uykusu açılıp 2 saat ayakta tutuyordu beni. Eğer bebeğin biraz büyüdüyse artık bırak kendisi düzenine göre uyansın. Benim bebeğim mesela artık 22.30-23.00 gibi gece uykusuna yatar; 01.00 gibi uyanır, emer-altı değişir tekrar yatar; sabah 05.30-06.00 arası uyanır. Benim bebeğim artık 52 günlük tabi, seninki belki çok daha küçüktür.

Süt akma meselesi de şöyle; prolaktin (süt hormonu) en çok gece salgılanır çünkü gece uyur dinleniriz. Bu yüzden en çok geceleri memelerimiz süt dolar :) Benim de öyledir; her gece ıslaklık ve ağrıyla uyanırım, elimle biraz sağarım sonra bebek uyanınca onu boş bol emzirir boşalmasını beklerim :) Unutma en iyi sağma yöntemi asla emzirme kadar başarılı olamaz. Bi tek bi bebek memeyi tam anlamıyla boşaltabilir :KK66: Ayrıca sandığın gibi 2-3 damla süt yoktur, sana öyle geliyordur. Bu arada bu kadar dolup taşan memede önsüt çok olur, bebeği doyuran yağlı süt arkada kalır. Dolduğunda kalkıp bi şekilde biraz boşalt memeni, yoksa bebeğin tam doyuma ulaşmaz.
Çok güzel özetlemişdin canım benim bebeğim de bugün Tam 60 günlük oldu bır aydır gecelerı uyandırmıyorum bazen 5saat uyuyor aralıksız geceleri uyku prob yasamadım ılk gunden beri ama çevreden cok yersız söylemler gelıyor buyudukce uyumayacak gb.. Aksıne daha çok uyuyacak sonucta bi düzen oturttuk en başından onemlı olan bebegın verdiği sinyalleri anlAmak

Kızlar bebeğinizin arada sizi emmek istemediği oluyor mu?

Bebekler gazdan da bazen emmek istemezler mi?

Üç dört gündür oğlum arada emmek istemiyor ve hiç uyumuyor.gunduzleri çok fena sadece carsafta sallamakla duruyor gece bir nebze daha rahatız.
Çok uzuluyorum hem emmemesine hem ağlamasına...
Benim bebeğim de oyle ya dünden beri kavga ediyor memeyle emmek istemiyor sütlerim boşa akıyor sağıyorum bazen, dün aşı oldu ondan da iştahsız sanırım

Üç dört gündür oğlum arada emmek istemiyor ve hiç uyumuyor.gunduzleri çok fena sadece carsafta sallamakla duruyor gece bir nebze daha rahatız.
canım gazı varken bızımkı de yapıyordu gecelerı ya gazdan ya burun tıkanıklıgındandır bazen emzırırken gaz cıkartıp devam edıyoruz aglarkn emmeye calısıp hava yutuyorlar bu da ekstra gaz. daha huzursız yapıyor ve bebekler en fzla 2saat uyanık kalmalı uyumadıklrnda uyumak ıcın de aglıyorlar kendıbaslarna basaramadıkları ıcın herzamanbenı uyut dıye agladıkları da oluyor. kızım uykusu gelınce dudak bukerek aglıyor messla öyle uyutuyorum

Bilenler bilir kayınvalidemle sorunlarımız çok oldu ama başından beri pek yardım kabul etmiyorum içimde biraz kin kalmıştı sanırım artık dayanamadım yani işlerim birikiyor Kızım hep kucağımda gezmek istiyor evde uyumadığında. e bebek gezmeleri biryandan.. 46kıloya düştüm yıne bu canımı çok sıkıyor. Eşim çok yoğun iş çıkışlarında da özel dersleri var kendi evimizde veriyor ama yine de yemek ye derken saat 8 oluyor artık zincirlerimi kırdım yardım kabul ettim şimdi yüküm bayağı hafifledi işim olduğunda aşağı gönderiyorum Alyayi Hatta sabah geldi çay demleyememiştim sağ olsun kahvaltımı getirmiş Sabahları kahvaltıya gel ben bakarım sen yersin diyor akşamları da bir iki saat verin kocanla baş başa kalın dinlenin diyor Tamam iyi kadın da anlaşamadığımız noktalar çoktu ama sanırım Torun onu da yumuşattı Şimdi iki aydır yardım kabul etmiyorum istemiyorum çağırmıyorum diye kendime kızdım zayıfladığımla kaldım ama şimdi iyi ki diyorum kızlar Kayınvalidem le altlı ustlu oturduğum için. Ama bazen Vicdan yapıyorum Bebeğimi sürekli gönderirsem benden uzaklaşır mı diye eşim de kızıyor Sen Dinç olacaksın ki sütün olacak bebeğimize İyi bakacaksın diye yerı gelır yıne lafımı söylerim okısım değişmedi kesin T tanem-tane20 geç bile kaldın diyecek:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde hangi biberonu kullanıyorsunuz
benim kızım da biiberon almıyorrrr artık. avent aldık bide göya anne memesıne yakın dıye ama normallerden sert.. Almamaya basladı her gün bir öğünü.biberonla vereyeım alıssın dıyorum bana mısın demıyor :) normal bıberonu deneyecegım ztn kırk yılda bır lazım olcak kv.me braktıgımda o da

Benim bebeğim de oyle ya dünden beri kavga ediyor memeyle emmek istemiyor sütlerim boşa akıyor sağıyorum bazen, dün aşı oldu ondan da iştahsız sanırım
kıyamam yaaa gazdan dır belkı annesi cılaramadıkları gazı anlayamıyoruz ya pek:KK43: bızımkı de huy edındı gecelerı uyumadan aglıyor uyut benı dıye resmen gece 1saat emzırdım kızdı arada hava yuttu gaz xılardık arada kolık sesı actım 11de basladık 12de zor daldı hanfendı

Emmek istemiyor mu? Yoksa emerken sinirleniyor mu?
Bizde ara ara bir 5dk emdikten sonra sinirli ve huzursuz emme vardı. Ben gaza bağladım veya doydu emnek istemiyor dedim.
Ama 3-4 gündür sinirli emmeleri arttı ben de israr etmedim doydu ve istemiyor diye düşündüm
Çiş ve kakada sorun yok fakat gündüz uykusu da bir tane ancak.
2 gün önce gene sinirli emdi memeden ayırdım deli gibi ağlıyor sakinleşmedi bir ihtimal mama yaptım 3snde bitti
Dün emme saatinde direk hemen sinirlendi emmedi acıkmadı dedim çünkü ağlamadı da diğer öğün saatine kadar teklif ettim almadı memeyi
Bu arada doğduğundan beri açlıktan dolayı çok ağlayan bir bebek değil nadir ağlamıştır o yüzden bazen anlamıyorum
Ama dün akşam gene emerken sinirlendi ayırdım ağlama yok bir ihtimal sağılmış anne sütü verdim çok çabuk bitti ve uyudu
Bu sabah tek meme emdi 2.de sinirlendi ayırınca gene ağlama yok gene sağılmış süt verdim hemen yedi ve uyudu
Süt var biliyorum ya çektiği miktar yeterli gelmiyor ya da biberona alışıyor
Şu an başka sağılmış süt yok mesela
Geceleri daha iyi takviye gerekmiyor şu anda

Bilenler bilir kayınvalidemle sorunlarımız çok oldu ama başından beri pek yardım kabul etmiyorum içimde biraz kin kalmıştı sanırım artık dayanamadım yani işlerim birikiyor Kızım hep kucağımda gezmek istiyor evde uyumadığında. e bebek gezmeleri biryandan.. 46kıloya düştüm yıne bu canımı çok sıkıyor. Eşim çok yoğun iş çıkışlarında da özel dersleri var kendi evimizde veriyor ama yine de yemek ye derken saat 8 oluyor artık zincirlerimi kırdım yardım kabul ettim şimdi yüküm bayağı hafifledi işim olduğunda aşağı gönderiyorum Alyayi Hatta sabah geldi çay demleyememiştim sağ olsun kahvaltımı getirmiş Sabahları kahvaltıya gel ben bakarım sen yersin diyor akşamları da bir iki saat verin kocanla baş başa kalın dinlenin diyor Tamam iyi kadın da anlaşamadığımız noktalar çoktu ama sanırım Torun onu da yumuşattı Şimdi iki aydır yardım kabul etmiyorum istemiyorum çağırmıyorum diye kendime kızdım zayıfladığımla kaldım ama şimdi iyi ki diyorum kızlar Kayınvalidem le altlı ustlu oturduğum için. Ama bazen Vicdan yapıyorum Bebeğimi sürekli gönderirsem benden uzaklaşır mı diye eşim de kızıyor Sen Dinç olacaksın ki sütün olacak bebeğimize İyi bakacaksın diye yerı gelır yıne lafımı söylerim okısım değişmedi kesin T tanem-tane20 geç bile kaldın diyecek:)

Canım gerçekten çok şanslısın k.validen altta olduğu için sorun vs olur ama torun sayesinde hepsini unutursunuz. 7/24 yanında olamayız bebeklerimizin yani boşuna vicdan yapma annenin yeri bambaşka kokumuzdan tanırlar zaten sen dinlenirsen bebeğine o kadar faydalı olursun ben yalnızım bi kaç güne k.v gelecek ama o da bir hafta kalacak .Çalışan annelerin bebekleri uzaklaşıyor mu ki bakıcıya bırakanlar oluyor. Dert etme devam et kv ye bırakmaya :))

Canım senin bebek kaç günlük? Ben 1. ay kontrolüne gittiğimde doktorum “Artık gece alarm kurup uyandırma, o ilk zamanlar oluyordu, gerek yok” dedi. Ben de alarm olayını kaldırdım. Ve inan bebeğim uyku düzeni oluşturmaya başladı. Ben kaldırırken baygın baygın emmek istemiyordu bile, sonra uykusu açılıp 2 saat ayakta tutuyordu beni. Eğer bebeğin biraz büyüdüyse artık bırak kendisi düzenine göre uyansın. Benim bebeğim mesela artık 22.30-23.00 gibi gece uykusuna yatar; 01.00 gibi uyanır, emer-altı değişir tekrar yatar; sabah 05.30-06.00 arası uyanır. Benim bebeğim artık 52 günlük tabi, seninki belki çok daha küçüktür.

Süt akma meselesi de şöyle; prolaktin (süt hormonu) en çok gece salgılanır çünkü gece uyur dinleniriz. Bu yüzden en çok geceleri memelerimiz süt dolar :) Benim de öyledir; her gece ıslaklık ve ağrıyla uyanırım, elimle biraz sağarım sonra bebek uyanınca onu boş bol emzirir boşalmasını beklerim :) Unutma en iyi sağma yöntemi asla emzirme kadar başarılı olamaz. Bi tek bi bebek memeyi tam anlamıyla boşaltabilir :KK66: Ayrıca sandığın gibi 2-3 damla süt yoktur, sana öyle geliyordur. Bu arada bu kadar dolup taşan memede önsüt çok olur, bebeği doyuran yağlı süt arkada kalır. Dolduğunda kalkıp bi şekilde biraz boşalt memeni, yoksa bebeğin tam doyuma ulaşmaz.
Bebeğim dün tam 2 aylık oldu, prematüre bir bebek normalde doktorumuz 3 saate çıkaralım gündüz emmesini diyecekti ama prematüre olduğu için bu ay da 2 saatte bir emmeye devam edilecek geceleri 3 saatte bir, uzayan sarılığımız var bi türlü geçmiyor ölçülmedi bi kan alınıp falan ama yüzü sarı her gören bu bebeğin sarılığı var diyor o kadar bariz,geçen ay sağlık ocağında her gün yıkayıp bol ışık alan bir yere yatırın dedi her gün yıkamadım üşür diye ama gun aşırı yıkadım geçmemiş dün gene sağlık ocağında sarı dediler, sütüm bebeğime yetecek kadar var 50-60 cc çıkıyor hatta akşam 10 emzirmesine bazen sütüm yetmiyordu bebeğim kuvozdeyken sağıp buzluda attığım sütlerden veriyordum ama şimdi 2-3 gündür sütüm kendiliğinden boşalıyor, sağdıktan sonra aynı göğsü emziriyorım bi daha tamamen boşalsın diye, Bizde rutin oluşturmaya çalışıyoruz 10-11 arası uykuya geçiş rutinlerimiz, geceleri geniş Aralık kuruyorum saatimi atıyorum 3 te emmesi gerekiyorsa bebeğimin ben 4 e kuruyorum saatimi eğer bebek uyanmasa 4 te kalkıp ben uyandırıyorum

Brn bu işi beceremiyorum 2 çocuğun aynı anda gönlünü yapamıyorum. Sağılmış süt bıraktım anneme hava güzel büyük kızımı parka götüreyim dedim. Bebek sağılmış sütün yarısını içmiş ancak uyumuş tabi çok acıkarak kalkmış.
Büyük kız zaten bebeğe alışamadı iyice bileylenmesin diye eve dönelim diyemedim.
Parkta da çok mutluydu. Annemle geldim deyip duruyordu.
Bebek o esnada 120cc mama yemiş uyudu.
Emzirme böyle böyle sekteye uğruyor.
En azından büyük kızım mutlu oldu diyorum.
Ama bu seferde içim bebek için rahat değil.

Seni öyle iyi anlıyorum ki

canım ya cok geçmiş olsun inşallah hemen toparlarsınız,büçük paşa az evvel bu kardeşi tekrar doktora götür çok ağlıyor dedi belli olmuyor bazen de aglayınca gidip emzik veriyor pışpışlıyor alışacak elbet.2 çocukla zor cidden kendimi unuttum zaten bazen ikisi aynı anda bana ihtiyaç duyup mızırdanınca aglayasım geliuor dün eşim bile artık tak etti yemek yaparken çok mızırdandılar yapma yemek falan hazır alalım diyor ama nereye kadar evde küçük çocuk var herşeyi yemez .öyle böyle geçiyor zaman canım ya ismimiz kayınbabamınki olmadı "Ali Eymen"koyduk eşim Ali istiyordu ben de Eymen ortak noktada buluştuk :)
Benim esimde yemek yapma diyor bazen yapamıyorum durmuyor küçük pasa
Ama devamlı dışardan olmaz ama haklısın
adiyla yaşasın kuzucuk

Şansıma oldu, yoksa öyle yarım gün gelen yok ama bana gelen abla sadece yarım gün çalışıyor çünkü ağır geliyor ona da tam gün. 10.30-11.00 arası gelir, 16.30-17.30 işi ne zaman biterse gider. Ütülerime kadar her şeyimi yaptırıyorum. Öyle kolaylık oluyor ki.. Her işi başında olan kadınlara Vallahi helal olsun diyorum! Onlar çok güçlüler! Hem bebek, hem ev işi-yemek, hem de koca çooook çok zor..

Çok iyi yapmışsın canım imkanin varsa ben 15 tek bir kadın alıyorum evi dip bucak temizliyor banyo WC filan o bile iyi geliyor

benim kızım da biiberon almıyorrrr artık. avent aldık bide göya anne memesıne yakın dıye ama normallerden sert.. Almamaya basladı her gün bir öğünü.biberonla vereyeım alıssın dıyorum bana mısın demıyor :) normal bıberonu deneyecegım ztn kırk yılda bır lazım olcak kv.me braktıgımda o da
Bizde avent kullanıyoruz başkasını almıyor ama bn dr browns denemek istiyorum daha az gaz yapıyormuş bide o daha zor geliyorsa memeyi daha çok alır belki diye..normal biberon hangisi

Misafir ağırlamada siftah yaptık bugün. Bebeğim gözümün önünde idi, çoğu zaman kucağımda idi ama sanki uzaktaydı . İkimizin de alışık olmadığı bir gündü.nasıl özledik birbirimizi anlatamam. Şu an göğsümde uyuyor.
Ev battı. Allah yardımcım olsun . Ayakkabıyla girdiler içeriye :KK42:
Evlerinde hayvan besliyorlarmış. Allahım:KK42:
Günde 4-5 defa büyük tuvaletini yapmalıymış bebek dediğin. Yok diyorum normal diyorum . (benimki günde 1 veya gün aşırı yapıyor) olur mu diyor:110:
Doktor normal diyor artık diyorum. Büyüdü çocuk , bu kadar sık yapsa kilo alamaz ki diyorum . Yok! Nato mermer nato kafa:rolleyes:
Bunu diyen bayanın annesi dedi kı bana;kızım sen onun bunun dediğine bakma. Doktorun ne diyorsa ona bak. Aldırma:KK9:
Ayakkabıylami girdiler ben izin vermezdim

Gene bol ıkınmalı bir sabah:KK43: bizim kızın bu sabah ıkınmaları hiç bitmiyor her sabah ıkınma sesine uyanıyorum ne Zaman bitecek bu ıkınmalar:KK43:

Gece 12 den sabah 9 a kdr ıkındı kuzum mafoldu normalde rahat kaka yapabiliyor hatta gün içerisinde çok fazla kaka yapıyordu bu aralar biraz azaldı sabah 9 da en son pijamalarına kadar geçti kakası o rahatladı ben rahatladım. İlk defa yaşadık doğdugu dan beri ama ben mafoldum Allah sana da kolaylık versin çok zormuş

Bebeğim dün tam 2 aylık oldu, prematüre bir bebek normalde doktorumuz 3 saate çıkaralım gündüz emmesini diyecekti ama prematüre olduğu için bu ay da 2 saatte bir emmeye devam edilecek geceleri 3 saatte bir, uzayan sarılığımız var bi türlü geçmiyor ölçülmedi bi kan alınıp falan ama yüzü sarı her gören bu bebeğin sarılığı var diyor o kadar bariz,geçen ay sağlık ocağında her gün yıkayıp bol ışık alan bir yere yatırın dedi her gün yıkamadım üşür diye ama gun aşırı yıkadım geçmemiş dün gene sağlık ocağında sarı dediler, sütüm bebeğime yetecek kadar var 50-60 cc çıkıyor hatta akşam 10 emzirmesine bazen sütüm yetmiyordu bebeğim kuvozdeyken sağıp buzluda attığım sütlerden veriyordum ama şimdi 2-3 gündür sütüm kendiliğinden boşalıyor, sağdıktan sonra aynı göğsü emziriyorım bi daha tamamen boşalsın diye, Bizde rutin oluşturmaya çalışıyoruz 10-11 arası uykuya geçiş rutinlerimiz, geceleri geniş Aralık kuruyorum saatimi atıyorum 3 te emmesi gerekiyorsa bebeğimin ben 4 e kuruyorum saatimi eğer bebek uyanmasa 4 te kalkıp ben uyandırıyorum

Prematüreyse o zaman emzirme konusunda yorum yapamam.. Doktorunu dinlemen en doğrusu olur.

Uzayan sarılığı varsa senin sütün de yağlı olabilir; bebeğinin kilo alımı nasıl?
Benim bebeğimde de uzayan sarılık vardı, gelen giden gören “bu çocuk sapsarı, bunda sarılık var” diyordu. Gerçekten artık bıktırmışlardı. Evet, sarılığı vardı, doktoru da “var ama çok yüksek değil, zamanla geçer” demişti. 1 ayı falan çoktan bitirmişti ama sarılığı bi türlü düşmemişti. En sonunda kan tahlili verdik; sonuç 11 çıktı. Doktoru bi ilaç verdi; artık yeşil reçeteyle satılan ama doktorun hastalarının kullanıp geri kalanını onlardan aldığı, bizim gibi uzayan sarılığı olan bebeklere verdiği bi ilaç; Luminaletten. Bize “Bunu kullanın 1 haftada bitecek sarılığı” dedi. İlacı çok kullanmak istemedik, ilaç özünde bebeklerde epilepsi nöbetini baskılayan bi ilaç. Eskiden hep sarılık için verirlermiş bu ilacı ama artık uzayan sarılığı kendi haline bırakmışlar. 4 doktora sordum; 3’ü “hiçbir zararı-yan etkisi yok” dedi, sadece 1 tanesi “vermeyin ne gerek var kendi kendine geçer” dedi. Eşimle aramızda konuşup-tartışıp ilacı vermeye karar verdik ve 1 haftada sarılık pufff :)
Doktorlar bana “Sütün çok yağlı olduğu için, bebeğin karaciğerinden sarılığı süzmekte zorlanıyor. Bu da bebeğin sarılığını uzatıyor. İlaç kullanarak 1 haftada da geçirebilirsin, kullanmak istemezsen eğer 3-4 ayda kendiliğinden geçer” dedi. O kadar uzamasına da gönlümüz razı olmadığı için ilacı verdik artık.

Back
X