Canım senin bebek kaç günlük? Ben 1. ay kontrolüne gittiğimde doktorum “Artık gece alarm kurup uyandırma, o ilk zamanlar oluyordu, gerek yok” dedi. Ben de alarm olayını kaldırdım. Ve inan bebeğim uyku düzeni oluşturmaya başladı. Ben kaldırırken baygın baygın emmek istemiyordu bile, sonra uykusu açılıp 2 saat ayakta tutuyordu beni. Eğer bebeğin biraz büyüdüyse artık bırak kendisi düzenine göre uyansın. Benim bebeğim mesela artık 22.30-23.00 gibi gece uykusuna yatar; 01.00 gibi uyanır, emer-altı değişir tekrar yatar; sabah 05.30-06.00 arası uyanır. Benim bebeğim artık 52 günlük tabi, seninki belki çok daha küçüktür.
Süt akma meselesi de şöyle; prolaktin (süt hormonu) en çok gece salgılanır çünkü gece uyur dinleniriz. Bu yüzden en çok geceleri memelerimiz süt dolar :) Benim de öyledir; her gece ıslaklık ve ağrıyla uyanırım, elimle biraz sağarım sonra bebek uyanınca onu boş bol emzirir boşalmasını beklerim :) Unutma en iyi sağma yöntemi asla emzirme kadar başarılı olamaz. Bi tek bi bebek memeyi tam anlamıyla boşaltabilir

Ayrıca sandığın gibi 2-3 damla süt yoktur, sana öyle geliyordur. Bu arada bu kadar dolup taşan memede önsüt çok olur, bebeği doyuran yağlı süt arkada kalır. Dolduğunda kalkıp bi şekilde biraz boşalt memeni, yoksa bebeğin tam doyuma ulaşmaz.