2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Demek tek sorun çıkaran bizim büyük değilmiş. Birşey söylemeye gelmiyor kendini yere atıyor. Burnunu yere sürüyor. Burnunun üstü çizilmiş. Birde sünnet yaptırmanız gerekiyor. Zorlu bir süreç beni bekliyor.
sünnete gec kalmışsınız bikaç gün huysuz olur erteleyebilirseniz küçük biraz toparlanınca yapın canım yardım edecek birisi vardır umarım ben büyük oğlumu 10 aylıkken yaptırdım ona bile pişman oldum geç oldu diye.küçüğü baharda yaptırmayı düşünüyoruz.

Dun aksam benimki de ayniydi. Ne meme ne emzik gaz olunca istemeyebilirlermis :KK43:

Benimkinde de var ya uzamis sarilik. Cumartesi günü 45 günlük oluyor. Testleri yapilacak anne sutu sariligi mi yoksa baska bir seyden mi kaynaklaniyor diye. Gece 2 saatte bir demisti doktorum bana artik ben uzatiyorum 2 buçuk 3 saate yazik çocuk 2 saatte uyanmiyor ki...1 aydir duzenli duzenli cokca emzirdim gene gozler sari artik bari huzuru kacmasin çocuğun:/

Hepsiburadadan siparis ettim canim.Eki Görüntüle 2237826

Ben ilk haftadan beri babynestinde yanina koyuyorum. Siyah beyaz goruyormus dediklerine gore dikkatini cekiyor bakiyor ole tabi keyifliyse. Uyarici kartlar diyorlar beyni aktiflestiriyormus denilene gore de bilemedim :)
Aslında bir kaç gündür banada dönencesini takip ediyor gibi gelmişti de bilinçlimi anlayamadım bakıyor demekki

Canim biz de ilk yegende ozenip ozenip bir suru oyuncak almistik. Cocuk hic biriyle oynamadi pet sise icine makarna koymustuk ses cikarsin diye onunla oynadi hep digerlerinin yuzune bakmadi. Esim o yuzden oyuncak almam aynisindan yapcam bizimkine de diyor :))
Çok mantıklı seviyorum oyle alternatif oyuncakları valla mutfak eşyalarının hepsi çocuklar için oyuncak oluyorlar zamanı gelince :)) ablamın çocuğu çaydanlıkla yatardı çaydanlığın emzik kısmı gözüne falan gelecek diye orayı sünger koyup bantlanmıştık yara olmuş orası pansuman yapalım diyorduk :KK70:

Bebeğim artık ona konuştukça güldükçe gülüyor bana bu bi kaç defa oldu yok Ya ne anlar o denk gelmiştir gülüşü dedim ama yok yok beni dinleyip dinleyip uzun uzun sırıtıyor refleks gibi değil çok farklı ağlarım ben Ya :KK61:

Yoktu canım aslında benim 2-3 gündür böyle olmaya başladı atlet tişört yetiştiremiyorum
Cogaldi demek sutun canim.miktari gunden gune degisiyor.cogaldiginda stokla..
Benim cok sukur en basindan beri cok..hep sagiyorum..yigenime iciriyorum... azalirsa filan en azindan kenarda dursun..
Yoksa yataga yorgana bosuna akmasin

Cogaldi demek sutun canim.miktari gunden gune degisiyor.cogaldiginda stokla..
Benim cok sukur en basindan beri cok..hep sagiyorum..yigenime iciriyorum... azalirsa filan en azindan kenarda dursun..
Yoksa yataga yorgana bosuna akmasin
Ayy yeğeninin sut annesi mi oldun şimdi ne güzel :)) aynen canım Sağıp saklamam gerek dolapta daha ilk 10 günün sütleri var aslında aralarda onları içirip o öğünleri sağsam iyi olur yoksa sütlerin zamanı dolacak 2 aylık oldu bile bebişim

Gecmis olsun, Ben de dogumdan sonra cok oksurdum benimki normal dogumdu ama dogumhanede tir tir titremistim.. lohusalikta vucut zayif dusuyormus ya belki zamanla iyilesirsin. benimki dogumdan 3 hafta sonra gecmisti. Bir de bazen baska bisey de oksuruge sebep oluyor ben doktora gittigimde sinuzitten dolayi geniz akintisi oldugunu oksuruge de onun sebep oldugunu soylemisti doktor. Sinuziti kurutunca hepsi gecti

Canim.sinuziti nasil.kuruttun? 2 haftadir cekiyorum + toz alerjimde var bas agrisindan agri kesici aldim bir kac kere :/

Canim biz de ilk yegende ozenip ozenip bir suru oyuncak almistik. Cocuk hic biriyle oynamadi pet sise icine makarna koymustuk ses cikarsin diye onunla oynadi hep digerlerinin yuzune bakmadi. Esim o yuzden oyuncak almam aynisindan yapcam bizimkine de diyor :))

Bizimkide plastik mutfak esyalarina bayilmisti:D Fisher price den bir suru oyuncak aldik ama bir iki oynayip hep birakti:)

Bebeğim artık ona konuştukça güldükçe gülüyor bana bu bi kaç defa oldu yok Ya ne anlar o denk gelmiştir gülüşü dedim ama yok yok beni dinleyip dinleyip uzun uzun sırıtıyor refleks gibi değil çok farklı ağlarım ben Ya :KK61:
bilinçli gülüyorlar tabı kuzum ılk ay genelde meleklere gulerler smdı bızlere 2ay oldular artık. agulamaya basladı Alya sızde de basladı mı bebek arabasına koyuyorum bazen evde hızzla suruyorum kıkırdayarak gülmeye calısıyo:) durunca kızıyo:) yalnız eşim telefonunu evde unuttu öğle arasıjda almaya geldı Allahum bır utanmalar gulmeler nazlar kızlar cıdden babacı oluyorlar. Her an konusalım daha cok ses cıkarırlar bizimkınde masallah hep konusalım ıstıyor susunca dudak büküyor. Dün gece eşimdeydı gel annecım dedım ve kollarıyla bana gelmeye calıstı actı egıldı bana agladım resmen

Kızlar bebeğim gece boyunca çok huzursuzdu bir kaç gündür böyle. Gece uykusu vardı ama uykusunda gerinip mizildanip durdu , sabahtan beri de uyumuyor. Demin altını değiştiğimde yeşil kaka gelmişti. Doktora gitmemiz gerekiyor mu acaba

Kızlar bebeğim gece boyunca çok huzursuzdu bir kaç gündür böyle. Gece uykusu vardı ama uykusunda gerinip mizildanip durdu , sabahtan beri de uyumuyor. Demin altını değiştiğimde yeşil kaka gelmişti. Doktora gitmemiz gerekiyor mu acaba
geçmiş olsun canım üşütmüş olabilir bizim de geçenlerde ıspanak yeşiliydi hakkaten de üşütmüştü gitiğim bi akraba ev epey soguktu antreden sogık gelıyordu neyapsam da etkıledı bebegımı. sonrası kakası yeşildi sabahına düzeldi. ama çok uzarsa dra görünün normalde drlar normal dıyor arada olması

Prematüreyse o zaman emzirme konusunda yorum yapamam.. Doktorunu dinlemen en doğrusu olur.

Uzayan sarılığı varsa senin sütün de yağlı olabilir; bebeğinin kilo alımı nasıl?
Benim bebeğimde de uzayan sarılık vardı, gelen giden gören “bu çocuk sapsarı, bunda sarılık var” diyordu. Gerçekten artık bıktırmışlardı. Evet, sarılığı vardı, doktoru da “var ama çok yüksek değil, zamanla geçer” demişti. 1 ayı falan çoktan bitirmişti ama sarılığı bi türlü düşmemişti. En sonunda kan tahlili verdik; sonuç 11 çıktı. Doktoru bi ilaç verdi; artık yeşil reçeteyle satılan ama doktorun hastalarının kullanıp geri kalanını onlardan aldığı, bizim gibi uzayan sarılığı olan bebeklere verdiği bi ilaç; Luminaletten. Bize “Bunu kullanın 1 haftada bitecek sarılığı” dedi. İlacı çok kullanmak istemedik, ilaç özünde bebeklerde epilepsi nöbetini baskılayan bi ilaç. Eskiden hep sarılık için verirlermiş bu ilacı ama artık uzayan sarılığı kendi haline bırakmışlar. 4 doktora sordum; 3’ü “hiçbir zararı-yan etkisi yok” dedi, sadece 1 tanesi “vermeyin ne gerek var kendi kendine geçer” dedi. Eşimle aramızda konuşup-tartışıp ilacı vermeye karar verdik ve 1 haftada sarılık pufff :)
Doktorlar bana “Sütün çok yağlı olduğu için, bebeğin karaciğerinden sarılığı süzmekte zorlanıyor. Bu da bebeğin sarılığını uzatıyor. İlaç kullanarak 1 haftada da geçirebilirsin, kullanmak istemezsen eğer 3-4 ayda kendiliğinden geçer” dedi. O kadar uzamasına da gönlümüz razı olmadığı için ilacı verdik artık.

Bizde 38 gündür sarıyız bir buçuk ayken gelin kan tahlili yapalım dedi. 4 günlükken 11 - 9 günlükken 13 dü değeri bol bol emzir diyor başka bişey demiyor bıktım artık bu sarılıktan ve 2 saatte bir emzirmekten. Doktoruma soracağım bu ilacı canım bilgi İçin teşekkür ederim

Kızlar kafam çok karışık şu an. Kızım 2 gün önce tam 1 aylık olduğunda kontrolde kilosu 3560 gr çıktı. Doğumunda 3030 gr la çıkmıştık hastaneden. Bu kadar düşük kilo alımından şüphelenip sağlık ocağına gittik bugün. Sağlık ocağında 3750 gr çıktı. 1 günde 200 gr alamayacağına göre hastanedeki tartı mu sağlık ocağındaki tartı mı yanlış. Sadece anne sütü veriyorum 15 gündür. Doktor kilo alımı böyle olursa 1 hafta sonra mamaya başlayalım dedi ama sağlık ocağındaki tartıda 200 gr fazla çıktı. Tartılar farklı olabiliyormu ki. Kendimiz de ağırlaştığını hissediyoruz. Kıyafetleri de küçük gelmeye başladı ama. Kafam karıştı çok. İlk ay kilo alımı benim gibi olan var mı? Varsa mamaya geçtiniz mi. Ayrıca günde 6-7 kez çiş 5-6 kez kaka yapıyor. Yeterli besleniyor diye düşünüyorum ama bilemedim.

Kızlar çok kötü grip oldum dün gece adile gittik özel hastaneye doktor parol serum verdi hastanede ilaç yazmıcam dedi. Dünden daha kötüyüm. Ne yapmalıyım aksi gibi bebeğinde bugün hem emmek istemiyor. Emerseler kusuyor bir huysuz bugün gazı yok onun farkındayım. Ne yapacağım. Devlet hastanesine mi gitsem acil olarak kızıma bulaşırsa mahvolurum ben. Yani emziren anneler için bir ilaç yokmu 1 hafta geçmez ki böyle

bilinçli gülüyorlar tabı kuzum ılk ay genelde meleklere gulerler smdı bızlere 2ay oldular artık. agulamaya basladı Alya sızde de basladı mı bebek arabasına koyuyorum bazen evde hızzla suruyorum kıkırdayarak gülmeye calısıyo:) durunca kızıyo:) yalnız eşim telefonunu evde unuttu öğle arasıjda almaya geldı Allahum bır utanmalar gulmeler nazlar kızlar cıdden babacı oluyorlar. Her an konusalım daha cok ses cıkarırlar bizimkınde masallah hep konusalım ıstıyor susunca dudak büküyor. Dün gece eşimdeydı gel annecım dedım ve kollarıyla bana gelmeye calıstı actı egıldı bana agladım resmen
Yok agulama henüz yok da o kıkırdamazlar emme sonrasında kendiliğinden oluyor :)) bebek arabasını bizde evde kullanıyoruz şıpa seviyor içinde uyumayı falan, benim kız babaya gülmüyor onda sakinleşmiyor halbuki eşim de sakin bir insan ama anne kokusunu arıyor demekki

Kızlar kafam çok karışık şu an. Kızım 2 gün önce tam 1 aylık olduğunda kontrolde kilosu 3560 gr çıktı. Doğumunda 3030 gr la çıkmıştık hastaneden. Bu kadar düşük kilo alımından şüphelenip sağlık ocağına gittik bugün. Sağlık ocağında 3750 gr çıktı. 1 günde 200 gr alamayacağına göre hastanedeki tartı mu sağlık ocağındaki tartı mı yanlış. Sadece anne sütü veriyorum 15 gündür. Doktor kilo alımı böyle olursa 1 hafta sonra mamaya başlayalım dedi ama sağlık ocağındaki tartıda 200 gr fazla çıktı. Tartılar farklı olabiliyormu ki. Kendimiz de ağırlaştığını hissediyoruz. Kıyafetleri de küçük gelmeye başladı ama. Kafam karıştı çok. İlk ay kilo alımı benim gibi olan var mı? Varsa mamaya geçtiniz mi. Ayrıca günde 6-7 kez çiş 5-6 kez kaka yapıyor. Yeterli besleniyor diye düşünüyorum ama bilemedim.
Canım kıyafetiyle falan tartmadılar dimi, bi de ilk ay bebekler uyuycaz diye fazla ememiyor belki seninki de oyle uykudan emmesi az olduysa,2. Ay daha gözü açık oluyorlar, çiş miktarına bakıyorlar dediğin gibi 6-7 kez gayet iyi bir rakam

Gecmis olsun, Ben de dogumdan sonra cok oksurdum benimki normal dogumdu ama dogumhanede tir tir titremistim.. lohusalikta vucut zayif dusuyormus ya belki zamanla iyilesirsin. benimki dogumdan 3 hafta sonra gecmisti. Bir de bazen baska bisey de oksuruge sebep oluyor ben doktora gittigimde sinuzitten dolayi geniz akintisi oldugunu oksuruge de onun sebep oldugunu soylemisti doktor. Sinuziti kurutunca hepsi gecti
Anladım canım çok sağol, kuru öksürük harici bir şikayetim yok ama uzun sürerse doktora görüneceğim

Canım kıyafetiyle falan tartmadılar dimi, bi de ilk ay bebekler uyuycaz diye fazla ememiyor belki seninki de oyle uykudan emmesi az olduysa,2. Ay daha gözü açık oluyorlar, çiş miktarına bakıyorlar dediğin gibi 6-7 kez gayet iyi bir rakam
Tartılar değişkenlik yapmıştır
Hastanedekiler dijital sağlık ocağında manuel. Farklılık oluyo

Back
X