2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Gunduz cikartiyorum gece de cikartayim ben cok uykusuz oluyorum :-( yere dusecek derecede kendimden geciyorum
Hani diyordum Ya bebeğimin ne kadar süte ihtiyacı olduğunu bilmiyorum diye dün sabah göğsüm çok taş oldu yatamıyordum birini emmişti diğerini sağmak zorunda kalmıştım 75 cc süt çıktı dolaba koydum akşam yatmadan önceki öğünde o sütü verdim sonra da uyku moduna girsin diye de emzirmeye başladım çocuk hem 75 cc biberondaki sütü hem de göğsümdeki sütü bitirdi yaklaşık 120-130 cc içmiştir ilk kez bu kadar çok içti kesin kusar dedim uyumadım hemen, kusmadı ve çok rahat uyudu 4 saat boyunca 4.saattw de ben uyandırdım

İkisi de oluyor bazen.
Anlattigin gibi sinirlenip ağlıyor mama yapıyorum içiyor ama bazen de içmiyor.
Geçen gün yine yaptı emmek istemedi ben de acaba süt mü yok dedim sagdim vardı. Ama mama verdim içti. Beni emmek istememiş sanırım .
Ben de anlam veremiyorum.
Biberona alıştığını sanmam çünkü günde bir defa oluyor biberon . Gerçi şimdi arttirdim çünkü dediğim gibi emmeyince aç mı diye veriyorum.

Bizim gündüz uykumuz nadir. Ayrıca aksamlari çok daha fena.
Salı günü dr kontrolü var minimum mamayla gitmek istiyorum durumu görmek için
Ama hemen her emmede sinir harbi var ve emzirmekten soğuyorum
Benim de bazen verdiğimi alıyor bazen almıyor
Bazen ağlıyor bazen ağlamıyor
İnan ol annesiyim bazen aç mı tok mu anlamıyorum

arkadslar bazılarınız bebeklrrin 5 10 dk emip bıraktıgını yazmış ya benim oğlan mı obur yoksa sütüm az doymuyor mu ilk zamanlar evet 5 10 dk da doyuyordu ama şimdi uyumazsa veya ben cekmezsem bırakmıyor memeyi emzik niyetine mi emiyor ki kafam karıştı

arkadslar bazılarınız bebeklrrin 5 10 dk emip bıraktıgını yazmış ya benim oğlan mı obur yoksa sütüm az doymuyor mu ilk zamanlar evet 5 10 dk da doyuyordu ama şimdi uyumazsa veya ben cekmezsem bırakmıyor memeyi emzik niyetine mi emiyor ki kafam karıştı
Ilk baslarda 10 dk emiyordu. Simdi 3 dk emdi emdi. Benimde kafam karisik. Sebebini bilemiyorum. Sirf bu yuzden bebek tartisi alacagim

Benim kıza da bişiy oldu 2 gündür yarım saat boyunca emiyor 10 dk emip bırakıyordu bi de kusacak diye kucağımda sürekli 2 saatte bir emzir yarım saat emiyor 40 dk kucağımda tutuyorum yerine koyuyorum başlıyor ağlamaya bi çorba bile yapamadım Bugün emzir kucakta tut yerine koy uyansın bebek arabasında tur at sonra kucakla gezdir sonra emzir gene ayni döngü :(

Ögelen oglumu beşiğine yatırdım od
Benim kıza da bişiy oldu 2 gündür yarım saat boyunca emiyor 10 dk emip bırakıyordu bi de kusacak diye kucağımda sürekli 2 saatte bir emzir yarım saat emiyor 40 dk kucağımda tutuyorum yerine koyuyorum başlıyor ağlamaya bi çorba bile yapamadım Bugün emzir kucakta tut yerine koy uyansın bebek arabasında tur at sonra kucakla gezdir sonra emzir gene ayni döngü :KK43:
benim oglumda çok emince kusuyo çok değil bende diyorum heralde gazla birlikte çıkıyo.
Bide bugun öglen beşiğine koydum yan odaya gittim geri dönmem 1 dk bile değil odadan çıktım bi ses duydum yanına gittim mosmor olmuştu kuşagıma aldım yüzüstü tuttum sırtına vurdum .sonra bembeyaz oldu kafasını yana düşürdü felan gözle kısık ama okadar korktum ki elim ayagım boşaldı.uyyacak uyutmaya bile korktum . İçim içimi yiyo neden oldu acaba.şimdi uyyo emiyo mamasını da yedi rengide düzeldi .
Şimdi hiç bırakamıyorum yalnız gözüm hep onda nefes alıyomu dokunuyorum tepki veriyomu diye.

Pamuk Panda Pamuk Panda Ben de haftada 1 gelin diince aylik 1500 tl ye yakin para istiyorlar. Bizde de cam siliyorlar,perdeler yikaniyor, genel temizlik zaten sil supur, banyoyu temizlerler, buzdolabina ve fayanslara girismis (geçen sefer silmemislerdi orasi dahil değil diye),dolap iclerini silmiyorlar,koltuk hali silme zaten yok...aslinda 300 tl istiyorlar da ben 250 verebilirim dedim diye yani... yarim gün 70 80 cok iyiymis ya keşke ben de ole birini bulabilsem :KK43:
oyyhh ne diyosun ya çok pahalıymış. Bizim burda da yarım gün 80, tam 150
5 senedir aynı abla geliyordu bana. Bu sene başı itibariyle bakıcımız oldu aynı abla, şuan büyük oğluma bakıyor, haftada bir gün temizlik yapıyor. Tüm Evi süpürüp silip toz alır, banyo tuvalet balkon. Bir de kendi hangi camı pis görse siler, ben demem bile. Çamaşır dürer, makinemi boşaltır, gerekirse soframı toplar. Ne dersem yapar. 1000 tl para veriyorum ayda. 09.30 da geliyor hergün 14.30 da gidiyor .. bu ara 2. Çocuktan dolayı biraz fazla veriyorum saat 5e kadar kalıyor .. maşallah diyeyim :)

Valla bende bilmiyorum ilk zamanlar 15-40 dk arası emiyordu şimdi 39 günlük bazen 10 dk bazen 20 dk emiyor kendi atıyor memeyi. Gögüsümü sıkıyorum süt geliyor bide kakalı bezleri çoksa doydu diye düşünüyorum.bide şuan mesela yutkunduğunu biliyorum o yüzdende biraz içim rahat. Bazen meme sadece ağzında oluyor çok hafif emiyor o zaman çekiyorum ağzından yalancı meme niyetine kullanmAsın diye

oyyhh ne diyosun ya çok pahalıymış. Bizim burda da yarım gün 80, tam 150
5 senedir aynı abla geliyordu bana. Bu sene başı itibariyle bakıcımız oldu aynı abla, şuan büyük oğluma bakıyor, haftada bir gün temizlik yapıyor. Tüm Evi süpürüp silip toz alır, banyo tuvalet balkon. Bir de kendi hangi camı pis görse siler, ben demem bile. Çamaşır dürer, makinemi boşaltır, gerekirse soframı toplar. Ne dersem yapar. 1000 tl para veriyorum ayda. 09.30 da geliyor hergün 14.30 da gidiyor .. bu ara 2. Çocuktan dolayı biraz fazla veriyorum saat 5e kadar kalıyor .. maşallah diyeyim :)

Valla maşallah canım öyle birini bulsam havada karada tutarım sahip çık ablaya

benim oglumda çok emince kusuyo çok değil bende diyorum heralde gazla birlikte çıkıyo.
Bide bugun öglen beşiğine koydum yan odaya gittim geri dönmem 1 dk bile değil odadan çıktım bi ses duydum yanına gittim mosmor olmuştu kuşagıma aldım yüzüstü tuttum sırtına vurdum .sonra bembeyaz oldu kafasını yana düşürdü felan gözle kısık ama okadar korktum ki elim ayagım boşaldı.uyyacak uyutmaya bile korktum . İçim içimi yiyo neden oldu acaba.şimdi uyyo emiyo mamasını da yedi rengide düzeldi .
Şimdi hiç bırakamıyorum yalnız gözüm hep onda nefes alıyomu dokunuyorum tepki veriyomu diye.
Benim kızda reflü var canım eğer emzirdikten sonra yatırırsam içtiği bütün sütler ağzından burnundan geliyor, ben her emzirme sonrası 30-40 dk en az kucağımda tutuyorum sonrasında da gündüzleri pusette geceleri reflü yatağında yatırıyorum,sen de bebeği hep sol tarafına yatır bi de yastık demiyim ama böyle eğimli dursun biraz 30-40 derecelik gibi mesela bir battaniyeyi Ya da çarşafı katlayıp da eğimli yatak yapabilirsiniz allah korusun bende çok korkuyorum boğulur diye ama böyle kucağımda tutarak kusmasını çok azalttık günde 7-8 kez fışkırarak kusuyordu şimdi 1 kez falan o da az

Ilk baslarda 10 dk emiyordu. Simdi 3 dk emdi emdi. Benimde kafam karisik. Sebebini bilemiyorum. Sirf bu yuzden bebek tartisi alacagim

Benim kıza da bişiy oldu 2 gündür yarım saat boyunca emiyor 10 dk emip bırakıyordu bi de kusacak diye kucağımda sürekli 2 saatte bir emzir yarım saat emiyor 40 dk kucağımda tutuyorum yerine koyuyorum başlıyor ağlamaya bi çorba bile yapamadım Bugün emzir kucakta tut yerine koy uyansın bebek arabasında tur at sonra kucakla gezdir sonra emzir gene ayni döngü :KK43:

Valla bende bilmiyorum ilk zamanlar 15-40 dk arası emiyordu şimdi 39 günlük bazen 10 dk bazen 20 dk emiyor kendi atıyor memeyi. Gögüsümü sıkıyorum süt geliyor bide kakalı bezleri çoksa doydu diye düşünüyorum.bide şuan mesela yutkunduğunu biliyorum o yüzdende biraz içim rahat. Bazen meme sadece ağzında oluyor çok hafif emiyor o zaman çekiyorum ağzından yalancı meme niyetine kullanmAsın diye

çişli oluyor bez 4-5kez azar azar da olsa kaka da yapıyor ama uyanıkken sürekli meme istiyor kucagımda dalıyor kalkıyor tekrar istiyor iki üç gğndür abarttı tekrar yara olucak gögsüm acıyor artık :( zsten süt diyetinden dolayı her istediğimi yiyemiyorum o da sürekli emmek istedikçe süt mü azaldı diye düşündüm

evet canım allah razı olsun valla. Eşiminde benim de aileden kimsemiz yok burda, kimsesizlerin kimsesi allah, hep iyi kişileri çıkarıyor karşımıza çok şükür

M Mavisu27 canım ben duramadım akşamın bu saatinde doktorumuzu aradım. Bebeğin yaptığına meme reddi dedi. Biberon sayısını sordu söyledim. Memede ağladığında biberon teklif ettiğimde bazen alıyor bazen almıyor dedim.
İlk yapacağın beslenme sürelerinin arasını açmak dedi. Hatta geceleri o kalkmadan kaldırma dedi. Bütün gece beslenmese de sorun olmaz dedi. 28 aralık doğumluyuz.

Benim kızda reflü var canım eğer emzirdikten sonra yatırırsam içtiği bütün sütler ağzından burnundan geliyor, ben her emzirme sonrası 30-40 dk en az kucağımda tutuyorum sonrasında da gündüzleri pusette geceleri reflü yatağında yatırıyorum,sen de bebeği hep sol tarafına yatır bi de yastık demiyim ama böyle eğimli dursun biraz 30-40 derecelik gibi mesela bir battaniyeyi Ya da çarşafı katlayıp da eğimli yatak yapabilirsiniz allah korusun bende çok korkuyorum boğulur diye ama böyle kucağımda tutarak kusmasını çok azalttık günde 7-8 kez fışkırarak kusuyordu şimdi 1 kez falan o da az
Evet hafif yüksek yapıyorum kafasını ne olur ne olmaz diye.zaten kafayı saga sola ceviriyo . Benim üçüncü ama insan yinede acemi gibi oluyo bişey olsa.artık bi iki sene böyle olcak kendilerini ifade edip ne dertleri olduğunu anlayana kadar.

Evin isisini dusurup anne sutu ile tonik yapin. Banyoyu siklastirin. Bizim bu sekilde azaldi.
Tesekkurler denicem canim
Adetine 12 Gün kala gebelik testi çok erken ki. Ben adetime 2 -3 Gün kala ogrenmistim ona bile sasirmisti bazılari.

Sıcak yapiyor genelde canım Biraz serinletip, bir de anne sutuyle silebilirsin.
tamam canim denerim

@Ytmz biri opuncede oluyor veya sakal falan değince
dedesi ve babasi :D

Doğum yapalı 24 gün oldu hala ödemlerim gitmedi emzirirken yapılan detoks varmı önerebileceğiniz?

Geçmiş olsun tükürcüğünü yutamamış olabilir , siz hep sağına yada soluna doğru yan yatırmaya çalışın ve hep başı daha yukarda olsun , reflü yatağında yatar gibi ,bu durum bazen 1 ay kadar sürebiliyor yeğenimde hep yengemler nöbetleşe uyuyorlardı .

Muhtemelen emzik niyetine emiyor benim kiz da acligina gore degisiyor cok ac deglse 5 dk falan eger aciktiysa 15 dk oluyor ama guclu cekiyor hissediyorum gelisim kilosu falan da iyi zaten saat basi memede sonra doyunca uykuya daliyor ama biramiyor memeyi o arada emzik gibi emiyor iyice uykuya dalinca da agzindan dusuruyor emzigi de ayni sekilde emdigi icjn biliyorum

Muhtemelen emzik niyetine emiyor benim kiz da acligina gore degisiyor cok ac deglse 5 dk falan eger aciktiysa 15 dk oluyor ama guclu cekiyor hissediyorum gelisim kilosu falan da iyi zaten saat basi memede sonra doyunca uykuya daliyor ama biramiyor memeyi o arada emzik gibi emiyor iyice uykuya dalinca da agzindan dusuruyor emzigi de ayni sekilde emdigi icjn biliyorum
aynen dediğin gibi haklısın uykusu gelince dalıyor çıkıyor agzından emziğe de kanmıyor artık ille meme olcak bazen sırf agzında oyalanıyor fark ettim onu

Kızlar gene benim kız çok ıkınıyor, bugunlerde göğsüm çok sızladığı için sağıyorum sütümü bazen şimdi dolapta sağılmış sütüm var onu ısıtıp vereceğim zaman içine bir çay kaşığı kadar zeytinyağı katsam ve bunu her gün yapsam yani günde bir çay kaşığı zeytinyağını versem bebek içemez tabi daha ama süte karıştırınca farketmez rahat içer hem de bağırsaklarına iyi gelir diye düşündüm ama ne dersiniz ?

Back
X