- 23 Haziran 2018
- 2.779
- 3.655
- 133
- 33
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #10.401
5cm ye kadar bekledikten sonra bunu da normal dogururum ne olacak benim korktugum zaten doğum ani değil sancı kısmı kizimda aksam on da suyum geldi gittik ertesi gün öğlene anca üç cm olmuştu ikindiye anca doğum yapmıştımSanirim 5cm acilmaya kadar bekleniyor. O acilmaya kadar da cok asiri ciddi bir sanci olmuyo galiba. Ondan sonra yapiliyor. Acilma arttiysa mesela yapmiyorlar.
Ne zaman geçer acaba
Yaptırmayı düşünüyorum ilk ikisinde de yaptırdım gerekli bence.eğer sıkıntı olursa diyetle önlem alınabiliyor çünküKızlar şeker yüklemesiyle ilgili neler düşünüyorsunuz acaba
Canım ilkimde oldum 2 doz 2.kızımda yapmadılar arası az diye şimdi ise 1 doz yapacak ebem öyle dediKızlar tetanoz aşısını olucakmısınız ben oğlumda olmamıştım dr gerek yok demişti şimdi farklı dr sormadım ama bilmiyorum yaptırsammı
İnşallah bende öyle olurum canım çok istiyorum korkumu yenerim inşallah
5cm ye kadar bekledikten sonra bunu da normal dogururum ne olacak benim korktugum zaten doğum ani değil sancı kısmı kizimda aksam on da suyum geldi gittik ertesi gün öğlene anca üç cm olmuştu ikindiye anca doğum yapmıştım
Sanciyi da çekerim normal de dogururum diyormusumnormal yapacaklar i korkutmym kus gibi hafifliyor rahatliyorsun ve her ani canlı canlı görüyorsun ağrı sancı kalmıyor o meleği görünce :*
Aynen canım katılıyorum4.aya doğru geçer diye umuyorum canım ilkinde öyle olmuştu
Yaptırmayı düşünüyorum ilk ikisinde de yaptırdım gerekli bence.eğer sıkıntı olursa diyetle önlem alınabiliyor çünkü
Nasip canım bakalım hayırlısı neyse o olsunCanım aslında spinal çok rahat bebeğini görüyosun gülerek çıkıyosun alt taraf uyuşuk ztn ameliyat yerinin en kötü anlarını ilk saatlerde atlatıyosun yapılan iğnelerin acısını duymuyorsun tek olumsuz yanı ben de çook şiddetli b baş ağrısı yapmıştı hem de günlerce geçmeyen.sırf bidha öyle ağrır diye 2.de genel oldum
Evet ya epidural prenses doğum deniyordu unutmusum keşke devlette yapsalar da öyle doğum yapsam ama onda da sancı çekiyor muyuz çekmiyor muyuz
Ben ilk doğumumu epidural normal yaptım. 5cm açılana kadar sancı çekiliyor sonra epidural iğne vuruluyor. Şöyle anlatayım 1 cm açılmayla hastaneye gittim yatış yapıldı 40+1 dim çünkü. 1cm açılmada 10dkda bir gelen sancılarla hafif kıpırdanıyordum. 3 cm olana kadar hafif hafif geliyor sancılar hep yürüdüm odada. 3 cmden sonra artık yoruldum ve ağrı şiddetlenmeye başladı belime vurmaya başladı. Yatağa yattım biraz öyle sancı çekince ebe geldi baktı 5 cm olmuş dedi epidural için götürdüler. İğne vurulduğu anda tüm sancılarım gitti nstde sancılar tavan yapıyo bende hiç bir his yok Allahım nasıl rahatladım anlatamam 1 saat sonra 10 cm olmuş doğuma alıyoruz dediklerinde ben uyku moduna geçmek üzereydim. Doğumda da hiçbir ağrı hissetmediğim için çok rahattım doktorla muhabbet ettik. Ben çok memnun kaldım. Şimdi koşullar elverirse yine aynı şekilde doğum yapmak isterim5cm ye kadar bekledikten sonra bunu da normal dogururum ne olacak benim korktugum zaten doğum ani değil sancı kısmı kizimda aksam on da suyum geldi gittik ertesi gün öğlene anca üç cm olmuştu ikindiye anca doğum yapmıştım
Sanciyi da çekerim normal de dogururum diyormusumnormal yapacaklar i korkutmym kus gibi hafifliyor rahatliyorsun ve her ani canlı canlı görüyorsun ağrı sancı kalmıyor o meleği görünce :*
Bende onu yapmistim ve uzatmamaya calistim siz kalkip beni engellediniz cidden adaletsiz bir sitePolemiğe giren hanımefendiler, birbirinizle ilgili kişisel sorunlarınızı topiğe yansıtmaya ve diğer topik müdavimlerini kavgalarınızı okumaya mecbur bırakıp tedirgin etmeye hakkınız yok.
Birbirinizden hoşlanmıyorsanız Gözardı Et butonuna basarsınız, hiçbir topikte birbirinizi ima eden yazılar yazmazsınız olur biter.
Bende daha öğrenemedim gittiğimizde 11+0 Dı ama doktor hiçbirşey söylemedi 2 hafta sonra gidecem inşlh ozamn öğrenirmBende ogrenmedim henüz çarşamba veya perşembe gidecem pek umudum yok ama inşallah söyler
Bende onu yapmistim ve uzatmamaya calistim siz kalkip beni engellediniz cidden adaletsiz bir site
Var tbi sn hani bnm yazdiklermi okuyupta cvp vermicktin senden nefret ediyorum dedm iticisin dedm :))) sahsi fikrim bu taktin bna iyice antikamisin
Zekisin dedm cocugn sna benzesin ama iticisin oyonu benzemesn bunda kotu brsey yok uzatma ve bni rhatsiz etme brdaha
Anladm bende kibarca tsk etmistm cabani gordum paniklemiim istedin cok iyi anladim fazla iyi anladm tesekkur ederim hayirli gunler hormonlrdan bana taktin sen komiksin herkes kocasina takar yahu bnle ne isin vr :))))
Şeker yüklenmesinde bişi içiriyolarmış ve çok tatlıymıs ben şerbet dahi içemem kusarım. Korktum komşumuz aile hekimliğinde. Dedi ac ve tok karna şekerine bakarız ona göre yaptırırsın dedı. Bi rahatladım
Ya bende herşeyiyle normal olsun istiyorum ama o sanci kısmı korkutuyor biraz insallah dediğin gibi olur :)Benim suyum 30.haftadan sorna azalmaya basladi. Yattim hep evde. 39.haftada artik doktor bekleyemicez dedi sabah yatisimi yapti. 4 saat suni sanci aldim 4cm den oteye gitmedi acilmam. Sonra doktorum bi igne yapicam hem sancini artiracak hem suresini uzatacak dedi. O igneden sonra 1 saat iyi bir sanci cektim. 1 saatin sonunda doguma aldilar ikinma istegi gelince. Uc ikinmada dogurdum. Ikinmaya baslayinca zaten agri sanvi hic birsey kalmiyor insanda. Dogum ani cok kolay yani. Ikinci dogumda da acilma daha hizli oluyormus ve daha bilincli olucaz daha kolay olur diye dusunuyorum insaallah
Günaydın yapmazlar canım yapmazlar mecbur kalmadıkça sezeryana bile almıyorlar ilkinde evet sancı çektim ama hastaneden yana şikayetim yoktu çok iyi davrandilar ilgilendiler moralfakan verdilerEpidural için en az 4 cm açılma gerekli diye biliyorum ama. Devlet de yapılmıyor malesef sormak lazım Aslında yapan yer vardır belki
Bi aksilik olmazsa inşallah yarin gidecem umarım ki ogrenirmBende daha öğrenemedim gittiğimizde 11+0 Dı ama doktor hiçbirşey söylemedi 2 hafta sonra gidecem inşlh ozamn öğrenirm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?