• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Günaydın anneler :anneadayı:

Kızlar günaydınn , hayırlı cumalar. Dün akşam öyle kötü bir akşam geçirdik ki:KK43: her şey güzeldi aslında. Eşim ben kayınvalidem çay içiyorduk sohbet ediyorduk. Tabi ben kayınvalide kişisi yarın gidicek diye mutluyum keyfim yerinde. Durdu durdu eşimin yanında bana sen sezaryen olacaksın zaten normal doğumu bilmezsin sütünde gelmez öyle kolay kolay belkide hiç gelmez ben alır torunuma bakarım sanada vermem dedi. Ve gün içinde bunu 5 kere daha söylemişti geldiğinden beri 30. Kez belkde. Annende senin gibi ameliyatlı mı doğurdu sizi ? Ben 10 tane normal doğurdum . Sen ameliyatla doğurcaksın normal doğuramıcaksın sütünde geç gelicek belkide gelmicek diye defalarca söyledi. Aldırmamıştım cahillik diye. Ama eşimin yanında diyince o kadar kendimi garip hissettim ki. Ve kızlar bu kadın biliyo benim belim sakat. Şuan Topallayarak yürüyorum. 2016 senesinde trafik kazası geçirmiştim omiriliğim ve kalçam kırılmıştı. Felçten korudu Rabbim beni. Buna rağmen doktoruma sordum normal doğumu ortopediyle birlikte mümkün değil ddiler. Tekrar aynı yerden kırılırmış ve bir daha iyileşemezmişim. Üstelik 5 killdan fazla almamda yasak yeniden kırılma riski var. Bunların hepsini biliyor. Ya kızım sütün olur yedirir içiririz diyeceğini milyon kere bu lafları söyledi. O kadar üzüldüm ve sinirlendim ki tansiyon fırladı. Yüzüm gözüm kıpkırmızı oldu. Şeker fırladı. Bebek kasıldı saatlerce hareket etmedi. Tam hastaneyr gidicektik ki gece 12de başladı hreket etmeye. Öyle korktum ki:KK43:
Hala kendimi çok kötü hissediyorum başım çatlıyo. Bucuma gününde banada dualarınızda yer verir misiniz ?

İnsan hayatta kendi dışında hiçbir şeyi kontrol edemiyor malesef. Bazen onu bile başaramıyoruz.
O yüzen kv'yi değiştirmen mümkün değil. Allah'tan sana sabır ve bol süt diliyorum.

Kızlar doğum iznimi yazmak için doktor 2sinde gel dedi. Ben 4 aydır hep heyet raporu almıştım. Geri kaldı 1 günüm oda 31i bu ayın. Sağlık ocagıba gitsem bu aylarda 1 günlük rapor verir mi bana

Hee yerden alırsın canım 1 günlük raporu.

Günaydın anneler :anneadayı:

İnsan hayatta kendi dışında hiçbir şeyi kontrol edemiyor malesef. Bazen onu bile başaramıyoruz.
O yüzen kv'yi değiştirmen mümkün değil. Allah'tan sana sabır ve bol süt diliyorum.

Hee yerden alırsın canım 1 günlük raporu.

Allah razı olsun güzelim Allah hepimize bol sütler versin inşallah. Ben ne yaptımsa yaranamadım zaten bu kadına. Allah bilsin yeter o umrumda değil artık.

Kızlar günaydınn , hayırlı cumalar. Dün akşam öyle kötü bir akşam geçirdik ki:KK43: her şey güzeldi aslında. Eşim ben kayınvalidem çay içiyorduk sohbet ediyorduk. Tabi ben kayınvalide kişisi yarın gidicek diye mutluyum keyfim yerinde. Durdu durdu eşimin yanında bana sen sezaryen olacaksın zaten normal doğumu bilmezsin sütünde gelmez öyle kolay kolay belkide hiç gelmez ben alır torunuma bakarım sanada vermem dedi. Ve gün içinde bunu 5 kere daha söylemişti geldiğinden beri 30. Kez belkde. Annende senin gibi ameliyatlı mı doğurdu sizi ? Ben 10 tane normal doğurdum . Sen ameliyatla doğurcaksın normal doğuramıcaksın sütünde geç gelicek belkide gelmicek diye defalarca söyledi. Aldırmamıştım cahillik diye. Ama eşimin yanında diyince o kadar kendimi garip hissettim ki. Ve kızlar bu kadın biliyo benim belim sakat. Şuan Topallayarak yürüyorum. 2016 senesinde trafik kazası geçirmiştim omiriliğim ve kalçam kırılmıştı. Felçten korudu Rabbim beni. Buna rağmen doktoruma sordum normal doğumu ortopediyle birlikte mümkün değil ddiler. Tekrar aynı yerden kırılırmış ve bir daha iyileşemezmişim. Üstelik 5 killdan fazla almamda yasak yeniden kırılma riski var. Bunların hepsini biliyor. Ya kızım sütün olur yedirir içiririz diyeceğini milyon kere bu lafları söyledi. O kadar üzüldüm ve sinirlendim ki tansiyon fırladı. Yüzüm gözüm kıpkırmızı oldu. Şeker fırladı. Bebek kasıldı saatlerce hareket etmedi. Tam hastaneyr gidicektik ki gece 12de başladı hreket etmeye. Öyle korktum ki:KK43:
Hala kendimi çok kötü hissediyorum başım çatlıyo. Bucuma gününde banada dualarınızda yer verir misiniz ?
Sen ne sabırlı bı kadınsın ben dıyorum sana yaptıklarının 3/1 bana yapsın o nu dogduguna ğişman ederim eşin olacak adama da pes diyorum ben artık nerde oturuyorsun valalh 1 gun sırf su kaynananı tamımak ıcın mıafieliğe gelcem bu adar olmaz ya

Okurken gözlerim yaşardı Rabbim kaynananı bildiği gibi yapsın en yakın zamanda evinden gitsin inşallah bu ne kadar kötü bi kalp ya şok oldum

Canım benim de ilki geneldi şimdi spinal düşünüyorum ama bir yandan da korkuyorum kime sorsam spinal diyor genelde ayılmam çok zor olmuştu bakalım inşallah bi cesaret spinal olurum
Genel olan cok duymadım ocak annelerinde. Ama spinal olanlarda mide bulantısı kusma yasamis bende bulanti yasamistim ilkinde hemde ne bulantı hemşire kus dedi tabak getirdi ama yatarak nasil kusayim dogum aninda. Tuttum ama 10 dakkaya da gecti bulanti simdi dicem bastan bulantı icin ilac yapsinlar emin ol cnm bulantidan baska zorlugunu yasamadim

Hayatım gün içinde ben cevap verdim zaten çatır çatır bağırdım. Kırılmış gücenmiş umurumda değil anneliğime laf edemez kimse. Eşimde o anda cevap verdi sen ne biçim konuşuyosun ya bu kızın belini görmüyo musun doktor olan benim sen 10 tane doğurduysan ben milyonlarca doğum gördüm sütün seZaryenle normalle alakası yok bu konuyu bida açmıcaksın dedi. Ama kadın hala ben tecrübeliyim sen bilmezsin modunda asla kapanmayan çenesiyle konuşmaya devam etti.
Canm maalesef onlar yenilgiyi kabul etmiyorlar hep hakkılar hep haklılar annelik 10 tane veya normal sezeryan şekliyle belli olmaz sen takma kafana sen kendini bildikten sonra o konuşsun dursun sn hatta bazen dinleme duymamazlıktan gel

Sen ne sabırlı bı kadınsın ben dıyorum sana yaptıklarının 3/1 bana yapsın o nu dogduguna ğişman ederim eşin olacak adama da pes diyorum ben artık nerde oturuyorsun valalh 1 gun sırf su kaynananı tamımak ıcın mıafieliğe gelcem bu adar olmaz ya

Kuzum eşim neler dedi ona o an yanımızda olsaydınız ama diyorum ya türünün tek örneği asla kim ne dese takmıyo. Eşim en son dedi ki doğumdan 2-3 gün önce gelceksin 2 gün. Sonrada götürcem seni köye yedin bizi diye. Adamda elinden geleni yapıyo onada bir şey diyemiyorum. Sabah işe giderken dedi erkenden götür ablama gün içinde de rahatsız etmesin seni. Şimdi bıraktım görümceme döndüm eve.

Canm maalesef onlar yenilgiyi kabul etmiyorlar hep hakkılar hep haklılar annelik 10 tane veya normal sezeryan şekliyle belli olmaz sen takma kafana sen kendini bildikten sonra o konuşsun dursun sn hatta bazen dinleme duymamazlıktan gel

Aynen öyle hep onlar haklı. Çok şükür gitti kızına doğuma kadar yok kurtuldum.

Okurken gözlerim yaşardı Rabbim kaynananı bildiği gibi yapsın en yakın zamanda evinden gitsin inşallah bu ne kadar kötü bi kalp ya şok oldum

Gitti çok şükür kuzum. Eşimde bir oh çekti beni bile bu hale getirdi ya ben daha ne diyim dedi adam. O da haklı. İnşllah huzurumuz yerine gelir bu saatten sonra.

Trabzonda oturuyorum kuzum gel beklerimbaşım üstünde yerin :)

Kuzum eşim neler dedi ona o an yanımızda olsaydınız ama diyorum ya türünün tek örneği asla kim ne dese takmıyo. Eşim en son dedi ki doğumdan 2-3 gün önce gelceksin 2 gün. Sonrada götürcem seni köye yedin bizi diye. Adamda elinden geleni yapıyo onada bir şey diyemiyorum. Sabah işe giderken dedi erkenden götür ablama gün içinde de rahatsız etmesin seni. Şimdi bıraktım görümceme döndüm eve.
valalh okurken daraldım ben neyseki şimdilik kurtuldun

ay yaziklar olsun ne acimasiz bir kadin. allah islah etsin,nasil hakki var boyle moral bozmaya hakka girmeye? uzulme demem lazim sana ama kafaya takmamak mumkun degil boyle densiz sozleri. sen yine de elindenn geldigince gormezden gel uzme kendini. normal ya da ameliyat.. hayirlisiyla dogsun yeter. senin ve bebegin sagligindan oenmli mi? bunu bildigin icin vicdanin da icin de rahat olsun. giderayak da soyletip gitmis seni ya

Kızlar şimdi Dr dan geldim bebeğim iki kilo olmuş 2 haftada 200 gr almış normal dedi ama benim kafam takıldı küçük mü olucak diye şu an tam 34+0 dayız

Ölçümlerde hata olabiliyor. Geçen hafta özel hastanedeki doktora gittiğimizde bana çocuk 1550 gram demişlerdi. Tam 7 gün sonra devlet hastanesine gittim ve devlet hastanesinde çocuk 1920 gram dediler. Çocuğun 1 hafta içerisinde 370 gram alması teknik olarak mümkün değil. Yani ölçümlerde hata olabiliyor. Endişe etmenize gerek yok diye düşünüyorum ama ilerleyen haftalarda yine ölçüm yaptırmanızda fayda var tabi. Yani kesin kilosu düşük yada kesin aşırı kilolu dememek gerek doktor ölçümlerine göre. Bu çocuk 3800 doğar daha fazla kilo almasın dedikleri çocuğun 2800 doğduğu da çok oluyor. Kilosu az denilen çocuğun 3500 olduğu da. Doğumunuzu 5 hafta var daha. Endişe etmek stres çocuk için zayıf kilodan daha zararlı. Rahatlayıp dengeli kaliteli beslemeye çalışın elinizden geldiğince. Bol su tüketin. Sağlıklı günler dilerim.

Kızlar doğum iznimi yazmak için doktor 2sinde gel dedi. Ben 4 aydır hep heyet raporu almıştım. Geri kaldı 1 günüm oda 31i bu ayın. Sağlık ocagıba gitsem bu aylarda 1 günlük rapor verir mi bana

Aile hekimleri raporda sorun çıkarmıyor hamile olduğunuz için. Rapor alabilirsiniz.

Kızlar şimdi Dr dan geldim bebeğim iki kilo olmuş 2 haftada 200 gr almış normal dedi ama benim kafam takıldı küçük mü olucak diye şu an tam 34+0 dayız
bize burda hic bakmiyorlar boya kiloya. sanirim ogrenmemek daha iyi. bence guzel duruyor kilosu da hata payi da cok oluyormus. daha gun de var hic takilma bence :)

Bugün gidiyo Allahtan. Sabah kalkmış tüm olanlar için açıklaması şaka yapmış buna mı alınmışım :))))
Ne gıcık bir insan diyecem söz bulamiyorum valla duymazlıktan gelceksin canim ne kadar mümkün olursa tabii neyseki gidiyor bugun insallah dogum dan sonra da da göndermez kızları onlarda kalsin bide onun hizmeti ile mi ugrasacaksin

Back
X