2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Bana doktor şurup olanını verdi her zaman degil de ihtiyac hissettigimde alıyorum
Burda Rennie reçetesiz alınabilen bi ilaç olduğu için dün eczaneden kendim almak istedim ama daha önce doktora da sormuştum, hiç bir sakıncası yok kullanabilirsin demişti. Eczanede çalışan bana Rennie yi vermedi.icinde nane yağı var buda bebegin solunum sıkıntılarıyla doğmasına sebep oluyor dedi... bu zaman kadar hiç duymamıştım.nane yağı bebegin solunum yetmezliğine sebep oluyormuş.arastiracagim doğruluk payı nekadar bilmiyorum ama size de söylemek istedim.

Şimdi biraz netten okudum, nane yağı hamilelikte düşüğe dahi sebep olabiliyormuş kızlar aman dikkat ,Rennie de nane yağı bulunduğu için bana önerilmedi. Sizinde bilginiz olsun

Çocuklarda ve bebeklerde solunum problemleri
Çocuklar ve bebekler kesinlikle bu yağdan uzak tutulmalıdır. Çalışmalar, nefes almada zorluk gibi yaşamı tehdit eden riskler taşıdıklarını kanıtlamıştır.

Kalp atım hızını yavaşlatır
Çalışmalar nane yağının kalp atış hızınızı yavaşlatabileceğini göstermektedir. Yani, eğer herhangi bir kardiyovasküler rahatsızlığınız varsa, bu yağdan uzak durun

Hamile ve emziren kadınlar kullanmamalı
Çalışmalar, bu yağın, bazı durumlarda, hamileliğin ilk aşamalarında, rahim gevşemesi ile sonuçlanabileceğini düşündürmektedir. Bu da düşükle sonuçlanabilir

Ya kızlar sizin bulantılar nasıl benim sanki midem bosmus böyle sizliyormus gibi afedersiniz ö desem kusucam gibi bıkkınlık geldi sımdıden cok halsızım enerjım sıfır..Bazen sanki boyle baygınlık gelecek gibi oluyor psikolojik mi fiziksel mi anlamadım

Merhaba ben de alerjik rinitim var öksürük Yok ama hapşırma var sürekli ev akarlarına karşı benim de. Gebe kalmadan önce kullandığım ilaçlar vardı ama sonrasında da gebelikte kullanılabilecek alerji ilaçları var nazal bir sprey var cok zorda kalırsan kullan deri bana doktorum. Astım durumunu bilmem ama iyi bi alerji uzmanına sorun bence

Benim de enerjim sıfır oyle kalakaliyorum durdugum yerde, bir an önce bitsin de su bulantılar hamileligin tadını çıkaralım ins.

Hamilelikten öncede varmıydı canım.bendede hapşırma oluyordu ama son bir kaç haftadır aşırı fazlalaştı, yani günde en az 20 - 25 kere hapşırıyorum. Sanki grip gibi.burun boğaz doktoruna gitmiştim.alerji testleri yaptı bende ama hiçbirşeye alerjik çıkmadı.

Arkadaşım rennie sisesiyle yasiyordu hamilelik öncesi de sonrasında da bi zararı olmadı. Şimdi elimdekinin etkin ve yardimci maddelerine baktim nane aroması varmis icinde ama nane yagi yok. Fark eder mi bilmiyorum.

Kızlar ya bende de burun tıkanıklığı var geçmek bilmedi nette okudum burun tıkanıklığı 2. Ay başlayıp doğurdukdan 2 hafta sonra geçiyormuş bazı gebeliklerde.umarım sürekli olmaz ya nefes almak istiyorum rahat konuşmak istiyorum gayri:)

Bende de oyle bir sıkıntı var birde üzerine nezle olunca 2 gündür gece burun bantlarindan kullaniyorum rahat nefes alayim sıkıntı olmasin diye. Baya farkettigini düşünüyorum.

Bende de oyle bir sıkıntı var birde üzerine nezle olunca 2 gündür gece burun bantlarindan kullaniyorum rahat nefes alayim sıkıntı olmasin diye. Baya farkettigini düşünüyorum.
Bende vikis sürüyorum birde tuzlu ve karbonatlı su çekiyorum burnuma

Canim ben de bugun daha iyiyim hava gunesli de dedigin gbi bugun ilk defa kayinvalidemlere gidicem oturmaya. Yani bence cik ama zorlama kendini. Yani oglunu kucagina alma, pesinden kosturma. Sakin sakin gidin havan da degisir iyi olur:)

Aynen öyle yaptık canım.Oglum sakin bi çocuk güzel güzel yürüdü yanımda.Dere kenarında yürüdük yorulduğumu farkedince eve döndük.Iyi oldu güneş aldık bacaklarım açıldı.

Aynen bende böyleyim canım.Hem psikolojik hem fiziksel olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşım rennie sisesiyle yasiyordu hamilelik öncesi de sonrasında da bi zararı olmadı. Şimdi elimdekinin etkin ve yardimci maddelerine baktim nane aroması varmis icinde ama nane yagi yok. Fark eder mi bilmiyorum.
Bende kesinlikle emin değilim canım ama dediğim gibi dün eczacı baya bi anlattı, bebek dogumda solunum yetmezligj cekiyor diye.bana ilacı vermek istemedi. Bende korktum açıkçası almak istemedim..
11. Haftanın ortasındayım ama hala gram kilo almadim.aksine toplam 3 kilo verdim.ne yesem miğde yanıyor.

Merhaba! Kızlar uzun zamandır yazamıyorum mide bulantısı ve halsizlikle bnmde başım dertte maalesef sürekli serumlarla ayağa kalkabiliyorum bunlar yetmezmiş gibi bir de 3 günde vücudum sürekli kaşınıp kabarıyor Bugun dr gittim halk arasında kurdesan denilen bi rahatsızlıkmış ve tedavisi yüzde yüz olmamakla birlikte kortizonlu iğne ddi onuda gebelikte yapamam çok zararı var göze alırsan olur ddi üstelik bu hastalık yüzünden gebeliğini sonlandıranlardan bile bahsetti ve düşünmemi söyledi öle bişeyi kesinlikle düşünmüyorum ama nolur dualarınız da bana da yer verin 6 haftaya kadar geçmezse artık kronikleşecekmiş ve hep böyle devam edecekmiş

Bende ayni durumdayim 1 kilo vermişim ama göbek hafif cikti yine de yüzüğüm düşüyor elimden artik. Gobek buyuyor bn kuculuyom. Midem cok fena sürekli bir derin nefes alip sakinlestirmem gerekiyor. Bakalım bugün komşuya gidicez ev gezmesi umarım orada da fenalasmam

Kizlar selam okuyorum ama yazmaya firsat bulamadim uuzn zamandir ...
Grip olanlar bogazi agriyanlara ; elma sirkesi ile gargara oneririm ...
Burnu tikaniklara :sinus rinse kit diye burun temizleme aparati var tuz soda karisimi bir onceki hamilleigimde kulllandim yan etkisi yok ...
Grip icin cay : elma kabugu kabuk tarcin zencefil 2 3 dis karanfil biraz ihlamur ceyrek limon kabuguyla kaynadiktan sonra 5 dakika demlensin bal karistirip icin ... (bu bitkilerin zarari yok diye biliyorum )
Bulanti icin : ac kalmamay calisin leblebi onerebilirim
Hepinize gecmis olsun
Ben de bugun 6+6 dayim kan tahlili uaptitmak icin hastanrye gittim doktorda bebegine bakalim dedi aaa o da ne kalp atisini duydum ... ben sadece tahlil vericem diye esimle oglumu evde birakmistkm oysaki... masallah diyelim kendi doktorumda randevum sali gunu...
Rabbim hepimize saglikli hamilelikler nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…