Yas ben hiç hiç istemiyorum ama eşim sadece sembolik olacak,ismi kimlikte yazıcak kimse bilmicek diyor. Öyle de press yapıyor ki. Hayatının anlamı gibi. Napıcam benGöbek adını kimliğe yazdıracak misiniz yani
Yaa nev koyalım dedim aynı mantıkla kabul etmedi. Çok gıcığımlavitabellamk sana bı öneri buldum neva ve kızım olursa benim koymayı düşündüğüm isim meva
İyi akşamlar herkese.Netimde sıkıntı olduğu için bir suredir girememiştim.Salı günü Dr um cinsiyetine kıza benzettim dedi.20 gün sonra gel netleşir dedi.Oğlumda da erkeğe benzettim demişti sonraki haftalarda erkek olduğu kesinleşmişti.Bu da öyledir inşallah hayırlısıyla.
Neye bakıcaz canım. D3-D2 ise 16.87 cıkmış ama başka ismi var mı? O gün birsürü tahlil yaptırdım daKAÇ CIKTI Kİ DEĞERİN BENIM 4 ÇIKMIŞTI GÜNDE 5 DAMLA
Insallah cikar canim.Canım benim de aşağıda rahim ağzına yakın ama seninki gibi kapatmış değil ve koyu renkli kanamalarım devam ediyor bebek büyüdükçe plasenta çıkacakmış inşallah. Erken doğumla ilgili birşey söylemedi doktorum sadece dinlenicem bol bol
Canım benim de aşağıda rahim ağzına yakın ama seninki gibi kapatmış değil ve koyu renkli kanamalarım devam ediyor bebek büyüdükçe plasenta çıkacakmış inşallah. Erken doğumla ilgili birşey söylemedi doktorum sadece dinlenicem bol bol[/QUOTE
Sanada gecmis olsun canim
Benim kanamam durdu sükür. Daha zamanimiz var. Insallah tez vakitte cikar.
Ben bugün hepsiburada.comdan şunu aldım canım. Baya yorum okuyup:QUOT="Meylen, post: 58654318, member: 904213"]Kızlar özellikle tecrübeli annişler bir farklı konu bebek küveti
Nerden ne almalıyız nasıl bişey almalıyız acaba ?
Antibiyotik ve aşı uygulamasının sakıncası nedir, herhangi bir enfeksiyon durumuna karşı kullanilmasi gerekmez mi zaten? bir de devlet hastanesinde dogum yapmama ragmen kordonunu gec kesmelerini soyledim ve gec kestiler.. Ebelerin dogum yaptırmasında sakinca yok zaten drun mudehalesi gerekli durumlarda olmalı, ebe bu dogurtmali ama Turkiye de ev icin sistem yok kayıtlar hep hastanede tutuluyor, sizin hamilelik takip sureci de hastanede, su an ebeler tarafından takip yapilmiyor, dogum sirasinda bebegin başına bir is gelse mesela solunum problemi hastane ev arası mesafe, hastane ekipmanin hazir olmasi vs hep risk. Oysa dogal doğumu (normal demiyorum) destekleyen drlar oldukça fazla. Herkesin görüşüne saygım var ama bana göre riskli bir durum. En azindan Türkiye icin.Benim ebem de diplomalı ebe ve yıllarca hem hastanede hem çeşitli kırsal bölgelerde çalışmış, evde doğum hala var Turkiyenin bazı bölgelerinde ve yasadışı bir durum değil, evde doğurmak yasak değil.
Evet yakın cevremde sık duydum daha geçen sene eltimin bebeğini hastanede doğumdan sonra alıp götürmüşler kaynım tesadufen rastlamış aşı yapnak üzerelerken yani evet sormadan yapılıyor aynı şekilde serumdan antibiyotik de sancılı anneye sorarak vermiyorlar sormadan veriliyor. Yani bazı şeyleri iddia ediyorsam herhalde uydurmuyorum :) belki her hastane öyle değildir ama herkes özel hastaneye gidemiyor ve devlette de durumlar içler acısı.
Kimseyi eleştirmiyorum herkese saygı duyuyorum bu benim görüşüm.
Heh işte katlanır dediğim buydu canım nasıl yorumları ben daha bakmadım[/QUOTE]Ben bugün hepsiburada.comdan şunu aldım canım. Baya yorum okuyup:
Eki Görüntüle 2228362
Yaaaa çok güzel ama ilk doğum için cesaret edememEvde doğurmayı düşünüyorum zaten son doğum çok çabuk gelişti istesem de yetişemem hastaneye. Ebe arkadaşım var. Aksi bir durumda zaten en yakın hastaneye gitmem gerekir. Ikinci bebeğimde hissettigim ilk sancı ve bebegin doğması arasında 2 saat vardı. Yani ne oldu ne bitti derken çıktı kız
Bu da kız gibi obür ay netlesir dedi:)Canım sağlıklı olsun yeter ki, bence de seninki kız hadi haberlerini bekliyoruz bugün gidecektin dr a dimi
Bugün kendi doktorum da kız gibi dedi obür ay netlesir dedi :) bakalım nasipaa inşallah kızdır oğlunda varmış allah ikisnide tattırmış olur cnm :) aynen sağ salim inşallah sağlıklı sıhatli olsunlar da
Yani hamilelik bloglarında falan katlanabilir alın yazıyordu(bizim ev de büyük değil, yer sorunum var). Marka için de iyi bir marka diye okudum ben. Jokerde de satılıyor aynı ürün ama hepsiburadada daha ucuzdu, şimdi bakıyorum hepsiburadaya tekrar, ben alınca benim aldığım fiyata kalmamış. Genede hepsiburada, mağazalardan daha ucuz geliyor bana(birsürü satıcı oluyor çünkü). İstiyorsan modellere ve yorumlara bak ordan, çok aydınlatıcı oluyor[/QUOTE]Heh işte katlanır dediğim buydu canım nasıl yorumları ben daha bakmadım
Bugün kendi doktoruma gittim kotrolüm vardı o da kız gibi dedi bakalim obur ay netlesirmis kiz da olsa erkek de olsa saglikli olsun da insan merak ediyor :)Benimde son ay hep reflu olmama rağmen ve 9 gün erken gelmesine rağmen 4020 gr doğdu. Hastane rekoru kırdık :) bence bu vücut tipiyle alakalı sanki esim çok uzun bende uzun sayılırım. Genetik etkiliyor. Ha sonra boyda uzun olunca hic tosuncuk olmadi oğlum yapı meselesi
Ayy ciddi mi olsun saglikla gelsin ins.
Canim öğrendiniz mi?
Benim doktorumda ilk bu mantıkla tahmin etti. 15. Haftada başka dr. Da kiz dedi umarim değişmez :)
Evet özel hastaneydi o kız dedi ... bugün özel muayenehanesi var doktorumun ona gittim o da kız gibi dedi ... ikisi de ayni görüste olunca inanmaya daha yakin oldum :)Bugun gittigin ozel hast miydi cnm
Evet canım alabilirsin doğumda 90 gün yeterli normal rapor 120 gün mayısı da bitirip öyle rapor al olur mu garanti olsun 32. Haftada çalışabilir raporu 35te de normal doğum raporunu başlattır@Meylen kendimi sigortalı olarak gösterdim dayımın otelinde , şu an riskli diye çalışamam zaten ama doğumdan sonra çalışacağim
Şöyle bir şey var 90 gun olarak sigortalı olarak göstermek lazımmış ,bekarken 6 yıl hastNede çalıştım evlendikten sonra bıraktım. Tarım sigortası ödedim, doğum parası almak içinde sigortalı iş buldum
Alabilirim değil mi
Tamam canım çok teşekkür ederim. 37.de verilmiyor muydu çalışamazEvet canım alabilirsin doğumda 90 gün yeterli normal rapor 120 gün mayısı da bitirip öyle rapor al olur mu garanti olsun 32. Haftada çalışabilir raporu 35te de normal doğum raporunu başlattır
Antibiyotik bit yetişkin için bile zararlı ve mecbur kalkmadıkça kullanılmamalı. Bebeğim karnımda iken bana sırf tedbir olsun diye verilmesini istemem.Antibiyotik ve aşı uygulamasının sakıncası nedir, herhangi bir enfeksiyon durumuna karşı kullanilmasi gerekmez mi zaten? bir de devlet hastanesinde dogum yapmama ragmen kordonunu gec kesmelerini soyledim ve gec kestiler.. Ebelerin dogum yaptırmasında sakinca yok zaten drun mudehalesi gerekli durumlarda olmalı, ebe bu dogurtmali ama Turkiye de ev icin sistem yok kayıtlar hep hastanede tutuluyor, sizin hamilelik takip sureci de hastanede, su an ebeler tarafından takip yapilmiyor, dogum sirasinda bebegin başına bir is gelse mesela solunum problemi hastane ev arası mesafe, hastane ekipmanin hazir olmasi vs hep risk. Oysa dogal doğumu (normal demiyorum) destekleyen drlar oldukça fazla. Herkesin görüşüne saygım var ama bana göre riskli bir durum. En azindan Türkiye icin.
Ilk doğumda aslında niyetimiz öyle değildi ebeyi destek olsun diye çağırdık geldi ve bebek tersti, o da muayene eder en doğru zamanda hastaneye yollar diye çağırdık ama ebe bir baktı ki bebek zaten çıkmak üzere, orda hemen doğduYaaaa çok güzel ama ilk doğum için cesaret edemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?