Yok küveti dedim =)Plastık degılde normal bez gibi file
Bizim oglan ilk yıkanırken ve sonrasında küvet filesinde yaygariyi koparinca ben hep kuvetin altina katlanmis havluyu koyup tek başına yikadim, plastik ayaksız alttan akıtma yeri olan küvet kullaniyoruz en başından beri.. Bazen de banyo oturagına oturtuyoruzKüvet filesi neredeyse hepsinde var canım benim sormak istediğim ayaklı ayaksız plastik mi katlanır mı
Aynen canım küvet plastık bazen a101e gelıyor set olarak ama ben denk getırememiştim belki size denk gelirYok küveti dedim =)
Günaydın kızlar
Siz isim konusunda sadece eslerle mi kapisiyorsunuz. Ben ekstra bir de kizimla kapisiyorum
Tutturdu kardeşimin adını ben koyucam diye. Listeler tutuyo ve asla bizim söylediğimiz isimleri kabul etmiyo. Bir sey deyince de küsüp kapanıyo odasina. Napicaz bilmiyorum
Aynen 20.haftada yapiliyor tatlim
Benim adım da Hilal kızım Dolunay :) Eşim daha evlenmeden bir kızımız olsun adı Dolunay olsun Hilal'im annelikle tamamlansın demişti. Bana da hep dolunay gözlüm der bayılırım
Babyjem i beğendim sanırım onu alırım 5 parça 108 TL şeffaf hemdeAynen canım küvet plastık bazen a101e gelıyor set olarak ama ben denk getırememiştim belki size denk gelir
Evet küvet içi köpüklü yatak diye de geçiyo file istemezse ondan alırım canım olmadı çok sağolBizim oglan ilk yıkanırken ve sonrasında küvet filesinde yaygariyi koparinca ben hep kuvetin altina katlanmis havluyu koyup tek başına yikadim, plastik ayaksız alttan akıtma yeri olan küvet kullaniyoruz en başından beri.. Bazen de banyo oturagına oturtuyoruz
8 sene oldu zamanla romantiklik azalsa da düşüncelidir Allah için :)Benimkiler henüz bilmiyor kardeşleri olacağını biraz daha zaman geçsin diyorum
canım sen cinsiyetini merak ediyordun belki önce yazdın ama Ben görmedim nedir cinsiyeti?
çok romantik bi eşin var anlaşılan.. edebiyattan anlıyor galibaşanslısın..
İyiymiş canım o zaman ben de oyle almıstım 90 falandı sanırım ama a101 baya uygun o da seffaf ve takımı en fazla 40 liradırBabyjem i beğendim sanırım onu alırım 5 parça 108 TL şeffaf hemde
Aramızda ebe var mı bılmıyorum ama acıkcası ben de Turkıye de sadece ebenın oldugu doktorun bulunmadığı bir ortamda dogurmak istememBahsettiğiniz ülkelerde ebelik sistemi var ve o ebeler özellikle evde doğum yaptırabilmek için ciddi eğitimler almış, sertifikalı ve hastanelerle de anlaşmalı ebelerdir. Her şey kayıt altında olur ve o sisteme göre ebeler sizin doğum sancinizin başladığı zaman dilimi, doğumunuzun aşamaları, saat kaçta gerçekleştiği, bebeğin cinsiyetine kadar herşeyin yer aldığı bir rapor sunar. Dolayısıyla YASAL bir uygulamadir. Hiç-bir istismara ve riske açık değildir. Turkiyede böyle bir sistem yok. Lütfen kiyaslamayin
Benim annem de abimi evde doğurmuş ve ikisi de ölüyormuş, hastaneye zor yetiştirmişler. Eskiden anne bebek ölümlerinin sebeplerine bakıldığında aslında çok basit müdahalelerle kurtulabilecek vakalar.
Son olarak, hastanelerde bebeğe sizin ya da eşinizin imzası olmadan iğne bile yapılmaz. Size serum verilmesinin sebebi de ağrılarınız icindir, istemezseniz zorla yapmazlar
Ama işte malzemesi ne para sıkıntı değil direk plastikse alamam bunda kanserojen madde yok en azından içim rahat eder =)İyiymiş canım o zaman ben de oyle almıstım 90 falandı sanırım ama a101 baya uygun o da seffaf ve takımı en fazla 40 liradır
A101ınkı de iyi plastık diye bılıyorum canım bakmak lazım dedıgım gıbı ben de babyjem aldım ama arkadaslarım hep a101den aldılar o donemAma işte malzemesi ne para sıkıntı değil direk plastikse alamam bunda kanserojen madde yok en azından içim rahat eder =)
Aramızda ebe var mı bılmıyorum ama acıkcası ben de Turkıye de sadece ebenın oldugu doktorun bulunmadığı bir ortamda dogurmak istemem
İyiymiş canım o zaman ben de oyle almıstım 90 falandı sanırım ama a101 baya uygun o da seffaf ve takımı en fazla 40 liradır
Bence biraz da kültürle alakalı toplum olarak alışılmadık bir şey ama dediğim gibi birçok ülkede çok normal.Gerçekten büyük cesaret pek kimsenin göze alamayacağı bir durum ama daha önce yaşamışsınız tecrübelisiniz tabi :)
Benim ebem de diplomalı ebe ve yıllarca hem hastanede hem çeşitli kırsal bölgelerde çalışmış, evde doğum hala var Turkiyenin bazı bölgelerinde ve yasadışı bir durum değil, evde doğurmak yasak değil.Bahsettiğiniz ülkelerde ebelik sistemi var ve o ebeler özellikle evde doğum yaptırabilmek için ciddi eğitimler almış, sertifikalı ve hastanelerle de anlaşmalı ebelerdir. Her şey kayıt altında olur ve o sisteme göre ebeler sizin doğum sancinizin başladığı zaman dilimi, doğumunuzun aşamaları, saat kaçta gerçekleştiği, bebeğin cinsiyetine kadar herşeyin yer aldığı bir rapor sunar. Dolayısıyla YASAL bir uygulamadir. Hiç-bir istismara ve riske açık değildir. Turkiyede böyle bir sistem yok. Lütfen kiyaslamayin
Benim annem de abimi evde doğurmuş ve ikisi de ölüyormuş, hastaneye zor yetiştirmişler. Eskiden anne bebek ölümlerinin sebeplerine bakıldığında aslında çok basit müdahalelerle kurtulabilecek vakalar.
Son olarak, hastanelerde bebeğe sizin ya da eşinizin imzası olmadan iğne bile yapılmaz. Size serum verilmesinin sebebi de ağrılarınız icindir, istemezseniz zorla yapmazlar
Sağol cnm rahat ol inan düzelme ihtimali çok büyük.Insallah canim. ALLAH razi olsun beni rahatlattigin icin. Beklemekten ve dua etmekten baska birsey gelmiyor elimden
Haha geçen doktorda duydum böyle birşey. Kız kardeş tutturmuş, ismini dünya istiyorum diye, anne ve baba ikna edemeyince mecbur dünya koymuşlar:)Günaydın kızlar
Siz isim konusunda sadece eslerle mi kapisiyorsunuz. Ben ekstra bir de kizimla kapisiyorum
Tutturdu kardeşimin adını ben koyucam diye. Listeler tutuyo ve asla bizim söylediğimiz isimleri kabul etmiyo. Bir sey deyince de küsüp kapanıyo odasina. Napicaz bilmiyorum
Ayrıca ardayı ben de düşünmüştüm, çok güzel bence de:)6 yaşında:)
Işte benim kızım iki senedir kardeş istiyorum kardeş istiyorum diye gezdiği için onun isimleri de yıllar önceden belli. O isimler dışında hiçbirini kabul etmiyo. Taa iki sene once anaokulunda aşk yaşadığı arda isimli bir çocuk vardi erkek olursa arda koyacakmış. Kız olursa güneş. Bütün defterlerine yazıyor güneş arda diye doldurmuş her yeri :))
Bir de diyor ki:"siz benim adimi koymuşsunuz hakkınızı kullandınız. Kardeşimin adını koymak benim hakkim"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?