O tamam file Allahın emri e bebekte katlanır Bi bebek küveti gördüm mesela kullanışlı olur mu ayaklı mı almalı plastik mi onları merak ediyorum benBebek küveti ve file almanı tavsiye ederim. Bebeği fileye koyup kova ve maşraba yardımı ile yıkayacaksın:)). Hem bebek elinden kaymiyo, hem kirli suya degmiyo, hem iki elinle rahat rahat yikayabiliyorsun yani çok pratik oluyor
Benim oğlumun adı da Alparslan, eşim de Selçuk ben de Hilal. Üçümüzün adı da bi parağrafta geçiyor Selçuklu sultanı Alparslan işte Hilal tekniğiyle savaşını kazandı diye.Orduyu kurduk desene
Gerçekten büyük cesaret pek kimsenin göze alamayacağı bir durum ama daha önce yaşamışsınız tecrübelisiniz tabi :)Tam da bahsettiğin sebeplerden dolayı evde doğurmak istiyorum :) Bebek doğar doğmaz daha plasentadan bebeğe tüm kan geçmeden kordunun kesilmesi, bebeğin anneden kontroller için ayrılması, anneye sormadan serum takılması sormadan tedbir amaçlı antibiyotik verilmesi, bebeğe doğar doğmaz aşı yapılması.. Başka sebepler de var ama bunlar aklıma gelenler.
Bir doğumu illa doktorun yapması şart değil iyi tecrübeli bir ebe yeterli. Çoğu Avrupa ülkelerinde ebe yapar doğumu, tabi herşey normal ve anne ve bebek sağlıklı ise. Hollandada bebeklerin üçte biri evde doğar, orda çok yaygın. Bir ebe de ilk kontrolleri yapacak tecrübeye sahip, acil bir durumda da vakitlice hastaneye yollar zaten, benim ebem 25 yıldır ebe ve hiç öyle tehlikeli bir durum yaşamamış, arada hasteneye yolladıkları da oluyor tabi.
Bir bebeğin piskolojisi için evde doğmanin daha sağlıklı olduğunu iddia eden doktorlar var ve ben de buna inanıyorum. Iki çocuğum da evde doğdu, o sancılı halimle evden çıkıp arabaya binmek fln ayy hiç düşünemiyorum:) Tabi çoğu insan kendini hastanede daha güvende hissediyor ama ben evde daha rahatım. Ve inan evde doğurduktan sonra bir sonrakini hastanede doğuran tanımıyorum çünkü herkes o kadar memnun ki. Evde olmanın rahatlığı inan doğumu kolaylaştırıyor.
Tabi bu benim düşüncem. Ben normal doğumun büyük bir ameliyatmış gibi bu kadar müdahale gerektiren bir olay olduğunu düşünmüyorum dolayısıyla bir riske girdiğimi de düşünmüyorum, bir risk durumunda da zaten hastaneye yönlendirilirim. Aksine hastanede enfeksyon riski daha yüksek, kendi kendini kasmaktan yabancı bir yerde olmaktan kaynaklı rahmin kolay açılmama riski oluyor bazı annelerde.
Dediğim gibi bunu anlamayanı anlıyorum ama bu benim fikrim :)
Sizinki de uyumluymuş süper :)Benim oğlumun adı da Alparslan, eşim de Selçuk ben de Hilal. Üçümüzün adı da bi parağrafta geçiyor Selçuklu sultanı Alparslan işte Hilal tekniğiyle savaşını kazandı diye.
Tam da bahsettiğin sebeplerden dolayı evde doğurmak istiyorum :) Bebek doğar doğmaz daha plasentadan bebeğe tüm kan geçmeden kordunun kesilmesi, bebeğin anneden kontroller için ayrılması, anneye sormadan serum takılması sormadan tedbir amaçlı antibiyotik verilmesi, bebeğe doğar doğmaz aşı yapılması.. Başka sebepler de var ama bunlar aklıma gelenler.
Bir doğumu illa doktorun yapması şart değil iyi tecrübeli bir ebe yeterli. Çoğu Avrupa ülkelerinde ebe yapar doğumu, tabi herşey normal ve anne ve bebek sağlıklı ise. Hollandada bebeklerin üçte biri evde doğar, orda çok yaygın. Bir ebe de ilk kontrolleri yapacak tecrübeye sahip, acil bir durumda da vakitlice hastaneye yollar zaten, benim ebem 25 yıldır ebe ve hiç öyle tehlikeli bir durum yaşamamış, arada hasteneye yolladıkları da oluyor tabi.
Bir bebeğin piskolojisi için evde doğmanin daha sağlıklı olduğunu iddia eden doktorlar var ve ben de buna inanıyorum. Iki çocuğum da evde doğdu, o sancılı halimle evden çıkıp arabaya binmek fln ayy hiç düşünemiyorum:) Tabi çoğu insan kendini hastanede daha güvende hissediyor ama ben evde daha rahatım. Ve inan evde doğurduktan sonra bir sonrakini hastanede doğuran tanımıyorum çünkü herkes o kadar memnun ki. Evde olmanın rahatlığı inan doğumu kolaylaştırıyor.
Tabi bu benim düşüncem. Ben normal doğumun büyük bir ameliyatmış gibi bu kadar müdahale gerektiren bir olay olduğunu düşünmüyorum dolayısıyla bir riske girdiğimi de düşünmüyorum, bir risk durumunda da zaten hastaneye yönlendirilirim. Aksine hastanede enfeksyon riski daha yüksek, kendi kendini kasmaktan yabancı bir yerde olmaktan kaynaklı rahmin kolay açılmama riski oluyor bazı annelerde.
Dediğim gibi bunu anlamayanı anlıyorum ama bu benim fikrim :)
Ben klasik giderli bi küvet almıştım kirli suyu tahliye etmek kolay oluyor.zaten bebek ne kadar kirlenecek 5 dk da yıkayıp çıkıyorsun bir süre sonra da sığmıyor zaten küvete kucağıma alıp yıkıyordum ama hevesin kalmasın hangisini beğenirsen onu al derim canımO tamam file Allahın emri e bebekte katlanır Bi bebek küveti gördüm mesela kullanışlı olur mu ayaklı mı almalı plastik mi onları merak ediyorum ben
Çok teşekkür ederim kullanışlı olması önemli şekilci değilim küvet yani ben rahat edeyim bebeğim rahat etsin sanırım setlerden alıp iyi Bi köpüklü file almak mantıklıBen klasik giderli bi küvet almıştım kirli suyu tahliye etmek kolay oluyor.zaten bebek ne kadar kirlenecek 5 dk da yıkayıp çıkıyorsun bir süre sonra da sığmıyor zaten küvete kucağıma alıp yıkıyordum ama hevesin kalmasın hangisini beğenirsen onu al derim canım
O tamam file Allahın emri e bebekte katlanır Bi bebek küveti gördüm mesela kullanışlı olur mu ayaklı mı almalı plastik mi onları merak ediyorum ben
Katlanabilir küvet dediğin gibi yer açısından ayaklı küvette bel açısındanBenimki normal tıpalı kuvetti. Katlanabilir olması yer tutmaması açısından avantajlı olabilir ama ayaklı olup olmamasının bir avantaj olabileceğini dusunmuyorum
Ben tipasini bile hiç kullanmıyordum. On dakikada anca bosaliyor, onu mu bekliycem. Kendim boşaltıp temizliyordum küveti:))
Katlanabilir küvet dediğin gibi yer açısından ayaklı küvette bel açısındanama dediğinde haklı 10 15dakikada yıkayıp çıkılıyor yerde veya yüksekte farketmez o yüzden
Haklısın doğru ama ihtiyaçlarımız elimden geldiğince kullanışlı olsun istiyorum amacım görseli güzel olsun değil inanki =)Oturarak daha rahat yıkarsın. Küçücük bebek beli çok zorlamiyor bir de cok kisa suruyor zaten
Insan alırken her şeyi düşünüyor da kullanırken tum o özellikler önemini yitiriyor :)
Insallah canim. ALLAH razi olsun beni rahatlattigin icin. Beklemekten ve dua etmekten baska birsey gelmiyor elimdenEvet bunun tıpta adı placenta previa. Kardeşimde de vardı, ama plasenta yukarı doğru büyüdü ve normal doğum yaptı. Rahim ağzını hala kapatıyor olsaydı sezarydn olması gerekirdi ama onda 36 da alırız diye bir şey denmedi yani 40ı bekleyen doktorlar var. Bebeğin anne rahminde uzun kalması onun sağlığı için çok çok önemli o yüzden istersen böyle kalırsa başka doktorlara da danış. Ama şuan endişe etmek için daha çok erken, sıkma canını dua et, çoğu plasenta yukarı doğru büyür rahim ağzı açılır.
Canım benim de aşağıda rahim ağzına yakın ama seninki gibi kapatmış değil ve koyu renkli kanamalarım devam ediyor bebek büyüdükçe plasenta çıkacakmış inşallah. Erken doğumla ilgili birşey söylemedi doktorum sadece dinlenicem bol bolInsallah canim. ALLAH razi olsun beni rahatlattigin icin. Beklemekten ve dua etmekten baska birsey gelmiyor elimden
Bizim kızımla uyumlu AllahtanAy aynen valla bizim isimler hep eşime yaradı
Benim adım da Hilal kızım Dolunay :) Eşim daha evlenmeden bir kızımız olsun adı Dolunay olsun Hilal'im annelikle tamamlansın demişti. Bana da hep dolunay gözlüm der bayılırımBenim oğlumun adı da Alparslan, eşim de Selçuk ben de Hilal. Üçümüzün adı da bi parağrafta geçiyor Selçuklu sultanı Alparslan işte Hilal tekniğiyle savaşını kazandı diye.
Plastık degılde normal bez gibi fileEvet bugün onlara baktım köpüklü file ye de 56 TL gibi bişey plastiklerden sanırım yeterli olur mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?