2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Bilmiyorum canim ama bana serum bebek çıktıktan sonra takildi, kordon gec kesildi üstelik devlette, ama benim doğumum kanamaliydi, bebek kakasini yapmıştı ve acilmam yoktu hastane ortamı benim icin guven vericiydi, dogum onceden kestirilemeyen bir süreç, anne nasıl kendini iyi hissediyorsa öyle olmali ins.sorunsuz kolay dogumlar yasariz..

Ben de bebeğe hastanede antibiyotik verildiğini ilk kez arkadaştan duydum. Anneye serumla agri kesici verilir. Anne istemezse o da verilmez

Bebeğe hastanede doğar doğmaz yapılan bir aşı da yok. Sadece k vitamini yapılır ki bunun için de aileden onay alınır

Neyse bu konuda daha fazla konusmicam çünkü gerçekten cahilce geliyor. Daha once de yazdim, yurtdisindaki yasal ebelik sureciyle Turkiyedeki sartlari kiyaslamak cok yanlis. Hele gunumuzde cocuk yasta hamile birakilan ve kiyida kosede dogum yapmak zorunda birakilan kadinlari dusundukce bu fikir bana korkunc geliyor. Turkiyede Buna yol acilamaz acilmamali.

Yakınımda olsaydı şikayet ederdim . Net

Ben bir ay önce hastanede yatarken yan odaya yenidogmus bebek geldi. Annesi daha ayılmamıştı bile. Bebek odaya geldikten yarim saat sonra çocuk doktoru geldi ve bebek küveze alındı . Dogduktan sonra kalp ritminde sknti oluşmuş dogumhanede farkedilmis ve takip altında tutmuşlar bir saat hastanede. Tehlikeli bir durum farkedilince de hemen küveze aldılar

Bebekte görünüşte bir sknti yoktu. Ama aslında varmış ve bunu yalnızca çocuk doktoru anlayabildi...ben hastaneden çıkarken o bebek hala tedavi görüyordu şimdi insallah iyileşmiştir

Yani herkesin kendi tercihidir, isteyen istediği şekilde doğurur. Ama böylesi bir durumu umuma acik bir yerde ve yıllarca paylaşıma kapanmayacak bir platformda çok güzel bir şeymiş gibi sunulmasını hoş gormem

Dediğim gibi bu sadece sağlık meselesi değil türkiye şartlarında aynı zamanda hukuki bir mesele.

Bende işim konusunda şimdilik netim :) doktorun tahmini doğruysa ve bebişim erkekse tabi Miraç Ali düşünüyorum. Allah sağlıkla nasib ederse inşallah , eşim sürekli değiştirme girisimlerinde bulunuyor ama ben kimseye sormadım ve çok kararlıyım , yasir ismi de hoşuma gitti aslında ama Miraç da çok güzel geliyor

Harikasınız valla çok güzel :) Türkiyede keşke ebelere daha sıkı eğitim verilse evde takip ve doğum devlet tarafından desteklenerek yapilsa

Tamam canım çok teşekkür ederim. 37.de verilmiyor muydu çalışamaz
Yok canım 32den sonra serbest ben çalışamıyorum dedikten sonra doktor veriyo 3 hafta kalayakadar çalışabiliyosun mesela ben 32de çıkıcam mayısın 18inde 12 günde yıllık izin girdiricem

İşte çok şükür işler yolunda gitmiş ve bebişin sağlıkla doğmuş ama olmayadabilirdi
Son dakikaya kadar normal doğum denilen kardeşim kalp atışı yavaşlayıp açılma 7 cm iken mecburen sezeryana aldılar nitekim belki de hayatı kurtuldu evde doğum olsaydı nolurdu diye düşünüyorum da Allah korusun imkan varken sağlıklı olan bana göre hastane ki eskiden nice bebek ölümleri kadın ölümleri olmuş doğum yüzünden günümüzde çok çok az bu durum

Bende de iştah tavan valla ne olacak bilmiyorum

Midem hayattan soğuttu kızlar 12 den sonra geçecek dediler şimdi herkes 15 den sonra geçecek diyor ama öğleden sonra yanma bulantı tiksinti başlayıp git Gide kotulesiyor akşam geçen hafta kanamadan sonra verdikleri ilaçlar balon gibi sisirdi ya digrd düzgün yemek bile yemeden

Doğum planlanabilir ama bunu bebek ve annenin saglik durumu belirler ..
Ben ilk gebeligimde basindan beri normal dogum istiyordum doktorumda hep normal dogum yaptiran bir doktor tercih ettim ...
Ama isler planladigimiz gibi olmadi son ay suyum cok cok azaldi pilesenta yaslanmasi ben de erken basladi suyum azaldigi icin bebek son ay sadece 300 gram alabildi 2 güne bir kontrole gidiyordum son iki hafta cuma gunü sezeryan karari aldi doktor cumartesi sabah icin cunku kalp atislari yavaslayacagini soyledi biz kabul ettik eve gittik gece normal dogum sancim basladi gece 3 civari hastaneye yattim hic acilmam yol suyum zateb yok o arada nst ye bagliyimm kimse bana birsey belli etmiyor bebegin kalp atislari zayiflamais acil ameliyathane hazirlandi bebegim 2720 dogru kúvezde kalmadi cok da saglikli bir bebekti 2 yil anne sütü aldi ... doktorum eger zamaninda mudahale etmeseydi ogluma birsey olabilirdi .. bence evde dogumu beklemek tehlike icerde ne oldugunu siz tahmin edeemezsiniz ...

Aynen..şayet normal doğum sancısını evde çekin diyorlar ben çekmem arkadaş hastaneye giderim en azından nst çekilsin içim rahat olur
Bilinçli olmak lazım

Harikasınız valla çok güzel :) Türkiyede keşke ebelere daha sıkı eğitim verilse evde takip ve doğum devlet tarafından desteklenerek yapilsa
Sağol cnm işte Allahın yardımı yoksa ben özel bir çaba göstermedim:) Valla dediğin gibi olsa ne iyi olurdu. O zaman eminim daha fazla anne cesaret ederdi.

Aynen..şayet normal doğum sancısını evde çekin diyorlar ben çekmem arkadaş hastaneye giderim en azından nst çekilsin içim rahat olur
Bilinçli olmak lazım
9 ay karninda tasiyip riske atmak bana göre değil ayrıca bencillik ... normal dogum sancin da geldiyse gidip hastanede bekleyebilirsin tüm arkadaslarim öyle yapti ... evde beklemek neyin inadı anlamiyorum ... acil bir durum olsa evde nasil mudahale edilecek .... benim kafam almıyor ...

Evet çok şükür ama dediğim gibi zaten bebek ters olduğu için hiç öyle bir niyet yoktu hatta ebe bile demişti ki bir bakayım galiba bu muayeneden sonra hasteneye yollicam Matildayı diye ama işte öyle gelişti.
Evet bu ebe de çok dikkatli açılma yavaşlarsa su geldiğinde renginde bir değişiklik varsa fln hemen hastaneye yolluyor. Kalp atışı da evde doğumlarda doppler ile kontrol ediliyor, annenin nabzı tansyonu vs herşey kontrollü yani öyle eski usul gelip karnına bastıra bastıra doğurtan kocakarılara gitmesin aklınız:) Eskiden hem cihazlar yokmuş hem de bilinçsizlik varmış haklısın çok basit müdahalelerle belki birçok hayat kurtarılabilirmiş.

Evde doğum şöyle mantıklı durumun iyiyse doktor ebe hemşire ve nts kontrolünde belki Bi havuzda neden olmasın ee hiç birimizin kocası Volkan Demirel gibi değilse tabi mantıklı olan hastane şaka Bi yana hep şunu hayal ediyorum evde suyum gelicek ben üstümü başımı değiştiricem en kısa sürede hastaneye gidicem Rabbim hepimize kolay doğum nasip etsin sağlıkla bebişler gelsin inşallah

İşte biraz da nasip işi haklısın ama ben cesaret edemem sanırım evet kesinlikle daha rahat olur ev ortamı çatal yok en güzeli ama ufacık bişeyde müdahale edebilmeleri için hastane
Mesela şunu düşünüyorum neden çatal yatakta yerde yada diz üstünde değilde çatal çok geriyor yurtdışında bunu seçebiliyosun en çok bunu seçmek isterdim

Aynen birde evde çekin sancınızı derler ya o riski alamam.

Bilinçli olmak lazım
Onu şu sebepten tavsiye ediyorlar, bazı annelerin hastaneye geldiklerinde sancılar azalıyor açılma durabiliyor. Bu da hastaneye hazırlanma gitme koşturma vs bunun telaşından ve heyecanından kaynaklı olabiliyor. Tabi herkes için geçerli değil ama evin rahat ortamında genelde açılma daha rahat gerçekleşiyor. Bu yüzden bekleyin deniliyor. Bir de mesela sen açılman 2 santim iken hastaneye gidersen belki daha 10 saat bile sürebilir bazı doktorlar çağrılınca beklemek istemiyorlar hızlandırmak için müdehale etmeyi önerebiliyorlar sunni sancı fln ama tabi doktorun iyi ise güveniyorsan ve evde kaldığında senin icin ekstra stres oluyorsa tabi erken gidersin yani nasıl rahat ediyorsan tabi. Sadece doğum başladığından emin olman yeterli (çünkü bazen yanlış alarm olabiliyor ablam mesela 1 gün sancı çekti bebek geliyor dedi baktılar bebek fln yok sonra ertesi gün tekrar başladı:)) nasıl rahat edeceksen seni o an ne rahatlatirsa onu yap.

Bu imkanlara sahip özel hastaneler var hatta suda doğum yapan hastaneler bile var istersen araştır. Zaten aslında insan bedeni için en doğal doğurma pozisyonu afedersin alaturka tuvalet pozisyonu imiş Ya da dört ayak üstü. Aslında mantıklı, yani yatarken büyük tuvaletini yapmak nasıl mantıksız geliyorsa bebek doğururken de aslında sanki ekstra zorlaşıyor belki de. Ama her kadın için farklıdır deniliyor ve doktorun ya da ebenin de bebeği iyi görebilmesi de çok önemli tabi çünkü çıkar çıkmaz boynunda kordon var mi diye kontrol edilmesi lazım, yani otururken senin alt tarafını nasıl görsünler dimi. Benim yengem o şekilde doğurmuş (oturarak) son bebeğini, ve benim en rahat doğumumdu diyor. Bilmiyorum yaa banan da o kadar acı hissederken yatmak daha rahat geldi ama herkes için farklı demek.

İşte bilemiyorsun ki doğumun ne zaman başlayacagını :) tabi ki ev daha konforlu,rahat
Ama riske almakta buyuk bır sorumluluk yani hastanede çekeyım sancımi mantıklısı bu benım için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…