2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
En son 3,5 kilo almıştım bende
Şuan bilmiyorum 5 olmuştur heralde

Kızlar yatak için fikri olan varmi ahsap anne yanlarından alcam ama yatak ne almam gerektiğini bilmiyrm
benim arkadaşım ahşap anne yanı almış ama bu sepet gibi görünenlerden... kesinlikle ondan alma anneye çok eziyet dedi.. yanı açılıp yatağa yapışanlardan al yoksa aldığına pişman olursun dedi. Ben de dediğini dinledim :)

Aslında bicok sey kisiye göre degisiyor. Yani birisinin kullandığı seyden memnun olup olmamasıyla bi baskasınınki aynı olmuyor. Onuda alıp kullanmadan bilemiyor tabi insan. Sepet besikten ben cok memnun kaldım mesela. Cok severek kullanmistim

Hamur isi cok yiyor musunuz kızlar
Ben haftada 1 yapicam diye sart kostum kendime. Diger turlu hep yapmak istiyorum
börek de hamur işine girer mi
börek konusunu bir durdursam süper olacak.. poğaça falan denedim de yoğururken ben yoruluyorum o yüzden az yapıyorum... yani şimdiye kadar karantina sürecinde 1 kere ekmek 1 kere poğaça yaptım. ama böreği durduramıyorduk

arkadaşımın şikayet ettiği konu şuydu.. mesela bebek ağladı sen yataktan kalkıcan, eğilip çocuğu alıcan tekrar oturup emziricen tekrar kalkıp çocuğu yerine koyucan uyuduktan sonra sen gidip yatıcan sonra çocuk gene ağlayacak.. sen uykuya dalıp tekrar kalkman arasında 20 dk anca uyuyorsun dedi.. anne yanı yatağı olursa en azından daha uzun süreç oluyor dedi.. tabi dediğin gibi kişiden kişiye değişir ama ben kendimi tanıyorum ben de yapamam bu dediklerini... yani en azından alışana kadar :)

Girmez mi alâsıdır cok guzel oluyo zalımın tadı ya. bi tarif var hsonunu bekliyorum hsonu hamur isine izin verdigim gun. Haftada 1 hamur isinden bisey olmaz herhalde ya. Sıraya koyuyorum hamur isiyle ilgili aserdiklerimi artık. Baska turlu kendime hakim olamiyorum. Tatli vs hic gozum gormuyor. Ama börek, pogca hsonu ilk yapacagim hamburger ekmeği. Ne zamandir canim istiyor. Patateste yemiycem o zamana kadar. Hakkimi hsonuna sakliycam
Seker yuklemesinden korkuyorum

Orda durumlar nasıl? İnsanlar sokakta mı?
Çok çıkan yok burada herkes evinde işi icin çıkan çıkıyor açıkçası. Ama marketler fenaymış özellikle de gross lara dün millet akin etmiş valla hiç güvenli değil babam dün uğrayım sakindir diye gross markete gitmiş kuyruk varmis grossda arabayi durdurmadan çıkmış düşün yani hiç güvenli değil sakin çıkma canim bende eşimi gonderiyorum bugün akşam semtteki çağdaş markete eve getiren marketin sebzesi iyi olmadığı icin .

Ben kek yiyorum canım çok çekiyor
kek konusuna hiç girmedim.. benim tatlı krizim sadece çikolatalı gofret ama bitter olacak o da :)
ama börek konusu fena... yufka almayayım biraz... şeker yüklemesinden de tırsıom ablamda gebelik şekeri çıkmıştı.. kendisi de kiloluydu ama tüm doğumda 6 kilo aldı o kadar dikkat etti.. yani genetik olarak geçebilir sonuçta diye tırsmıyor değilim.. evet evet yazınca karar verdim azaltmalıyım... (not daha bu sabah kahvaltıda börek yemişti )

Simdi ilk bikac ay evet cok sık uyanacaklar. Her defasinda kalkip emziricez. Oturma pozisyonunda olucaz genelde. Cunku cok kucuk olcaklari icin memeyi ver uyu yapamiyosun. O yuzden ikisinde de ayni mantık olucak yani canim. Anne yatagiyla bitişik olanlarda da ayni sekilde kalkip oturup bebegi alip emzir geri yerine koy yapcaz bunu demek istedim. Bide o anne yanlari ne kadar kullaniliyor bilmiyorum.
Belkide ben tam yatagimin yanina koydugum icin pek zorlanmamistim1 yıl kullanmakta isime gelmişti. Anne yatagiyla birlesenler daha az kullaniliyordu sanki.
1 yasindan sonra yanima almıştım oglumu yatak bariyeri alıp sonrada montesori yataklardan aldim.

Hamur isi cok yiyor musunuz kızlar
Ben haftada 1 yapicam diye sart kostum kendime. Diger turlu hep yapmak istiyorum
Canım ben de tatlı, ekşi pek yemiyorum ama evde yaptığım hamur işlerine biraz düşkünüm. Mesela bugün fırında Ekmek pişirdim dayanamadım sıcakken yedim. Haftada 1 yemen isabet olmuş hem nefsimiz körelir hem şekere davetiye çıkarmayız.
Ama gerçekten harika şeyler keşke zararsız olsalar

Ben kek yiyorum canım çok çekiyor
Tatlı turunde tek canimin istedigi waffle gecen aksam yaptim dayanamadim sabah kalkar kalkmaz bi tane daha yaptim kahvalti olarak o yuzden artik biraz zor. Kendimi tutamiyorum hic. Waffle haricinde hic bi tatliyi pek sevmiyorum. Neden waffle cunku hamurda var

Ama cok guzel oluyolar sıcakken pisi falan of off

Ama cok guzel oluyolar sıcakken pisi falan of off
Allahtan pişi yapamıyorum... daha doğrusu eşim anne evinde çok kızartma yemeye alışmış. Evlendiğimizde haftada bir kızartma yapmak istiyordu. Ama çoğu kızartma da benim midemi yakıyor o yüzden ben yiyemiyorum. Bizim evdeki kurallardan birisi, benim yemediğim birşey varsa o zaman eşim kendi isteğini kendi pişirecek.. haliyle eşim kızartma yapıyordu. ama her taraf yağ sıçramaları olduğu için en sonunda dayanamadım hem yemiyorum hem pisliğini temizliyorum o yüzden onu da yasakladım... şu an evde hiç kızartma yapmıyoruz.. eşimin canı çekerse gidip ya dışardan alacak ya da annesinde yiyecek. Kızartma olarak sevdiğim nadir şeylerden birisi pişi... o yüzden kuralı bozmayayım diye ben de sadece dışarıda yiyordum taa şu karantinaya kadar...

Bizim evde esim yapma cok yiyoruz diyor ama bide yaptigimda gorun onu pisi hamurunu evde hic denemedim firindan aliyorduk bu virus muhabbetinden önce. Ama onuda bi siraya koyayim 2-3 hafta sonra evde yaparim artik bizde kizartma olarak patates ve pisi oluyor. Sebze kizart yoğurtla ye cok yapmıyorum. Sadece bi yemek yapıyorum arada onun icin patlicanı kizartmam gerekiyor onceden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…