2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ya benim canım bi şey istemiyor ama birden ani bir acıkma hissiyle atıştırıyorum. Hamur işi falan da istemiyo canım ama sürekli ufak ufak atıştırmak istiyorum.
A bu ben işte.
Ağzımın boş durmasına gelmiyor. 2 saat ağzıma birşey koymayayım midem açlıktan gurulduyor resmen doldur beni diye bağırıyor sanki.
İlk defa böyle şey yaşıyorum şaşkınım gerçekten

Bak ben hic pasta kek yapmam diyebilirim. Tatlı olarak waffle sadece. Onuda 3 kere yedim 5 ayda.
Pisi, pogca, borek beni yakarsa bunlar yakar bide patates
Pisi cok coksevmem ama borek severim,patates severim
Insallah cikmayacak tatli cok yemiyorsun gorunduyu kadariyla ben pasta,biskuvi falan cok seviyorum nutella surup yiyordum 2 haftadir yemiyorum

Ah insallah seker yuklemesinde bisey cikmazda bu yediklerimiz elimizde patlamaz benim gözüm hamurisinden baska bisey gormuyor. Neyseki ekmegi hep tam bugdayli yiyorum bi ordan artidayim. Sanki hep yemek yeme ihtiyacim var gibi
ay inşallah ya bende korkuyorum ondan ilk hamilelikte 7 aya kadar kustum hiçbir şey yiyemiyordum oğlumda çok zayıf doğdu tekmelerini son 2 ay güçlü hissederdim bunda aşırı yiyorum tekmeleri de şimdiden çok sert kaç kg doğcak çok merak ediyorum normalde hiç ekmek yemezdim kahvaltı dışında hamileliğin ilk aylarında ekmekten tiksinmiştim şuan ekmeksiz yemek yiyemiyorum nerdeyse 2 aydır annemlerdeyim hep hamur işi börek pasta tatlı yapılıyo deli gibi yiyorum inşallah bi sorun çıkmaz

Merhabalar. Bu sabah sol kulağımda nabız sesi duymaya başladım. Normalde bilinen bir tansiyon sorunum bulunmuyor. Ama epey endişelendim. Eşim gidip tansiyon aleti almış. Nabzım 97 atıyor. İnternette yüksek diyor. Bu şekilde bir durum yaşayan oldu mu aranızda?

Şimdi sen yazınca canım pizza çekti aslında pizza çokta zararlı değil,hamuru ince tutulursa üzerine malzeme bol konulursa bence çokta zararlı degil

benim nabız 98 altına hiç düşmüyo hep 112 115 bi ara 164 çıktı en son hastaneye gittiğimde doktora sordum da normal değil bi kardiyoloğa görün demişti ama hala gidemedim troid var bende acaba ondan olabilir mi diye düşünüyorum ilk hamileliğimde de hep 100 üstü çıkardı bi sıkıntı olmadı çok şükür hep bana 2 canlısın ondan derlerdi

ayıptır söylemesi daha dün yedim onu annem yapmıştı biri yaptı mı önüne geldi mi insanın daha çok yiyesi geliyo tek oldum mu yapmaya üşeniyorum

Benim de THS hormonum 3.00 üzeri çıkıyor, 4.10 ve 3.25 çıktı belirli aralıkalrla yapılan iki testim. Acaba ondan mıdır? Doktora sordum. Endişelenme hiç sorun değil, hatta ths hormonunun hamilelikte makbulu biraz yüksek olmasıdır dedi güldü. :/
164 biraz yüksek gibi, ilk randevunuzda dilerseniz bir de kardiyologa görünün. Okuduklarıma göre kalp, bebeğe kan iletmek için normaldekinden fazla çalışıyormuş. Vücuttaki kan oranı % 40'a kadar yükseldiği için, tüm vücut metabolizması daha çok ve hızlı çalışıyormuş. Eğer bir kalp sorununun bulunmuyor ise hızlı çalışması sorun değil diyorlar ama insan endişeleniyor ister istemez.

Canım senj endiselendirmek istemem ama hamilelikte tam tersi tsh düşüklüğü çok onemsenmiyor,takip gerekiyor deniyor,referans değerinden çok yüksekse ilaç öneriliyor,eğer bilgide hatam varsa okuyup bilgi sahibi olanlar düzeltirlerse sevinirim

sadece isim mi??? hediyelik eşya, kıyfet herşey zor
isim konusunda allahtan 2 sene önce eşimle hem kız olursa hem de erkek olursa isimleri belirlemiştik... aslında ailelere de laf arası söylüyorduk ama çok tınlamamışlar herhalde... kp duyunca kalp krizi geçiyordu bu isim mi konulur diye... dedik biz 2 sene önce karar vermiştik.. olsun bir de bilindik bir isim koyun dedi.. kocamla kv de bir oldular o dk.. çocuklar karar vermiş sana ne dediler konu kapandı :)

bisküvi miiii? haylayf çok severim aslında severdim.. hamilelikte yeyince kusuyorum

benim ilk sonucum 6 üzeri çıkmıştı 1 ay ilaç kullandım 1 lere düşmüştü şuan bilmiyorum ama ne durumda 2 3 aydır daha kan falan vermedim hiç doktor normal değil bu kadar yüksek çıkması kardiyoloğa gitmen lazım dedi 95 ve altı falan normalmiş hamilelikte üstü değilmiş ama daha gidemedim annem de troid den olabilir diyor

Kızlar bugün eşime sinir oldum, ablamlarla konuşurken bebeğe isim buldunuz mu diye sordular, ben ipek istiyorum ama tam karar vermedik dedim,eşimde daha çok erken doğuma bir hafta on gün kala karar veririz diyor,hayır Beyza dışında da hiç bir önerisi yok,bende Beyza ismini istmiyorum(çevrede çok) ipek çok basitmiş, sıradanmış.

Bir de burda daha önce yazmıştım,sen bebeği ipek diye sev adamın kulağı alışır diyenler olmuştu tam tersi etki yaptı adam diyorki,bana bu şekilde baskı kuracagini mi düşünüyorsun boşuna ugrasma diye de dalga geçiyor

Biliyorum sizin dediğiniz gibi normalde. Ben de çok makale okudum. Hatta doktorları darladım, ikisi de ilaç vermedi. Br tnaesi dedi ki Tiroit ile ilgili olan diğer tüm değerlerim iyiymiş, ilaç verirse diğer oranları bozabilirmiş. Çok da yüksek olmadığı için ilaç kullanmasam da olurmuş. Vücut hormon dengesi bozulduğu için tiroid dengelemekte zorlanmış şimdi yavaş yavaş düşüyor, o da kendi dengesini bulunuyor dedi. Diğeri tamamen dikkate almadı, hamilelikten bunlar, bu kadarı normal, hatta hamilelikte makbulü ( beklentimiz) biraz artması falan dedi.

bu sabah ben de menemen yaptım ama biber acıymış.. elimi nereme sürsem yandım.. gözlerim yaşardı :) bi de yerken acı yiyemediğim için normalde burnum akıp durdu nerden karıştıysa aci

Evet genelde 2,5 altı olması istenir.
2. Trimester sonları ve son trimesterda biraz artması normal ama..
Benim 3 küsür çıkmıştı hamilelik sonlarına doğru bende çok korkmuştum ancak doktorum ilaçlık bir durum olmadığını söylemişti.
3 kabul edilebilir bir seviye ancak daha çok yükseliyorsa takip gerektirir.. Ama tabi M Mirune yurtdışında olduğu için bazen sistem farklılıkları olabiliyor :/
Evet herşeyi zor
Kv helal o zmaan
Bizimkiler de hala söyleniyor ama alışacaksınız diyip kestirip atıyorum. Annemde babama kızıyor çocuklar karar vermiş sanane diye :))

Sıradanlıkta İpek 10 üzerinden 5 numaraysa Beyza 10 numara bence. A öyle saçma şey mi olurmuş
O zaman o iki isimde olmasın ortak başka birşey bulun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…