kesinlikle aynı durum... benim tsh da 4 çıkıyordu ilaçla 2.5 altına çekiyoruz sürekli.. bence bir daha görüş doktorunla derimCanım senj endiselendirmek istemem ama hamilelikte tam tersi tsh düşüklüğü çok onemsenmiyor,takip gerekiyor deniyor,referans değerinden çok yüksekse ilaç öneriliyor,eğer bilgide hatam varsa okuyup bilgi sahibi olanlar düzeltirlerse sevinirim
işte kv bazı konularda destek bazı konularda çıldırtıyor ama idare ediyoruzEvet genelde 2,5 altı olması istenir.
2. Trimester sonları ve son trimesterda biraz artması normal ama..
Benim 3 küsür çıkmıştı hamilelik sonlarına doğru bende çok korkmuştum ancak doktorum ilaçlık bir durum olmadığını söylemişti.
3 kabul edilebilir bir seviye ancak daha çok yükseliyorsa takip gerektirir.. Ama tabi M Mirune yurtdışında olduğu için bazen sistem farklılıkları olabiliyor :/
Evet herşeyi zor
Kv helal o zmaan
Bizimkiler de hala söyleniyor ama alışacaksınız diyip kestirip atıyorum. Annemde babama kızıyor çocuklar karar vermiş sanane diye :))
Valla bilmiyorum son ana saklıyor aklında bir cinlik yoktur inşallah,hayırdır annenin falan mı ismini koymak istiyorsun dedim açık acik,benim annem bir tane yeryüzünde niye bir tane daha koyalım demesin miSıradanlıkta İpek 10 üzerinden 5 numaraysa Beyza 10 numara bence. A öyle saçma şey mi olurmuş
O zaman o iki isimde olmasın ortak başka birşey bulun
Benim çok düştüğü için aylık endokrine gidiyorum bana doktorun dediği yüksek olması ilaç gerekiyor düşük olduğunda daha çok takip ediyoruz zamanla düzeliyor demiştikesinlikle aynı durum... benim tsh da 4 çıkıyordu ilaçla 2.5 altına çekiyoruz sürekli.. bence bir daha görüş doktorunla derim
Hamilelikte nabz 90uzeri hatta 110lara kadar cika biliyorMerhabalar. Bu sabah sol kulağımda nabız sesi duymaya başladım. Normalde bilinen bir tansiyon sorunum bulunmuyor. Ama epey endişelendim. Eşim gidip tansiyon aleti almış. Nabzım 97 atıyor. İnternette yüksek diyor. Bu şekilde bir durum yaşayan oldu mu aranızda?
Sizin ilaclik durumunuz yokmuş demekki,yoksa illaki verirlerdi,bana tuhaf gelen doktorun yuksek olması sorun değil demesi,onu pek anlamadım çünkü bu hamilelikte iki endokrin bir dahiliye doktoruna gittim bu sebeple üçü de takip edelim düşüklüğü ilaca gerek yok,düşük olmasi riskli değil denmiştiBiliyorum sizin dediğiniz gibi normalde. Ben de çok makale okudum. Hatta doktorları darladım, ikisi de ilaç vermedi. Br tnaesi dedi ki Tiroit ile ilgili olan diğer tüm değerlerim iyiymiş, ilaç verirse diğer oranları bozabilirmiş. Çok da yüksek olmadığı için ilaç kullanmasam da olurmuş. Vücut hormon dengesi bozulduğu için tiroid dengelemekte zorlanmış şimdi yavaş yavaş düşüyor, o da kendi dengesini bulunuyor dedi. Diğeri tamamen dikkate almadı, hamilelikten bunlar, bu kadarı normal, hatta hamilelikte makbulü ( beklentimiz) biraz artması falan dedi.
Merhabalar. Bu sabah sol kulağımda nabız sesi duymaya başladım. Normalde bilinen bir tansiyon sorunum bulunmuyor. Ama epey endişelendim. Eşim gidip tansiyon aleti almış. Nabzım 97 atıyor. İnternette yüksek diyor. Bu şekilde bir durum yaşayan oldu mu aranızda?
Benim de THS hormonum 3.00 üzeri çıkıyor, 4.10 ve 3.25 çıktı belirli aralıkalrla yapılan iki testim. Acaba ondan mıdır? Doktora sordum. Endişelenme hiç sorun değil, hatta ths hormonunun hamilelikte makbulu biraz yüksek olmasıdır dedi güldü. :/
164 biraz yüksek gibi, ilk randevunuzda dilerseniz bir de kardiyologa görünün. Okuduklarıma göre kalp, bebeğe kan iletmek için normaldekinden fazla çalışıyormuş. Vücuttaki kan oranı % 40'a kadar yükseldiği için, tüm vücut metabolizması daha çok ve hızlı çalışıyormuş. Eğer bir kalp sorununun bulunmuyor ise hızlı çalışması sorun değil diyorlar ama insan endişeleniyor ister istemez.
Kızlar bugün eşime sinir oldum, ablamlarla konuşurken bebeğe isim buldunuz mu diye sordular, ben ipek istiyorum ama tam karar vermedik dedim,eşimde daha çok erken doğuma bir hafta on gün kala karar veririz diyor,hayır Beyza dışında da hiç bir önerisi yok,bende Beyza ismini istmiyorum(çevrede çok) ipek çok basitmiş, sıradanmış.
Bir de burda daha önce yazmıştım,sen bebeği ipek diye sev adamın kulağı alışır diyenler olmuştutam tersi etki yaptı adam diyorki,bana bu şekilde baskı kuracagini mi düşünüyorsun boşuna ugrasma diye de dalga geçiyor
Ay cevaba sinir oldumValla bilmiyorum son ana saklıyor aklında bir cinlik yoktur inşallah,hayırdır annenin falan mı ismini koymak istiyorsun dedim açık acik,benim annem bir tane yeryüzünde niye bir tane daha koyalım demesin mioff bugün sinirlerimi çok bozdu,artık ailesinin onayını mi almak istiyir isimde,onların fikirlerini mi bekliyor bilmiyorum
Benim çok düştüğü için aylık endokrine gidiyorum bana doktorun dediği yüksek olması ilaç gerekiyor düşük olduğunda daha çok takip ediyoruz zamanla düzeliyor demişti
Aynen öyle canım,bence o annesinden kizkardesinden fikir bekliyor...ben hamileliğin başında" inci "de olabilir diyordum ama inci biraz daha soğuk bir isim gibi geliyor,ipek bana hep naifligi, güzelliği çağrıştırıyor...Bakalim sinirlerimi bozmak icin çok erken,inşallah ikimizin de içine sinen başka bir isim bulabiliriz.Ay cevaba sinir oldum
Adı Beyza olan varsa özür diliyorum bi örnek vereceğim
İpek ne kadar naif bir kızı canlandırıyorsa Beyza da bir o kadar tersini canlandırıyor bende
Ben isim konusunda valla ya annenin koyması ya da ortak karar alınması tarafındayım. Doğurabiliyorsa doğursun koysun kendi istediği isimi o zamanYarabbelalemin.
İste ben diger hamur islerini de cok yapinca bide ustune o ondan sirayla yapiyorumŞimdi sen yazınca canım pizza çektiaslında pizza çokta zararlı değil,hamuru ince tutulursa üzerine malzeme bol konulursa bence çokta zararlı degil
ayıptır söylemesi daha dün yedim onu annem yapmıştıbiri yaptı mı önüne geldi mi insanın daha çok yiyesi geliyo tek oldum mu yapmaya üşeniyorum
benim de sürekli takip... salı günü kan vereceğim hatta.. aylık düzen...Valla bilmiyorum son ana saklıyor aklında bir cinlik yoktur inşallah,hayırdır annenin falan mı ismini koymak istiyorsun dedim açık acik,benim annem bir tane yeryüzünde niye bir tane daha koyalım demesin mioff bugün sinirlerimi çok bozdu,artık ailesinin onayını mi almak istiyir isimde,onların fikirlerini mi bekliyor bilmiyorum
Benim çok düştüğü için aylık endokrine gidiyorum bana doktorun dediği yüksek olması ilaç gerekiyor düşük olduğunda daha çok takip ediyoruz zamanla düzeliyor demişti
Ben de diyecek cevap bulamadım sanki annesine bir şey dediğimiz varİsim konusunda baskasına danismak bilmiyorum ya. Hani ne koyalim dersin belki ama cok israrla biseyi diretmenin anlamı yok sanki veya baskasinin cocugu icin sorulmadan fikir beyan etmekayrica İpek ne kadar naif bi isim Beyza bilemedim simdi birinin ismi cıkar cokta gömmiyim ama bence guzel degil annem neden bi tane,bi tane daha ondan olsun diyen ese cevabim yok henuz
Ben de öyleyim normalde mutfakta hamur işlerinde çok iyiyimdir ama bazen üşengeçlik oluyo benim bu gebelikte çok baş dönmem oluyo birşey yapıyorsam tek seferde yapamıyorum bazen biraz dinlenip öyle yapıyorumŞu üsenme banada gelseyeterki canım istesin hersey yaparim aklimiza gelebilcek. Genel olarakta mutfakta iyiyimdir bicok insana ugrastirmali gelen seyler bende artik pratige indirgenmistir bogazci olusumdan dolayi. Esimde cok sever. Oyle olunca hic gozume bisey ugrastirmalı gelmiyor
Bugün bende bi ara kanser oldum alıntı yaptım yaptım sayfa tekrar yüklendi birşeyler oldu hepsi gittiKk ya küstüm,bütün alıntılarım yok oldu
Bende de iştah o biçim bulantı gitti iştah geldi
Randevumu aldım , mayisin ilk haftasi gideceğim, bakalim nasil bir deneyim yaşayacağız :)Seninle günümüz ayni canim en gec ihtimalle mayisin ilk haftasina kadar zaman var 23+
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?